X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero spojrzałam na swój suwaczek od początku nastawieni byliśmy na chłopca, wózek na suwaczku i dzidziuś na to wskazuje hehe :D.

MadaLena30 lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia, mój lekarz też bardzo grzeczny, uspakaja i się uśmiecha. To bardzo ważne, jak już mi zagląda między nogi, to powinnam się w miarę dobrze czuć w jego towarzystwie.

A ja tam lubię u teściów posiedzieć i to raczej ja do nich męża ciągnę, niż odwrotnie :D

Mdłości...? Eh a to skąd się wzięło, przecież już nie było ;(

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę sklepów, bez kitu :( dzisiaj w Lidlu to myślałam, że padnę :( i oczywiście tradycyjnie przy kasie... Tak mi się w głowie zakrecilo, że oparłam się o wózek i czekałam jak na zbawienie. Trochę się poruszałam jak pakowałam rzeczy i przeszło. Ale do drugiego sklepu juz nie wchodziłam. Czekając na mamę i siostrę poszłam do apteki po witaminki i przy okazji kupiłam rennie na tą piekielną zgagę :) jak juz nie będę mogła wytrzymać, to wezmę :) no i przy okazji z babeczkami w aptece pogadałam, bo się mnie pytała kiedy termin, jaka płeć i w ogóle :p miłe to takie :) ale nawet jak w tej aptece stałam w kolejce to mi słabo było,więc wygląda na to, że dłuższe stanie w jednym miejscu mi nie służy i doprowadza do tych nagłych oałabień :/
    A w Rossmanie dostałam w gratisie chusteczki nawilżane dla niemowląt :p i cieszyłam się jak dziecko :D w ogóle zauważyłam, że już mi się włączył syndrom wicia gniazda i juz bym wszystko kupowała, ale obiecałam sobie, że po wyjeździe na wakacje zacznę szaleć, wiec staram się powstrzymać :D

Teraz leżę i odpoczywam trochę, ale mam zamiar zaraz zabrać się za sprzątanie. Powoli ogarnę, to jak mój piękny wróci, to będziemy mogli razem spędzić czas zamiast sprzątać, choć wspólnie to w sumie nam idzie w ekspresowym tempie :p

Micia lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od temperatury na dworze. Pijcie dużo wody :)
    Ja za to się świetnie czujeprzy takiej pogodzie ale w domu. Chociaz najchetniej to bym na dworze w cieniu z ksiazka pobyla ale boje sie ze zaslabne jak wczoraj ...

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chcę straszyć, ale jak patrzyłam na prognozę 16-dniową to tak ma być jeszcze 2 tyg, a w Krakowie w następną środę ma być 38 stopni w cieniu :( ja nie wiem jak to przeżyję

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, damy radę! BO JAK NIE MY TO KTO? ;D

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najchętniej to bym pojechała do rodziców nad morze, ale już się zadeklarowałam, że przepracuję do końca miesiąca to nie mam wyjścia, dobrze że jest klima

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tym, które mieszkają wysoko w blokach- u mnie na parterze jest duchota..

Jeśli ktoś nie ma pomysłu na obiad, to zapraszam do mnie- do wyboru dziś klopsiki w sosie pomidorowym, gulasz, placki i fasolka szparagowa z bułką tartą; tyle mi się zrobiło, że starczy dla wszystkich listopadówek ;)

MOlcia czy ty znad morza przeniosłaś się do Krakowa?

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Współczuję tym, które mieszkają wysoko w blokach- u mnie na parterze jest duchota..

Jeśli ktoś nie ma pomysłu na obiad, to zapraszam do mnie- do wyboru dziś klopsiki w sosie pomidorowym, gulasz, placki i fasolka szparagowa z bułką tartą; tyle mi się zrobiło, że starczy dla wszystkich listopadówek ;)

MOlcia czy ty znad morza przeniosłaś się do Krakowa?
    tak jakoś wyszło w moim życiu ;)

• mikado Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    nie chcę straszyć, ale jak patrzyłam na prognozę 16-dniową to tak ma być jeszcze 2 tyg, a w Krakowie w następną środę ma być 38 stopni w cieniu :( ja nie wiem jak to przeżyję
    Od poniedzialku burze na zmianę z upalami zapowiadaja
    te 16dniowe rzadko sie sprawdzaja.
    We Weoclawiu juz 30st na termometrze w cieniu pokazuje. W niedziele mamy miec tu kulminacje do 37st w cieniu... A u nas goście którzy rękami i nogami sie zapierają ze nad wode nie pojada..

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda by mi było tego morza ;)

mikado czemu nie nad wodę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:19

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Szkoda by mi było tego morza ;)
    heh - miłość nie wybiera ;) poza tym tu pracujemy - mąż jest stąd i ma tu swoją firmę, ale ja nie przeczę chętnie bym wróciła :)

Mala_Czarna_89, Buffy lubią tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo oni tacy sa. dzwonie wczoraj i mowie weźcie kąpielowe stroje bo jedziemy w niedziele na basen ja przy garach stala nie bede ani nie bede się kisic w domu w taki upal i ze nie chce słyszeć takich fochów jak w tamtym roku (taka sama pogoda tylko ja w ciąży nie bylam) no to mówią zobaczymy wezmą ale raczej ciężko bedzie isc na basen czemu nie wiem ( w ubiegłym roku my poszliśmy z jeszcze nie mężem na basen a oni do galerii) cyrk...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:22

bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia a jaka miejscowość, jeśli można wiedziec? Morze jest piękne, może ja tam na to patrzę, bo daleko ode mnie (śląsk) no i wypad tam, to zawsze była wyprawa. Zawsze mówiłam, że nastolatki znad morza mają super, bez wyjeżdżania, koncerty, festiwale,plaże.. No ale pewnie z pracą dużo łatwiej w Krakowie. I pewnie jesteście tam częściej niż my, choćby żeby rodziców odwiedzić ;)

Mikado galeria, żartujesz.. ;) Jedni chłodzą się nad wodą, a drudzy w klimatyzowanej galerii :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś zażyczyłam sobie bober ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tc ;) jeszcze połowa ;P

Micia, Galaretka lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Molcia a jaka miejscowość, jeśli można wiedziec? Morze jest piękne, może ja tam na to patrzę, bo daleko ode mnie (śląsk) no i wypad tam, to zawsze była wyprawa. Zawsze mówiłam, że nastolatki znad morza mają super, bez wyjeżdżania, koncerty, festiwale,plaże.. No ale pewnie z pracą dużo łatwiej w Krakowie. I pewnie jesteście tam częściej niż my, choćby żeby rodziców odwiedzić ;)

Mikado galeria, żartujesz.. ;) Jedni chłodzą się nad wodą, a drudzy w klimatyzowanej galerii :D
    Gdynia :) a z pracą jest lepiej niż w Krakowie, przynajmniej w mojej branży, tylko że mąż ze względu na firmę nie mógłby się przenieść, ja po ciąży i tak będę musiała zmienić pracę, więc nie wahałabym się nawet chwili gdyby nie on, no ale teraz sobie odbiję jadę na cały sierpień nad morze, a jak młody się urodzi to też chcę przynajmniej na część zimy wynieść się z tego smrodu tutaj żeby nie musiał tego wdychać, kto wie może mi się spodoba i zostanę w domu zamiast to roboty wracać i będziemy częściej odwiedzać trójmiasto ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:30

• mikado Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa szkoda słów..i ja bede musiała kolo tego wszystkiego chodzić ehh.. A mówiłam mojemu żeby sie nie godzin a on to taki dobry ze odmawiać nie potrafi.. Mam wenę na sprzatanie ale nie wiem czy nie skończy sie na ogarnieciu z grubsza skoro i tak po weekendzie bede miała Armagedon

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja mieszkam na 3 piętrze, ale nie narzekam, w dużym pokoju mam słońce cały dzień, ale rolety opuszczone i balkon otwarty, jest spoko, za to na balkonie nie idzie wysiedzieć o tej porze, a bym sobie tam książkę poczytałam. Dopiero po 18 mogę wyłonić się na balkon :D. W kuchni i w łazience nigdy nie mam słońca, więc tam to całkiem chłodniutko fajnie :).
    Mój dzidziuś ostatnio nadrobił i wczoraj rozpoczęłam 22 tyg., termin porodu to pewnie pod koniec będzie ustalony, bo co chwilę się to zmienia :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 11:37

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam na 4 piętrze, ostatnim ale z samego rana zasłaniam wszystkie rolety i jest spoko 23 stopnie mam w mieszkaniu, z tym że ciemno :)

Micia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ