X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wspomnienia, jesteśmy juz stare wyjadaczki :)

To test się robi rano? Ja zrobiłam pod wieczór :P

Madziu spokojnie, dzidzia ma dobra amortyzację :)

Wyjadlam Laurce pudrowe cukierki. Nie żebym jakoś szczególnie chciała ale Nadia kica po nich jak zajączek :P muszę odkupić corci bo 1/3 opakowania jest w moim brzuchu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, to widze poczatki takie same mialysmy tzn perypetie z lekarzami,ze sobie cos uroilysmy choc dwie kreski i bety wysokie :) Ah taka nasza sluzba zdrowia..

Cebulka, glowka do gory na pewno zrozumie,ze zle zrobil i przybiegnie do was szybciej niz Ci sie wydaje z przeprosinami :*

Madzia, koniecznie na siebie uwazaj i duzo teraz lez obserwujac swoje cialo i "macajac" Dzidziusia :)

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ale nie chcialabym jeszcze ra przez to wszystko przechodzić... Z miesiąca na miesiac rozczarowanie i płacz...
    To byla nasza ostatnia próba bo nie można bylo dluzej tych zastrzyków brać co ja..jezdzenie na monitoring cyklu, leki, to zażenowanie kiedy lekarz mówi ci kiedy masz się kochać a kiedy nie...
    Oby kolejna ciaza przyszla lżej..

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, z rana hcg jest najwyzsze dlatego zazwyczaj robi sie z rana pierwszym moczem :) jednak jestem zdania,ze jak maja byc dwie kreski to o innych porach tez wyjda :)

Madzia, a test mega fajne wspomnienie w aucie hihi :D Wiadome,ze jak nie wytrzymalas to zrobilas w warunkach jakich sie dalo,ciekawosc gora. Ja kiedys lata temu jak myslalam,ze jestem w ciazy to w pracy wyszlam do kibelka i tez dzialalam bo nie wytrzymalam do kolejnego dnia by w domu zrobic :)

Izulka, przy drugich na pewno latwiej nam pojdzie, organizm juz bedzie wycwiczony do przyjecia drugiego czlowieczka :):*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:00

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachowalam sobie zdjęcie tego testu :)

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim teście gruba krecha jest do dzisiaj :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te nasze maluchy będą tak kochane ze szok :) powiem wam ze nieraz nie będąc w ciąży zastanawiałam się jak to będzie z drugim dzieckiem ze nie będę umiała go kochać tak jak moja Laurkę. A ja już bardzo kocham to moje maleństwo juz się o to nie martwię <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:00

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glownie pisze z telefonu, ale 2 rzeczy mnie wlurzaja, jak przesuwam do dolu to przechodzi mi czesto na strone Waszych suwaczkow, co mnie wkurza. No i czasami klikne lubie to zamiast przejsc do kolejnej strony.

Ja tez nie zazdroszvze marcowkom...a u nas tutaj tez nie pisze jakos batdzo duzo, ale ciagle mamy jakies przygody zdrowotne...

A co do samego poczatku ciazy - my mielismy b.duzo szczescia: pierwszy cykl, 1 stosunek (nastapily nierzewidziane okolicznosci) i udalo sie;)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez sie pochwale, ze zostawilam zdjecie w tel i jeszcze mamie sie chwalilam pamietam jak na krew pojechalam zdjeciem :D Pozniej siedzialysmy w kolejce bo ona akurat do lekarza szla i mowi "Pokaz jeszcze raz to zdjece":D hehe mile to wspominam i jeszcze jak sie poplakalam ze szczescie po becie i sciskalam sie z mama :)Ja test tez mialam zostawic na pamiatke,ale mowie a dobra zdjecie mam :D

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Jak teraz wychodzi po usg,ze jest to dziewczynka i na polowkowym jeszcze bede miala szanse sie upewnic w 21 tyg to potem jeszcze moze sie odmienic cos? Pytam bo pozniej juz nie bede miala predko usg,a kupuje juz dziewczece rzeczy (dobrze,ze mi sie plec do teraz nie odmieniala,ze nie wiedzialam bo jakbym juz cos kupila i na nowo bym musiala kupowac:D?) i zeby jaj nie bylo przy koncu na usg jak wszystko kupie ,a sie cos zmieni :O

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona oby :-*
    Moja dzidzia bedzie taka rozpieszczona i wychuchana przez nas ze szok.. Tyle czekać na nią to na pewno będzie oczkiem.
    Mój mówi do brzucha ze tatuś ją kocha i tyle miłości na nią tu czeka:) milo się tego slucha;) do mnie mówi ze to bedzie jego oczko w glowie;)
    Przed ciaza zawsze mówiliśmy ze siebie zawsze bardziej będziemy kochać bo z naszej miłości przeciez pojawi się ktos z nas obojga.. Ze to siebie wybraliśmy o świadomie pokochaliśmy a dziecko będziemy kochać od poczatku ale inaczej..
    Teraz wiem ze zmienia się myślenie..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, no wlasnie cos w tym jest,ze jednak dziecko zyskuje jakby to powiedziec wiecej milosci bo sie tak na nie czeka i jest takie urocze :) Moj tak samo sie smieje,ze mnie kocha,ale Dzidziusia bedzie bardziej kochal hehe wybaczam Mu to :D

izulkaa lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja ja tu sobie gadu gadu,a zapomnialam ze rozgrzewam olej na patelni :O Jak sie zerwalam z wyra do kuchni to jak perszing :O Chate by jeszcze czlowiek spalil tfu tfu

Ps. Prawda,ze w ciazy gorzej z pamiecia, mi bynajmniej kuleje ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:11

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mi 2 razy lekarz mowil ze dziewczynka, w lipcu jadę na polowkowe i jak potwierdzi sie jeszcze raz dziewczynka to kupuje ciuszki :) mam nadzieje ze się nie odmieni.nastawilam się juz na corcie z reszta narządy będą juz ukształtowane wiec mysle ze Male ryzyko pomylki :) juz bym kupiła ma pewno coś ale wole poczekać do polowkowego i być pewna :) a wtedy pierwsze co to do sklepu pojadę z moim i cos kupimy :)
    Wiadomo ze jak,okaże się chłopak to tez kochac będę ale ciężko bylo by się przestawić ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno to inna milosc ale mysle ze skradnie nam swiat taka mala istotka bezbronna :)
    Mój juz wyobraża sobie jak wraca z pracy a bobas go wita w drzwiach i na ręce chce iść...:)
    Oby szybko zleciało i rozwiązanie bylo szczęśliwe :)

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona zależy od sprzętu czasem ewidentnie widać płeć a czasem wielki szok pr,u porodzie bo jest całkiem inaczej niż było przez cala ciążę ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maja raczej dobry sprzęt bo ja serduszko juz słyszałam i widziałam w 6tc :) wtedy tez kartę ciąży mi zalozyl :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamuski :-) u nas dzis przecudny sloneczny dzien,wlasnie odpoczywamy w ogrodku opalam nozki ;-) z rana mialam gosci takze troche naobslugiwalam sie, a teraz zasluzony relax :-) co do poczatkow uff, ciesze sie ze juz za mna , ja pojechalam do Polski porobic badania hormonalne,a na wizycie u gin okazalo sie,ze jestem w ciazy lekarz kazal mi uwazac w szczegolnosci na wirusy po dwoch dniach dopadlo mnie przeziebienie plus goraczka pamietam jak plakalam mezowi,ze i tym razem nic z tego nie bedzie! A jednak moje malenstwo okazalo sie silne i juz polowa ciazy<3 co do imienia u nas bedzie Jasio jest to imie powszechne zarowno w Polsce jak i Norwegii,tesciu jest przeszczesliwy, bo wnusio bedzie jego imiennikiem.

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i moja dymiąca czacha meldujemy się w 20 tc. Nadal bez ruchów, tylko te dziwne kłucia. Ze mną już chyba lepiej, zawrotów trochę mniej, tylko ten ból głowy i apatia- boję się, że już mi taki leń zostanie. No i brak apetytu. Odkryłam, że fajnie leży się w łóżku i śpi w dzień :) Mąż tylko załamany czy tak już będzie i nic nie będę robić.

Widzę, że mężulkowie załapali moją grypę żołądkową z zeszłego tygodnia. U mnie rodzinka zniosła wirusa w miarę, tylko ja leżałam z michą i od tego czasu tak się właśnie nie mogę pozbierać do dziś.

Zaraz po raz kolejny muszę łyknąć apap bo idę na wieczór panieński, bo za tydzień weselicho ( jedno z trzech w te wakacje) Miał byc piknik na plaży a potem do klubu, ale jako, że brzydka pogoda to będzie w domu świadkowej, która jak się okazało mieszka ulicę obok mnie ( o jak mi przykro z powodu tej złej pogody :P :P :P )

A w talii mam 83 cm. Teraz będę mierzyć co tydzień w soboty ;)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ktore sa w szpitalu duzo zdrowia dla was i szybkiego powrotu do domu :-*

Shibuya lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ