Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyizulkaa wrote:Buffy i jak to wygląda w praktyce ? Lekarz zgadza się bez problemu juz teraz na cc? Jakies opłaty ?
W Krakowie niestety nie. W Warszawie owszem, za opłata można (kiedyś tam mieszkałam i jako że myślałam, że tam będę rodzić to nawet klinikę miałam upatrzoną, ale wynikła przeprowadzka do Krk).
Tu jest tak że cc robią tylko ze wskazań medycznych. U mnie jest to wskazanie psychiatryczne, muszę tylko iść do psychiatry po zaświadczenie. Bo jako takiego cc na życzenie nie ma. -
moodliszka wrote:A no widzisz
ona też urodziła 4,5 kg
nie mogłam wyjść z podziwu
Na jej szczęście poród trwał 7 godzin, nie znam się, ale wydaje mi się, że super czas jak na pierwszy poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:25
-
Buffy wrote:W Krakowie niestety nie. W Warszawie owszem, za opłata można (kiedyś tam mieszkałam i jako że myślałam, że tam będę rodzić to nawet klinikę miałam upatrzoną, ale wynikła przeprowadzka do Krk).
Tu jest tak że cc robią tylko ze wskazań medycznych. U mnie jest to wskazanie psychiatryczne, muszę tylko iść do psychiatry po zaświadczenie. Bo jako takiego cc na życzenie nie ma. -
Molcia wrote:a moje dwie koleżanki ostatnio miały cc z tego powodu że niby dziecko za duże - obie dziecko 3,8 kg, a mnie mama rodziła naturalnie i to jakoś wyjątkowo lekki miała poród
Ja też do najmniejszych dzieci nie należałam i też mnie mama naturalnie rodziła. Jeśli chodzi o moją kuzynkę, to podobno lekarz na ostatnim usg mówił, że dzidzia ma niecałe 4 kg, a tu psikus -
nick nieaktualny
-
Buffy wrote:Hm, no to zobaczymy co mi dr Wszołek powie na wizycie
Bo oficjalnie cc na życzenie nie ma.
Buffy lubi tę wiadomość
-
moodliszka wrote:A no widzisz
ona też urodziła 4,5 kg
nie mogłam wyjść z podziwu
Na jej szczęście poród trwał 7 godzin, nie znam się, ale wydaje mi się, że super czas jak na pierwszy poród
A no widziszczyli nie ma co nastawiać się na najmniejszy rozmiar ubranek bo może się okazać ze są za male
Ja miałam 3800a mój 2600a jaka nasz córcia sie urodzi to się okaże
podejrzewam ze spora bo ciągle jestem glodna w ciąży
Ponoc rozmiar brzucha nic nie ma do wielkości dziecka ,tak wyczytałam przynajmniej
7 godz wydaje mi się dobrym czasem. Koleżanka tez pierwsza ciaze urodziła w 5 godz.. A u mnie w rodzinie wszyscy po 10-12..to chyba zle wróży dla mnie
-
Podobno jest taki stary przesad ze bedziemy mialy taki porod jak mialy nasze mamy rodzac nas:) w kilku przypadkach jak pytalam sie potwierdzilo wiec warto zapytac
ja jak narazie mam dokladnie taka ciaze jak mama miala ze mna czyli bezobjawowa zupelnie
-
izulkaa: wiesz ze gin mi jeszcze nie.powiedziala ? Bede sie umawiac na wizyte 26.06 bo sb cos w szpitalu wymyslili i pewnie na dniach na wizyte wtedy pojde , powinnam chodzic co 2 a tak wymyslili
grr.
ja biore 2 x 1 , podjezykowo
-
Kasia Kraków, w takim razie mam przewalone, bo ja rodziłam się ponad dobę
moja siostra 15 godzin
pociesza mnie fakt, że moja ciąża i mamy ciąża, to w ogóle dwie różne historie: u niej bez żadnych objawów, u mnie wszystko co możliwe
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Shibuya wrote:Dziewczyny a myślicie, że można podgrzewać mleko mikrofalówce?
Pytam, bo nie wiem czy do mojej listy rzeczy dopisać podgrzewacz
Kasia Kraków wrote:Podobno jest taki stary przesad ze bedziemy mialy taki porod jak mialy nasze mamy rodzac nas:) w kilku przypadkach jak pytalam sie potwierdzilo wiec warto zapytacja jak narazie mam dokladnie taka ciaze jak mama miala ze mna czyli bezobjawowa zupelnie
-
Szlag mnie zaraz trafi -.- ktoś z sąsiadów wierci tak, że mam wrażenie, że zaraz mi się wwierci do mózgu. Już nawet słuchawki na uszach nie pomagają
wierci tak jakby chciał, a nie mógł
, a ja tak bardzo tego nienawidzę. Wiem, że każdy ma prawo do remontu i nie mam o to do niego pretensji broń Boże, tylko sam dźwięk doprowadza mnie do szewskiej pasji, jakby nie mógł powiercić raz a porządnie xD
-
Izulka : ja mam taka sama dawke wlasnie jak mialam caly czas . W 12 tyg odstawila mi a w 14 tyg jak.bylam z tym pessarem w szpitalu dalej zaczelam brac
Najwazniejsze by dzieciatko zdrowo roslo :*
Moodliszka : taa nie gadaj u mnie drzwi moj wczoraj robil myslalam ze dostane swira bo na poczatku musial futryne rozbic nowa wstawic i takie tam . Mnie nawet kosiarka teraz wkurza tak porzadnie ech.
Co do porodu przy Roksance przezylam go strasznie wiec jak narazie o nim nie mysle jeszcze tyle czasu
lenilismy sie do pol do 4 i dalej zaspani jestesmy , udzielil mu sie moj ciazowy nastruj hahaMoj jeszcze sie smieje ze brzuszek zrobil mi sie wlochaty