X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to mi się codziennie moja królewna sni :) juz nie mogę sie doczekać :P
    Zawsze z rana daje znac ze jednak ktos tam mieszka u mnie w brzuszku :) boje sie tylko w sumie pierwszego miesiąca.. No pierwszych dni nawet.. Jak wrócimy ze szpitala :P boje sie ze nie będę umiała ja karmić, będzie glodna a nie bedzie umiala chwycić ... Ogólnie ze jej cos bedzie.. Bo o sama opiekę czy przewijanie sie nie boje.. Byle byla zdrowa i rozwijała sie prawidłowo.. Boje sie ze nie zauważę ze cos jej jest..ale to takie moje obawy.. Musi byc dobrze :)

Shibuya, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka nawet jakies wloski chyba widac :P czy mi sir wydaje ? Jakos tak widac jakby byl juz na świecie :) pewnie u tak się zmieni do porodu, ale możesz sobie wyobrazić jak bedzie wyglądal:P ja u mojej dopatrzyłam sie tylko ze ma nosek po tacie :P

Ale paluszki widziałam,nóżki... Jakież to słodkie :) nie mogę sie doczekac jak ja ucaluje ;) każdy paluszek :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prześcieradełka na przewijak z frotki i nic sie z nimi nie działo. Miałam kupione 3 na zmiane jedno nawet lezy nowe jeszcze zafoliowane. Uzywałam prałam raz w tygodniu i wygladaja nadal super.
    CO do rożka leża u mnie dwa i mialam jeden uzyty tylko w szpitalu potem w domu juz nie korzystalam bo jakos malo wygodny wynalazek

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, powiem Ci, że jak go takiego wczoraj zobaczyłam, to zatęskniłam jeszcze bardziej za listopadem :D już bym chciała mieć go w ramionkach, utulić, ucałować tą jego słodką główkę :D wcześniej byłam świadoma tego, że będzie dzidziuś i w ogóle, ale widząc tą kochaną buźkę, to zakochałam się już w nim nie na 100% jak wcześniej tylko na 100000000000000000....% :D ciągle siedzę i co chwilę oglądam te zdjęcia i się uśmiecham jak głupia :D
    A czy włoski widać to nie wiem, lekarz nic nie mówił, może takie po prostu zdjęcie 3d, jakiś cień czy coś :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ale podobno przez pierwszy miesiac powinno sie trzymać bobasa w rozku bo czuje sie pewniej -jak w lonie mamy ciasno :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka na początku opieka nad maleństwem nie jest taka trudna, bo śpi praktycznie 20 godz/dobę. Schody zaczynają się po kilku miesiącach, jak maluch wymaga coraz więcej uwagi.
    U mnie znowuż rożki sprawdziły się znakomicie, dziecko było "usztywnione" przy noszeniu. Każda musi chyba wypróbować sama, co jej odpowiada, a co nie :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka ja mam to samo :) nie mogę przeżałować ze zdjęcia nie mam żadnego aktualnego tylko stare :(
    Ale i tak wam dodam, pochwale sie :)
    U mnie sie bardzzo zmieniła.. Jakas taka pulchniejsza na buźce jest teraz :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa niby tak chociaz moja nie chciala w nim lezec płakała ciagle a jak tylko go rozpiełam to lezala jak młody Bog. Wolała być cieniutkim kocykiem przykryta

izulkaa lubi tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, ja pierwszy raz go tak widziałam wyraźnie, bo ostatnio na 3d, to się tak zasłaniał, że nie dało się załapać odpowiedniego ujęcia :) ale teraz już mam, więc mogę podziwiać :)

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ale z każdym miesiącem tez czlowiek pewniej sie czuje wiec nie boje sie później co będzie :P jestem bojowo nastawiona :) bardziej przerażają mnie poczatki bo będę sama z mala przez polowe nocy i dnia.. :(

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka i do kogo podobny ? :)
    Ja buźkę teraz przez chwile widziałam.. Bardziej skupiała sie doktorka na sercu i każdym narządzie wiec nie mam za zle.. Bo samo serce chyba z 10 min ogladala.. :) no ale cos za cos...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b132c01f0e451addmed.jpg

a to buzia naszego malucha :) nos chyba po tacie i podbródek ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:26

Mala_Czarna_89, izulkaa, Rozmarzona, MadaLena30, Nymeria lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Mala ale z każdym miesiącem tez czlowiek pewniej sie czuje wiec nie boje sie później co będzie :P jestem bojowo nastawiona :) bardziej przerażają mnie poczatki bo będę sama z mala przez polowe nocy i dnia.. :(
    Izulka ja bede sama z małym przez cały dzień.. znaczy jak pojade na porodówke to mój mąż z automatu bedzie miał wolne dwa tygodnie..Szef już jego jest uprzedzony wyraził zgodę ;) aczkolwiek zobaczymy w praniu co wyjdzie..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To łączę się w samotności. Tzn będzie ze mną jeszcze 7letnia córka i półroczny pies. I już wymyśliłam, że jak trzeba będzie rozpalić ogień w centralnym, to będą ze mną chodzić na zmianę- raz dzidzia, raz pies..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę dziewczyny, kto jak nie my :)
    U nas się nawet tacierzyński nie opłaca, bo mąż ma płacone od przerobu. Weźmie tydzień wolnego po porodzie i to wszystko. A w okolicach listopada pracuje czasem nawet 20 godzin na dobę :/

izulkaa, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u was chociaż tyle.. a mój niestety nie weźmie ani urlopu ani tacierzyńskiego bo po prostu sie to nie opłaca. a wiadomo że kasa będzie potrzebna więc jakoś będe musiałą sobie poradzić sama..
    ale za to jak wróci z pracy to on przejmuje stery ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, póki co podobieństw nie widzimy hehe :D u nas lekarz też się długo badał serduszko, choć bada je za każdym razem :) wiadomo, że najważniejsze, żeby wszystko zbadali jak najdokładniej :) takie widoczki, to taka mała dodatkowa przyjemność w tym badaniu :P

Mikado, zazdroszczę, że mąż będzie miał wolne dwa tygodnie od momentu jak pojedziesz na porodówkę :P Mój może zapomnieć o czymś takim, nasz szef nigdy by na to zgody nie wyraził, nawet jeśliby chciał :P A wiadomo, ciężko przewidzieć, kiedy poród się zacznie, więc równie ciężko jest urlop zaplanować, nie mówiąc już o tym, żeby na szybko przełożyć. Fakt faktem, że jeśli się zacznie już coś dziać, to mąż może się urwać z pracy i jechać ze mną do szpitala, ale o dwutygodniowym wolnym nie ma mowy :( szkoda, bo pewniej bym się czuła, gdyby był ze mną przynajmniej tydzień, czy dwa po powrocie z Małym do domu :) Może uda mu się wywalczyć oddanie nadgodzin w tym czasie :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be0f43bcd72e5ea5med.jpg

każdy się chwali to pochwale się i jak ;)
    to moja córcia.. ale w 13 tc ;P no ale dobre i takie zdjęcie ;) teraz już jest duuużo grubsza ale dalej cudna ;)

Mala_Czarna_89, moodliszka, Rozmarzona, Shibuya, mikado, MadaLena30, Micia, Ginger84, justa1234 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, co za czasy... i co z tego ze nalezy sie tacierzynski jak malo kto moze z niego skorzystac

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka to tak jak u mnie ;) mój też zapowie w pracy że w listopadzie może go nie być jeden dzień np jak w nocy zaczne rodzić to wiadomo że nie da rady do pracy dojechać w ten dzień, bo tylko on może mnie zawieźć.. minusy mieszkania samemu...
    no ale następnego dnia normalnie do pracy pójdzie.. tyle że może wywalczy chociaż żeby wcześniej wyszedł coś i dojechał do szpitala np.. ale o wolnym nie ma mowy..
    mój też w soboty pracuje wiec generalnie tylko jeden dzień będziemy wszyscy w trójke..

Mała, musisz psa nauczyć zapalać w centralnym ;P

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ