X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mówisz witaminę c ? Spróbować można :) no to są straszne bole.. Tez niby zaczelam cos tam leczyć alr wiesz, póki nie boli to czlowiek zapomina potem o tym..a tu ciaza i sobie przypominam jak to bylo :P
    Liczę ze poród to bedzie pikus przy tych bolach innych :P

Moodliszka wiesz co robię jeszcze, zaczelam smarować sutki oliwka :P zobaczymy czy cos da:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to,ze strasznie szybko teraz mnie glod lapie. Jak wczesniej malo jadlam tak teraz rano budze sie z burczeniem w brzuchu :D Objadlam sie tak pomidorowka, myslalam ze mina godziny nim zrobie miejsce,a tu chwila i juz glodna :O :) Dzidzius rosnie hihi :)

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie wiem co we mnie wstąpiło, po raz pierwszy od bardzo dawna (czyli od jakiś dwóch tygodni xD) mam w ogóle na coś smak :D

Rozmarzona, mmm pomidorówka, też mam ochotę, a mam domowy przecier, który robi moja teściowa i zupka z niego wychodzi pierwszorzędna :D chyba zrobię sobie też :D

W ogóle dzisiaj tak się przejrzałam w lustrze i zrobiłam taaakie oczy patrząc na mój piękny brzusio, rośnie normalnie z dnia na dzień :D No ale co się dziwić, dzidzia też rośnie skoro dzisiaj tak mnie skopała, że czułam to tak, jakby zaraz miał się przez tą skórę przedrzeć i do mnie wyjść :D

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ja myślałam, że to co mi się dzieje, to od tych kremów na rozstępy, bo piersi też smaruję i nie wpadłam na to, by krem zetrzeć z sutków ;P ale teraz zawsze o tym myślę, a nic się nie zmieniło :P Także daj znać czy jakieś efekty są po oliwce :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, to zwykla vit C, wiec nie zaszkodzi,a nam choc troche moze zawsze pomoc przy tych nerkach :) Mowili mi bym brala profilaktycznie nospe,ale po konsultacji z tym fajnym lekarzem stwierdzilam,ze nie. Bo w szpitalu i tak jak mnie mial bol zlapac to i po nospie lapal,a wiec nie bede dodatkowo sie faszerowala jak nie zapobiegnie temu. Zazwyczaj laduja rozkurczowe w zastrzyku np spasmalgon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:30

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka nie ma to jak domowe smaki :D Ehe brzuszki pieknie rosna u mnie stopniowo,ale tez sie nadziwic nie moge :)Kopniaki juz sa tak solidne,ze az mile :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez z dnia na dzień rośnie :)
    Nie da się nie zauważyć juz ze w ciąży jestem :P

Ja nospy nie biorę.. Jakos wole wziac magnez a zreszta mój gin nic o nospie nie mowil tylko żeby zwiększyć dawkę magnezu w razie czego:)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Modliszka nie ma to jak domowe smaki :D Ehe brzuszki pieknie rosna u mnie stopniowo,ale tez sie nadziwic nie moge :)Kopniaki juz sa tak solidne,ze az mile :)

Baaardzo miłe :) Tylko Mój cały czas narzeka, że nic nie czuje jak rękę przykłada, to ja mu mówię, że niemożliwe, bo przecież kopie :D to on wtedy, że niby coś czuje, ale nie wie czy to to. MASAKRA z nim :D bo mu mówię kiedy, a ten się jeszcze zastanawia i wątpi :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospy przez całą ciążę nie wzięłam ani jednej :) Choć ostatnio było już blisko, ale zrezygnowałam, bo miałam tylko nospę max, a ból po chwili przeszedł i podejrzewam, że był on spowodowany tylko i wyłącznie tym, że jakoś źle leżałam :)

W ogóle wczoraj znowu byłam u dentysty i znowu swoje się nacierpiałam, ale kolejny ząbek załatany :) a znieczulenie to mnie trzymało ponad 4 godziny lekko :D jeszcze tylko jeden ząb, ale to dopiero w sierpniu i koniec. Uf.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, moj tez dopiero po szpitalu kazal brac, jak widzial ze to pewnie bedzie sie powtarzalo. Jednak i tak nie biore :)

Modliszka, mecz codziennie,a poczuje :) Moj tez nie czul, a meczylam go codziennie,wiec w ktorys dzien takie kopniaki sadzila,ze poczul :) Najpierw mowil,ze to chyba to,a wiec corcia go utwierdzila bo tak mocno kopnela ponownie,ze juz nie mial watpliwosci :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, zeby to tez kiepska sprawa do leczenia szczegolnie w ciazy :) Stres,ze brzuch napinamy i wgl bynajmniej ja tak mialam :D

Ginger jak przyciela komara tak zaginela :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 15:48

• mikado Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie pospaly :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka tez bylam wczoraj u dentysty i jutro tez,idę :P
    Wczoraj starałam się bez znieczulenia bo nie chciałam co 2dni brac alr nameczylam siebie i dzidziusia gorzej chyba niż jak bym wzięła to znieczulenie:(
    Ja chyba w ciąży nie wzięłam żadnej przeciwbólowej :P staram się :) probuje naturalnie działać. Boli glowa to idę spać, boli brzuch to się klade, boli nerka to staram się lekko jeść itd :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak bo cisza tutaj jak makiem zasial :) Ja czekam na przyjscie kolezanki bo pisala,ze wpadnie choc dzisiaj nie ukrywam mam lenia.. :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przyznaje, ze się tyle co obudziłam :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, zeby jeszcze tak zawsze sie dalo :) Tez chcialam unikac jak ognia,ale niestety w ciazy sie mnie wszystko lapie jak na zlosc :)

To pozazdroscic snu bo ja za dnia cos nie moge usnac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 16:55

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakies specyfiki na bol gardla ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj prenalen gardlo dla kobiet ciezarnych. Jest na bazie naturalnych skladnikow dlatego nie jest jakis rewelacyjny,ale ukoi i bedzie lepiej :) Mozesz tez plukac gardlo szalwia np.

Micia lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RozmarzOna uwierz ze tez juz chyba wszystko miałam,ale nawet w szpitalu mi nic nie chcieli dac bo ciaza zagrożona i zawczesny miesiac byl i meczylam się z bólem. Nieraz plakalam aż z bolu jak wstawalam np. Jaki miałam rwe kulszowa to mój musial iść ze mną do kibla i z niego mnie zabrać bo nie dalam rady sama wstac... Nie raz z bolu plakalam..oby jak najmniej takich ciężkich boli w ciąży dziewczyny :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie, a bym ppospala. Po shopingu, spotkalam sie z kolezanka, ktora urodzila 1.5 msc temu i mimo, ze jej synek jest juz spory to i tak przerazaja mnie takie maluchy. Jesc mi sie chceee, a tu jeszcze do domu trzeba dojechac.

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ