WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Bodajże 8 lipca, a ty? :)
    ja 14 ;) taki był najbliższy wolny termin - a co chcesz jej powiedzieć, że chcesz u niej prowadzić ciążę - czy może zapytać o samo cc?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia a ty z Krakowa ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Molcia a ty z Krakowa ?
    tak mieszkam w Krakowie :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, obie sprawy tak naprawdę. Bo bardzo zależy mi na tym, by lekarz prowadzący mi tę ciążę rozwiązał :) Dlatego zapytam ją o prowadzenie ciąży, cc i Ujastek :)
    Bo ty idziesz do niej do jej gabinetu na Karmelickiej czy do Ujastka?

• izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy ty tez ? A do kogo i gdzie teraz chodzilyscie ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka ja też :) Do tej pory chodziłam do dr Przybylskiej-Jureckiej z Ludwin&Ludwin. Ale ona nie przyjmuje porodów ani nie robi cc więc muszę z niej zrezygnować.

• Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Molcia, obie sprawy tak naprawdę. Bo bardzo zależy mi na tym, by lekarz prowadzący mi tę ciążę rozwiązał :) Dlatego zapytam ją o prowadzenie ciąży, cc i Ujastek :)
    Bo ty idziesz do niej do jej gabinetu na Karmelickiej czy do Ujastka?
    na Karmelicką - na prywatną wizytę, a Ty? pytam - bo ja jestem zadowolona z mojej obecnej lekarki i mi trochę głupio teraz zmieniać, no ale też wolałabym żeby ten sam lekarz mi prowadził ciążę i robił cc, nie wiem kompletnie jak to rozwiązać :/ a tak jak Ci mówiłam ona ma umowy tylko z rydygierem i siemiradzkim i za dodatkową niemałą opłatą :/ ja chodziłam na felińskiego (tzn. nadal chodzę) a po lipcowej wizycie się zobaczy co dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:53

• izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie może się spotkamy w szpitalu :)
    To obie na ujastku chcecie rodzic ?
    Ja myślałam tez o koperniku.. Mój lekarz stamtąd jest :P
    Buffy a czemu jesli można zapytać będziesz miec cc?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zdajecie sobie sprawę ze i tak nie ma pewności ze poród bedzie odbieral lekarz prowadzący? Bo np dyżuru nie będzie miał..
    Nie wiem jak tam z cc jest..pewnie da się ustalić termin...
    A to juz pewne macie ze cc?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    na Karmelicką - na prywatną wizytę, pytam - bo ja jestem zadowolona z mojej obecnej lekarki i mi trochę głupio teraz zmieniać, no ale też wolałabym żeby ten sam lekarz mi prowadził ciążę i robił cc, nie wiem kompletnie jak to rozwiązać :/ a tak jak Ci mówiłam ona ma umowy tylko z rydygierem i siemiradzkim i za dodatkową niemałą opłatą :/ ja chodziłam na felińskiego (tzn. nadal chodzę) a po lipcowej wizycie się zobaczy co dalej

To tak jak ja, też na Karmelicką :)

Mnie też głpio, bo moja ginka fajna jest, ale jednak czułabym sie źle idąc do szpitala bez osoby, która zna moja ciążę. Więc decyzja trudna, ale jednak psychiczny komfort w szpitalu ważniejszy.

• Zorro Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, wróciłam od stomatologa. Wzięłam znieczulenie,bo juz na poczatku nie dalam rady. Strasznie obniżył mi się próg bólu... 2zęby zrobione :-) A bałam się jak dziecko ;-)

Synuś :-)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    To tak jak ja, też na Karmelicką :)

Mnie też głpio, bo moja ginka fajna jest, ale jednak czułabym sie źle idąc do szpitala bez osoby, która zna moja ciążę. Więc decyzja trudna, ale jednak psychiczny komfort w szpitalu ważniejszy.
    no w takiej sytuacji jak Twoja to oczywiste, u mnie natomiast taka możliwość jest - przynajmniej na sam czas cc, ale dodatkowe 1,5 tys-2 tys zł to jednak trochę dużo dla mnie,
    izulkaa - ja na pewno będę miała cc, bo odkąd pamiętam wszyscy okuliści mi o tym mówili, a nie mam zamiaru ryzykować jako osoba de facto jednooczna że nigdy swojego dziecka nie zobaczę, co do cc - to się umawiasz na termin, a nie przychodzisz z ulicy - więc da się to na pewno tak rozwiązać żeby Twój lekarz był

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, planowane cc jest ustalane z góry i wówczas wiadomo, że będzie odbierał to lekarz prowadzący :)
    Ja chcę cc ze względów osobistych: nie wyobrażam sobie urodzić sn, boję się za bardzo o owinięcie pepowiny, zatrzymanie tętna dziecka, kleszczy, kilkugodzinnego bólu... Wszystko jest dla ludzi, cc wymyślono i uważam, że traktowanie je jako fanaberię nie jest fair w stosunku do kobiet - w końcu każda z nas ma prawo do godnego porodu :) A dla każdej oznacza to co innego :)

Fajnie będzie jak się spotkamy w jednym szpitalu :D

• Molcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Izulka, planowane cc jest ustalane z góry i wówczas wiadomo, że będzie odbierał to lekarz prowadzący :)
    Ja chcę cc ze względów osobistych: nie wyobrażam sobie urodzić sn, boję się za bardzo o owinięcie pepowiny, zatrzymanie tętna dziecka, kleszczy, kilkugodzinnego bólu... Wszystko jest dla ludzi, cc wymyślono i uważam, że traktowanie je jako fanaberię nie jest fair w stosunku do kobiet - w końcu każda z nas ma prawo do godnego porodu :) A dla każdej oznacza to co innego :)

Fajnie będzie jak się spotkamy w jednym szpitalu :D
    otóż to, a co do spotkania, to między naszymi terminami są prawie 3 tyg, więc raczej się pewnie rozminiemy - ale czekam na relację! no i daj znać po wizycie jaka to pani dr jest!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja myślę, że dziecko na kolejne wakacje będzie większe niż 68 :) W końcu będą miały po 8-10 miesięcy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia dam na pewno :) Jako że mi termin wg usg wychodzi 29 października to rozwiązania spodziewam się w połowie października :)

• Molcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Molcia dam na pewno :) Jako że mi termin wg usg wychodzi 29 października to rozwiązania spodziewam się w połowie października :)
    ojj no to spokojnie - mnie mówiła dr ostatnio że planowe cc robią ok. 1 tydzień przed terminem, więc ja to będę miała gdzieś w połowie listopada - miesiąc później niż Ty ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Izulkaa pod koniec ciąży jest usg i określi lekarz plus, minus wagę i wzrost dziecka. Myślę, ze 56 to na max miesiąc wystarczy. Dziecko szybko rośnie,ale nie tak szybko aby na pół roku mieć 74 cm.
    Wiem, ale często zdarza się ze dziecko rodzi się większe niż z ust wynika :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy i jak to wygląda w praktyce ? Lekarz zgadza się bez problemu juz teraz na cc? Jakies opłaty ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Wiem, ale często zdarza się ze dziecko rodzi się większe niż z ust wynika :P

Moja kuzynka ostatnio urodziła dziewczynkę 60 cm :P i wszyscy byliśmy w szoku, bo brzusio taką piłeczkę miała tylko :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ