X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ale masz tych zleceń :) A co do odliczania, to my od zeszłego tygodnia też liczymy, no i dziś ostatni dzień lekcji :D Jutro idę z córką do kościoła i na rozdanie świadectw. Chciała wymigać się z kościoła, mały bezbożnik, więc jej tłumaczę, że raz na rok mogłaby Panu Bogu podziękować za rok szkolny. Skwitowała mnie "no dobra mama, nic nie mówię". A ja się zastanawiam, czy wcisnę się w jakąś koszulę ;)

SKarb brak słów. Do niego trafia to w ogóle, czy ma to gdzieś? Wyczuwam ze to taki typ jak mój brat..

Co do spania na plecach, to ja często tak zasypiam, bo wtedy najlepiej dzidzię czuję ;) To jak wy śpicie? Bo na jednym boku to ja całej nocy nie prześpię

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uszedl z zyciem wczoraj, laskawa pani bylam hihi;)

Skarb, a Ty sie tak nie denerwuj, zwlaszcza w zagrozonej ciazy! Nic to Ci nie da, a tylko pogarsza Twoje samopoczucie

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali a w ogóle jak się czujesz po ostatnich ekscesach, w porządku już?

natali101 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb nerwami to Ty nic nie wskórasz a sobie pogorszysz i malej samopoczucie. Taki typ widocznie nie rozumie znaczenia zagrożonej ciąży..
    Ja zasypiam różnie a to na plecach a to w pozycji pól na pól na brzuchu pól na lewym boku wtedy czuje jak mi maluch w środku plywa :) a w nocy rzucam sie po całym lozku budzę sie i w ogóle.. Mąż przeniósł sie na kanapę do dużego pokoju..

haen lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado mój spał na kanapie kilka miesięcy, ale dopadło go prawo łaski i przygarnęłam go spowrotem :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram,na lewym ..przynajmniej tak zasypiam :P a budze się przeroznie :P
    Zazwyczaj rano klade się na plecach i jakos tak mi zle bardzo.. Zastanawiam się jak pomoże się na badaniu połówkowym jak tam trza się wyluzować i nie spinać podbrzusza kiedy on wtedy właśnie taki napięty :(

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a jakbyś podwinęła nogi do tzw pozycji ginekologicznej? Ja często tak śpię i mi wygodnie :) Pamietam, że w pozniejszej ciąży to była moja ulubiona pozycja bo na boku brzuch mi ciążył

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodzenia to 4 godz to marzenie..znając moje zdolności to nic nie pójdzie po mojej myśli.. U mnie wszyscy po 12-14 godz rodzili i to z bolami..a to maluch nie chcial do kanału rodnego wejść, a to musieli wywoływać co ponoc jeszcze bardziej boli itd.. Eh..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ogólnie czuję się dobrze. Staram się dużo leżeć i odpoczywać. Kończę już ze zleceniani, bo mi ciężko i brakuje mi cierpliwości.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka nie ma reguły, u mnie też wszyscy długo rodzili :) Ale uwierz, że to były cholernie ciężkie 4 godziny :D Pamiętam, przyjechałam do szpitala po 6 rano, patrzyłam na zegar na porodówce i myślałam sobie "oby o 16 było po wszystkim". A chwilę po 9 córka była na świecie :)
    Jednak ja miałam przez jakieś 2 tygodnie przed porodem bóle przepowiadające, zawsze po seksie. I myślę, że wtedy otwierała się szyjka :)

izulkaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka-Ja miałam wywoływany poród ;) trwał 5h i wspominam go wspaniale :)

izulkaa lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj,ale musialam nadrobic od wczoraj :) Udalo sie,ale nie wiem czy na wszystko bede pamietala odpisac :)

Ogolnie to wczoraj niespodziewanie zajechal na chwile moj brat z chrzesnica moja mala :) Zabrali mnie ze soba do rodzicow,a wczesniej na zakupy do kauflandu. Nie mialam zbytnio sily,a tutaj ganiaj za takim szkrabem jak oni ladowali zakupy itp :) Dzien przyjemnie zlecial,ale brzuch juz mnie niemilosiernie bolal wieczorem bo wgl prawie za dnia nie lezalam,wiec jak wrocilam to padlam spac. Podziwiam mamy,ktore maja takie male szkraby i sa w ciazy z drugim :) Samo to,ze jak dziecko chce sie wspiac na kolana to nie zepchne i trzeba dzwignac. Dzisiaj postanowilam sie lenic i nie dac nigdzie z domu wyciagnac tylko wylezec sie porzadnie po wczoraj.

Mikado, widze uroki latania do wc dopadly i Ciebie .. :)

Izulka, tez tak mam,ze jak leze na plecach to mam napiety brzuch i czuje jakby Dzidziusia pod skora :) Dziwne uczucie i zaraz podkurczam nogi, tak samo juz robie na badaniach usg bo mi niewygodnie.Pytalas o nerki,a wiec ja sie z nimi borykalam i przed ciaza i teraz tez nie dawaly spokoju,ze w szpitalu lezalam.. Znam ten problem i zycze w tym temacie wytrwalosci.

Skarb ha! W koncu Twoj detektywistyczny zapal Cie zmylil hihi :) Polowkowe mamy jutro takze tez zaczynam powoli czuc stres. Czekamy natomiast na wiesci od Ginger :)

Natali, ale mi narobilas smaka.. Ja chce ciasteczka dobre i torta :D!

Ps. Wiecie jakie mialam juz druga noc z rzedu zboczone sny 0.0 Snilo mi sie,ze normalnie orgazmu dostalam,ale tak realistycznie,ze az wewnetrznie zdawalam sobie z tego sprawe :D Ale schiza hehe. Pozniej mialam takie powalone sny,ze ciagle ktos mnie gonil.. Uciekalam tak sie zmeczylam tymi snami,ze szok. Co sie wybudzilam to znowu jakies ucieczki, podpalenia itp 0.0

Jestes juz z nami :)
  • Micia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :D.
    Izulkaa też mam problem chyba z nerkami od kilku dni, tzn. czuję od czasu do czasu takie pobolewanie raz z jednej strony raz drugiej na wysokości nerek. Ale czy to nerki, czy po prostu ból pleców i rozrastanie to nie wiem :P. Bo wyniki ostatnio miałam dobre. Co do spania to jak leżę na plecach to też mi niewygodnie za to wtedy najlepiej czuje ruchy dzidziusia. Przeważnie śpię na lewym boku.
    Ja dziś chatę wysprzątałam później zakupy, bo wczoraj mi się nie udało skoczyć do galerii, bo wysprzątałam całą szafę z ubraniami zabierałam się do tego z 3 miesiące ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 12:30

Rozmarzona lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, tak samo bralam sie za sprzatanie szafy od 3 miesiecy :) Jak sie za nia w koncu wzielam i poskladalam ciuchy to Maz jak bral mi ciuchy przed szpitalem zrobil w niej taki armagedon,ze szok :O Dwa razy juz tak zrobil,ze niby nie mogl znalezl i dwa razy po jednym dniu na nowo musialam skladac :)

Micia lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Rozmarzona to miałaś podwójną robotę :P. A u mnie to jest czysto przez miesiąc od posprzątania bo potem ja sama coś wyciągając rozrabiam i tyle z porządku. Tym razem pozbyłam się trochę ciuchów, to mam luźniej :).

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się! ojj szafa - nic nie mówcie, ja właśnie jestem na etapie zamawiania szafy wnękowej do przedpokoju, żebym mogła wyrzucić szafki z pokoju dla malucha i tam zacząć ogarniać powoli.. a w związku z tym czeka mnie niebawem przerzucanie wszystkiego z szafy do szafy :(

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam:)
    Wszystko super mały zdrowy wszystko w normie.waży 420g ;) machal rączka do Patryka tak się ciesze:)
    Pani ginekolog potwierdzila ze z ciążą jest ok szyjka ok wiec moje bóle są związane z moja budowa. Normalnie mnie bolało jak mi jeździła tym usg po brzuchu czułam wszystkie wnętrzności;/
    Weszłam do hm kupiłam sobie letni kombinezon i bardzo ucieszył mnie fakt ze mimo 6 mc ciąży nadal rozmiar 34:)
    Patrykowi plecaka nie kupiłam bo nie było ale za to cała wyprawkę juz mu kupiłam. Został więc plecak i trampki. Jednego mam z głowy. Od lipca zabieram się za wyprawkę drugiego;)
    Teraz leżę bo oczywiście po takim maratonie brzuch napieprza:(

Ale jestem szczęśliwa:))))

Molcia, Micia, Rozmarzona, moodliszka, haen, Cebulka, MadaLena30, Marta1986, Nymeria lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj poród - ciężki temat. Jeśli będzie taki jak przy Nati,to 5 dni mam z głowy. Pojechaliśmy z niedzieli na poniedziałek,a urodziłam w piątek o 18:55. W piątek 12 godzin rodziłam i ordynator powiedział,że dziś mnie nie wypuści z pirodowki bez córki. Pierwszej nocy moje skórcze odeszły mi jak obok dziewczynie robili próżnociąg. Później codziennie wozili mnie na porodówke i dawali oksytocyne. Młoda się nie spieszyla.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze kazda sie za sprzatanie szaf bierze :)hihi No tak nic przyjemnego w takiej robocie :)

Ginger, ciesze sie bardzo razem z Toba :):*! To wspaniale,ze wszystko dobrze z Maluszkiem,a wiec masz wynagrodzone te wszystkie bole,ktore Cie dopadaly :) A lezalasz calkiem na wznak czy podkurczylas nozki do badania?
    Ty chudzielczyku musze Cie przypilnowac bys mi wiecej jadla to moze wtedy tak Cie brzuch nie bedzie bolal, jak Ty w ciazy i rozmiar 34 :):*

Natali, nie strasz bo ja juz i tak pyram gaciami :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 13:53

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a macie tak,ze jak dziewczynka to zabiera Wam urode :)? U mnie akzdy byl pewien,ze bedzie chlopiec tak emanowalam wedlug wszystkich "pieknem" hehe :) Tutaj sie okazuje,ze dziewczynka,a jak jednak sie zamieni w chlopca :O?

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ