WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam sily :(
    Zjadlam sniadanie i wasie polozylam, glowa mi cmi, na dworzu taki upal a ja za godz. Musze zbierac sie do pracy.... ogolnie przez ta cala syt. Mam kiepski humor przez ostatni czas, a nie chce zeby moja dzidziulka sie smutasila..

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do doświadczonych listopadówek - jaki rozmiar kombinezonu warto kupić dla maluszka żeby przechodził całą zimę, zakładając że startuje z rozmiaru 56?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    68 cm wystarczy. Natalka miała 56 cm jak się urodziła,a w kwietniu 64 cm

Molcia lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam planu na pracę po czasie spędzonym z dzieckiem. Jakoś nie uśmiechają mi się godziny 10-18 i myślę, by zająć się czymś innym, tylko jeszcze nie mam pomysłu.

Dziecko mi zgłodniało, dzisiaj obiad o 12:30 :D

Też wydaje mi się, że 68. Mam fajny kombinezon po Laurze, pożyczałam rok temu jednej mamie i jakoś nie kwapi się do oddania, mimo, że czasem się widzimy. A przecież teraz dziecko w nim nie chodzi. Poczekam do września i sama się upomnę.

Molcia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślicie, że jakby był większy - koło 60 cm - to też styknie? pytam bo ja miałam 61 cm po porodzie i nie wiem czy młody też nie będzie taki duży, ale wtedy z kolei w większym jeszcze się utopi :/

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja chętnie wpadnę na klopsiki ;D

My mieszkamy na drugim i jednocześnie ostatnim piętrze, słońce w ciągu dnia wpada do nas z trzech stron, ale mimo tego nie narzekam, nie ma tragedii :)

Ja się wzięłam za sprzątanie i sama siebie nie poznaję :p ogarnęłam porządnie kuchnię, a jak skończyłam to wzrok mi się tak przeniósł na okna i w sekundę zaczęłam ściągać wszystko z parapetu i machnęłam te okna raz dwa. Mały juz się buntował i kopniakami chciał mi powiedzieć chyba: matka, kladz się :p to teraz chwilę odpoczywam, nawadniam się i zaraz biorę się za kurze, odkurzanie, łazienkę i mycie podłóg (nowym mopem!!! :D spryciarz mąż kupił razem z takim wiadrem, że nie muszę się co chwilę schylac, wiec juz nie mam wymówki od mycia podłóg :p)

Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak na emeryturze, już jesteśmy po obiedzie :P no to zaległam na kanapie, właściwie mam już wszystko porobione, a chęci na więcej brak ;)

Micia wydaje mi się, że będzie ok. Pisałam już kiedyś, że Laura tonęła w 56 a miała 55cm przy porodzie.

Moodliszka szalejesz :) zabrałaś mi dziś energię ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kuchnia i lazienka posprzątane. Jeszcze kurze i podłogi a potem się musze wziac za obiad a wcale mi sie nie chce..
    Wszyscy mnie dookoła denerwują chyba wylacze telefon..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas Was podczytuję ale mało piszę bo całe dnie spędzam na tarasie :) W środę rozłożyłam basen i przy okazji spiekłam się na skwarka.
    Dzwonili dzisiaj z przychodni przełożyć mi wizytę o tydzień wcześniej bo lekarz idzie na urlop.
    Przy tym upale mam lenia na sprzątanie, poczekam na chłodniejsze dni ;)

Micia lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po obiedzie;)

Drogie mamusie jaki materac kupujecie? Słyszałam że najlepsze są z gryki , kokosu albo połączone czyli z tego i z tego ;P
    są tez lateksowe..
    podzielcie się ze mną opiniami ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy szybkie dziewczyny u mnie obiad dopiero się robi, ziemniaczki młode, kalafiorek i jajko sadzone :P. Dziś nie sprzątam :D.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy szalejecie!!!
    Skad w was tyle energii w ten upalny dzien!!?????
    Dajcie jej troche :)

Mala obiad jak dla wojska :) mi czasami ciezko zrobic nowy obad codzienne, wiec gotuje tak zeby bylo na 2 dni.... a tu prosze jaki wybor jak w restauracji :)
    Modliszka nie przesadzasz z oknami... ja jakos bym sie nie odwazyla.
    A mezulek spryciaz, wiedzial co kupuje :)

Micia lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ja jak upomnialam się o swój kombinezon po Nati, to mi laska powiedziała, ze to 100 zł kosztuje. Mam nadzieję,że się udlawi. Tyle jej pomogłam, a ona tak mi dziękuje.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, a wiesz, że o tym samym pomyślałam? Ze pozyczyłam sobie trochę energii od Ciebie? :p nie wiem skąd we mnie dzisiaj tyle siły i chęci zwłaszcza, że w sklepie byłam o krok od wyłożenia się na podłodze :o

Magdalena, okna małe, wiec tych akurat nie bałam się ruszać :) za większe się nie biorę choćbym juz miała świata przez nie nie widzieć :)

Mieszkanko wysprzątane :) nawet pościel zmieniłam, łoooo Boziu jaka ja dumna z siebie :p teraz jeszcze tylko obiad. Zapowiadałam mojemu placki ziemniaczane, ale teraz nie wiem czy mi się chce :/ bo jestem wyjeb*a jak kon po westernie :D w sumie z tarciem ziemniaków to nie problem, bo wrzucę do thermomixu i ziemniaki na placki gotowe w 30 sekund, ale bardziej przeraża mnie to smażenie :p bo przecież tak ładnie posprzątałam kuchnię i nie chcę za chwilkę mieć jej całej z pryskającego oleju :( :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:13

Micia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka nie chodziło mi o to, że ja zwykle mam sporo energii, tylko, że dziś wybitnie jej nie mam :P ale jest satysfakcja co? ;) właśnie dla niej warto :)

Ja już po poobiedniej drzemce, a tu dopiero po 14 :P nadal nie mam pomysłu na dziś. Chyba po prostu zrobię sobie tu salon kosmetyczny :D

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Mała Czarna ja jak upomnialam się o swój kombinezon po Nati, to mi laska powiedziała, ze to 100 zł kosztuje. Mam nadzieję,że się udlawi. Tyle jej pomogłam, a ona tak mi dziękuje.
    żartujesz chyba? ja bym jej powiedziała parę miłych słów - to jest takie chamstwo, że wręcz niewyobrażalne
    jeszcze tylko 1,5 h i weekendzik! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:29

• natali101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to nie żart. No cóż, ja nie zbiednieje ale ona straciła wiele. Dlatego teraz nic nie oddam, a sprzedam

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Niestety to nie żart. No cóż, ja nie zbiednieje ale ona straciła wiele. Dlatego teraz nic nie oddam, a sprzedam
    no i słusznie nie wiem jak można się tak zachować, w głowie mi się nie mieści

• haen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad zjem ziemniaki pokrojone w plasterki podsmazone na patelni, na to malo zdrowe danie mam dzis ochote :) zdrzemnelam sie, tyle ze ja wytwarzsm mnostwo ciepla jak spie (mam to po tacie, taki kaloryfer ze mnie) i w tym upale przykryta oczywiscie, nie wiem ile stopni wytworzylam...teraz po prostu odpoczywam i zbieram sily na obiad :P

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali to niestety temat rzeka. Szukałam w oddanych mi rzeczach ostatnio rożków po Laurze, nawet nie dla dziecka, a dla psiaka, na początek do poniszczenia i nie ma. Sukienka po Laurce dotarła do mnie (uwaga) jedna, a całe lato chodziła w sukienkach. Dlatego zapowiedziałam mojemu mężowi, że potem bez skrupułów wszystko sprzedaję, choć jest tam kilka ubranek od osoby, której pożyczałam- dała wszystkie razem, mówiąc, że która z nas wcześniej będzie potrzebowała, to skorzysta.
    Bo rozumiem, że coś się może zniszczyć, zgubić, no nie wiem. Ale wypadałoby chociaż o tym powiedzieć. A człowiek nawet czekolady nie dostał, mimo, że pożyczyłam kilkaset ciuchów, to jeszcze poniszczyli i wielu nie oddali.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ