X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to mi się codziennie moja królewna sni :) juz nie mogę sie doczekać :P
    Zawsze z rana daje znac ze jednak ktos tam mieszka u mnie w brzuszku :) boje sie tylko w sumie pierwszego miesiąca.. No pierwszych dni nawet.. Jak wrócimy ze szpitala :P boje sie ze nie będę umiała ja karmić, będzie glodna a nie bedzie umiala chwycić ... Ogólnie ze jej cos bedzie.. Bo o sama opiekę czy przewijanie sie nie boje.. Byle byla zdrowa i rozwijała sie prawidłowo.. Boje sie ze nie zauważę ze cos jej jest..ale to takie moje obawy.. Musi byc dobrze :)

Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka nawet jakies wloski chyba widac :P czy mi sir wydaje ? Jakos tak widac jakby byl juz na świecie :) pewnie u tak się zmieni do porodu, ale możesz sobie wyobrazić jak bedzie wyglądal:P ja u mojej dopatrzyłam sie tylko ze ma nosek po tacie :P

Ale paluszki widziałam,nóżki... Jakież to słodkie :) nie mogę sie doczekac jak ja ucaluje ;) każdy paluszek :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prześcieradełka na przewijak z frotki i nic sie z nimi nie działo. Miałam kupione 3 na zmiane jedno nawet lezy nowe jeszcze zafoliowane. Uzywałam prałam raz w tygodniu i wygladaja nadal super.
    CO do rożka leża u mnie dwa i mialam jeden uzyty tylko w szpitalu potem w domu juz nie korzystalam bo jakos malo wygodny wynalazek

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, powiem Ci, że jak go takiego wczoraj zobaczyłam, to zatęskniłam jeszcze bardziej za listopadem :D już bym chciała mieć go w ramionkach, utulić, ucałować tą jego słodką główkę :D wcześniej byłam świadoma tego, że będzie dzidziuś i w ogóle, ale widząc tą kochaną buźkę, to zakochałam się już w nim nie na 100% jak wcześniej tylko na 100000000000000000....% :D ciągle siedzę i co chwilę oglądam te zdjęcia i się uśmiecham jak głupia :D
    A czy włoski widać to nie wiem, lekarz nic nie mówił, może takie po prostu zdjęcie 3d, jakiś cień czy coś :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ale podobno przez pierwszy miesiac powinno sie trzymać bobasa w rozku bo czuje sie pewniej -jak w lonie mamy ciasno :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka na początku opieka nad maleństwem nie jest taka trudna, bo śpi praktycznie 20 godz/dobę. Schody zaczynają się po kilku miesiącach, jak maluch wymaga coraz więcej uwagi.
    U mnie znowuż rożki sprawdziły się znakomicie, dziecko było "usztywnione" przy noszeniu. Każda musi chyba wypróbować sama, co jej odpowiada, a co nie :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka ja mam to samo :) nie mogę przeżałować ze zdjęcia nie mam żadnego aktualnego tylko stare :(
    Ale i tak wam dodam, pochwale sie :)
    U mnie sie bardzzo zmieniła.. Jakas taka pulchniejsza na buźce jest teraz :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa niby tak chociaz moja nie chciala w nim lezec płakała ciagle a jak tylko go rozpiełam to lezala jak młody Bog. Wolała być cieniutkim kocykiem przykryta

izulkaa lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ja pierwszy raz go tak widziałam wyraźnie, bo ostatnio na 3d, to się tak zasłaniał, że nie dało się załapać odpowiedniego ujęcia :) ale teraz już mam, więc mogę podziwiać :)

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ale z każdym miesiącem tez czlowiek pewniej sie czuje wiec nie boje sie później co będzie :P jestem bojowo nastawiona :) bardziej przerażają mnie poczatki bo będę sama z mala przez polowe nocy i dnia.. :(

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka i do kogo podobny ? :)
    Ja buźkę teraz przez chwile widziałam.. Bardziej skupiała sie doktorka na sercu i każdym narządzie wiec nie mam za zle.. Bo samo serce chyba z 10 min ogladala.. :) no ale cos za cos...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b132c01f0e451addmed.jpg

a to buzia naszego malucha :) nos chyba po tacie i podbródek ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:26

Mala_Czarna_89, izulkaa, Rozmarzona, MadaLena30, Nymeria lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Mala ale z każdym miesiącem tez czlowiek pewniej sie czuje wiec nie boje sie później co będzie :P jestem bojowo nastawiona :) bardziej przerażają mnie poczatki bo będę sama z mala przez polowe nocy i dnia.. :(
    Izulka ja bede sama z małym przez cały dzień.. znaczy jak pojade na porodówke to mój mąż z automatu bedzie miał wolne dwa tygodnie..Szef już jego jest uprzedzony wyraził zgodę ;) aczkolwiek zobaczymy w praniu co wyjdzie..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To łączę się w samotności. Tzn będzie ze mną jeszcze 7letnia córka i półroczny pies. I już wymyśliłam, że jak trzeba będzie rozpalić ogień w centralnym, to będą ze mną chodzić na zmianę- raz dzidzia, raz pies..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę dziewczyny, kto jak nie my :)
    U nas się nawet tacierzyński nie opłaca, bo mąż ma płacone od przerobu. Weźmie tydzień wolnego po porodzie i to wszystko. A w okolicach listopada pracuje czasem nawet 20 godzin na dobę :/

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u was chociaż tyle.. a mój niestety nie weźmie ani urlopu ani tacierzyńskiego bo po prostu sie to nie opłaca. a wiadomo że kasa będzie potrzebna więc jakoś będe musiałą sobie poradzić sama..
    ale za to jak wróci z pracy to on przejmuje stery ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, póki co podobieństw nie widzimy hehe :D u nas lekarz też się długo badał serduszko, choć bada je za każdym razem :) wiadomo, że najważniejsze, żeby wszystko zbadali jak najdokładniej :) takie widoczki, to taka mała dodatkowa przyjemność w tym badaniu :P

Mikado, zazdroszczę, że mąż będzie miał wolne dwa tygodnie od momentu jak pojedziesz na porodówkę :P Mój może zapomnieć o czymś takim, nasz szef nigdy by na to zgody nie wyraził, nawet jeśliby chciał :P A wiadomo, ciężko przewidzieć, kiedy poród się zacznie, więc równie ciężko jest urlop zaplanować, nie mówiąc już o tym, żeby na szybko przełożyć. Fakt faktem, że jeśli się zacznie już coś dziać, to mąż może się urwać z pracy i jechać ze mną do szpitala, ale o dwutygodniowym wolnym nie ma mowy :( szkoda, bo pewniej bym się czuła, gdyby był ze mną przynajmniej tydzień, czy dwa po powrocie z Małym do domu :) Może uda mu się wywalczyć oddanie nadgodzin w tym czasie :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be0f43bcd72e5ea5med.jpg

każdy się chwali to pochwale się i jak ;)
    to moja córcia.. ale w 13 tc ;P no ale dobre i takie zdjęcie ;) teraz już jest duuużo grubsza ale dalej cudna ;)

Mala_Czarna_89, moodliszka, Rozmarzona, Shibuya, mikado, MadaLena30, Micia, Ginger84, justa1234 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, co za czasy... i co z tego ze nalezy sie tacierzynski jak malo kto moze z niego skorzystac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka to tak jak u mnie ;) mój też zapowie w pracy że w listopadzie może go nie być jeden dzień np jak w nocy zaczne rodzić to wiadomo że nie da rady do pracy dojechać w ten dzień, bo tylko on może mnie zawieźć.. minusy mieszkania samemu...
    no ale następnego dnia normalnie do pracy pójdzie.. tyle że może wywalczy chociaż żeby wcześniej wyszedł coś i dojechał do szpitala np.. ale o wolnym nie ma mowy..
    mój też w soboty pracuje wiec generalnie tylko jeden dzień będziemy wszyscy w trójke..

Mała, musisz psa nauczyć zapalać w centralnym ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ