Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
W takim razie będę musiała się udać do ogólnego po skierowanie a później do ortopedy.Dziękuję za rady
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Witam sie i ja w ten jakze nijaki dzien
Bylam dzisiaj na pobieraniu krwi, specjalnie poszlam pozniej bo przed 10 by ominac kolejki,ale i tak byla spora. Oburzylam sie troche bo dziewczyna stala w wysokiej juz ciazy i nikt jej nie zaproponowal by weszla przed nim.. Jeszcze jedna babka na beszczela po wyniki sie wepchala i dostala ochrzan od ludzi,ze kazdy tu czeka i po wyniki i na pobieranie. Wiem,ze nie moge sama stac w takiej kolejce bo mi zaraz slabo,wiec Maz dzielnie zajmowal mi kolejke,a ja siedzialam. Pozniej zakupki i na koniec rozbolal brzuszek i musialam swoje odlezec.
Anet, mozliwe ze Ci pracodawca naslal kontrole z ZUSU bo oni sami z siebie tak czesto nie chodza tylko jak cynka dostana. Ja raz tyle czasu z rzedu dawalam w pracy zwolnienie bo mialam taki okres w zyciu,ze to reke zwichnelam, zapalenie oskrzeli,zapalenie nerek potem, takze sporo tego bylo i nikogo u mnie nie bylo o dziwo.Slyszalam wlasnie natomiast,ze czeciej jest kontrola jak ktos podkabluje.
Molcia, widzisz i tu sie sprawdza powiedzenie,ze dobry pracownik to pracujacy pracownik,a jak juz zwolnienie to zapominaja o tym co sie dla nich zrobilo..
Ogladalam dzisiaj wozki w sklepie z riko nano i jak mi sie podobal adamex tak ten tez calkiem spoko bylJestes juz z nami -
Anastazja mnie tez cierpną nie raz ręce.. Częściej jak jeszcze pracowałam.. Wiec podejrzewam ze u mnie to bylo spowodowane urokami pracy- tryb siedząc przy komputerze 8 godz.,
Od kiedy jestem na l4 dużo lepiej, chociaz jak się zle uloze w nocy to budze się z bólem... Każdy pewnie ma inny powód i trudno szukac przyczyny na forum -
A z tymi kontrolami jest tak, że pracodawca może wystąpić do zusu o skontrolowanie zasadności zwolnienia, ale wydawało mi się, że są wyjątki czyli zw na ciąże, na dziecko i od psychiatry. Zus w każdej sytuacji sam z siebie może kontrolować.Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
izulkaa wrote:Mala 1922 zł netto
I ty jak masz bliźniaki to dostaniesz 2000
Co do siary, to może być wcześnie, ja miałam w I ciąży 5-6 miesiąc. A teraz mam takie suche sutki.
Byłam u gina po kolejne skierowanie na badania (wcześniejsze zgubiłam), wstyd mi było jak nie wiem. Ale kolejny raz okazało się, że mój lekarz ma klasę i szacunek do pacjentek, z uśmiechem na ustach wypisał kolejne
Nie badał mnie ani nic, ale też niczego się nie spodziewałam (na poprzedniej miałam fotel + usg). Kolejna wizyta 2 lipca.
To teraz lecę podłogi wycierać, bo mamy dziś 4 potencjalnych kupców na nasz samochód- coś tam trzeszczy i chcemy się go pozbyć, skoro jeszcze jeździ. Myślimy teraz nad czymś wysokim i najlepiej 7-osobowym, żeby dzieci wygodnie się zapinało i żeby się wszystko mieściło, bo dużo jeździmy- torby, wózek, pościel, łóżeczko. A za rok sportowe autko- marzenie mojego męża -
Kto za mnie pójdzie na zebranie do szkoły?
Kurde kiepski dzień a musze iść bo nie mam kogo posłać w zastępstwie:(
Molcia kolejny raz się potwierdza ze nie warto się zarzynac dla pracy bo dopóki pracujesz jest git ale jak potrzebujesz żeby pracodawca zrobił coś dla nas to nie ma co liczyć;( ja jednak miałam szczęście bo po poronieniu nie musieli mi dawać umowy a wiedzieli że szybko będę się starać a jednak dostałam na nieokreślony;)
Molcia jak masz siły to walcz o swoje! -
Ginger84 wrote:Kto za mnie pójdzie na zebranie do szkoły?
Kurde kiepski dzień a musze iść bo nie mam kogo posłać w zastępstwie:(
Molcia kolejny raz się potwierdza ze nie warto się zarzynac dla pracy bo dopóki pracujesz jest git ale jak potrzebujesz żeby pracodawca zrobił coś dla nas to nie ma co liczyć;( ja jednak miałam szczęście bo po poronieniu nie musieli mi dawać umowy a wiedzieli że szybko będę się starać a jednak dostałam na nieokreślony;)
Molcia jak masz siły to walcz o swoje! -
Natali mój niepocieszony, bo swoją perełkę ma dopiero od października, ale ciągle trzeba w nią ładować i to trochę bez sensu. Na super rodzinne auto teraz nas nie stać, dlatego dajemy sobie rok- ale w dużym wygodnym samochodzie. A szefowie mojego M pokupowali sobie wypasione bmwice i choć jemu nigdy się nie podobały, to już mu się podobają
a ci go jeszcze kuszą, żeby też kupił. Ale ja dziękuję za kolejny kredyt, dlatego chcemy na spokojnie nazbierać.
Aha, i znów 2kg na plusie, w sumie +8teraz mam 60kg i pora się pilnować.
Choć właśnie wcinam racuchyskarb15 lubi tę wiadomość
-
Mamusie po dlugiej meczarni z nowa opera w koncu sie zalogowalam
Mala : hehe narobilysmy Ci smaka- bo ja tez o tym pisalam miedzy innymi
.
Przemusilam sie zjesc jogurt na sniadanie
łał mala jak Ty to robisz ze.juz na + masz 8 kg
Ja mam na - 3 kiloale dla mnie to i lepiej bo w 1 ciazy za duzo przytylam.teraz wole powolutku
-
jak pisze to normalnie czy jakos tekst jest dziwnie rozmieszczony chyba inna zainstaluje , ta niby najnowasza a juz widze ze dziadowa
-
Mała Czarna 60kg to mało. Zgubisz szybko. Pilnować to muszę się ją ze swoją wagą. 2 lata temu zgubiłam 20 kg. 2 lata udało mi się utrzymać wagę i nagle mimo diety, treningu waga poszła w górę. Po 7 miesiącach znaleziono przyczynę. Dopiero po porodzie i karmieniu piersią będę mogła zacząć walkę z chorobą i kg.
Faktycznie po co auto, jak trzeba ciągle coś dokładać do niego.. Kuzyn kupił audi. Dla szpanu. Jak mu wszyscy tłumaczyli, że to skarbonka, to się śmiał. Teraz my się śmiejemy, bo w pół roku jedyne 10 tys już włożył. Kupcie auto jakie uważacie,a nie jakie szefostwo mówi -
Izulka siara w 1 ciazy pojawila mi sie po 20 tyg , teraz mam od poczatku bo zaszlam w ciaze 4 msc po porodzie wiec ciezko mi stwierdzic