X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam sily :(
    Zjadlam sniadanie i wasie polozylam, glowa mi cmi, na dworzu taki upal a ja za godz. Musze zbierac sie do pracy.... ogolnie przez ta cala syt. Mam kiepski humor przez ostatni czas, a nie chce zeby moja dzidziulka sie smutasila..

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do doświadczonych listopadówek - jaki rozmiar kombinezonu warto kupić dla maluszka żeby przechodził całą zimę, zakładając że startuje z rozmiaru 56?

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    68 cm wystarczy. Natalka miała 56 cm jak się urodziła,a w kwietniu 64 cm

Molcia lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam planu na pracę po czasie spędzonym z dzieckiem. Jakoś nie uśmiechają mi się godziny 10-18 i myślę, by zająć się czymś innym, tylko jeszcze nie mam pomysłu.

Dziecko mi zgłodniało, dzisiaj obiad o 12:30 :D

Też wydaje mi się, że 68. Mam fajny kombinezon po Laurze, pożyczałam rok temu jednej mamie i jakoś nie kwapi się do oddania, mimo, że czasem się widzimy. A przecież teraz dziecko w nim nie chodzi. Poczekam do września i sama się upomnę.

Molcia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślicie, że jakby był większy - koło 60 cm - to też styknie? pytam bo ja miałam 61 cm po porodzie i nie wiem czy młody też nie będzie taki duży, ale wtedy z kolei w większym jeszcze się utopi :/

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja chętnie wpadnę na klopsiki ;D

My mieszkamy na drugim i jednocześnie ostatnim piętrze, słońce w ciągu dnia wpada do nas z trzech stron, ale mimo tego nie narzekam, nie ma tragedii :)

Ja się wzięłam za sprzątanie i sama siebie nie poznaję :p ogarnęłam porządnie kuchnię, a jak skończyłam to wzrok mi się tak przeniósł na okna i w sekundę zaczęłam ściągać wszystko z parapetu i machnęłam te okna raz dwa. Mały juz się buntował i kopniakami chciał mi powiedzieć chyba: matka, kladz się :p to teraz chwilę odpoczywam, nawadniam się i zaraz biorę się za kurze, odkurzanie, łazienkę i mycie podłóg (nowym mopem!!! :D spryciarz mąż kupił razem z takim wiadrem, że nie muszę się co chwilę schylac, wiec juz nie mam wymówki od mycia podłóg :p)

Micia, Rozmarzona lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jak na emeryturze, już jesteśmy po obiedzie :P no to zaległam na kanapie, właściwie mam już wszystko porobione, a chęci na więcej brak ;)

Micia wydaje mi się, że będzie ok. Pisałam już kiedyś, że Laura tonęła w 56 a miała 55cm przy porodzie.

Moodliszka szalejesz :) zabrałaś mi dziś energię ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kuchnia i lazienka posprzątane. Jeszcze kurze i podłogi a potem się musze wziac za obiad a wcale mi sie nie chce..
    Wszyscy mnie dookoła denerwują chyba wylacze telefon..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas Was podczytuję ale mało piszę bo całe dnie spędzam na tarasie :) W środę rozłożyłam basen i przy okazji spiekłam się na skwarka.
    Dzwonili dzisiaj z przychodni przełożyć mi wizytę o tydzień wcześniej bo lekarz idzie na urlop.
    Przy tym upale mam lenia na sprzątanie, poczekam na chłodniejsze dni ;)

Micia lubi tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już po obiedzie;)

Drogie mamusie jaki materac kupujecie? Słyszałam że najlepsze są z gryki , kokosu albo połączone czyli z tego i z tego ;P
    są tez lateksowe..
    podzielcie się ze mną opiniami ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy szybkie dziewczyny u mnie obiad dopiero się robi, ziemniaczki młode, kalafiorek i jajko sadzone :P. Dziś nie sprzątam :D.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy szalejecie!!!
    Skad w was tyle energii w ten upalny dzien!!?????
    Dajcie jej troche :)

Mala obiad jak dla wojska :) mi czasami ciezko zrobic nowy obad codzienne, wiec gotuje tak zeby bylo na 2 dni.... a tu prosze jaki wybor jak w restauracji :)
    Modliszka nie przesadzasz z oknami... ja jakos bym sie nie odwazyla.
    A mezulek spryciaz, wiedzial co kupuje :)

Micia lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ja jak upomnialam się o swój kombinezon po Nati, to mi laska powiedziała, ze to 100 zł kosztuje. Mam nadzieję,że się udlawi. Tyle jej pomogłam, a ona tak mi dziękuje.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, a wiesz, że o tym samym pomyślałam? Ze pozyczyłam sobie trochę energii od Ciebie? :p nie wiem skąd we mnie dzisiaj tyle siły i chęci zwłaszcza, że w sklepie byłam o krok od wyłożenia się na podłodze :o

Magdalena, okna małe, wiec tych akurat nie bałam się ruszać :) za większe się nie biorę choćbym juz miała świata przez nie nie widzieć :)

Mieszkanko wysprzątane :) nawet pościel zmieniłam, łoooo Boziu jaka ja dumna z siebie :p teraz jeszcze tylko obiad. Zapowiadałam mojemu placki ziemniaczane, ale teraz nie wiem czy mi się chce :/ bo jestem wyjeb*a jak kon po westernie :D w sumie z tarciem ziemniaków to nie problem, bo wrzucę do thermomixu i ziemniaki na placki gotowe w 30 sekund, ale bardziej przeraża mnie to smażenie :p bo przecież tak ładnie posprzątałam kuchnię i nie chcę za chwilkę mieć jej całej z pryskającego oleju :( :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:13

Micia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka nie chodziło mi o to, że ja zwykle mam sporo energii, tylko, że dziś wybitnie jej nie mam :P ale jest satysfakcja co? ;) właśnie dla niej warto :)

Ja już po poobiedniej drzemce, a tu dopiero po 14 :P nadal nie mam pomysłu na dziś. Chyba po prostu zrobię sobie tu salon kosmetyczny :D

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Mała Czarna ja jak upomnialam się o swój kombinezon po Nati, to mi laska powiedziała, ze to 100 zł kosztuje. Mam nadzieję,że się udlawi. Tyle jej pomogłam, a ona tak mi dziękuje.
    żartujesz chyba? ja bym jej powiedziała parę miłych słów - to jest takie chamstwo, że wręcz niewyobrażalne
    jeszcze tylko 1,5 h i weekendzik! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 14:29

• natali101 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to nie żart. No cóż, ja nie zbiednieje ale ona straciła wiele. Dlatego teraz nic nie oddam, a sprzedam

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Niestety to nie żart. No cóż, ja nie zbiednieje ale ona straciła wiele. Dlatego teraz nic nie oddam, a sprzedam
    no i słusznie nie wiem jak można się tak zachować, w głowie mi się nie mieści

• haen Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiad zjem ziemniaki pokrojone w plasterki podsmazone na patelni, na to malo zdrowe danie mam dzis ochote :) zdrzemnelam sie, tyle ze ja wytwarzsm mnostwo ciepla jak spie (mam to po tacie, taki kaloryfer ze mnie) i w tym upale przykryta oczywiscie, nie wiem ile stopni wytworzylam...teraz po prostu odpoczywam i zbieram sily na obiad :P

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali to niestety temat rzeka. Szukałam w oddanych mi rzeczach ostatnio rożków po Laurze, nawet nie dla dziecka, a dla psiaka, na początek do poniszczenia i nie ma. Sukienka po Laurce dotarła do mnie (uwaga) jedna, a całe lato chodziła w sukienkach. Dlatego zapowiedziałam mojemu mężowi, że potem bez skrupułów wszystko sprzedaję, choć jest tam kilka ubranek od osoby, której pożyczałam- dała wszystkie razem, mówiąc, że która z nas wcześniej będzie potrzebowała, to skorzysta.
    Bo rozumiem, że coś się może zniszczyć, zgubić, no nie wiem. Ale wypadałoby chociaż o tym powiedzieć. A człowiek nawet czekolady nie dostał, mimo, że pożyczyłam kilkaset ciuchów, to jeszcze poniszczyli i wielu nie oddali.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ