Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmarzona trzymam kciuki żeby te nerki Ci odpuściły. Powodzenia w zasypianiu...ja jak nie mogę zasnąć to w myślach powtarzam w kółko jakiś wierszyk albo modlitwę. Zaswyczaj usypiam przy trzecim powtorzeniu. Tylko to tak bezmyślnie trzeba klepac...
Rozmarzona lubi tę wiadomość
Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Pereka zwolnienia nie dostalam, Pani gin powiedziala ze nic sie nie dzieje wszystko ok, pierwszy raz mnie widzi, a ze goraco jest i do pracy trzeba jezdzic to nie ja pierwsza
Ogolnie na poczatku krzywila sie jak jej powiedzialam ze zalezy mi aby prowadzila ciaze... kolejki sa do niej niesamowite... W koncu powiedziala zebym do niej przyszla 14.08 bedzie po urlopie wypoczeta i mnie przyjmie, a do tego czasu zebym chodzila do swojego gina.........
Nie wiem co mam robic dziewczyny bo zmieniac lekarza w 25 tyg to chyba troche pozno, prawda?
Ten moj jest malo mowny, a ze to moja piewsza ciaza to nie wiem co powinnam wiedziec itd, ale pozatym zleca mi szereg badan itd....
15.07 mam wizyte u niego, ale w pracy nie jestem uwzgledniona w grafiku od 8.07 i nie wiem gdzie mam isc po to zwolnienie. dzis wpadlam na pomysl ze moze do internisty, possie 3 kostki lodu i powiem ze glowa, gardlo boli stan podgoraczkowy byl... to moze na tydzien mi wypisze
Z drugiej strony moglabym powiedziec w pracy ze pracuje do 15.07 (ucieszyli by sie bo nie maja jeszcze nikogo na moje miejsce), ale tak sie juz psychicznie nastawilam ze bede juz na wolnym, ze ciezko by bylo zmienic myslenie ...
-
MadaLena trudno cos doradzic...podejrzewam, ze taks maja polityke w LuxMedzie... Ew.znalezc prywatnie lekarza, po to, zeby wystawil l4, avi tak w Luxmedzie chodzic do gin, zeby nie placic za badania, ale to i tak podwojnie bedziesz w jakims sensie placic...lub temu swojemu lekarzowi powiedziec, ze Cie brzuch boli, ze masz bole glowy od tej pogody i sie nasilaja w pracy, ze brzuch Cie boli...aczkolwiek ja sama nie bardzo umiem tak koloryzowac i zle sie w takich sytuacjach czuje
Co do mnie usnelam szybko, a raczej padlam, bo bylam zmeczona bardzo...niedlugo zmierze i zobaczymy. Nie chce zachowac sie lekkomyslnie, tylko tez mam nadzieje, ze moze to ze zmeczenia itd., no i taka sytuacje mialam po raz 1szy. W pon mam wizyte u gin to spytam sie o sciezke postepowanua w takiej sytuacji.
Boje sie tylko sytuacji, ze czuje sie ok, cisnienie mam wysokie i przez to dobre samopoczucie cos mi umknie:/ na poczatku ciazy kobiety raczej maja niskie, ktore dopiero pod koniec wzrasta, a ja juz na dosc wczesnym etapie mam wysokie:( -
Hej dziewczynki;)
Modliszka widzę twój zaszalal z ta niespodzianka nie ma co;)
Kochana kup bilety i postaw go przed faktem dokonanym. Nie licz na cuda ze sam się zorientuje toż to tylko facet;)
Haen jak twoje ciśnienie lepiej dziś?
Magdalena idź do rodzinnego powiedz ze cie cos zatoki bolą głową i nie chcesz ryzykować. Napewno ci da l4 na ten tydzień.
-
Rozmarzona a jak ból? Mam nadzieje ze się nie rozwinął?
Ja wczoraj padam jak mucha. U Patryka była koleżanka potem jeszcze kolega dołączył wiec musiałam być w miarę na chodzie bo mój grzebal przy aucie.
Wieczorem się na niego wkurzyłam bo siedzieliśmy na ogrodzie ze szwagierka i szwagrem. Ja poszłam do domu bo juz mnie brzuch napieprzal:( i mówię mu ze jeszcze trzeba parę rzeczy ogarnąć zrobić jedzenie okapac Patryka. Myślałam że przyjdzie. A gdzie zgieta w pół zrobiłam wszystko sama wkurw na maxa:(
Poza tym tekst szwagra: widział na zdjęciu znajoma w zaawansowanej ciąży i mówi że gruba blada z syfami na pysku ze masakra. A ja obok tak mi się przykro zrobiłologiczne ze nie będzie ku*** chuda opalona no ja pier...
Trzecia rzecz teście zapowiedzieli się na grilla w sobotę. Nic się nie martwcie wszystko przywieziemy. OK tylko ze przywioza 3kg karkowki która trzeba pokroić zrobić marynate:/ i wszystko inne przygotowaćok to i tak robi mój mąż ale ..
Jedna dobra rzecz to biorą Patryka jutro nad wodę. Uwaga z własnej woli..
Przepraszam za poranne żale:( ale musiałam to z siebie wyrzucić -
Jeszcze sie nie spotkałam żeby lekarz gin nie chciał wystawić zwolnienia. Moj wcześniejszy jeszcze mialam ciąże niepotwierdzona i chcial na NFZ !! A ten na pierwszej mojej wizycie nie wystawił ale po drugim ataku na IP musial.. A chodze prywatnie. Moja siostra w luxmedzie od 3 go miesiąca tez miala zwolnienia.. Sama nie wiem idz moze prywatnie jak ci na czasie zalezy.
Dziewczyny! Budzę sie rano odkręcam kran w kuchni żeby wody mala a tu wody nir ma!! Żadnego komunikatu nikt nic nie wie! Jak sie ogarne to musze do ochrony zejść i sie zapytać czy czegos nie wiedza! Tosz to karygodne zero powiadomień! -
Dziękuję Bogu za moją ginekolog. Fakt, faktem chodzę do niej od 5 lat regularnie i płacę, ale przez ten czas zdarzały się zniżki na wizyty, darmowe wizyty i zawsze mogę liczyć na poradę telefoniczną.
Magdalena może idź prywatnie i poproś o zwolnienie. Nie wiem jak kosztowo u Ciebie ginekolog, ale chyba niewielka różnica wyjdzie mając zwolnienie od internista i wypłacone 80% lub zapłacić za wizytę u ginekologa i dostać 100%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 07:44
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Ja jutro wybieram się na grilla do znajomych. Mieliśmy iść z m razem, no ale on na 18 jedzie do pracy, wiec dupa. No ale ja postanowiłam iść, bo pod wieczór nie będzie już takiego upału, a nie chce mi się znowu siedzieć samej w domu
Kolejna noc przespana z jedną pobudką na sikua mały wariuje jak oszalały
zaraz wybieram się na zakupy z mamą i siostrą zanim upał rozszaleje się na dobre. Później planuję posprzątać, ale zobaczymy czy będzie mi się chciało
Micia lubi tę wiadomość
-
Magdalena, współczuję podejścia lekarki. Nie rozumiem czegoś takiego. Ja np. Nie wyobrażam sobie teraz chodzić w tym upale do pracy
do miejsca gdzie nie ma klimatyzacji, a drzwi nie można otworzyć, bo wszędzie pełno pyłu od remontu
biorąc jeszcze pod uwagę moje nagłe zasłabnięcia, to już w ogóle nie dałabym rady.
Na tym etapie nie zmieniałabym już lekarza. Ale o L4 walczyłabym do skutku na różne sposoby. Bo przecież same najlepiej wiemy jak się czujemy i gadka, że nie my pierwsze, to powinna być prawnie zakazanamasakra.
-
Madalena, zdarzają się niestety tacy lekarze... Moj wypisuje bez problemu, nawet juz teraz nie pyta, tylko zerka do karty i dba o to, żeby była ciągłość.Chodzę na NFZ.
Z jednym człowiekiem bez problemu idzie się dogadać,a drugi odstawia jakieś dziwne akcje...
Ale dziś upał zapowiadają. Juz teraz czuję jak jest gorąco. Uważajcie na siebieSynuś
-
Dziekuje kochane za wsparcie :* Naprawde to dla mnie duzo znaczy :*
Nie dosc ze wczoraj mnialam kiepski
humor to mnie wzielo na wspomnienia jaka ja to bylam beznadziejna , mialam sobie juz isc spokojnie spac ale moj jeszcze chcial pogadac na skypa no to gadamy i ten nie chcacy wypomnial mi moje dawne zachowanie , wiem ze nie chcial no ale wyszlo jak wyszlono i juz calkiem mi smutno
Jeszcze zeby bylo malo spac nie moge , jak sie zbudzilam krece sie z boku na bok od 4 jeszcze te mdlosci ..
U mnie w miejscowosci niby tez wody nie ma ale my tu z konca jestesmy na takim terenie ze chodz jest niskie cisnienie jest woda . Wiec nie wiem co oznacza b4ak wody ..
Mam dzis wizyte musze wstac i powolutku sie ogarniac trzymajcie kciuki :*
Przepraszam ze tak tylko o sobie ale nie mam sily narazie na wiecej -
Ja sie z domu nie ruszam dalej niż z psem na krotki spacer bo i jej mi szkoda. Miala siostra z malą przyjechac ale nie widzimy sensu parować sie w mpk tak jak wczoraj to byla masakra.
Woda powoli nam wraca !,mega awaria caly wroclaw sparalizowa z braku wody ale sie sprężyli na szczęście -
Haen ja wysokie ciśnienie u gin u u lekarzy mam zawsze... To tzw reakcja na bialy fartuch
kupiłam ciśnieniomierz u mierze codziennie... Generalnie jak jest beznadziejna pogoda to mam niskie kolo 90 a wczoraj pierwsze gorąco i od razu miałam 145/90 .. Mój lekarz wie i tym ciśnieniu ze zawsze mam wysokie u niego.. Ale mowie mu ze w domu mierze i jest w miare..
Ogólnie takie upały nie sprzyjają...
Zmierzyłam wieczorem i byli juz niższe..
Jak to jednorazowe to bym się bardzo nie przejmowała.. Napij sie wody! Bo od odwodnienia tez jest wyższe ciśnienie, polez , nie denerwuj się..
A propos to bylas w końcu na ip? -
Dzień dobry, 20 stopni z rana, żyć się chce
Mąż mnie obudził, bo mając słuchawki na uszach, nie pomyślał, że śpiewa na głos od 5 rano..
Jakie plany na dziś? Ja nie mam pomysłu... Chciałam podjechać do CH obejrzeć wózki, a mój m, że za gorąco i zobaczymy, o której będzie. No to pewnie wcześnie nie będzie... A więc sprzątanie?
Skarb powodzenia! -
Mala_Czarna_89 wrote:Dzień dobry, 20 stopni z rana, żyć się chce
Mąż mnie obudził, bo mając słuchawki na uszach, nie pomyślał, że śpiewa na głos od 5 rano..
Jakie plany na dziś? Ja nie mam pomysłu... Chciałam podjechać do CH obejrzeć wózki, a mój m, że za gorąco i zobaczymy, o której będzie. No to pewnie wcześnie nie będzie... A więc sprzątanie?
Skarb powodzenia!spacer, dobra książka i domowa lemoniada
a przynajmniej ja mam taki plan po pracy
haen, Micia lubią tę wiadomość