Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez licze, ze plec juz sie jednak nie zmieni, bo ostatnio troszke poszalalam i kupilam to i owo dla Jasia
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
madzi4aam: boze nie strasz mnie
jak upadlas ? nie na brzusio ? a ile tych schodow bylo
Rozmarzona : dokladnie kochana dopoki nie przyszly drugie badania bety to plakalam caly czasna pocztku slyszalam ze sobie uroilam i zespol napiecia przed miesiaczkowego przyszlam leczyc do szpitala , potem ze ciaza nie dlugo po porodzie to biochemiczna albo pozamaciczna .
A widzicie ze mi perelka zdrowo rosnie
Kochana czasem sie tak zdarza;) Ja sie dowiedzialam ze to dziewczynka w 16 tyg i 5 dniu i potwierdzilo mi sie na polowkowy ze spodziewamy sie corci
Ty tam uwazaj w kuchni!
_
Ja znowu jak zrobilam test po 4 godz gdzies rano bo spac nie moglam jak zobaczylam II slabiutka kreseczke to odrazu napisalam do mojego : Kochanie mam dla Ciebie mala wiadomosc <buźki> <radocha> jak bedziesz mogl to sie odezwij- co do slowa mam w archiwum gg
-
Ja zrobiłam test 5 dni przed @ i to popołudniu
...myślałam że mam oczopląs jak wyszła druga kreseczka całkiem mocna
madzi4aam-Ojej..bądź ostrożna !
Rozmarzona-Na tym etapie ciężko o pomyłkę,chyba że dziecko źle ułożone,albo pępowina między nóżkami zasłania..u nas już w 12 tc powiedziała lekarka że dziewczynka na 80%,później na kolejnych też nic nie dyndało między nóżkami
..chociaż była średnio ułożona
teraz na połówkowym pokazała dupcię gdzie nie było cienia wątpliwości
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Mala, nie strasz bo chlopczyk by chodzil w rozach (moj Maz jak widzi same rozowe rzeczy bo kolezanka takie dala czapusie to mowi masakra:D), jednak nie zamierzam ubierac w same roze.
Mam,wiec nadzieje ze nic sie nie zmieni bo tez sie nastawilam i zakupy ruszylyteraz wlasnie w szpitalu jak robili usg dwa razy, to dwoch lekarzy miedzy nozkami nic nie widzialo
Kitaja,zazdroszcze pogody bo u mnie dzisiaj deszcz byl i pochmurnie caly dzien, teraz dopiero troszke sie rozpogodzilo.
Skarb, i teraz powinnysmy isc do tych capow "lekarzy" i ich specjalizacje wysmiac w twarz z usmiechem na twarzy
Wlasnie zjadlam obiadek,wiec zadowolona tylko juz troszke kregoslup daje w kosc i brzuszek bo malo dzisiaj cos leze.
Ginger Slonce Ty Moje gdzie Ty?? Stesknilam sie juz
Kitaja lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Rozmarzona: haha dokladnie
mnie w szpitalu i tak widzieli z pessarem potem z bolem brzuszka wiec bylo zdziwko
miny bezcenne- sa takie rzeczy ktorych kupic nie mozna
Moj mowil ze sie nie moze doczekac kupowania Nikolci rzeczy , sukieneczek i tak dalej jak bedzie jej wiazal 2 nie rowne kucyki hihi -
Tez jestem listopadowa mama
Termin mamy na 13listopada.
Chcialam wam opisac moja historie moze komus bedzie latwiej jak bedzie szukal informacji na temat amniopunkcji.
Badanie prenatalne wskazania - siostra z wodoglowiem.
Pojechalam bez stresu a na badaniu Pani dr. Z Genomu mowi ze dzidzia ma wysoka przeziernosc karkowa 3,66mm (lzy) mowi ze dzieci z zespolem downa czesto tak maja, kosc nosowa widoczna, kosc udowa mniejsza jak powinna byc.
Lzy i szlochanie poszlam zrobic prenatalne jeszcze raz prywatnie 250,- w Aramedice w Gliwicach u dr. Arabskiego nt 2,88 dalej wysoka.
OK.
Z ojcem dziecka postanowilam ze pochodze po lekarzach popytam, dostalam duzo informacji i namawianie na amniopunkcje !
Po tygodniu sie zdecydowalam i umowilam w Rudzie Slaskiej w Genomie na 26maja. Nie bylo strasznie przy wklowaniu igly patrzylam na dziecko i wszystko bylo dobrze, po 30min od badania kontrola serduszka dziecka i do domu. Bol brzucha, uwazanie na siebie wieksze niz wczesniej. Pojechalam do mamy kilka dni po zabiegu 700km od miejsca zamieszkania. Poszlam tam do kliniki dowiedzialam sie ze mam pod serduszkiem chlopca, serduszko 4komorwe przeplywy w normieuf wkoncu cos pozytywnego.
Po powrocie od mamy czekalam tydzien i zadzwonila pani Genetyk z Genomu KARIOTYP PRAWIDLOWY MESKI
Po bad. Prenatalnym
Trisomia 21 (1:1081) 1:44
Trisomia 18 (1:2548) 1:200
Trisomia 13 (1:8017) 1:65
Po tescie Pappa
Trisomia 21 1:14
Trisomia 18 1:1477
Trisomia 13 1:482
A jednak nasz ksiaze jest zdrowy))
Teraz 25 czerwca odbierzemy na pismie ze wszystko jest dobrze zero wad chromosomowych i mamy usg polowkowe.Pauliska -
Pauliska: Witam nowa mamusie ;*
Jejku , kochana jak dobrze ze z Twoim syneczkiem wszystko dobrze :* -
Skarb, mnie ten typ by nawet nie poznal po takim czasie,a raz go mijalam . W szpitalu natomiast na szczescie nie pracuje,wiec tyle z glowy bo go nie nawidze.
Cebulka, yhym typ twardziela,ktory nie potrafi przepraszam powiedziec ;/ Nie przejmuj sie faceci tacy bywaja,ale wazne ze jakos w zachowaniu chociaz Ci to wynagrodzi. Nie szmutaj pomysl o Dzidziusiu mi sie wtedy humor poprawia:*
A skad ten stres jesli mozna wiedziec?
Pauliska, witajNajwazniejsze,ze wszystko w porzadku i stres za Toba
Jestes juz z nami -
Rozmarzona : wyobraz sobie ze nas na pewno jest wiecej . Jak mozna traktowac z gory kazda pacjentke . Rozumiem ze wiele kobiet sb uraja ale pakowac zaraz wszystkich do jednego worka ?
-
Jak widac my jestesmy doskonalym przykladem na to zd nie uroilysmy sb i nosimy pod serduszkiem dzidzie ;*
-
Pocieszyc Was ? Moja kolezanka jest w szpitalu od poniedzialku juz w 42 tygodniu czeka na porod i nic miala zakladany balonik , kroplowke na wywolanie i nic
-
Rozmarzona : hihi
Cewnik ma podpiety bo cos w moczu wyszlo i wstawac nie moze
izulkaa: rodzi w przemyslu narazie nic nie mowili jej o cesarce narazie czekaja az sama nie zacznie robic . Tez bym sie bala czy dzieciatko pepowina sie nie obwinelo itd -
Rozmarzona ze tak sie zapytam z ciekawosci ja ciekawska - to Twoje zdj na profilowym ? :*
Micia lubi tę wiadomość
-
Skarb, uu to jeszcze biedna z cewnikiem musi lezec ;/ Jak za dlugo sie przenosi to po czasie jest niebezpieczne bo dziecko moze sie udusic ,ale nie wiem po jakim czasie jest takie niebezpieczenstwo.
Tak kiedys kolezanka mi sesje robila taka dusza artystyczna z niejPrzy tym zdjeciu akurat troche sie bawila bo przerobila na styl bajkowy bo jakos natknelo ja to zdjecie
skarb15 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami