Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ja dzisiaj powtórzyłam betę i ze względu na niezbyt wysoki progesteron poszłam się skonsultować z lekarzem, który mi zrobił od razu usg i widać już o dziwo pęcherzyk - ładnie to według niego wygląda więc na razie bez wspomagaczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:59
Kasia Kraków lubi tę wiadomość
-
Molcia wrote:ja dzisiaj powtórzyłam betę i ze względu na niezbyt wysoki progesteron poszłam się skonsultować z lekarzem, który mi zrobił od razu usg i widać już o dziwo pęcherzyk - ładnie to według niego wygląda więc na razie bez wspomagaczy
-
Giannaa wrote:A pierwsza robiona ile dni temu ?
Pytam bo ja robiłam tydzień temu i miała wynik tylko 40 ... nie znam się na becie bo w pierwszej ciąży jej nie robiłam to był mój pierwszy raz I bałam się powtórzyć.Giannaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, jestem po wizycie u lekarza. Nasza kruszynka ma 6mm a tętno wynosi 122.
Tak się martwiłam, że nie mam mdłości, a więc mnie dopadły. Od dwóch dni jak wstaję do pracy to nie mogę się normalnie ubrać, pomalować, bo tak mnie męczy. Muszę się na chwilę położyć.
Piersi nadal są ciężkie, już bolą coraz mniej. A na sutkach pojawiły mi się takie małe kropeczki - jakby otwory na mleczko
Rozmawiałyście o serach. Lekarz mi powiedział, że należy czytać co jest napisane na opakowaniach. Jeśli jest napisane, że w skład wchodzi mleko niepasteryzowane lub krowie to absolutnie nam nie wolno. Warzywa i owoce należy dokładnie umyć przed zjedzeniem, a nie tylko pokropić wodą. Nie wolno jeść surowego mięsa, ani surowych jajek.
Zastanawiałyście się co pić. Kiedyś zajmowałam się sprzedażą herbat. Dla kobiet są bardzo dobre herbaty rooibos.
Ciekawa jestem czy któraś z was ma tak jak ja. Zawsze uwielbiałam sok pomarańczowy (taki z kartonu). Odkąd zaszłam w ciążę, nawet jak jeszcze w pierwszych tygodniach o niej nie widziałam to sok pomarańczowy smakuje mi jajkami Teraz sobie robie naturalny, wyciskany z pomarańczy. Taki jest OK.
Dzisiaj z mężem rozmawialiśmy o imionach. Widzę, że niektóre z was też już mają jakieś propozycje. U nas jeśli będzie dziewczynka to - Eliza, a jak chłopak to Tomek Ciekawe czy tak zostanie czy jeszcze nam się odmieni
Oj chyba się rozpisałam
A tam poza tym to witam nowe listopadówki!Izik, ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciłam od lekarza .
Zarodek siedzi w macicy , na razie widać tylko ciałko żółte. Totalnie nic z tego nie umiem odczytać - pęcherzyk ma 7mm???
Mam się pojawić za 2 tyg i ma już być widać serduszko .
Na szczęście lekarz nie nakrzyczał, że brałam luteinę i jeszcze mi zwiększył dawkę!Ona_89', hiacynta99, Giannaa, Magu, Nala85, maia1991, ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość
-
Miu95 wrote:
-
Miu95 wrote: