X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mówisz witaminę c ? Spróbować można :) no to są straszne bole.. Tez niby zaczelam cos tam leczyć alr wiesz, póki nie boli to czlowiek zapomina potem o tym..a tu ciaza i sobie przypominam jak to bylo :P
    Liczę ze poród to bedzie pikus przy tych bolach innych :P

Moodliszka wiesz co robię jeszcze, zaczelam smarować sutki oliwka :P zobaczymy czy cos da:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to,ze strasznie szybko teraz mnie glod lapie. Jak wczesniej malo jadlam tak teraz rano budze sie z burczeniem w brzuchu :D Objadlam sie tak pomidorowka, myslalam ze mina godziny nim zrobie miejsce,a tu chwila i juz glodna :O :) Dzidzius rosnie hihi :)

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie wiem co we mnie wstąpiło, po raz pierwszy od bardzo dawna (czyli od jakiś dwóch tygodni xD) mam w ogóle na coś smak :D

Rozmarzona, mmm pomidorówka, też mam ochotę, a mam domowy przecier, który robi moja teściowa i zupka z niego wychodzi pierwszorzędna :D chyba zrobię sobie też :D

W ogóle dzisiaj tak się przejrzałam w lustrze i zrobiłam taaakie oczy patrząc na mój piękny brzusio, rośnie normalnie z dnia na dzień :D No ale co się dziwić, dzidzia też rośnie skoro dzisiaj tak mnie skopała, że czułam to tak, jakby zaraz miał się przez tą skórę przedrzeć i do mnie wyjść :D

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ja myślałam, że to co mi się dzieje, to od tych kremów na rozstępy, bo piersi też smaruję i nie wpadłam na to, by krem zetrzeć z sutków ;P ale teraz zawsze o tym myślę, a nic się nie zmieniło :P Także daj znać czy jakieś efekty są po oliwce :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, to zwykla vit C, wiec nie zaszkodzi,a nam choc troche moze zawsze pomoc przy tych nerkach :) Mowili mi bym brala profilaktycznie nospe,ale po konsultacji z tym fajnym lekarzem stwierdzilam,ze nie. Bo w szpitalu i tak jak mnie mial bol zlapac to i po nospie lapal,a wiec nie bede dodatkowo sie faszerowala jak nie zapobiegnie temu. Zazwyczaj laduja rozkurczowe w zastrzyku np spasmalgon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:30

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka nie ma to jak domowe smaki :D Ehe brzuszki pieknie rosna u mnie stopniowo,ale tez sie nadziwic nie moge :)Kopniaki juz sa tak solidne,ze az mile :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez z dnia na dzień rośnie :)
    Nie da się nie zauważyć juz ze w ciąży jestem :P

Ja nospy nie biorę.. Jakos wole wziac magnez a zreszta mój gin nic o nospie nie mowil tylko żeby zwiększyć dawkę magnezu w razie czego:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Modliszka nie ma to jak domowe smaki :D Ehe brzuszki pieknie rosna u mnie stopniowo,ale tez sie nadziwic nie moge :)Kopniaki juz sa tak solidne,ze az mile :)

Baaardzo miłe :) Tylko Mój cały czas narzeka, że nic nie czuje jak rękę przykłada, to ja mu mówię, że niemożliwe, bo przecież kopie :D to on wtedy, że niby coś czuje, ale nie wie czy to to. MASAKRA z nim :D bo mu mówię kiedy, a ten się jeszcze zastanawia i wątpi :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospy przez całą ciążę nie wzięłam ani jednej :) Choć ostatnio było już blisko, ale zrezygnowałam, bo miałam tylko nospę max, a ból po chwili przeszedł i podejrzewam, że był on spowodowany tylko i wyłącznie tym, że jakoś źle leżałam :)

W ogóle wczoraj znowu byłam u dentysty i znowu swoje się nacierpiałam, ale kolejny ząbek załatany :) a znieczulenie to mnie trzymało ponad 4 godziny lekko :D jeszcze tylko jeden ząb, ale to dopiero w sierpniu i koniec. Uf.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, moj tez dopiero po szpitalu kazal brac, jak widzial ze to pewnie bedzie sie powtarzalo. Jednak i tak nie biore :)

Modliszka, mecz codziennie,a poczuje :) Moj tez nie czul, a meczylam go codziennie,wiec w ktorys dzien takie kopniaki sadzila,ze poczul :) Najpierw mowil,ze to chyba to,a wiec corcia go utwierdzila bo tak mocno kopnela ponownie,ze juz nie mial watpliwosci :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, zeby to tez kiepska sprawa do leczenia szczegolnie w ciazy :) Stres,ze brzuch napinamy i wgl bynajmniej ja tak mialam :D

Ginger jak przyciela komara tak zaginela :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:48

• mikado Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie pospaly :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka tez bylam wczoraj u dentysty i jutro tez,idę :P
    Wczoraj starałam się bez znieczulenia bo nie chciałam co 2dni brac alr nameczylam siebie i dzidziusia gorzej chyba niż jak bym wzięła to znieczulenie:(
    Ja chyba w ciąży nie wzięłam żadnej przeciwbólowej :P staram się :) probuje naturalnie działać. Boli glowa to idę spać, boli brzuch to się klade, boli nerka to staram się lekko jeść itd :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak bo cisza tutaj jak makiem zasial :) Ja czekam na przyjscie kolezanki bo pisala,ze wpadnie choc dzisiaj nie ukrywam mam lenia.. :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przyznaje, ze się tyle co obudziłam :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, zeby jeszcze tak zawsze sie dalo :) Tez chcialam unikac jak ognia,ale niestety w ciazy sie mnie wszystko lapie jak na zlosc :)

To pozazdroscic snu bo ja za dnia cos nie moge usnac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:55

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakies specyfiki na bol gardla ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj prenalen gardlo dla kobiet ciezarnych. Jest na bazie naturalnych skladnikow dlatego nie jest jakis rewelacyjny,ale ukoi i bedzie lepiej :) Mozesz tez plukac gardlo szalwia np.

Micia lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RozmarzOna uwierz ze tez juz chyba wszystko miałam,ale nawet w szpitalu mi nic nie chcieli dac bo ciaza zagrożona i zawczesny miesiac byl i meczylam się z bólem. Nieraz plakalam aż z bolu jak wstawalam np. Jaki miałam rwe kulszowa to mój musial iść ze mną do kibla i z niego mnie zabrać bo nie dalam rady sama wstac... Nie raz z bolu plakalam..oby jak najmniej takich ciężkich boli w ciąży dziewczyny :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie, a bym ppospala. Po shopingu, spotkalam sie z kolezanka, ktora urodzila 1.5 msc temu i mimo, ze jej synek jest juz spory to i tak przerazaja mnie takie maluchy. Jesc mi sie chceee, a tu jeszcze do domu trzeba dojechac.

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ