WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia super wiadomosci :* A ja dzis na schodach od klatki skrecilam sobie stope mam napuchnieta i boli, leze mam oklad i czekam do jutra. Jak sie pogorszy to lekarz :(. Jutro wizyta i Usg jak ja tam dojde :(. Jak nie urok to sra...czka :p.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moje dwie zdrowe baby 331g i 312g:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ff5b2050eb1.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1f4d65928ff.jpg

i nasza krótka historia

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f583f4eb528.jpg

Nadzieja na synka zgasła, idę się oswajać z sytuacją.

Mala_Czarna_89, perelka89, Shibuya, haen, Molcia, MadaLena30, agulla03, Agnike, Marta1986, mikado, justa1234, skarb15, Cebulka, Micia, Zorro, majeczka8, Rozmarzona, MW26, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger zapowiadają u nas jutro 26 stopni ;)
    Co do materaca ro nie mam pojęcia.. Ale chyba bym nie ryzykowala bo kurz na pewno siedzi w środku. Pamiętam ze tanie materace były gdzieś w Chorzowie, kupowaliśmy Laurce.
    Ps. Mija tesciowa mówi ze z kokosem są super do łóżeczka dla niemowląt ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:10

Micia lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc kazde dziecko powinno miec swoj materacyk, bo cialo sie do niego dopasowuje, wiec lepiej nowy kupic (+ kurz, o ktorym Mala pisala).

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyne co mnie trochę zmartwiło to wynik ac - obwód brzuszka, jest mniejszy niż reszta wymiarów w stosunku do wieku dziecka - np główka ma 19 i 2 dc a brzuszek 18 i 4 dc, a średnia z wszystkich wychodzi 19+0 ale lekarz mówił, że niby do 2 tyg różnicy nie ma się co martwić no ale wiecie jak to jest człowiek sobie wkręca
    Olcia gratuluję córeczek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:19

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia88 masz na pocieszenie ;)

https://www.facebook.com/HotMomsClub/videos/vb.56843501703/10152809274836704/?type=2&theater

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia,olcia ciesze się ze wszystko w porządku u waszych babli ;)
    Molcia mnie tez lekarz mówił ze różnica do 2 tyg jest ok wiec się nie martw bo nie ma czym;)
    Olcia ja też się musiałam oswoić z myślą że będzie drugi syn;) dasz rade będzie babiniec w domu;)

Kupie jednak nowy materac od razu z łóżeczkiem. Nie będę ryzykować roztoczy i innych takich rzeczy:/

Molcia, perelka89 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia liczny synek - gratuluje !!

Olcia przepiekne dziewczynki- zobaczysz szybko oswoisz sie z tym faktem i bedzie cudownie. Ja mam braci blizniakow: woda i ogien, zawsze maja roznice zdan, ale jeden za drugim by wskoczyl bez zastanowienia :)

Perelka bylam w aptece zapytac sie czy moge sie czyms przeciwbolowym posmarowac, ale oczywiscie we wszytskich ulotkach pisze ze nie wskazane w ciazy. Poradzono mi abym skonsultowala sie z ginem.. heh do ktorego nie mam nr i jest na urlopie.

Chcialam wstac z sofki i tak mnie dzgnelo ze peklam i sie poryczalam, maz oczywiscie krzyczy zebysmy jechali do szpitala, ale co oni mi tam poradza??

Zobacze co bedzie jutro-mam nadzieje ze przejdzie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:25

Molcia, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole mialam sie Was spytac, jak czujecie swoje zaufanie do lekarza: przykladowo, bylam w 19+2 tc na wczesnym polowkowym. Lekarz pomierzyl rozne rzeczy, 1 nie, bo uznal ze dziecko jest za male (z tym sie liczylam), a jednoczesnie w opisie po badaniu patrze, ze wszystkie wymiary oprocz tego 1 sa o tydzien do przodu (no to jednak za malre skoro jest tydxien do przodu czy jak) i zebym kontrolnie pposzla na usg w 24-25 tc (ja planuje isc pod koniec 22 tc, zreszta ten lekarz tez woli jak pacjentki przychodza na usg pozniej niz wczesniej). I na poczatku uznalam, ze to normalne, ze jest za wczesnie zeby cos zmierzyc, ale po jakims czasie mysle sobie, a jak cos jest nie tak a lekarz teraz boi mi sie powiedziec? albo teraz powie po prostu, ze jest dobrze i sie wyrowna, wiec chyba trzeba mu uwierzyc, co? Jeszcze sobie mysle, ze to moja 1sza ciaza, to skad mam pewne rzeczy wiedziec na wizycie, a nie byc madrzejsza jak zapoznam sie z opinia dr google...lekarze u ktorych robie glowne usg nie prowadza mojej ciazy, wiec przez te 9 msc zetkne sie z nimi tylko kilka razy.
    Wierzycie i ufacie lekarzom?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Agnike Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia,Olcia -cudowne dzieciaczki !:)

Tak to my na zdjęciu ;) córcia dziś poprosiła o zdjęcia z siostrą ;) więc szybką sesyjkę zrobiłyśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:27

perelka89 lubi tę wiadomość

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super bobaski :)
    Molcia to odpowiednia waga do wieku ? :P
    Pytam bo tu niektóre bobaski po 409g waza i ciekawi mnie od czego to zalezy.. Nie wiem tez jak ja mam się nastawiać z moim bobasem ile powinna wazyc

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, jak będę na kompie, to prześlę linka :) gdybym zapomniała to krzycz do mnie i upomnij :D

Ginger, ostatnio oglądałam filmik na YouTube jednej vlogerki, która tworzy właśnie z myślą o macierzyństwie i ona mówiła o swoim doświadczeniu z materacem. Miała z gryki po jednej córce, teraz druga, wyczyściła materac na tyle ile to możliwe i jak się później zaczęła mu przyglądać, to znalazła w nich pełno małych robaczków. Co więcej, z perspektywy czasu podejrzewa, że były już one wcześniej, bo przypomniała sobie jak pierwsza córcia strasznie płakała jak leżała w łóżeczku, możliwe, że te paskudy ją dziobały :(

W ogóle jakoś mnie brzusio boli :( byliśmy na chwilę u dziadka na urodzinach i chyba za długo siedziałam nie oparta o nic, ze zgarbionymi plecami i brzusio teraz twardy :( wzięłam prysznic i leżę, odpoczywam. Liczę na to, że maluszek tez za chwile da o sobie znać.

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja tez się nie znam pytam tylko mojego gin czy wszystko e porządku czy mam się czym martwić czy sa przeciwskazania czy wymiary sa odpowiednie do wieku..
    Przeciez powiedzial by gdyby bylo cos nie tak. Maja juz wieloletnie doświadczenie wiec wiedza czy cos się unormuje czy nie, czy trzeba panikować czy nie..
    Panikowałam z torbiela a on mi mówił ze poczekamy, ze może się samo wchlonie.. I wchłonęła się !

haen lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pytam czy dziecko jest zdrowe itd., tylko ja tak mam czasami, ze na wizycie jest ok, ale jak ochlone po wizycie, na spokojnie w domu zapoznam sie z wynikiem itd.to nachodza mnie watpliwosci...
    Z 2ej strony macie racje: Ci lekarze maja praktyke w szpitalu, dzieci i porodow ktore widzieli sa w tysiacach albo i wiecej, wiec jakby cos ich zaniepokoilo, to by o tym musieli nas poinformowac

izulkaa lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Dziewczyny super bobaski :)
    Molcia to odpowiednia waga do wieku ? :P
    Pytam bo tu niektóre bobaski po 409g waza i ciekawi mnie od czego to zalezy.. Nie wiem tez jak ja mam się nastawiać z moim bobasem ile powinna wazyc
    tylko, że dziewczyny, których dzieci miały taką wagę są 2-3 tyg dłużej w ciąży niż ja ;) a średnia w 19 tyg to właśnie 200-260 g, tylko ten brzuszek, no ale ja wiem że moja ciąża jest ten 1 dzień młodsza niż wynika z OM, więc jest tylko jakieś 3 dni mniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:48

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 30 czerwca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja bym chciała dwie bliźniaczki ;)

Shibuya właśnie nad tym samym się zastanawiałam :D ale wyprawka zacna ;)

Gratuluje dziewczyny przynosicie super wieści!

Ciekawostka: hedna dziewczyna napisała mi ze jedna mama ze wczesnych pazdziernikowek ma bobasa juz 1kg :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, u mnie każdy pomiar jest z innymi dniami. Na całe szczęście nie mam pojęcia co znaczą te HL FL itd. Mam wahania od 19tc do 21tc. Profesor jest mało mowny ale niby najlepszy na pomorzu więc zapytałam czy wszystko w normie i wyszło, że tak więc ufam mu. Za nami weszła kolejna para z bliźniakami ;) babeczka miała 28tc i miała piękną piłeczkę - ulżyło mi, że może nie będę wyglądać jak wieloryb ;)

Czas na pierwsze zakupki, jak tak słucham ile Wy już macie ;) No i na wymyslenie imion ;)

Molcia lubi tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prawdopodobne, bo moj Maluszek ma już ponad 500g :-)

Synuś :-)

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie duże, jak fajnie :) a dopiero czekalysmy na bicie serduszka <3

moodliszka, izulkaa lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ