X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Buffi odezwij sie bo tak sie sklada ze mamy chyba ta sama Pania doktor

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj powtórzyłam betę i ze względu na niezbyt wysoki progesteron poszłam się skonsultować z lekarzem, który mi zrobił od razu usg i widać już o dziwo pęcherzyk - ładnie to według niego wygląda więc na razie bez wspomagaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 18:59

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    ja dzisiaj powtórzyłam betę i ze względu na niezbyt wysoki progesteron poszłam się skonsultować z lekarzem, który mi zrobił od razu usg i widać już o dziwo pęcherzyk - ładnie to według niego wygląda więc na razie bez wspomagaczy
    Jakie wyniki bety pierwszej i drugiej?

a.png
    a.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jakie wyniki bety pierwszej i drugiej?
    pierwsza 79, druga 277 :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pierwsza robiona ile dni temu ?
    Pytam bo ja robiłam tydzień temu i miała wynik tylko 40 ... nie znam się na becie bo w pierwszej ciąży jej nie robiłam to był mój pierwszy raz ;-) I bałam się powtórzyć.

a.png
    a.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A pierwsza robiona ile dni temu ?
    Pytam bo ja robiłam tydzień temu i miała wynik tylko 40 ... nie znam się na becie bo w pierwszej ciąży jej nie robiłam to był mój pierwszy raz ;-) I bałam się powtórzyć.
    dwa dni temu, dla mnie to też nowość - nigdy wcześniej nie robiłam tego badania ;)

Giannaa lubi tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tego co wiem to nie tak bardzo wazne sa wysokosci pierwszej bety tylko to tak przyrasta a przyrost po 48 h powinien byc minimum 66%

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jestem po wizycie u lekarza. Nasza kruszynka ma 6mm a tętno wynosi 122.
    Tak się martwiłam, że nie mam mdłości, a więc mnie dopadły. Od dwóch dni jak wstaję do pracy to nie mogę się normalnie ubrać, pomalować, bo tak mnie męczy. Muszę się na chwilę położyć.

Piersi nadal są ciężkie, już bolą coraz mniej. A na sutkach pojawiły mi się takie małe kropeczki - jakby otwory na mleczko :)

Rozmawiałyście o serach. Lekarz mi powiedział, że należy czytać co jest napisane na opakowaniach. Jeśli jest napisane, że w skład wchodzi mleko niepasteryzowane lub krowie to absolutnie nam nie wolno. Warzywa i owoce należy dokładnie umyć przed zjedzeniem, a nie tylko pokropić wodą. Nie wolno jeść surowego mięsa, ani surowych jajek.

Zastanawiałyście się co pić. Kiedyś zajmowałam się sprzedażą herbat. Dla kobiet są bardzo dobre herbaty rooibos.

Ciekawa jestem czy któraś z was ma tak jak ja. Zawsze uwielbiałam sok pomarańczowy (taki z kartonu). Odkąd zaszłam w ciążę, nawet jak jeszcze w pierwszych tygodniach o niej nie widziałam to sok pomarańczowy smakuje mi jajkami :/ Teraz sobie robie naturalny, wyciskany z pomarańczy. Taki jest OK.

Dzisiaj z mężem rozmawialiśmy o imionach. Widzę, że niektóre z was też już mają jakieś propozycje. U nas jeśli będzie dziewczynka to - Eliza, a jak chłopak to Tomek :) Ciekawe czy tak zostanie czy jeszcze nam się odmieni :)

Oj chyba się rozpisałam :)

A tam poza tym to witam nowe listopadówki!

Izik, ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maia1991 jaką długość ma wasza fasolka?

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    maia1991 jaką długość ma wasza fasolka?
    nasza kruszynka ma 7mm :)

Ona_89', Magu lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja juz po wizycie jestem obecnie 3-4 tygodniu mam juz zdj jest kropeczka :) narazie jest ok jutro mam zrobić kolejną Bete i w poniedziałek i 2 kwietnia mam przyjśc na kolejną mozę już serducho będzie bić ??

:)

Magu, ewulek lubią tę wiadomość

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mnie chyba grypa dopada, sama nie wiem - zle sie czuje, lamie mnie w kosciach i zimno mi, leze juz w lozku i mam nadzieje ze rano obudze sie w lepszym zdrowiu bo jutro mam jeszcze w pracy wytrzymac jakos.

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza :D.

adc08efcc508d953med.jpg

Zarodek siedzi w macicy :D, na razie widać tylko ciałko żółte. Totalnie nic z tego nie umiem odczytać - pęcherzyk ma 7mm???

Mam się pojawić za 2 tyg i ma już być widać serduszko :).

Na szczęście lekarz nie nakrzyczał, że brałam luteinę i jeszcze mi zwiększył dawkę!

Ona_89', hiacynta99, Giannaa, Magu, Nala85, maia1991, ewulek, ~~Ania~~ lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka pij herbatke z miodem i czosnek zjedz np. na kanapce.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

adc08efcc508d953med.jpg

Zarodek siedzi w macicy :D, na razie widać tylko ciałko żółte. Totalnie nic z tego nie umiem odczytać - pęcherzyk ma 7mm???

Na szczęście lekarz nie nakrzyczał, że brałam luteinę i jeszcze mi zwiększył dawkę!
    Miu, według mnie to tam jest GS 52 (na ile udało mi się zdjęcie powiększyć :) ), czyli 52 milimetry. GS to wielkość pęcherzyka.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miu95 wrote:

adc08efcc508d953med.jpg

7 mm? dziwne mój dzidzius ma niecale 4 i juz serduszko bije ;D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona89 dzieki za rade, wlasnie pogonilam meza zeby mi zrobil herbatke z miodem. A apetytu nie mam wcale :(

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa moja beta wynosiła 47 na początku. Same wartości nie mówią NIC, betę trzeba powtórzyć i sprawdzić czy dobrze rośnie :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• Magu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie jeszcze imbir i sok z malin. :)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara co innego rozmiar pęcherzyka ciążowego, a co innego rozmiar zarodka. :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ