Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja podobnie jak Moodliszka, tzn.na nic sie nie chce nastawic, ale jest we mnie wiara, ze natura tak sprytnie to zorganizowala, ze uda sie urodzic naturalnie i karmic piersia, jezeli sie okaze ze sa przeciwskazania medyczne to pojde na sale operacyjna i tyle.
moodliszka, Micia, izulkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaen wrote:A czy z cc to nie jest tak, ze dostsje sie zalecenie cc, ale ostatecznie czy bedzie cc czy sn decyduje lekarz, ktory przyjmije do szpitala?
Haen w Ujastku jest tak, że o cc decyduje dyrektor szpitala. Zawsze. Więc i tak trzeba się do niego na wizytę udać. Ale jeśli chodzi o przeprowadzenie cc to już nie musi on a lekarz stamtąd - dlatego chcę mięć lekarza prowadzącego z Ujastka -
Shibuya ja miałam zawsze przegotowana wodę w garnuszku i podgrzewalam ja tuż przed podaniem- u mnie się sprawdziło, a mleko modyfikowane podawałam od 1,5 miesiąca do 3 roku życia, ale wiadomo, każdy robi jak mu wygodnie.
Co do mikrofali to mam mieszane uczucia, chociaż z drugiej strony spotkałam się z tym, ze podgrzewają w szpitalach w mikrofalówce, nawet noworodkom, wiec chyba to nie może być aż tak szkodliweShibuya lubi tę wiadomość
-
Moodliszka : zebys wiedziala nawet nie da sie mysli pozbierac
:*
Ja tez mysle naturalnie ale jak beda musieli robic cesarke to tez sie klocic nie bede jak bedzie trzeba -
Buffy a jak to technicznie wyglada ( nie jestem z Krk), wiec tylko zaspokajasz moja ciekawosc:D kiedy dyrektor wydaje taka decyzje: tydzien/miesiac wczesniej? Bo pewnie jak przyjezdza kobietama porod i okaxuje sie, ze sa komplikacje to decyzja jest na cito, ale takie planowe?
-
Mala : Uciekl mi do przemysla do dentysty
nie jechalam z nim za daleko za duzo dla dzieciatka by to bylo :*
-
nick nieaktualnyhaen wrote:Buffy a jak to technicznie wyglada ( nie jestem z Krk), wiec tylko zaspokajasz moja ciekawosc:D kiedy dyrektor wydaje taka decyzje: tydzien/miesiac wczesniej? Bo pewnie jak przyjezdza kobietama porod i okaxuje sie, ze sa komplikacje to decyzja jest na cito, ale takie planowe?
Wiesz co no powiem ci, że nie wiem jeszczeW lipcu idę na pierwszą wizytę do dr Wszołek z Ujastka i liczę na to, że ona mi wszystko wyjaśni
Na ich stronie jest, że wszystkie "cesarkowe" wizyty należy konsultować z dyrektorem w poniedziałki bodajże i że jego decyzja jest ostateczna.
Myślę, że decyzja zapada od razu na wizyciehaen lubi tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny uspokoilam się trochę. Tzn krwi juz nie ma tylko pobolewa przy wejściu do pochwy. Wygląda mi to na podrażnienie (nigdy nie zdarzyło mi się jednak żeby aż krew się puściła) albo jakas infekcja. Najważniejsze ze malutka się rusza i bije jej serduszko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:39
-
Mała, dobrze, że się już trochę uspokoiłaś, spokój najważniejszy ;*
Ja tak bardzo się cieszę, że tak wyraźnie czuję ruchy i to nawet w ciągu dnia. Komfort psychiczny i spokój nie do ocenieniajuż nie panikuję i nie myślę 24 na dobę czy dzidzia żyje i ma się dobrze
Mam ochotę na pastę jajeczną, idę sobie zrobić z cebulką i koperkiem :p -
Ja miałam wodę w podgrzewaczu w szklanej butelce. Jak była pora karmienia,to odmierzalam do butelki i robiłam mieszankę. Ponieważ Nati jadła bardzo mało, a często (2godz) to miałam 4 butelki. Nie bawiłam się w nocy w wyparzanie. Teraz chcę zawalczyć o karmienie piersią. Mam nadzieję,że się uda.
-
Cześć Dziewczyny
Kurde jakie tematy poruszone sn/cc..., wózki, mebelki, rozmiary... Dobrze że jest to forum bo ja nowicjuszka przynajmniej dowiaduję się różnych ciekawych rzeczy
Osobiście nastawiam sie na poród SN, uważam że tyle kobiet na tym świecie dąło radę to może i ja sobie poradzę, poza tym co naturalnie to naturalnie, aczkolwiek jeśli okaże się ze cc wskazane to nie będę zapierała się nogami
Nastawiam się też na karmienie piersią, stąd moje pytanie o podgrzewacz. Shibuya z Mała piszecie o nim. Jeśli karmi się piersią (mamy pokarm!) to kiedy tak naprawdę przyda się nam podgrzewacz? Zastanawiam się czy uwzglednic go w pierwszych zakupach czy z czasem jak okaże sie potrzebny.
To samo pytanie o laktator? Proszę doświadczone mamy o poradę kupować już czy z czasem- chodź mi się wydaje że skoro nastawiam się na cycka to prędzej czy później będzie potrzebny.
Shibuya bardzo spodobał mi się kombinezon który wyszukałaś
Zastanawiam się czy oby wystarczy dla niemowlaczka, chodzi mi o jego ciepło? jak myślisz?
-
Kasia Kraków wrote:Podobno jest taki stary przesad ze bedziemy mialy taki porod jak mialy nasze mamy rodzac nas:) w kilku przypadkach jak pytalam sie potwierdzilo wiec warto zapytac
ja jak narazie mam dokladnie taka ciaze jak mama miala ze mna czyli bezobjawowa zupelnie
OJ Kasia mam nadzieję, że ten przesąd się nie sprawdzi w moim przypadku. W moijej rodzinie kobiety nie maja lekkich porodów. Moja mama miała ciężkie porody. Pierwszy ze mną, a później z moimi braćmi- bliźniaki. Lekarz męczył ją do ostatniej chwili ze urodzi sama, dopiero jak lekarz się zmienił to padła decyzja o natychmiastowym cc.. 25 lat temu niestety nie można było miec tego co się chciało...Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
-
Natali ja też bardzo chciałabym długo karmić piersią
Madalena u mnie laktator sprawdzał się niemal od początku, bo właśnie tuż po porodzie dostałam tyle mleka ze to było nie do przejedzenia. A gdy mleko w piersiach zalega to potem nie da się go przepchnąć, boli i prowadzi do gorączki -
Mała czyli najlepiej od razu w niego zainwestować bo jeśli bedzie tyle mleka taj jak mówisz to trzeba sie nim wesprzeć, a jeśli bedzie mało to laktatorem można pobudzić produkcję (?) Laktator elektryczny lepszy niż ręczny?
A co z podgrzewaczem? Jakie jest twoje zdanie jako doświadczonej Mamuśki? -
Dziś byłam na usg jamy brzusznej, pisałam wam że miewam kucia-boleści po lewej stronie pod żebrami. W usg wszystko ok. A kłucia dalej są teraz trochę niżej- na wysokości pępka. To chyba rozciągające się wziezadła, prawda?