X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celine89 wrote:
    Ja nie mam dla chłopca, dla dziewczynki po babci :)
    to jakie dla dziewczynki:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla chłopca Mikołaj dla dziewczynki Hania

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki jeszcze by się kilka znalazło, ale dla chłopca mi się nic nie podoba :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • celine89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia :) tylko martwi mnie że jest popularne

Ona_89' lubi tę wiadomość

8599dqk3hnnly0qz.png
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi dziewczyny czy ktoras z was tez ma tak ze niema praktycznie zadnych objawow ciazy? Bo u mnie nic a nic ( moze poza wczesniejszym chodzeniem spac niz zwykle) ale poza tym nic zadnych mdlosci czy problemow z zapachami.
    Az sie boje ze to nienormalne :(

hiacynta99 lubi tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka Alicja a chłopak jeszcze nie wiem.. Zresztą to się ze sto razy pewnie zmieni :D
    Ale super, że macie zdjęcia maluszków dziewczyny! Ja nie dostałam bo miałam w szpitalu udg.. Byłam w takim szoku, że zapomniałam nawet poprosić.

• Izzy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków a w którym jesteś tygodniu i dniu? Wstaw suwaczek to będzie łatwiej :)

Wysłany: 19 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 tydzien 4 dzien a z suwaczkiem tak czekam sobie spokojnie do chwili az zobacze serducho zeby nie zapeszyc

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 wrote:
    Cześć Dziewczynki
    Ja wczoraj pierwszy raz poczułam senność i padłam nie wiem nawet kiedy. Mój zajął się dziewczynami więc mogłam pospać chwilkę. Ja też w poniedziałek mam wizytę więc troszkę nas będzie. Zastanawiam się nad poszukaniem lekarza z lepszym usg i wogóle takiego który je wykonuje. Dziewczyny z trójmiasta polecacie kogoś takiego???
    Ja jestem z Tczewa i Tu mogę polecić dr Zwirbulisa. Ma najnowszy sprzęt ale aktualnie jest na urlopie i rejestruje dopiero od poniedziałku :(

a.png
    a.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:
    Powiedzcie mi dziewczyny czy ktoras z was tez ma tak ze niema praktycznie zadnych objawow ciazy? Bo u mnie nic a nic ( moze poza wczesniejszym chodzeniem spac niz zwykle) ale poza tym nic zadnych mdlosci czy problemow z zapachami.
    Ja miałam bardzo bolesne piersi na samym początku, na długo jeszcze przed testem. Miałam też zgagę. Teraz i jedno i drugie praktycznie minęło. Teraz tak jak Ty jestem senna, mdłości nie mam, a co do zapachów no to trochę mam wyostrzony węch (każdy mówił dobre mięso, dobre, a mi śmierdziało już ;) ), ale nie przekłada się to na szczęście na mdłości. Nie ma się co przejmować, u każdej kobiety jest inaczej. Dużo moich koleżanek przechodziło ciążę w miarę "bezboleśnie". Tylko jedna koleżanka narzekała na mdłości, a tak to tylko w internecie czytam o tych okropnych objawach. ;)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia Kraków wrote:

w pierwszej ciązy miałam zero objawów aż nawet nie wiedziałam że jestem w ciąży w 9 tyg dopiero się dowiedziałam moja mama mi zwróciła uwage ze mi piersi urosły i w tedy mnie cos pikneło ze okresu nie mam bo nigdy nie miałam regularn i poszłam do lekarza i 9 tydz i do 6 miesiaca zero objawów później okropna zgaga

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tej ciaży obecnej już wyraznie widziałam objawy zaraz po owulacji było widać ze cos się dzieje :) głowa bolała strasznie w nocy zero spania, wrażliwe piersi i mega zmęczenie a mdłosci dopiero w tym tyg. odczuwam tak z rana trwają może godzinkę później przechodzi

Dobra Mamuśki zmykam do lekarki trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 15:35

Wysłany: 19 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciaza a z racji tego ze taka wyczekana to moze dlatego panikuje za bardzo.
    Dzieki wielkie za wasze doswiadczenia.

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_czarna - Wszystkiego najlepszego dla Laury ;-)

Czy wszystkie już jesteście po pierwszej wizycie u ginekologa?
    Ja tak do końca nie wiem co mam robić. Dziś dodzwoniłam się do rejestracji (mój gin na urlopie do końca tyg) i dowiedziałam się, że może nie być terminów przed świętami na wizytę. Nie wiem czy iść na pierwszą wizytę do innego lekarza...czy ma to sens. Mój lekarz jest chyba jednym z dwóch lekarzy którzy mają najlepszy sprzęt u mnie w mieście ...a ten drugi nie ma dobrej opinii.

a.png
    a.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dla corki pola lub liwia dla synka natan lub gabrys :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mała_czarna - Wszystkiego najlepszego dla Laury ;-)

Czy wszystkie już jesteście po pierwszej wizycie u ginekologa?
    Ja tak do końca nie wiem co mam robić. Dziś dodzwoniłam się do rejestracji (mój gin na urlopie do końca tyg) i dowiedziałam się, że może nie być terminów przed świętami na wizytę. Nie wiem czy iść na pierwszą wizytę do innego lekarza...czy ma to sens. Mój lekarz jest chyba jednym z dwóch lekarzy którzy mają najlepszy sprzęt u mnie w mieście ...a ten drugi nie ma dobrej opinii.
    Ja jestem zapisana na 30.03. Jak zadzwoniłam i powiedziałam, że jestem w 6-7 tygodniu (tak mi się wtedy wydawało) to położna powiedziała, że poczekamy jeszcze ze dwa tygodnie, żeby ta ciąża troszkę urosła i zapisała mnie na termin dwa tygodnie później. Gdyby termin był dłuższy to pewnie poszłabym gdzie indziej przed Świętami.

Giannaa lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie tez brak objawow. Znaczy moze wiecej snu potrzebuje i rano nie mam apetytu ale jem cos po troszke. Mdlosci brak, brzuch pobolewa, dzis np kluje w prawej pachwinie i wlasnie sobie poleguje.
    Pierwsza wizyte mam w sobote, juz sie nie moge doczekac.

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy też ciut mniejsze, troszkę rzadziej jest mi niedobrze, piersi nadal spore, ale mniej bolesne. Na pewno jestem bardziej zmęczona i brzuszek mi wystaje :P

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy odezwij się jak będziesz po wizycie !!

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magu - własnie tez uważam, że nie ma sensu lecieć od razu na USG i widzieć tylko pęcherzyk i dalej się martwić czy wszytko jest dobrze, tym bardziej, że ja dopiero zaczynam 6 tydz ;-)
    W pierwszej ciąży od razu z desperacją szukałam lekarza zaraz po zrobieniu testu ;-)

Chociaż z drugiej strony bardzo chciałabym mieć już tą wizytę za sobą ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ