Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya tu przykladowa lista z parentingu, choc moim zdaniem troche tego malo; np 5 sztuk body Laura mi brudzila w ciagu jednego dnia, bo miala refluks. Ale to pewnie od dziecka zalezy
lista ubranek dla dziecka:
kilka sztuk body z długim i krótkim rękawem (około 5 sztuk powinno wystarczyć). Należy zwrócić uwagę, by otwór na głowę był odpowiednio duży;
kilka bawełnianych koszulek lub kaftaników;
kilka bawełnianych śpiochów na zatrzaski;
5 par skarpetek, najlepiej bawełnianych, bez ściągacza;
2 sweterki i spodenki;
czapeczki w zależności od pory roku, w której dziecko przychodzi na świat;
3 – 4 pajacyki, jeśli dziecko rodzi się wiosną i jesienią, warto kupić ubranko uszyte z polaru, bo wtedy przyda się w trakcie spacerów;
jeśli dziecko ma urodzić się zimą, należy zakupić ciepłą czapkę, rękawiczki, kombinezon zimowy, ciepły śpiwór;
5 sztuk śliniaków, które stanowią ochronę ubranka przed ulewaniem czy nadmiernym ślinieniem;
ręcznik frotte z kapturkiem – 2 sztuki;
rożek, w którym będzie wygodnie trzymać dziecko do karmienia.
Shibuya, Kitaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kilka 56, później więcej 62 i 68
w sumie myślę, że dobrze mieć wersję podstawową a potem np w pepco za grosze można kupić bodziaki. Ja ostatnio kupiłam 6 sztuk w rozmiarze 68, a po Laurze mam tego sporo, może niewyjściowe, ale gołe dziecko nie będzie
Takiemu maluchowi najwygodniej jest właśnie w body, pajacach i śpioszkach, bo nic się nie podwija, wszystko jest zasłonięte.
Izulka na pierwszej stronie jest lista Shibui, zerknij sobie
Buffy, widzę, że od ostatniej fotki brzuszek urósłWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:25
-
nick nieaktualny
-
No właśnie kobitki, jak tam rozstępy, ma któraś?
ja smaruje i codziennie się oglądam, ale to chyba jeszcze za wcześnie
Buffy, wg usg mój termin pokrywa się z twoim z suwaczka. I to 50% zrobiło na mnie wrażenieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:30
-
nick nieaktualnyNie ma reguły, generalnie rozstępy tworzą się przy nagłym i intensywnym wzroście, gdyż wówczas skóra nie nadąża z naciąganiem się i pęka = tworzą się rozstępy
Ja smaruję Palmer'sem i sobie chwalę, do tego czasem peeling jagodowy podczas kąpieli/pod prysznicem. No i zobaczymy. Wielu kobietom pojawiają się w końcowej fazie ciąży, kiedy ten brzuch jest już ogromny... ech co będzie, ale staram się walczyć i zapobiegać. -
nick nieaktualny
-
Buffy wrote:Mała Czarna oj tak, w końcu mam tę połowę
Choć to jest termin wg OM, ginka podczas usg przewiduje mi o 4 dni starszego bobaska
Jutro u mnie zacznie się 21 tydzień- ładny brzusio! nie pisałam Ci, ale jednak zapisałam się do lekarki z ujastka - zobaczę czy mi odpowiada i może jednak zmienię - no chyba, że mi zaproponuje inne rozwiązanie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatali, moja koleżanka takie ma z zapięciem na pupie i sobie chwali
Kwestia gustu, ja wypróbuję i te, i te by ocenić co wolę
Molcia, a do jakiej ginki, może dr Wszołek? Bo ja do niej idę na lipcową wizytęI też mam nadzieję, że mi naświetli co i jak
-
Buffy wrote:Natali, moja koleżanka takie ma z zapięciem na pupie i sobie chwali
Kwestia gustu, ja wypróbuję i te, i te by ocenić co wolę
Molcia, a do jakiej ginki, może dr Wszołek? Bo ja do niej idę na lipcową wizytęI też mam nadzieję, że mi naświetli co i jak
a na kiedy?
-
nick nieaktualny