Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas dalej jak Patryk przylozy tylko reke to Marcel przestaje kopac a Patryk sie tylko denerwuje. Juz ostatnio udalam ze go kopie tzn zrobilam brzuchem sztucznego kopniaka bo widzialam ze mu przykro:( jak ja przykladam to kopie non stop a jak maz to kopnie ze dwa razy i tez przestaje.
-
Mala tez zazdroszczę.. Jak czekałam,na poczekalni i dentysty to myslalm ze jajko zniosę.. Tak zaczął mnie kręgosłup bolec ze musiałam iść do samochodu na troche sie położyć bo tam lepsze oparcie jednak
Komodę tez,na raty sprzatalam bo brzuch dawał znac o sobieale juz mam miejsce jako takie
nie wiem gdzie pomieszczę rzeczy higieniczne , pasowało by w łazience zrobic tez miejsce jakies
wanienki tez nie będę miała gdzie trzymać
Madalena współczuję... Ale wiem co przechodzisz bo niedawno przechodziłam to samo. Smieje się z moim ze mamy taka corcie madra ze nie chciała pojawić się na swiecie dopóki rodzice nie kupili mieszkaniadobrze ze w sumie tak wyszlo bo nie wyobrażam sobie np z brzuchem skrobać ściany...a ciężko bylo na dwa mieszkania zyc...
Ginger tez mysle żeby tam trzymac pościeldlatego szukam lozeczka z szuflada
-
MadaLena nic nie wiem o tej szkole, ale o innych tez nic nie znalazlam (tzn. Opinie o tej poloznej tak). Wpisz sobie szkoly rodzenia przy szpitalu na Zelaznej i tam jest lista szkol akredytowanych przez ten szpital i na terminy od sierpnia do wrzesnia sa jeszcze miejsca. Ja rozmawialam z ta babeczka ze szkoly Magiera wydawala sie ok, mowila zeby wyslac emaila ze zgloszeniem, tyle ze mi nie potwierdzila. Wyslalam znowu dzis rano i poczrkam. Niewykluczone, ze zapisze sie do innej w podobnym terminie i jesli tam dostane potwierdzenie to z tej Magiera zrezygnuje, bo wolalabym muec cos zaklepane.
A jaki szpital rozwazasz na porod? -
Aga, w szklach nie ale w okularach..widze ze popsul mi się wzrok, musze się wybrac do okulisty bo mam krótkowzroczność...
Ogłuchłam tez przez ciazeduzo gorzej słyszę i okazalo się ze w ciąży zwiększa się ilość wydzieliny i zrobily mi się korki w uszach... Musze iść chyba na przetkanie
póki co aplikuje sama czymś z apteki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 19:14
-
Wiecie co... Czytałam masę opinii o szpitalach i ogólnie wychodzI na to ze dni otwarte w szpitalach a atmosfera podczas porodu to dwie różne rzeczy...
Na dniach otwartych wszyscy milutcy a podczas porodu różnie bywa..
Mamusie in vitro słyszałyście ze nie pójdziecie do więzienia ? :-* chociaz jedna pozytywna rzecz w tym kraju -
Izulka moja dzidzia poczekała do momentu jak zapadła decyzja, że kupujemy i kupiliśmy-pewnie wtedy tak się ucieszyła że stwierdziła iż nie ma na co czekać hehe - ja to się nawet cieszę bo ominie mnie sprzątanie, malowanie itd. Co najwyżej będę siedziała i dyrygowała ekipą
-
Hean ja na chwilę obecną nie mam meldunku i próbuje to jakoś obejść żeby nie płacić za tą szkołę to jedna sprawa
Moja znajoma chodziła do szkoły w praskim i sobie chwaliła. Dodzowniłam się tam i kazano mi zadzwonić na początku lipca wtedy będą zapisy na sierp/wrzesień.
Też tam później rodziła i sobie chwaliła, mam też kilka znajomych które rodziły na Inflanckiej, św. Zofia trochę mnie zniechęca z racji przywilejów jeśli masz opłaconą pielęgniarkę, chodź mój mąż kazał mi się zastanowić czy może nie warto mieć tą położną.
Co wy o tym sądzicie? Ja się boję porodu, boję się że trafię na kiepski personel będę sama (bo mąż spanikuje i ucieknie...) i wtedy jednak warto było by mieć kogoś kto się na tym zna
Na razie rozważam te szpitale bo mam do nich najbliżej...ale sama nie wiem.
A ty masz już któryś na oku? -
dobra przelaczylam sie na komp, to moge wrzucic zdjecie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/082e6022b9d4.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dc683c44afe.jpg
kupilam za 30 zl w h&m taki "kombinezon" i teraz tak, moze mi doradzicie czy zwrocic czy zostawic: jest to kombinezon z cieplego wlochatego polaru z cienka bawelniana podszewka) w rozmiarze 50...i to co mnie martwi to rozmiar zwlaszcza przy wyjsciu (wiekszych nie bylo niestety) i czy sie dziecko zmiesci (zwlaszcza jak bedzie chlodno i trzeba bedzie pod spod je cieplej ubrac), a teraz nie wiadomo, ile bedzie miec podczas narodzin...
Plusy: no jest przyjemny dla oka i w dotyku, rozpinany, stopy zakryte, kaptur i nawet takie rekawiczki;)
poniewaz byl to egzemplarz bez metki, jak sie okaze ze jest za maly lub bedzie za chlodno, to sprzedam nie wiem za 15 zl? (bo kto na slowo uwierzy, ze nie uzywany)
no i takk sie zastanawiam, co robic drogie forum:)?justa1234, skarb15 lubią tę wiadomość
-
Molcia wrote:a próbowałaś krople - np hyabak? można je spokojnie stosować w ciąży, bo to substytut łez
Właśnie poczytałam że niektóre kobiety w ciąży nie tolerują soczewek - chyba należe do tego grona. -
W ogóle dzisiaj cos moja dziewczynka bardzo Malo kopie
Praktycznie w ogóle.. Dosłownie ze 4 razy..tez tak macie czasem czy mam się martwic ? Wydaje mi się ze się rusza bo napina mi się Brzuch i rozpiera go.. Wizyta dopiero 8.07...
Zwariować idzie... -
Ja na ten moment mysle o 2: Zelaznej (wszystkie kolezanki, ktore tam rodzily czy siostra byly zadowolone), zadna nie miala prywatnej poloznej i daly rade, ja na ten moment tez tego nie biore pod uwage (gdzies mi mignelo, ze to juz trzeba by sie tym interesowac, zeby miec zaklepana w naszym terminie), raczej boje sie tego, ze odesla, bo tam zazwycaj jest komplet (nie wprost, ale najpierw przyjmuja pacjentki od lekarzy, ktorzy tam przyjmuja; moja siostra w 3ej ciazy pod koniec na sile tam chodzila na ktg, zeby wejsc w ich system) oraz IMiD (tu kilka dziewczyn z forum sobie chwalilo, tam bylam na IP).
Generalnie te 2 szpitale maja 3ci stopien referencyjnosci jak cos no i sa najblizej ode mnie z domu. W opinie sie jeszcze nie wczytywalam, wiec moze mi sie odmieni. Poza tym ja dzialam intuicyjnie i jakos te 2 poki co mimo braku stycznosci z nimi wzbudzaja moje zaufanie (co pewnie wynika z dobrych opinii)