Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyizulkaa wrote:Buffy i jak to wygląda w praktyce ? Lekarz zgadza się bez problemu juz teraz na cc? Jakies opłaty ?
W Krakowie niestety nie. W Warszawie owszem, za opłata można (kiedyś tam mieszkałam i jako że myślałam, że tam będę rodzić to nawet klinikę miałam upatrzoną, ale wynikła przeprowadzka do Krk).
Tu jest tak że cc robią tylko ze wskazań medycznych. U mnie jest to wskazanie psychiatryczne, muszę tylko iść do psychiatry po zaświadczenie. Bo jako takiego cc na życzenie nie ma. -
a moje dwie koleżanki ostatnio miały cc z tego powodu że niby dziecko za duże - obie dziecko 3,8 kg, a mnie mama rodziła naturalnie i to jakoś wyjątkowo lekki miała poródmoodliszka wrote:A no widzisz
ona też urodziła 4,5 kg
nie mogłam wyjść z podziwu
Na jej szczęście poród trwał 7 godzin, nie znam się, ale wydaje mi się, że super czas jak na pierwszy poród 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:25
-
słyszałam, że w ujastku da się to załatwić, koleżanki szwagierka tam miała - bez żadnych wskazańBuffy wrote:W Krakowie niestety nie. W Warszawie owszem, za opłata można (kiedyś tam mieszkałam i jako że myślałam, że tam będę rodzić to nawet klinikę miałam upatrzoną, ale wynikła przeprowadzka do Krk).
Tu jest tak że cc robią tylko ze wskazań medycznych. U mnie jest to wskazanie psychiatryczne, muszę tylko iść do psychiatry po zaświadczenie. Bo jako takiego cc na życzenie nie ma.
-
Molcia wrote:a moje dwie koleżanki ostatnio miały cc z tego powodu że niby dziecko za duże - obie dziecko 3,8 kg, a mnie mama rodziła naturalnie i to jakoś wyjątkowo lekki miała poród
Ja też do najmniejszych dzieci nie należałam i też mnie mama naturalnie rodziła. Jeśli chodzi o moją kuzynkę, to podobno lekarz na ostatnim usg mówił, że dzidzia ma niecałe 4 kg, a tu psikus
-
nick nieaktualny
-
heh no wiadomo, jeszcze mi mówiła ta koleżanka, że pytała jej szwagierkę anestezjolog z jakich powodów cc - a ona mówi, że żadnych powodów - babeczka powiedziała tylko ok, i przystąpiła do pracyBuffy wrote:Hm, no to zobaczymy co mi dr Wszołek powie na wizycie
Bo oficjalnie cc na życzenie nie ma.
Buffy lubi tę wiadomość
-
moodliszka wrote:A no widzisz
ona też urodziła 4,5 kg
nie mogłam wyjść z podziwu
Na jej szczęście poród trwał 7 godzin, nie znam się, ale wydaje mi się, że super czas jak na pierwszy poród 
A no widzisz
czyli nie ma co nastawiać się na najmniejszy rozmiar ubranek bo może się okazać ze są za male 
Ja miałam 3800a mój 2600
a jaka nasz córcia sie urodzi to się okaże
podejrzewam ze spora bo ciągle jestem glodna w ciąży 
Ponoc rozmiar brzucha nic nie ma do wielkości dziecka ,tak wyczytałam przynajmniej
7 godz wydaje mi się dobrym czasem. Koleżanka tez pierwsza ciaze urodziła w 5 godz.. A u mnie w rodzinie wszyscy po 10-12..
to chyba zle wróży dla mnie

-
Podobno jest taki stary przesad ze bedziemy mialy taki porod jak mialy nasze mamy rodzac nas:) w kilku przypadkach jak pytalam sie potwierdzilo wiec warto zapytac
ja jak narazie mam dokladnie taka ciaze jak mama miala ze mna czyli bezobjawowa zupelnie

-
izulkaa: wiesz ze gin mi jeszcze nie.powiedziala ? Bede sie umawiac na wizyte 26.06 bo sb cos w szpitalu wymyslili i pewnie na dniach na wizyte wtedy pojde , powinnam chodzic co 2 a tak wymyslili
grr.
ja biore 2 x 1 , podjezykowo
-
Kasia Kraków, w takim razie mam przewalone, bo ja rodziłam się ponad dobę
moja siostra 15 godzin
pociesza mnie fakt, że moja ciąża i mamy ciąża, to w ogóle dwie różne historie: u niej bez żadnych objawów, u mnie wszystko co możliwe
izulkaa lubi tę wiadomość
-
Z mlekiem modyfikowanym to jest tak, że musisz zagotować wodę (najczęściej gotować ją przez 5 czy 10 minut) i później dopiero do tej wody wrzucasz mieszankę, więc ja np podgrzewałam wodę na piecu, a podgrzewacz stał nieużywany.Shibuya wrote:Dziewczyny a myślicie, że można podgrzewać mleko mikrofalówce?
Pytam, bo nie wiem czy do mojej listy rzeczy dopisać podgrzewacz
Moja mama miała dwie cesarki, a ja nastawiam się na drugi poród naturalnyKasia Kraków wrote:Podobno jest taki stary przesad ze bedziemy mialy taki porod jak mialy nasze mamy rodzac nas:) w kilku przypadkach jak pytalam sie potwierdzilo wiec warto zapytac
ja jak narazie mam dokladnie taka ciaze jak mama miala ze mna czyli bezobjawowa zupelnie 

-
Szlag mnie zaraz trafi -.- ktoś z sąsiadów wierci tak, że mam wrażenie, że zaraz mi się wwierci do mózgu. Już nawet słuchawki na uszach nie pomagają
wierci tak jakby chciał, a nie mógł
, a ja tak bardzo tego nienawidzę. Wiem, że każdy ma prawo do remontu i nie mam o to do niego pretensji broń Boże, tylko sam dźwięk doprowadza mnie do szewskiej pasji, jakby nie mógł powiercić raz a porządnie xD
-
Izulka : ja mam taka sama dawke wlasnie jak mialam caly czas . W 12 tyg odstawila mi a w 14 tyg jak.bylam z tym pessarem w szpitalu dalej zaczelam brac

Najwazniejsze by dzieciatko zdrowo roslo :*
Moodliszka : taa nie gadaj u mnie drzwi moj wczoraj robil myslalam ze dostane swira bo na poczatku musial futryne rozbic nowa wstawic i takie tam . Mnie nawet kosiarka teraz wkurza tak porzadnie ech.
Co do porodu przy Roksance przezylam go strasznie wiec jak narazie o nim nie mysle jeszcze tyle czasu
lenilismy sie do pol do 4 i dalej zaspani jestesmy , udzielil mu sie moj ciazowy nastruj haha
Moj jeszcze sie smieje ze brzuszek zrobil mi sie wlochaty