WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Mam pytanie czy ktoras z Was slyszala o jakis prsesadach zwiazanych z uczestniczeniem kobiety w ciazy w pogrzebie?

Pytam poniewaz zmarla bliska mi osoba i niewyobrazam sobie nie pojsc a slyszalam rozne z tym zwiazane opinie.
    Mialam juz dwa pogrzeby w trakcie ciąży. Jeden to mojego męża daleka ciotka-tesciowa powiedziała zebym nie szla bo kobiety w ciąży nie powinny chodzic na potrzeby. Natomiast drugi to delegacja z pracy. Zmarl tesc koleżanki. Szefowa mnie i innego pracownika wysłała bo reszta nie mogła. Także bylam w kościele a potem na cmentarzu.

Shibuya fajny ten wózek. Tylko nie widzę opinii o nim.

Adamex tez sie dobrze prezentuje ale opinie mnie przeraziłyhttp://f.kafeteria.pl/temat/f10/wozek-adamex-jogger-prosze-o-opinie-p_5864706

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 06:54

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu pewnie znów uraczyla cię jakimś wyszukanym komentarzem? :/

Ona o każdym wózku czytałam niepochlebne opinie. Niestety internet przestaje być wiarygodnym źródłem informacji, to rynsztok, gdzie konkurencja nie oszczędza, a i zwykli ludzie rzygaja gdzie popadnie.
    Wspaniały humor z rana, nie ma co. Po godzinie idę spać dalej, inaczej będę beczec.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowilam ze ide niech sie dzieje co chce zobaczymy przynajmniej na moim przykladzie czy przesady dzialaja

relg6iyefsp2hc2t.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna a cos sie stalo czy to efekt wczorajszych nieporozumien z mezem?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie znajdziesz wózka który w 100% zadowoli każdego. Na temat każdego będą i dobre i złe opinie. Ja jeśli będę kupowała to właśnie ten. A zastanawiam się jeszcze bo wózek mam od przyjaciółki ale jest trochę poobijany co mnie denerwuje. Z drugiej strony ile tez w zimie będzie się jeździło wiec czy warto wywalac kasę na nowy wózek. No nie wiem jeszcze mam czas na podjęcie decyzji;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wstawaj nam tu z dobrym humorem;)
    Ja dziś dentystę mam:/ Patryka nie dałam do przedszkola bo idzie ze mną. Kurcze on ma taki problem z zębami ze mu mleczaki nie wypadają a nowe juz wyrastają do buzi. I za każdym razem musi mieć wyrywane. Właśnie w piątek odkryłam nowego wiec idzie ze mną. Co chwile mu macam te dziąsła żeby szybko zareagować żeby te nowe zdążyły się wyprostować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 08:21

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya-śliczny wózek,chociaż dla mnie trochę za ciężki ;)

My wczoraj kupiliśmy łóżeczko i już stoi :D

2462183.jpg

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem cholernie niewyspana przez tą pieprzoną burzę, a raczej przez maraton burz :/ mój oczywiście musiał mieć otwarte drzwi balkonowe całkowicie. On spał jak zabity, a ja leżałam i nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Nie to, że się boję burzy czy coś, ale przy otwartych drzwiach wszystko było słychać tak, jakbym burzę miała we własnej sypialni.
    Do tego brzuch mnie boli i chyba Mała Czarna mamy ten sam problem. Za bardzo się najadłam znowu wczoraj grilla, tez nie znam umiaru, a później cierpię, oczywiście do kibla iść nie potrafię, bo od kilku dni mam z tym problem. Muszę jakoś zmienić dietę, bo się wykoncze.
    Co więcej, mam mdłości, wiec juz w ogóle poranek jest zajebisty. Mąż na szczęście z rana w domu, to właśnie robi mi śniadanie i herbatkę. Jak poleżę, to może będzie mi lepiej :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnike super praktyczne łóżeczko;)
    Ehh kusisz mnie żeby już zacząć zamawiać rzeczy;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Postanowilam ze ide niech sie dzieje co chce zobaczymy przynajmniej na moim przykladzie czy przesady dzialaja
    U mnie byl pogrzeb babci, kuzynka byla w ciąży w tym czasie to nasluchalam się ze na pożegnaniu kobiety w ciąży nie powinno być- niebylo jej, ale na samym pogrzebie tak :)
    To juz twoja decyzja..i moje kondolencje..
    A ja wymodliłam u babci, ktora wierze ze jest w niebie dzidziusia.. Bo zaraz po tym udalo się..
    Ja nie wierze w przypadki..ale to kwestia wiary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 08:42

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę wstać i się zmobilizować do zrobienia śniadania Patrykowi i sobie. Mąż śpi po nocce.

Agnike Lilci będzie miała swój pokój czy łóżeczko u was w sypialni będzie?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Dziewczyny zakochałam się w wózku Bebetto Torino S line cholercia normalnie zaraz go zamówię!
    Postanowiliśmy z mężem, że jednak wózek kupujemy nowy - nie odmówimy sobie tej przyjemności :P

Ginger! Cieszę się, że wszystko w porządku! :)

Śliczny :) tez cos takiego chce kupic alr sama spacerówkę :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger-Lilka będzie miała pokój razem z Zu ;)
    Zu nie brała w ogóle innego ustawienia pod uwagę ;) z tym że Zu ma sen twardy jak skała więc nie obawiam się że Lilka ją będzie budzić,a jeśli tak jakimś cudem się stanie to mamy w zapasie w pokoju gdzie my śpimy kosz mojżesza ;)

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój fotelik samochodowy to poki co ten:
    http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-cybex-aton-0-13-4-adac-2015-i4862359141.html?ref=mainpage-observed

Ma przede wszystkim 4*ADAC

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_czarna, Ginger:pewnie macie racje, bo faktycznie zawsze sie znajdzie ktoś komu coś nie będzie pasowało. Mnie zauroczyl dzisiaj wozek Shibuya.

Agnike: czyli w nocy będziesz biegać do drugiego pokoju jak sie Lilka w nocy obudzi? Mi by sie nie chciało :p Chyba ze wyjdzie tak ze Lilka zagości na początku w tym koszu mojżesza.

Ja tez dzis mialam nieciekawy poranek. Jak wracalam z pobierania krwi to na pasach prawie babka we mnie wjechała :/ zagadala sie z kolezanka i zapomniala popatrzec czy ktos idzie. Wyhamowala z piskiem opon. Troche sie przestraszylam.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z was wózki firmy chicco albo nitro ?

Zastanawiam się nad tymi:

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-chicco-lite-way-complet-spacerowka-i5368631005.html

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-nitro-folia-moskitiera-gratis-i5261560079.html

Jeśli miałyście jakikolwiek kontakt z nimi to dajcie znac ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-Nie mamy ogromnego mieszkania więc za dużo biegać nie trzeba ;),zresztą nocą nie ja biegam :D a mój eM,Zu mi przynosił i teraz już zadeklarował że i Lilcię będzie ;)

Ona_89' lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) Wpadłam Wam wszystkim życzyć miłego poniedziałkowego dnia :) :)

haen, izulkaa lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Molcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja w 17 tygodniu ! :) niestety znowu dopadła mnie opryszczka, nigdy nie miałam jej tak często, myślałam, że złapałam w dobrym momencie od razu zaczęłam smarować, niestety nic to nie dało - zrobił się bąbel :(

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jak rozwiąże sytuacje z pokojem dla małego. Na początku łóżeczko będzie w sypialni. Patryk ma malutki pokój poza tym duża różnica między nimi wiec ciasno by im było. A nie mam jakiego pokoju wygospodarować dla Marcelka. Chyba ze zmienimy nasza sypialnie na ten mniejszy. Czas pokaże. Na początku u nas potem jakiś czas z Patrykiem a jak już będzie im źle to będę kombinować;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ