Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja się pochwalę brzusiem
tu 16 tydzień
A tu 17t 5d
Ja startowałam z wagi 64 przy wzroście 172cm a obecna waga to 74kgmi 7kg to na samym początku ciąży przybyło bo strasznie zachłanna na jedzenie byłam
a teraz przez ostatni miesiąc doszedł mi tylko nie cały 1kg
skarb15, haen, Shibuya, Galaretka, Mala_Czarna_89, Kitaja, Zorro, Molcia, perelka89, Micia lubią tę wiadomość
-
justa1234; kochana masz sliczny duzy brzusio
a te pierwsze zdj jest genialne az sie do niego usmiechlam
justa1234 lubi tę wiadomość
-
skarb15 wrote:justa1234; kochana masz sliczny duzy brzusio
a te pierwsze zdj jest genialne az sie do niego usmiechlam
a tak mnie naszło żeby zrobić takie śmieszne pamiątkowe zdjęcie i wymyśliłam że po maluję brzunio hihih
skarb15 lubi tę wiadomość
-
Justa : swietna pamiatka zostanie
Shibuya : sliczny taki malutki brzusio
Ona : tak kochana jeszcze w trakcie karmienia sie powieksza;*
Mam i bez ciazy duze piersi a po porodzie to polozne sie smialy ze tak duze mam piersi czy operacji plastycznej nie robilam bo to nie mozliwe .. Tak wszystkie gadaly z czystej zazdrosci tak samo nowo upieczone matki
jejus jakie ja kiedys mialam ladne pelne piersi ..
No nachwalilam sie teraz moge isc spacDobranoc mamusie ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 23:28
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Shibuya pamiętam ze gdy urodziłam Laurę to zapytałam położnej jakie mleko kupić i mój m kupił. Chce je mieć w razie w jakby dzidzia (puk puk odpukać) nie chciała piersi a byłabym sama w domu i coś dać jeść trzeba.
Ona z tego co pamiętam u mnie największe piersi były gdzieś dobę po porodzie. Wtedy organizm dostal sygnał ze ma produkować a córka jeszcze niewiele jadła. Trzeba było ściągać (i wtedy o zgrozo wylewalam do zlewu teraz mam zamiar mrozić podobno w zamrażarce nawet do pol roku można trzymać), bo gdy jest go za dużo w piersiach to są bardzo twarde, dziecko nie potrafi wyssać no i prowadzi to do gorączki i zapaleń u matki. Z czasem piersi stają się mniejsze bo produkują tyle mleka ile potrzeba dziecku (w teorii bo u mnie zawsze było za dużo) a po karmieniu opadają na górzewiem miałam ostatniej linijki nie pisać
-
Ja mialam wlasnie nawal pokarmu mleczarnie
Raz mialam zapalenie piersi o zgrozo jak wyszlam ze szpitala chodz wyszlam umatulona po uszy
Tak do pol roku mozna trzymac w zamrarzarce .
Teraz naprawde ide spacMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
a ja znow trochę po porodzie wylądowałam na IP bo miałam gorączkę a nie wiedziałam co mogę na to wziąć nie szkodząc dziecku. I pierwsze co mi sprawdzali to właśnie czy nie mam twardych piersi choć mówiłam im ze nie
Co do zgagi to rennie można brać w ciąży. Wiem ze nie każdemu pomaga ale jak mam do wyboru mleko lub rennie to się nie zastanawiam -
Dzien dobry!
Malenstwo fikalo pól nocy spac jakos nie moglam dluugo.. A juz wstalam i woda na kawke sie grzeje a śniadanie z mężem zjadlam i juz go nie ma...
Wczoraj się jeszcze zdarzylismy poklocic po jego powrocie.. Aaaa.. Weźcie tych moich teściów ode mnie... Kuźwa narobili dlugow a teraz chłopaki to chca splacac bo oni nie maja z czego ale na wode teściu ma z reszta tesciowa tez wypic lubi..
To sie wydarlam ze ja sie nie zgadzam ze my mamy dziecko w drodze i nas się nikt nie zapyta czy mamy kase na wyprawkę czy mamy co jeść i za co zrobic opłaty.. A tylko wymagać potrafią! Wyzalilam sie przepraszam ale przeryczaam wczoraj pól wieczora to i spac w nocy nir mogłam.. -
Mała, no i co Ci wtedy było? Dlaczego miałaś gorączkę?
Zgagę mam na szczęście tylko wtedy,gdy się położę. Ułożyłam sobie wczoraj poduszkę wyżej i jakoś zasnęłam.
Mikado, współczuję Ci tej sytuacji. Nie dziwię się Twojemu mężowi,że chce pomoc rodzicom, ale Ciebie też dokładnie rozumiem. Ludzie, którzy lubią pić potrafią sobie wszystko ładnie przewartościować i wydać wszystko na swoj "priorytet"...
Synuś
-
Dzień dobry Kochane
Ja dzisiaj wyjątkowo wyspana mimo, że wstałam juz przed 7, bo na badania jechałamjak mi tam słabo było jak czekałam
głodna juz byłam
a ludzi od groma. Przychodnię otwierają o 7.00 a ja jak tam byłam o 7.05, to już byłam 10 w kolejce. Także masakra. Na szczęście miałam gdzie usiąść.
Noc o dziwo też dobrze przespanamusiałam się chyba na tyle wygodnie ułożyć, że ani razu się nie przewróciłam na plecy, czy drugi bok, a jak się obudziłam, to nic mnie nie bolało. Och żeby ciało było w stanie zapamiętać w jakiej pozycji leżało
Mikado, współczuję sytuacji, bo jest bez wątpienia ciężka -
Tez musze zrobić badania mialam isc dzisiaj ale wstalam taka mega glodna ze nie dałabym rady wyjsc z domu bez śniadania. Mam nadzirje ze jutro dam rade isc bo w środę wizyta.
Ja sie poprostu musialam wyżalić.. Troche mi lżej -
Pamietam ze goraczka wystepuje przy zapaleniu piersi w okresie laktacji , okropny bol piersi i twarde zgrubienie ( na piersi tam gdzie wystepuje jest czerwona plama i jak dotkniesz ta piers w tym miejscu jest strasznie goraca). Mnie przy tym jeszcze strasznie glowa bolala .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 08:10
-
Mikado, mam ten sam problem ze śniadaniem, dlatego skorzystałam dzisiaj z okazji, że mąż jechał do pracy pół godziny później, wiec zawiózł mnie do przychodni i poczekał. Za to o 14 muszę się wybrać po wyniki i boję się tego upału
i tych wyników tez się boję, bo jakieś dziwne badania mi tam zaznaczył na teraz.
Żal się Kochana ile chcesz, ja żaliłam się wczoraj ;* w sumie to już nawet marudziłam
Anet, mnie też basen kusi, ale nie mam stroju, który byłby teraz dla mnie dobrymusze zakupić