Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_Czarna_89 wrote:Eh wiem o czym mówisz, byłam kiedyś w dokładnie tej samej sytuacji
a gdybyś chociaż powiedziała jej to co nam tu napisałaś? Że nie poszłaś na l4 i masz żal? Wiem, że po niektórych to spływa, ale są ludzie, których może to ruszy..
anet - ale jak to możliwe, że bez Twojej wiedzy? ponadto - to i tak powinno się liczyć do średniej przynajmniej do dnia rozwiązania tej drugiej umowy - co to była za umowa?zlecenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 11:36
-
Rozwiązali ze mną umowę zlecenie- tak bez mojej wiedzy, dowiedziałam się od księgowej a jak zapytałam szefa jakim cudem- przecież nie podpisywałam żadnego rozwiązania umowy- to odpowiedział, że musiał tak zrobić, żeby móc dalej dostawać kase z unii i dał te umowę komuś innemu. Dzwoniłam do zusu i niestety na l4 i macierzyńskim biorą umowy, które trwają. A jak się okazało u mnie trwa tylko ta umowa o prace, czyli z kwotą najniższą
-
mogłabym nie odpuścić, bo jest to oszustwo, ale uznałam z mężem, że sobie poradzimy a z typem nie chce mieć już nic wspólnego po macierzyńskim poszukam sobie nowej pracy. Ostatnio były u mnie na kontroli panie z zusu i też bym się nie zdziwiła, gdyby to była jego sprawka
-
Ale u nas jest wstrętnie. Wieje, pada, zero słońca. A ja dziś muszę iść do gina powiedzieć, że zgubiłam skierowanie na badania i poprosić o nowe, taki wstyd
Ehhh ci pracodawcy.. do czasu aż potrzebują siły roboczej o każdej porze dnia i nocy to są mili, a potem wypną się dupą. To jest przykre -
anet wrote:Rozwiązali ze mną umowę zlecenie- tak bez mojej wiedzy, dowiedziałam się od księgowej a jak zapytałam szefa jakim cudem- przecież nie podpisywałam żadnego rozwiązania umowy- to odpowiedział, że musiał tak zrobić, żeby móc dalej dostawać kase z unii i dał te umowę komuś innemu. Dzwoniłam do zusu i niestety na l4 i macierzyńskim biorą umowy, które trwają. A jak się okazało u mnie trwa tylko ta umowa o prace, czyli z kwotą najniższą
haen lubi tę wiadomość
-
Molcia czy umowy zlecenia nie można rozwiązać w każdej chwili?
Skarb wierzętrochę łączę się w bólu, bo wczoraj dziewczyny pisały,żeby nie jeść chipsów, to wsunęłam sobie dziś paczkę paprykowych, a co, i teraz mam za swoje. Jeszcze córcia się dopomina o racuchy!
-
Anet, nie odpuszczaj! jezeli pracodawcom beda uchodzic takie rzeczy na sucho, to nic sie nie zmieni.
Wiem co mowie, bo sama skladalam pozew cywilny o niewyplacone, ale nalezne wynagrodzenie. Fakt nie jest to nic milego, ale nie zaluje (potem od samych pieniedzy wazniejsze dla mnie bylo poczucie sprawiedliwosci).
Zreszta tak jak Molcia pisze, pewnie daloby sie udowodnic, ze to byla umowa zlecenie majaca znamiona umowy o prace.
Zorro lubi tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Molcia czy umowy zlecenia nie można rozwiązać w każdej chwili?
Skarb wierzętrochę łączę się w bólu, bo wczoraj dziewczyny pisały,żeby nie jeść chipsów, to wsunęłam sobie dziś paczkę paprykowych, a co, i teraz mam za swoje. Jeszcze córcia się dopomina o racuchy!
haen - masz św rację, anet - jeszcze powiem Ci, że w sądzie pracy jako pracownik masz duże szanse wygraćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:09
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Część dziewczynki
słonecznego dnia życzę byliśmy na wesele wytrzymałam do pierwszej u do domu ;p w środę mam badanie połówkowe koło 17 trzynaście kciuki :** mamy się dobrze sciskam Was mocno;)
Molcia, Mala_Czarna_89, Kitaja, skarb15 lubią tę wiadomość
-
Molcia wrote:ja miałam coś takiego - które to palce? bo jeśli mały palec i te obok to może być zespół rowka łokcia - to jest ucisk na nerw łokciowy, ja to rehabilitowałam bo leku jako takiego nie ma - ważne żeby nie opierać się na łokciach mnie też pomagała taka opaska na łokieć
U mnie kciuk, wskazujący i środkowy.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Anastazja spokojnie, zespół ciesni nadgarstka jest częsty w ciąży bo woda się zatrzymuje. Orteza na nadgarstek załatwia sprawę. Nosiłam przez 2 miesiące i przeszło. Taka orteza kosztuje ok 50 zł. Ja byłam na wizycie u ortopedy w Medicover i tam od razu kupiłam. Nie będzie potrzebny żaden zabieg...
Anastazja85 lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013