WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co słychać :) ją w pon USG jeszcze cztery miesiące i maluchy po mały będą z nami ;) już nie mogę się doczekać ;) pracuje do końca września a termin między 6 a 9 listopada mam ;)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisujecie się do szkoły rodzenia ?:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka gadające bliźniaki już przerobiłam chyba wszystkie. Mało jest samych dziewczynek.

ale to mnie rozczuliło :)

https://www.youtube.com/watch?v=to7uIG8KYhg

izulkaa lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia córka to najlepsza przyjaciolka na świecie a ty masz dwie naraz :)

Kurcze myślałam ze dziś długo wytrzymam bo zaliczyłam krotka drzemkę popołudniu a juz leze w łóżku. Jestem zmęczona jak po dniu w pracy :D

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka o Fuck;/ teraz to napewno wywale ten materac:/

Obejrzałam z mężem film a teraz zmykam spać. Do jutra:)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) super wiesci tu widzę. Gratuluję z całego serduszka :):*
    ja tez nie mogę w to wszystko uwierzyć, wakacje miną, jeszcze trochę i maluchy zaczną wychodzic:)) a dopiero stresowalysmy się biciem serca.. powiem szczerze ze mała takie kopniaki sadzi ze nawet nie pamietam kiedy użyłam detektora ostatnio;)
    a! 7 lipca zaczynam 8-tygodniową szkołę rodzenia :)

km5supjy0xczfwah.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, nie chciałam Cię przestraszyć :D jak będę na kompie, to prześlę link to filmu gdzie ta dziewczyna o tym opowiada :)

A tak w ogóle, to dzień dobry Kochane :)
    Ja znowu nieprzespana noc :( ciągle się budzę, do tego głupie sny, które później zasnąć nie pozwalają... Ech, myślałam, że skoro po ciąży będę miała nieprzespane noce, to teraz wykorzystam za wszystkie czasy, a tu widzę, że już chyba organizm chce mnie zmusić bym się przyzwyczaiła do takiego trybu ;) w dodatku co się w nocy przebudze, to ta cholerna zgaga mnie atakuje :(

Rozmarzona, jak pierwsza noc na poduszce? Bo czekam na Twoją opinię :)

Ja się wczoraj znowu spięłam z mamą o nią. Bo ona do mnie, że sobie wymyślam z tą poduszką, że to tylko mój wymysł i bezsensowna zachcianka, że szkoda pieniędzy. Ze co z nią później zrobię? Ze po co wydawać pieniądze na tą chwilę. Według niej powinnam się męczyć, bo przecież wcale nie muszę się wysypiać. Ja przynajmniej tak to odebrałam. Bo przecież jej nic nie bolało, a leżenie na lewym boku, to jakaś brednia, bo ona spała jak chciała i ze skoro na lewym mi niewygodnie, to mam leżeć na prawym. A to, że powiedziałam, że na prawym jest jeszcze gorzej, to już nieważne, zaczęła się śmiać, że my w ciąży teraz jakieś delikatne jesteśmy. Przykro mi się zrobiło. Ciekawe czy tak samo by mówiła gdyby wiedziała, że już jestem po poronieniu, i teraz zwyczajnie jestem ostrożniejsza, bo tak działa psychika. Moja przynajmniej. Aż mojemu zrobiło się mnie żal i powiedział, że kupi mi ją na urodziny, bo mam za dwa tygodnie. Najlepsze jest to, że nawet moja 70 letnia babcia słysząc to co ona mówi, powiedziała do mnie A KUP SOBIE JAK MA CI BYC WYGODNIE. Wiec teraz się pytam, jakim cudem strasza kobieta rozumie i wspiera mnie bardziej niż własna mama... Ech. Jeszcze mi powiedziała, że rozmawiała z jakąś kobietą w ciąży gdzieś tam i obie się śmiały z tych poduszek, wtedy juz nie wytrzymałam i powiedziałam, że w dupie mam opinię innych, że to, że ktoś się czuje zajebiście, to nie znaczy, że ja nie mogę czuć się jak gówno, a moje dolegliwości, to nie moje pieprzone wymysły tylko sprawy, które nie pozwalają mi swobodnie i przyjemnie funkcjonować.
    No... Także znowu jestem niewyspana. Poirytowana, bo jeszcze teściowa ma jakiegoś doła bez powodu i mój znowu się nią przejmuje. Szkoda, że przy tej okazji zauważyłam, że gdy ona ma doła, to ten przejmuje się na wyrost, a gdy ja jestem w takim stanie, to słyszę tylko SKOŃCZ.

Dobra, kończę, bo nie pamiętam kiedy ostatnio się tak żaliłam tutaj. Chyba pierwszy raz :D sorry Kochane za te wypracowanie, ale nie mam komu innemu się wygadać :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy w teatrze na przedstawieniu 'okno na parlament' teatru kwadrat, ale się nasmialiamy az brzuch mnie bolał z tego smiechu:D szczerze polecam jesli tylko będziecie mieli okazje wybrac się na to przedstawienie :))

Na stronie smyka są fajne promocje, ciuszków za dużo nie zostało, ale kocyki polecan, polskich firm. Z tej promocji mam juz dwie paczki odebrane :)

km5supjy0xczfwah.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień;)

Widziałam promocje w Smyku Madzia ale ze do małego wszystko mam to kupiłam Patrykowi juz kurtkę na zimę za 50 zł:)

Modliszka dlatego mnie już jest głupio komu kolwiek mówić że np źle się czuje fatalnie przechodzę ciążę bo mam wrażenie ze wszyscy mówią oj biedna ty a myślą właśnie ze delikatna cizia wyolbrzymia wszystko wiec żale się wam;)
    Nie przejmuj się mama te pokolenie juz tak ma

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka, nie przejmuj się, szkoda nerwów :-) Wychodzę z założenia,że skoro zarabiam ja, zarabia moj mąż i nikogo nie prosimy o pomoc finansową to możemy kupować to co nam się podoba i nikomu nic do tego :-)
    Oczywiście czasem pytamy o zdanie bliskich - czy ładne, czy na ich gust przydatne,itp, ale ostateczna decyzja i tak pozostaje nasza. Naprawdę nie rozumiem takiego nalotu...

madziam, dzięki za informację - zaraz pooglądam smykowe rzeczy :-)

Ale dziś piękna pogoda! Az chce się żyć :-)

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) nie chciałam molcia niepokoić po prostu sama niewiem jaka waga powinna byc :)
    Widzę właśnie ze ty bylas wcześniej niż te co dzieciaczki po 400 g :)
    Kto pyta nie błądzi :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zerknęłam na swoj suwaczek... 24tc!!! :-) Czyli zaczynamy dziś z Młodym 6 miesiąc :-D

haen, skarb15, justa1234, Molcia lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro wrote:
    Właśnie zerknęłam na swoj suwaczek... 24tc!!! :-) Czyli zaczynamy dziś z Młodym 6 miesiąc :-D

Hmm a ja myślałam że ja już mam 6mc;) głupia juz jestem z liczenia tych tyg i mc.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona jak noc na poduszce ? Zazdroszczę ci jej.

Moodouszka ja mam to samo, spac sie nie da.. Zastanawiam się nad kupnem.. Po co się męczyć skoro moze to pomocne ?
    Jeszcze dzisiaj chciałam obrócić się z boku na bok to tak mnie zabolało cos na wysokości biodra ze szok.. Nie wiem czy bobas się tak ulozy czy cos..
    W ogóle w nocy bardzo biodro mnie boli, nie mogę spać na lewym boku..
    Jeszcze choroba mnie trzyma,kaszle ,kicham to ja w ogóle prawie nie śpię...

Moodliszka to twoje pieniadze! Nie ona to kupi tylko ty, a jak tobie ma byc z tego powodu lepiej to kup! Ja nawet nie pytam mojej bo pewnie powiedziała by to samo co twoja..
    Ale jeszcze polowa przed nami.. Gorsza polowa bo z większymi brzuchami :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hmm a ja myślałam że ja już mam 6mc;) głupia juz jestem z liczenia tych tyg i mc.

Bo wszędzie piszą inaczej i się już pogubić można :-D

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka przypominam o linku ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia,ja ci zazdroszczę bliźniaków w dodatku 2 dziewczynek :) ja miałam ciągle nadzieje na bliźniaki :P

Moze głupie pytanie, ale one są chyba dwujajowe nie ?

olcia88 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie kolko jak lekarz żeby obliczyć termin porodu i tam pole z numer 6 zaczyna sie 20+0 a konczy 24+0 ale wg tego 40 tygodni rowna sie 10 miesiącom :D

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A F&F w Tesco sa fajne wielopaki w promocji a ubranka do 50% mniej

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/Ktory-to-miesiac-ciazy.html

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ