WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylam.

Cisnienie u endo dzis to 110/80, wiec super. Ale trzeba byc czujnym. Ciekawa jestem czy dalej bede miec dobre wyniki.

Z pozytywnych rzeczy remont mieszkania zakonczony, zostalo tylko wysprzatac, ale tu wspomozemy sie magiczna pania, bo my nie damy rady.
    Wypatrzylam wstepnie fajna komode, tyle ze jak wzielam miarke do reki i zmierzylam sciane, na ktorej ma byc lozeczko i ta komoda, to okazalo sie, brakuje jakis 10 cm, wiec musze cos innego pokombinowac.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    ee tam sprzątanie ;) spacer, dobra książka i domowa lemoniada ;) a przynajmniej ja mam taki plan po pracy :)
    Piękny plan ,ale mówisz: po pracy :) a ja nie umiem siedzieć cały dzień bezczynnie, więc najpierw obowiązki, potem przyjemności, bo inaczej jestem wściekła, że nic nie robię :D

Izulka sama też nie umiem się w ciąży skupić na książce, choć zawsze lubiłam czytać. Jakoś myśli uciekają w stronę.. dzidzi :)

A moja córcia jeszcze śpi :O dziwnie tak, ale wczoraj od 8-22 była na pełnych obrotach, chyba się zmęczyła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 09:00

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Jakie książki polecacie ?
    Ostatnio wypożyczyłam ksiazke ale cos nie mogłam się skupić czytając ja :P
    ja od kiedy zaszłam w ciążę to pochłaniam wręcz książki, nie zliczę już ile tego przeczytałam od początku - taka moja zachcianka ciążowa ;) muszę się do biblioteki zapisać bo pójdziemy z torbami, a tu tyle innych wydatków, a na dodatek mój znaczny spadek wynagrodzenia się zbliża :/ - ja uwielbiam kryminały i mogę z czystym sercem polecić całą serię - Camilli Lackberg, a teraz zabrałam się za coś z rodzimego podwórka - Miłoszewskiego - trylogia o Szackim i pierwsza część - uwikłanie rewelacja, drugą dopiero zaczęłam czytać

mała - no niestety dopiero po pracy, bo ja jeszcze pracująca jestem do końca miesiąca, gdyby nie to - plan ograniczyłby się do wymienionych przeze mnie elementów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 09:07

izulkaa, Ona_89', Rozmarzona lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam lekarkę która nie wypisuję L4 nawet jak zapyta jak się czuje i powiem ,ze źle to to moja wina ,ze źle bo przecież "ciaza to nie choroba" zaczyna mnie wkur.... ten teks więc zapisałam się do drugiego lekarza na NFZ też u rodziców czyli 300 km dalej chłop mnie pierwszy raz na oczy widzi ja mu mówię ,ze 6 mies. i już nie chce do pracy i luzik :) tyle ,ze pierwsze za free za kolejne dam mu kase.

Muszę stosy papierów ogarnąć bo wypakowywaliśmy sie w nowej kuchni i wszystko szło na stół do tego musze zaliczyć obi i komfort a mój mąż wraca zdziwiony ,że nic nie zrobiłam , a ja przez ten remont ciągle gdzieś jestem.

Do tego o 14 ruszamy do teściów czyli kolejne 300km i dziękuję Bogu ,ze ja dobrze jazde znoszę.

A do tego wczoraj miałam lekarza na 10.15 i moja mama jak pójdę bo w telewizji mówili ,ze 10-15 ciężarne mają domu nie wychodzić :D

Buziaki na miły dzień.

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia czy ty zajmujesz się prawem karnym? ;)

Ja się wam pochwalę: ostatnio dzwoni do mnie brat mojej teściowej i pyta, czy jej (w sensie teściowej) podobałby się perfum coco chanel mademoiselle. Mówię mu, że ciężko powiedzieć, bo teściowa różnych perfum używa, ale jak coś, to ja chętnie przygarnę. Oczywiście to był żart. A on wczoraj przywiózł mi taki właśnie perfum :O

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Molcia czy ty zajmujesz się prawem karnym? ;)

Ja się wam pochwalę: ostatnio dzwoni do mnie brat mojej teściowej i pyta, czy jej (w sensie teściowej) podobałby się perfum coco chanel mademoiselle. Mówię mu, że ciężko powiedzieć, bo teściowa różnych perfum używa, ale jak coś, to ja chętnie przygarnę. Oczywiście to był żart. A on wczoraj przywiózł mi taki właśnie perfum :O
    karnym to niekoniecznie - bardziej cywilnym, sprawy gospodarcze, prawo pracy trochę podatki ;)

• mikado Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również Camille Lackberg polecam brakuje mi kolejnych części bo cala serie mam za sobą juz daaawno.. Teraz mecze historie prawdziwe.. Książki specyficzne w ciąży mi jakos nie leżą bo przed ciąża dzialaly na psychikę i wzruszalam sie na kazdej a teraz aż mi zle czasem jak czytam bo wyje jak bóbr..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Ja również Camille Lackberg polecam brakuje mi kolejnych części bo cala serie mam za sobą juz daaawno.. Teraz mecze historie prawdziwe.. Książki specyficzne w ciąży mi jakos nie leżą bo przed ciąża dzialaly na psychikę i wzruszalam sie na kazdej a teraz aż mi zle czasem jak czytam bo wyje jak bóbr..
    jest kolejna część - pogromca lwów, nie wiem czy czytałaś?

• mikado Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie czytałam musze poszukać albo poprosić mamę żeby zajrzala do biblioteki i mi wypozyczyla :) wydanie 2015 r wiec moglam nie wiedzieć a skonczylam na fabrykantce abniolow :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Nie nie czytałam musze poszukać albo poprosić mamę żeby zajrzala do biblioteki i mi wypozyczyla :) wydanie 2015 r wiec moglam nie wiedzieć a skonczylam na fabrykantce abniolow :)
    no to warto, jest nieco inna niż poprzednie moim zdaniem - taka jakaś bardziej mroczna

• anet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena moja koleżanka miała bardzo podobą sytuację do Ciebie w zeszłym roku, pracowała do 6 miesiąca i lekarka nie chciała jej wystawić L4 (mimo, że prywatnie do niej chodziła) wkurzyła się poszła do innej i na pierwszej wizycie od razu powiedziała, że już nie ma siły pracować, jest zmęczona i przyszła do niej po L4 - od razu jej dała, beż żadnych problemów, więc próbuj i trzymam kciuki

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś odpoczywam po wczorajszym pobycie na basenie, woda zimna, ale w taki upał w sam raz na orzeźwienie, polecam dziewczyny jeśli będziecie się dobrze czuć :) dziś tylko wychodzę z moją psiną na krótkie spacerki

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, spac nie mozecie ?? :)

Co do lekarzy, wystawiania L4 itd... jak same piszecie jest roznie. Jedni maja podejscie ze ciaza to nie choroba a inni od razu jak widza pecherzyk to juz pisza i nie koniecznie wiaze sie to z zlym samopoczuciem, zagrozeniem ciazy itd.

Zastanawialam sie nad priv wizyta ale wydaje mi sie ze to bez sensu bo potrzebuje teraz zwolnienia na tydz. (mam nadzieje ze 15.07 na wizycie u swojego gina dostane bez problemu - bo jak nie to... beda kwiatki).
    Anastazja internista wystawiajac L4 zaznacza ze jestes w ciazy i tez jest platne 100%. Umowilam sie do internity, jak dostane zwolnienie t dostane a jak nie to pojde jeszcze przez tydzien do pracy ( gdzie uwaga znowu dziewczyny beda musialy uwzglednic mnie w grafiku -wiec ponowne zamieszanie)a pozniej bede cisnac swojego gina o zwolnienie!!

Hean nie musze tak bardzo koloryzowac z moim samopoczuciem. Keidy mam wolne wszytsko jest ok, gorzej jak pracuje np 9h, plus 2h dojazdu, w pracy niestety nie siedze na wygodnym fotelu przy biurku... i dzien sie konczy bolem glowy, zmeczeniem, twardym brzuchem itd! Warunki nie sa najlepsze, ale dobrze ze klima jest :)
    Co do cisnienia, zawsze przed wizyta mialam "wysokie" 120/80, 130/90.. wiec kupilam cisnieniomierz a teraz 90/70 - dziwne!
    Kontroluj to Hean, moze to bylo takie jednorazowe, moze pogoda tak wplynela, kawka wypita itd?

Rozmarzona lepiej??
    Skarb 3 mam kciuki :*

Modliszka ciesz sie sobota do 18... ja weekend mam pracujacy i to do 22.00!! Wiec ostatnio dzien spedzilam i to nie w calosci z mezem w niedziele :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytam - no ostatnio to nie wiem kiedy mialam ksiazke w reku- kryminaly.
    Kiedys tylko i wylacznie "romanse" az pewnego razu trafilam na Lagberg i sie zaczelo :)

Tak wiec dziewczyny piszcie co jeszcze polecacie, bo nie dlugo mam zamiar wrocic do czytania :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam wszystkie kryminały Harlana Cobena, uwielbiam, trzymają w napięciu, są napisane świetnym językiem, jedną książkę może wchłonąć w jeden dzień, szczególnie spodobała mi się Zaginiona

Molcia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam lenia dzisiaj..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    no to warto, jest nieco inna niż poprzednie moim zdaniem - taka jakaś bardziej mroczna

To ja z kryminałów, które też uwielbiam, polecam Simona Becketta i Jamesa Thompsona, nie z kryminałów Jonathana Carrolla (takie metafizyczne tematy z wątkiem kryminalnym) oraz rodzimego Myśliwskiego :) Jestem na "Ostatnim rozdaniu".

Ja książki pochłaniam w całości, uwielbiam i odkąd pamiętam czytam :) Jak byłam w szkole nie było mnie stać kupować książek więc biblioteka była wybawcą, a teraz kupuję i biblioteczkę mamy pokaźną z mężem, bo on tez mól książkowy :)

A jeszcze jeśli chodzi o porządną książkę o miłości to polecam "Kiedy odszedłeś" Maggie O'Farell, piękna i wzruszająca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:21

Molcia, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    To ja z kryminałów, które też uwielbiam, polecam Simona Becketta i Jamesa Thompsona, nie z kryminałów Jonathana Carrolla (takie metafizyczne tematy z wątkiem kryminalnym) oraz rodzimego Myśliwskiego :) Jestem na "Ostatnim rozdaniu".

Ja książki pochłaniam w całości, uwielbiam i odkąd pamiętam czytam :) Jak byłam w szkole nie było mnie stać kupować książek więc biblioteka była wybawcą, a teraz kupuję i biblioteczkę mamy pokaźną z mężem, bo on tez mól książkowy :)
    heh Buffy to dobrze wiedzieć ;) ja też dużo kupuję, ale jako że miejsca mamy mało to potem wszystko zbieram i wywożę do rodziców, bo z nich też mole książkowe ;)
    ja jeszcze lubię Grishama, Chmielewską, której polecam wszystko no i klasyka - Agatha Christie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 10:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to trochę taki książkowy chomik jestem, to jest jedyna rzecz jakiej nie wyrzucam przy tzw. odświeżaniu szaf/półek :)

A tak z bardziej paranormalnych to polecam Mastertona, King za to specyficzny: wg mnie jego sława trochę rozdmuchana, bo książki, które pisze aż tak genialne nie są - są lepsi, np. Slade czy Carey.
    Tuż przed ciążą czytałam "7 razy dziś", przy winie, temat o życiu, przemijaniu - polecam :)
    A dla nas za to fajna jest "Notatki przyszłej matki", o babeczce w ciąży pisana lekko i dzięki temu się bardzo szybko czyta :)

Ona_89' lubi tę wiadomość

• Micia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Słoneczka :D.
    Galaretka ale masz ginekolog, ja to bym miała stresa przed wizytą, mój to facet i stara się zrozumieć każdą pacjentkę, jeszcze uspokaja, lubię Go ;). Uważa za nim coś powie, bo wie, że kobiety w ciąży są nadwrażliwe, na USG jak wszystko omawiał, to od razu uspokajał, że wszystko dobrze :).
    Skarb udanej wizyty, ja też wczoraj miałam gorszy dzień ech :*.
    Perelka gratuluje udanej wizyty i dużej córy :), miłego wypoczynku.
    Moodliszka ach Ci faceci, Mój też czasem mnie do teściowej zabiera mówi, że na spacer, a potem trafiamy do teściowej, latem to jeszcze spoko bo na ogródku posiedzimy :P.
    Mała też mam dziś lenia, dopiero wstałam :D.

moodliszka lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
‹‹ 711 712 713 714 715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ