X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Dziewczyny,a macie tak,ze jak dziewczynka to zabiera Wam urode :)? U mnie akzdy byl pewien,ze bedzie chlopiec tak emanowalam wedlug wszystkich "pieknem" hehe :) Tutaj sie okazuje,ze dziewczynka,a jak jednak sie zamieni w chlopca :O?
    ja nie pomogę, bo mnie wszyscy wróżyli z tego powodu chłopca, a ja też od początku miałam takie podejrzenia no i jak na razie chłop jest ;)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja tłumaczę sobie poród tak - tyle przede mną rodzilo, tyle po mnie będzie rodzić. Dam radę. Teraz jestem starsza i bardziej świadoma pewnych zachowań.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Dziewczyny,a macie tak,ze jak dziewczynka to zabiera Wam urode :)? U mnie akzdy byl pewien,ze bedzie chlopiec tak emanowalam wedlug wszystkich "pieknem" hehe :) Tutaj sie okazuje,ze dziewczynka,a jak jednak sie zamieni w chlopca :O?

U mnie było tak, że gdy powiedzieliśmy, że będzie dziewczynka, to nikt nie chciał uwierzyć, bo właśnie urody mi ciąża nie zabrała, a wręcz (podobno) dodała i wszyscy mówili, że i tak będzie chłopak. W tym wypadku się nie pomylili, bo w końcu będzie Michaś, ale osobiście uważam, że nie ma reguły, bo np. moja kuzynka urodziła dziewczynkę, a moim zdaniem w ciąży wyglądała przepięknie.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona-Pierworodna mi nie zabrała urody,teraz też Li nie zabrała,a nawet mówią że wypiękniałam,hahaha :D

moodliszka, Rozmarzona lubią tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżałam całkiem na wznak zawsze tak leżę do badania usg. A ty uginasz nogi?
    Co do odbierania urody przez dziewczynke to się nie wypowiem bo dwóch chłopaków ale chyba reguły nie ma;) możesz i z dziewczynką ślicznie wyglądać.

Zrobiłam dwie teczki z dokumentami:/ i idę spać bo ledwo na oczy widzę.

AA Rozmarzona wszcy wokół próbują mnie utuczyc ale póki co wszystkie kg idą w brzuszek:) tak wiec mój kręgosłup tez juz pomału swoje odczuwa.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na którą jutro masz wizytę?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh Agnike,a wiec mamy cudowne coreczki,ze dziela sie uroda z mamusiami i nie sa takie samolubne :D hihi

Modliszka, gdzie bylas jak Cie nie bylo?? Gdzie Cie wcielo :)?

Natali, masz racje mysle poprostu,ze to psychika plata nam zazwyczaj takie figle,ze sie czlowiek naslucha innych kobiet jak bolalo itp i przerazenie gotowe :) A tak naprawde jak mowisz porody zawsze byly i beda bo to dzieki nim zaczyna sie nowe zycie naszych Malenstw :)

natali101 lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, jakoś ostatnio nie miałam nastroju, ale podczytywałam Was regularnie, bo wiedziałam, że w innym wypadku w życiu Was nie nadrobię :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, cholerka tak zle i tak niedobrze bo faktycznie kregoslup wtedy odczuwa swoje, masz racje :) Ja wlasnie w szpitalu jak robil dluzsze badanie Maluszka lekarz to powiedzialam,ze brzuch mi sie nieprzyjemnie napina i zle mi lezec. To sam zaproponowal zeby smialo przykurczyc nogi i bylo o niebo lepiej, nic nie bolalo,a on sobie z badaniem spokojnie poradzil :) Moze na nastepnym badaniu zapytaj o taka mozliwosc lekarza :)? Kochana masz racje wypoczynek Ci sie po takim dniu wrazen nalezy :*

Na 11 wizyta takze pewnie szybko jutro wstane z wrazenia :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, jak to kobieta w ciazy nie ma sie co z humorami w kacie ukrywac :D

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona i co z tymi nerkami robisz w ciąży? Ja jeszcze chwile wytrzymam chyba ale musze wybrac się do lekarza...
    Co w szpitalu ci z tym robili? Miałaś jakies skrajne bole czy po prostu wyniki zle albo cie bolalo?

Ginger tez mnie boli jak robi usg :P gratuluje dużego dzidziusia :)
    Jak to jest ze jedne bobasy waza po 400 a inne w Tm czasie po 250? :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, byłam zwyczajnie wkur*iona i to przez osoby trzecie i wolałam przeczekać aż mi emocje opadną, bo nie chciałam Wam tutaj za bardzo marudzić :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi urody ciaza nie odebrala:)
    Kupilam tak jakby misiowy kombinezon, potem szczele fotke, bo musze sie Was poradzic zostawic czy zwrocic.
    3 h po sklepach chodzilam...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, temat rzeka troche. Najpierw mialam przez kilka lat piasek na nerkach. Dzieki jednemu swietnemu lekarzowi udalo mi sie go pozbyc po latach z nerek ,a inni lekarze kazali mi z tym zyc biorac tylko jakies zawiesiny czy nospe,ktore nic by nie daly.. Wrecz kazali czekac az zrobi sie kamien i wtedy sie go rozbija laserowo, no jednym slowem patalachy. Pozniej zrobily mi sie male zlogi kamieni, jednak to tez usunelam bo po rovatinexie i debretinie rozkruszyly sie i zamienily w piasek, ktory jak sie okazalo caly wysiusialam. Bole oczywiscie jak mnie lapaly byly nie do zniesienia.. Nie bylo mowy by w domu samo przeszlo bo bol promieniowal na cale wnetrze jak stado zyletek. Lecialam wtedy do szpitala na w pol zgieta i dostalam zastrzyki by dopiero wtedy bol mogl mnie puscic. Teraz natomiast jak mnie bol zlapal tylko lzejszy niz zawsze to jak trafilam do szpitala zrobili rozne badania. A wiec piasku nadal brak,ale moze akurat jakis rodzilam , mocz, krew tez w porzadku. Wyslali mnie, wiec na usg jamy brzusznej. Tam lekarz napisal podejrzenie zapalenia miedniczkowego nerek (co wykluczyly wyniki badan i posiewu moczu) i ze mam zatarcie przy prawej nerce granicy miazszowo jakiejs tam. Mowili bym udala sie z tym do nefrologa,a jak mnie bole zlapia to brac 2 nospy naraz,pozycja na kotka (w powietrzu tylek ,lokcie, nogi ugiete i tak kleczysz) by odciazyc nerki. Tak trzeba z 10 minut powisiec w powietrzu i jak nie przejdzie znowu dwie nospy mam wziasc ,a jak to nic nie da to szpital. Bylam u ogolnej po skierowanie do nefrologa,ale ona powiedziala,ze jak wyniki badan sa ok to nefrolog rozlozy rece bo z tym trzeba zyc. Tak, wiec tyle z tym zrobilam i modle sie by nie miec juz w ciazy tych boli.. W razie czego bede sie ratowala tym lekarzem z daleka bo kazal napisac jak tutaj nic nie wymysla. Alez sie rozpisalam :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka jak trzeba to kazda ma prawo marudzic :)! Zapamietaj zasade :D

Haen , pochwal sie, pochwal co tam zakupilas :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona u mnie ma być dziewcY,ka. Ba poczatku każdy mowil ze na pewno chlopczyk bo nic się nie zmieniłam.. Ale ja widzę po sobie ze cos tam zabiera.. Choćby nawet to ze obsypalo mi twarz wypryskami badz plamkami..na twarzy się zaokraglilam i brzuszek mam szpiczasty, wiec raczej podejrzewam ze zostanie dziewczynka

Mala czarna , tak chyba zrobię ze podkurcze nogi.. Ale dziwi mnie to bo juz w 12tc miałam taki problem.. :P

Ja mam nadzieje ze szybko urodzę :P chociaz wolałabym nie miec wywoływanego porodu, żeby podawali kroplówkę vadz przebijali pęcherz bo słyszałam ze po tym po 12 godz trzeba urodzić wiec dodatkowo stres, bo i skurcze ponoc mocniejsze..
    Boje się ze nie bedzie dali mi się znieczulenia zo dac...bo np dziecko nie bedzie w kanale itd...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie wszystko dobrze sie rozwija no i okazalo sie ze to corka wazy 400gram i dzis byla spokojna dala sie zbadac ;-) mam zdj pozniej dodam jestem mega zadowolona ;-) moja mala pola :-*

moodliszka, Rozmarzona, Cebulka, Shibuya, haen, MadaLena30, Aga_502, Marta1986, Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • moodliszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, wiem wiem, pamiętam :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia, gratuluję udanej wizyty ;* cieszę się z dobrych wieści :) super :D

maia1991 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ