X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabletka utkwiła mi w gardle i też mi niedobrze :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu i zaraz zgaga gotowa :D

Jestes juz z nami :)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona mój tez nie narzeka mówi dokładnie to co twój ze idealnie w ręce się mieści ;)
    Choć jakby były większe to tez by pewnie nie narzekal;p
    Ja się dziś wyspałam ale tak średnio co 4 noc nie umiem spać ;/
    A to jak ci poducha przyjdzie to będziesz spala i spala;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Mezusie maja nawet podobne myslenie :)
    Mam taka nadzieje,ze zaczne spac bo juz nie wyrabiam i rano mnie wszystko boli,a najbardziej to podbrzusze. Mialam sobie odpuscic tej poduchy,ale dzisiejsza noc zadecydowala :)Przyda sie na drugiego Dzidziusia. Moj tu juz ma ambitne plany na drugie :O

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne nie ma co zwlekać za długo patrz mój przykład. Chciałam max 3 lata różnicy ale życie zweryfikowalo nasze plany i będzie prawie 7:/
    Ja temat poduchy odpuściłam bo się póki co raczej wysypiam. Ale jak się masz tak męczyć to faktycznie warto.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona rozumiem twój bol bo tez się musiałam zamienić miejscami z moim :P troche sie juz przyzwyczaiłam ale czego się nie robi żeby wstawać id razu na podłogę :P zamienilam sie jak musiałam do wc wstawać w nocy po kilka razy..

Kiedys mojmu też sir zamieściła pierś w ręce :P teraz to nie wiem czy by dwoma rękami objął :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek,
    Piszecie ze taka marna pogoda u was to zapraszam do wawy. Nie wiem czy lepeije ale jest cieplo i duszno :/

Moj M wrocil z polowow i od rana sluccham jaka to frajda, a zapas rybki mamy do konca roku :)
    Ciesze sie ze pojechal bo widze ile dalo mu to radosci.
    Moj wczorajszy wieczor byl rownie mily,jakos wyjatkowo przyjemnie spedzilam czas z przyjaciolmi gdzie wiekszosc spozywala alko a mimo to nie tracilismy kontaktu... wiecie o czym mowie ;)
    Sluchajcie wczoraj dostalam komplement ze schudlam hahah,kolezanka powiedziala mi ze nozki mam jak patyczki!Stwierdzilam ze proporcja sie zmienila brzusio urosl i tak sie jej wydaje,nie mniej jednak bylo to baaardzo mileee!! :)

Ja zawsze mialam roz. B ale Panie bielizniarki utwierdzily mnie ze to jest D :) a teraz jest taki ladnie pelniutki,a M caly czas sie zachwyca:)

Lece na spacerek i lody,milego dnia :*

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, moj cos baka,ze po roku kolejne,ale dla mnie to za wczesnie. Niby,ze dwa naraz sie zrobi i z glowy :) Oczywiscie to ze smiechem mowil,a nie jak maszyna do dziecio robienia bo to tak troche zabrzmialo :) Ja wlasnie bym chciala moze z 3 lata odczekac cos kolo tego,ale czy nie wyjdzie wczesniej to tez nie wiem. Z jednej strony Ginger fajnie bedziesz miala bo jedno juz odchowane i bedzie sie opiekowalo mlodszym braciszkiem :) Oczywiscie chodzi mi o zabawe czy cos bo na pewno bys nie chciala go obarczac pilnowaniem. Nie bedziesz tez musiala latac za dwoma Szkrabami tylko Patrys jest juz na tyle duzy,ze jeszcze Ci bedzie pomagal :)

Izulka, no wlasnie niektore kobiety tez tak reaguja na tabsy,ze im rosna piersi,ale ja jak kiedys bralam to mi wcale nie rosly :) Byly takie jak zawsze ;) Czasem bym chciala miec wieksze to fakt,ale w sumie nie narzekam bo jak to moj Maz mowi sa jedrne,sterczace i zawsze takie maja byc,wiec wazne ze i jemu sie podobaja :)Mowi mi,ze musze smarowac zebym po ciazy nie miala obwislych, myslenie faceta bywa zabawne :)Natura zrobi swoje pewnie po karmieniu.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, pewnie brafiterki :) Ogolnie pracowalam przy bieliznie pare lat i wlasnie czesto Panie sobie nie zdaja sprawy,ze maja wieksza miseczke. Myla
    obwod z miseczka przez co biora mniejsze (bo im wiekszy obwod tym wieksza miseczka,a czasem okazuje sie mniejszy obwod w rzeczywistosci,ze powinnysmy wziasc). Ogolnie mozna byc drobna w obwodzie,a miec duza miseczke wlasnie D :) Tylko te z mniejszym obwodem nie wygladaja jak te z duzym (jest wtedy mega tez miseczka przy duzym) i to moze mylic :) Jest tez duzo takich rzeczy,na ktore powinno sie zwracac uwage zakladajac np stanik. Chocby schylic sie w dol tak jakby "zagarnac" spod bokow tez biust i tak nachylona zalozyc stanik by caly biust byl umieszczony w staniku. Takie tam ciekawostki ;)

haen, MadaLena30, Ona_89' lubią tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze nie ucieknie się calkowicie od grawitacji :P
    Mój tez by chcial żeby zostały piersi takie jak przed ciąża.. Czyli przede wszystkim jędrne... Ale jak pokarm dojdzie a potem dziecko wydoi to się zmienia :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona czym smarujesz ?? Ja oliwka ale wątpię żeby to cos dalo:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i bez ciazy i karmienia nie mam niestety jedrnyvh;( i tak odkad sobie zaczely rosnac, taki ksztalt niestety, wiec nie boje sie, ze karmienie jeszcze je pogorszy:P
    Juz dawno myslalam, zeby zrobic operacje (zmniejszenie i podniesienie), ale blizny w takim przypadlu sa b.widoczne i to mnie ogranicza (no i obawy o komplikacje), ale jesli je robic to po urodzeniu dziecka(ci).
    Od jutra czeka nas maly remont: gladzie i malowanie w 2 pokojach, pewnie czesciowo wyniose sie do rodzicow, bo bedzie pylu i pylu, ale nie wiem czy tez dogladanie tego majdanu nie spadnie na mnie. Z drugiej strony szybciej sie zacznie, szybciej skonczy.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ja tak smaruje od przypadku,a Maz moze sobie pogadac :D Nie chce mi sie balsamowac,ale jak juz to robie to mam balsam z efektimy,ktorym mozna smarowac nie tylko brzuszek,ale i biust. Ostatnio kupilam z palmersa ten kakaowy,ale wkurza mnie zapach i skora mnie po nim swedzi. Tak,wiec od przypadku sie posmaruje jak sobie przypomne :)Sadze,ze i tak to nie wiadomo ile nie da,ze zalezy to tez od genow . Nawet lekarz mnie w tym utwierdzil,ze czasem mozna sie smarowac i smarowac,ale jak sie bedzie mialo tendecje to i tak rozstepy beda.Ja przed ciaza nawet drobne powyzej ud widzialam,wiec na bank u mnie to sie sprawdza :)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, nie ma sie co nastawiac bo moze akurat nic zlego sie z nimi nie wydarzy :) No bez przesady,ze az takie dojary obwisle bedziemy mialy :D Wtedy kobiety by sie baly dzieci rodzic hihi :)

izulkaa lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja tez tak mam, ze jak pamiętam...a zazwyczaj nie :P w sumie na brzuchu tez nie codziennie smaruje...teraz jak leze w łóżku z przeziębieniem to nawet się nie smaruje.. Nie mam sily totalnie na nic..
    A jak pamiętam to albo oliwka albo taki balsam kupiłam w aptece na rozstępy w ciąży ale nie pamiętam nazwy :P

Mam pytanie, czy jecie jajka np na miękko albo jajecznice ?
    Tam mnie naszło jak dzisiaj robiłam jajecznice ze kiedys byla rozmowa odnośnie lodów i zarażenia sir salmonella :P niektórzy z tego co pamiętam lodów nawet nie jedli :P

Mleko pijecie normalnie? Widzę zze kakao pijecie wiec mleko zapewne tez :P niektórzy mówią zr się nie powinno bo uczula itd :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda mnie zabija..czuje jakby mnie czołg przejechał:/ ale zasnąć nie umiem. Moi poszli na rower bo chwilowo przejściowo nie pada.

Właśnie mały rozmiar ma to do siebie że po karmieniu nie będzie obwislych. Wiadomo ze u każdego inaczej ciało reaguje ale moja koleżanka tez ma pokaźny biust i po dwójce dzieci ma masakrę gdyby nie stanik to nie chce brzydko mówić ale zbierałaby go z ziemi.:/

Izulka nie ma co przesadzać. Ja mleko pije normalnie, jajecznice tez jem tylko bardziej ścięta, jajek na miękko nie jadam ale przed ciążą tez rzadko mi się zdarzało. Ma lody z dzieckiem tez chodzę. Jedynie co odstawilam to pasztety ale takie w opakowaniu pomidorowy zjem bo uwielbiam i nie jem wędzonych ryb choć jak mój kupi to zawsze coś tam skubne na smak.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruje chyba lirene krem na rozstepy i ujędrniający do biustu. Kupiłam w Rossmanie zapach mi odpowiada mam nadzieje ze cos pomoże.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona tak jak piszesz z jednej strony fajnie bo Patryk mi pomoże wszystko zrobi juz kolo siebie wiec zwykle wychodzenie z domu to już nie mam do ogarnięcia dwójki dzieci tylko jedno. I właśnie nie chce go obarczac opieka nad młodszym bratem ale napewno nie raz się przyda jak brzydka pogoda a trzeba będzie do sklepu wyskoczyć. Poza tym jemu niedługo zacznie się szkoła koledzy to gdzie on będzie miał czas dla brata;)
    Ale tak 3 lata myślę fajna różnica bo jeszcze złapią kontakt ze sobą. A u nas już może być gorzej. Choć będę się bardzo starała żeby byli takim rodzeństwem ze co by się nie działo to zawsze mogą na sobie polegać

Rozmarzona lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześnie straciłam siostrę wiec wiem jak to jest mieć rodzeństwo i nie mieć niestety dlatego tak bardzo mi się marzy żeby się kochali i wspierali;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jajeczniczka trzaskam co 2-3 dzien:)

Rozmarzona no niestety przy duzym rozmuarze i takim ksztalcie to ja juz mam troche dojary, po prostu taka struktura i co zeobic. PrzyzwycAic sie;) mimo ceiczen tam zawsze mialam praktycznie sama tkanke tluszczowa. Nie zaklinam rzeczywistosci bo po co;) mezowi sie podobaja, ja nie wychodze do ludzi bez stanika i jest cool.

Sie narobilam: pakowanie ksiazek i ciuchow, w miedzy czasie tarta z truskawkami, a zaraz jedziemy do rodzicow na obiad. Do jutra do 8 rano musimy oproznic 2 pokoje i jestesmy w polowie, ja juz nie daje rady fizycznie, wiec odpuszczam.

3i49j48aw0dpg1bk.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ