Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya to mi się codziennie moja królewna sni
juz nie mogę sie doczekać
Zawsze z rana daje znac ze jednak ktos tam mieszka u mnie w brzuszkuboje sie tylko w sumie pierwszego miesiąca.. No pierwszych dni nawet.. Jak wrócimy ze szpitala
boje sie ze nie będę umiała ja karmić, będzie glodna a nie bedzie umiala chwycić ... Ogólnie ze jej cos bedzie.. Bo o sama opiekę czy przewijanie sie nie boje.. Byle byla zdrowa i rozwijała sie prawidłowo.. Boje sie ze nie zauważę ze cos jej jest..ale to takie moje obawy.. Musi byc dobrze
Shibuya, Micia lubią tę wiadomość
-
Moodliszka nawet jakies wloski chyba widac
czy mi sir wydaje ? Jakos tak widac jakby byl juz na świecie
pewnie u tak się zmieni do porodu, ale możesz sobie wyobrazić jak bedzie wyglądal:P ja u mojej dopatrzyłam sie tylko ze ma nosek po tacie
Ale paluszki widziałam,nóżki... Jakież to słodkienie mogę sie doczekac jak ja ucaluje
każdy paluszek
-
ja mam prześcieradełka na przewijak z frotki i nic sie z nimi nie działo. Miałam kupione 3 na zmiane jedno nawet lezy nowe jeszcze zafoliowane. Uzywałam prałam raz w tygodniu i wygladaja nadal super.
CO do rożka leża u mnie dwa i mialam jeden uzyty tylko w szpitalu potem w domu juz nie korzystalam bo jakos malo wygodny wynalazek
-
Izulka, powiem Ci, że jak go takiego wczoraj zobaczyłam, to zatęskniłam jeszcze bardziej za listopadem
już bym chciała mieć go w ramionkach, utulić, ucałować tą jego słodką główkę
wcześniej byłam świadoma tego, że będzie dzidziuś i w ogóle, ale widząc tą kochaną buźkę, to zakochałam się już w nim nie na 100% jak wcześniej tylko na 100000000000000000....%
ciągle siedzę i co chwilę oglądam te zdjęcia i się uśmiecham jak głupia
A czy włoski widać to nie wiem, lekarz nic nie mówił, może takie po prostu zdjęcie 3d, jakiś cień czy coś -
Izulka na początku opieka nad maleństwem nie jest taka trudna, bo śpi praktycznie 20 godz/dobę. Schody zaczynają się po kilku miesiącach, jak maluch wymaga coraz więcej uwagi.
U mnie znowuż rożki sprawdziły się znakomicie, dziecko było "usztywnione" przy noszeniu. Każda musi chyba wypróbować sama, co jej odpowiada, a co nie -
izulkaa wrote:Mala ale z każdym miesiącem tez czlowiek pewniej sie czuje wiec nie boje sie później co będzie
jestem bojowo nastawiona
bardziej przerażają mnie poczatki bo będę sama z mala przez polowe nocy i dnia..
aczkolwiek zobaczymy w praniu co wyjdzie..
-
Damy radę dziewczyny, kto jak nie my
U nas się nawet tacierzyński nie opłaca, bo mąż ma płacone od przerobu. Weźmie tydzień wolnego po porodzie i to wszystko. A w okolicach listopada pracuje czasem nawet 20 godzin na dobęizulkaa, Micia lubią tę wiadomość
-
Izulka, póki co podobieństw nie widzimy hehe
u nas lekarz też się długo badał serduszko, choć bada je za każdym razem
wiadomo, że najważniejsze, żeby wszystko zbadali jak najdokładniej
takie widoczki, to taka mała dodatkowa przyjemność w tym badaniu
Mikado, zazdroszczę, że mąż będzie miał wolne dwa tygodnie od momentu jak pojedziesz na porodówkęMój może zapomnieć o czymś takim, nasz szef nigdy by na to zgody nie wyraził, nawet jeśliby chciał
A wiadomo, ciężko przewidzieć, kiedy poród się zacznie, więc równie ciężko jest urlop zaplanować, nie mówiąc już o tym, żeby na szybko przełożyć. Fakt faktem, że jeśli się zacznie już coś dziać, to mąż może się urwać z pracy i jechać ze mną do szpitala, ale o dwutygodniowym wolnym nie ma mowy
szkoda, bo pewniej bym się czuła, gdyby był ze mną przynajmniej tydzień, czy dwa po powrocie z Małym do domu
Może uda mu się wywalczyć oddanie nadgodzin w tym czasie
-
moodliszka to tak jak u mnie
mój też zapowie w pracy że w listopadzie może go nie być jeden dzień np jak w nocy zaczne rodzić to wiadomo że nie da rady do pracy dojechać w ten dzień, bo tylko on może mnie zawieźć.. minusy mieszkania samemu...
no ale następnego dnia normalnie do pracy pójdzie.. tyle że może wywalczy chociaż żeby wcześniej wyszedł coś i dojechał do szpitala np.. ale o wolnym nie ma mowy..
mój też w soboty pracuje wiec generalnie tylko jeden dzień będziemy wszyscy w trójke..
Mała, musisz psa nauczyć zapalać w centralnym ;P