X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam trochę i co dalej mi się spać chce. Dobrze ze te moje dziecko się tak grzecznie bawi.

Mnie też jeszcze została jedna wizyta ale dwa zęby na raz będę robiła reszta to drobnostki wiec zrobię po ciąży.

Ja mam jeszcze znamię do wycięcia na nodze ale zdecydowałam ze skoro tyle czasu je mam to wytne to w grudniu. Nie będę już trula małego kolejnym znieczuleniem.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, wspolczuje Ci mocno tych przezyc :( Miejmy nadzieje,ze bedzie juz tylko lepiej!

Haen, nie dziwie Ci sie tez by mnie Maluszek przerazal taki maly :) Niech sie zalaczy instynkt po porodzie bo ja nie wiem.
    Tez ciagle bym jadla znowuuu jestem glodna :O

Zbieracie punkty payback :)?

izulkaa lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen to mnie przeraza porod i pierwszy miesiąc..w szczególności powrót do domu ze szpitala gdzie nie ma pielęgniarek i lekarzy tylko sami w trójkę.. Jeszcze mój do pracy pójdzie to będę sama z ta malizna :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idzie kolezanka odezwe sie potem:*

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będę panikować czy oddycha, a jak zacznie plakac to skąd tu wiedziec co ona chce:P czy zimno czy gorąc czy glodna czy cos boli :P
    Z czasem się przyzwyczaimy i wyczujemy alr te poczatki ?.. :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki rozmarzona.. Oby jak najmniej :-*
    Hartuje się się do porodu hahah :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tylko kąpieli i karmienia piersią boje a co sie z tym laczy wstawania w nocy i tego zmęczenia..
    Malizna bobaska juz nie ale ja to mam trening od listopada ubiegłego roku :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zasnęłam :D ale musiałam się mężem zająć, bo z pracy wrócił, więc obiad trzeba było zaserwować, posłuchać co tam w pracy, pogadać, no a teraz zasnął, więc mogłam znowu tu siąść :D

Izulka, ja nie mogłabym bez znieczulenia :P jedyne co zrobiłam wczoraj bez znieczulenia to ząb, który mi się trochę złamał i babka tylko go odbudowała, więc nic nie bolało :P ale jak łatała mi dziurę w siódemce na dole, to nie obyło się bez znieczulenia :P a i tak miałam wrażenie, że byłam znieczulona (pół gęby nie czułam), a jak tam dawała czadu, to coś czułam :D ale to może tylko moja psychika :D dlatego żeby odpocząć od znieczulenia, idę dopiero w sierpniu :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger super plecak kupiłam Laurze w tamtym roku w smyku.

Mamy podcięte włoski, mamy stroje kąpielowe i kilka innych bibelotów, jestem padnieta, bola mnie nogi i dobrze mi :)

moodliszka, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kontakt z małymi dziećmi miałam ogólnie wiex wiem mniej wiecej
    . Kapania się nie boje akurat bo wiem żeby nie zamoczyc uszek i gabeczka myc, temp wody wyznaczy termometr wiec luz :) damy rade. Z reszta będą tłumaczyć,jeszcze na szkole rodzenia :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka to ja prosiłam żeby zrobila jakiegoś zęba z mala dziurka to jak zaczela robic to okazalo się ze zepsuty w środku byl.. Ale jakos dalam rade chociaz mala dawala kopniaki mega wiec jej się nie podobało zdecydowanie :P
    No ja jutro jeszcze tylko i tez sierpień :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Wróciłam:)
    Wszystko super mały zdrowy wszystko w normie.waży 420g ;) machal rączka do Patryka tak się ciesze:)
    Pani ginekolog potwierdzila ze z ciążą jest ok szyjka ok wiec moje bóle są związane z moja budowa. Normalnie mnie bolało jak mi jeździła tym usg po brzuchu czułam wszystkie wnętrzności;/
    Weszłam do hm kupiłam sobie letni kombinezon i bardzo ucieszył mnie fakt ze mimo 6 mc ciąży nadal rozmiar 34:)
    Patrykowi plecaka nie kupiłam bo nie było ale za to cała wyprawkę juz mu kupiłam. Został więc plecak i trampki. Jednego mam z głowy. Od lipca zabieram się za wyprawkę drugiego;)
    Teraz leżę bo oczywiście po takim maratonie brzuch napieprza:(

Ale jestem szczęśliwa:))))

Świetne wiadomości kochana :) Bardzo się cieszę :)

Ginger84 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala wlasnie w smyku mam upatrzone 3 plecaki ale przez internet i chcialam zobaczyc na zywo zeby dobrze przylegal i nie byl za duzy na ta moja chudzinke ale jeszcze nie bylo. Wiec pojade w polowie lipca jeszcze raz juz powinny wtedy byc.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przyznaje ze kupowaliśmy pod koniec sierpnia

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Trochę mnie nie było, ale podczytuje was codziennie jadąc czy wracając z pracy w tel, a jak same stwierdziłyście z tel jest strasznie nie wygodnie pisać ...

Ehh co do pracy, wzięli się w końcu za rekrutację, ale coś marnie im idzie. A ja oświadczyłam że pracuje do 8 lipca i niestety przykro mi ale na 12 h to nie mam siły.
    Koleżanki w pracy troszkę zniesmaczone bo jedna musiała przełożyć urlop o tydzień, ale ja już nie mam siły na tyle godzin.
    Maja, Ginger i całej reszcie gratuluję zdrowych bobasków!! Ja mam połówkowe 12 lipca i nie mogę się doczekać-mam nadzieję że wszystko będzie dobrze! Ciekawe czy potwierdzi się z prenatalnego usg dziewczynka. Chciałabym już wcześniej wiedzieć bo teraz są takie wyprzedaże, że z chęcią bym się obkupiła!

Rozmarzona - co do dziewczynki i urody... mi od początku mówili że pewnie "będzie w portuniach dzidzia biegała", więc sama nie wiem. Ostatnio sobie pomyślałam że skoro dziewczynka to ja mogę zbrzydnąć na maxa aby tylko moja malutka była najśliczniejsza :)

Micia ja też probuje mhh od jakiś 3mcy zrobić porządek w szafie:/ kiedy tylko mam wolne planuje sie za to zabrać, ahh szkoda gadać-może po 8 lipca będzie mi się tak nudzić że w końcu się za to wezmę :)

Haen patrzyłam tą szkołę rodzenia gdzie się wybierasz, bo obecnie jestem na etapie szukania, ale nie mogę się tam dodzwonić. A Tobie ją ktoś polecał??
    Może któraś z was może polecić jakąś szkołę??

Micia lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam juz miejsce w komodzie dla mojej laluni :) ma cala wolna na swoje ciuszki :) teraz tylko trzeba ja wypełnić :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to Izulka nie mam gdzie na razie robić miejsca :/
    Czeka nas dopiero odbiór mieszkania i jego urządzenie- mam nadzieję że przed narodzinami... więc z chęcią bym kupowała wszystko po kolei ale niestety nie bardzo mam miejsce na trzymanie tego wszystkiego... sama nie wiem jak to rozwiązać bo nie chce też zostawiać dużo spraw na ostatnią chwilę..

gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, moja dzidzia zajmie mpja szafę i ciągle kombinuje gdzie siw przenieść z moimi ciuchami.

Powiem wam ze kilka godz chodzilysmy po galerii i zapomniałam o ciąży. Niby dobrze bo mi brzuch ani bol pleców nie dokuczal ale fajnie wyłożyć się na kanapie i czuć jak maluszek kopie :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz miejsce zrobilam w komodzie. Juz nawet wypelniona w wiekszosci ciuszkami ktore sa po wstepnym praniu:) zostala mi jeszcze jedna partia do wyprania i komoda bedzie pelna:) a we wrzesniu ostateczne pranie i prasowanie. posciel kocyki i takie tam bede trzymala w szufladzie lozeczka. ale w szafie tez zwolnie jedna polke (tzn moj maz zwolni:)
    jejku czasem jak leze w sypialni wyobrazam sobie jak maluszek lezy w lozeczku juz bym tak chciala zeby byl listopad i kazda z nas cieszyla sie ze swojego malenstwa:)

izulkaa, Ona_89' lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Małą zazdroszczę tych kopniaków dzidziulka - ja nadal na nie czekam... tym bardziej się stresuję i nie mogę się doczekać usg!

gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ