X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mój tacierzyński weźmie, bo skoro się należy, to dlaczego nie. Ale weźmie gdzieś w późniejszym terminie.
    Po porodzie na pewno weźmie też należące mu się te dwa dni urlopu okolicznościowego z okazji narodzin dzieciątka, no i tyle :) a później, to się zobaczy :P

Izulka, śliczna Mała ;* mimo, że z 13 tygodnia :P

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dzien dobry ;)

Widze temat narodzin sie zaczal hihi :D
    My tez z Mezem myslimy by wzial tacierzynski,a potem jeszcze urlop wykorzystal do konca,a tego mu z tydzien zostalo.
    Mam nadzieje,ze problemu z tym nie beda robili,ale raczej nie bo to sezon jesienno-zimowy,wiec sie nie beda bic o wolne ludzie :)
    Ciesze sie,ze Maz jednak razem ze mna bedzie sie uczyl bo sama to takie troche przerazenie na poczatek.
    Uprzedzalam jednak mame,ze bede chciala by przyjechala mi pomoc na poczatek bym poczula sie pewniej ;)
    Na szczescie mame mam kochana,wiec na pewno mi pomoze.

Modliszka, z badaniami musisz sie liczyc,ze zalezy na kogo trafisz.
    U nas tylko i wylacznie np wyniki daja na drugi dzien badan, chyba ze sie ma na cito. Tak to babki nosem kreca,ze wyraznie pisze i bla bla ,ze od kolejnego dnia wyniki daja jakby to im roznice robilo :O:)

Skarb, powodzenia u lekarza ;)
    ps. sprobuj golenia moze rozlozona na wyrku ;)?
    Ja sobie bardzo chwale :D

Dziewczyny ciesze sie,ze na wizytach wszystko dobrze i sliczne Pyśki powklejalyscie :)

Co do snow to mnie przerazaja :O
    W kazdym cos idiotycznego sie dzieje i zawsze mam swiadomosc,ze jestem w ciazy choc tego tak w snie nie widac.
    To musze uciekac lub sie bronic albo z kims klocic w tym temacie :O

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka haha jest to jakiś pomysł :D

Kurcze, trochę się zestresowałam telefonem z zusu (a nie stresowałam się dawno niczym) i mała skacze jak szalona.. Niewiarygodne, jak nasze emocje udzielają się maluchom.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dlatego uwazam, ze ojcowski powinien byc obowiazkowy, zeby nie bylo sytuacji, ze szef sie nie zgodzi...inna sprawa,to pensja na umowie a w rzeczywistosci.

A opieke to chyba mozna tylko po cc probowac?

Mala_Czarna_89, izulkaa lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna muszę Cię rozczarować. Nie każdy noworodek śpi po 20 godz na dobę. Miałam okazję przekonać się o tym 11 lat temu.
    To jest jedyne czego się boję. Nati była ciężka pod tym względem i mam nadzieję,że Tym razem mały będzie spał.

A to czy z dzieckiem wszystko dobrze, to instynktownie będziemy wiedzieć.
    Mój na szczęście będzie ze mną po porodzie większość czasu. Na czas porodu moja siostra będzie ogarniac kawiarenke, aby Adam był z nami. Zleceń z drugiej firmy nie będzie brał od 10 listopada. Obiecalismy Nati,że będzie pierwsza osobą,która dowie się o narodzinach małego.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, z tym, że u mnie pisze, ze wyniki badań prywatnych są tego samego dnia między 14-14.30. Muszę tylko dopytać czy wyniki z glukozy też są tego samego dnia, bo wiem, że niektóre próbki wysyłają do innego laboratorium :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam że tak ma zaplanowane i szef poinformowany a wyjdzie pewnie w praniu jak ze wszystkim..
    mam jeszcze siostre na miejscu na szczescie ;)
    Ojj dzieci reagują... wczoraj leze i jakoś sie zamyśliłam nadjechał pociag i jak trąbnął.. ja podskoczyłam i czułam że mały też hehe.. się wystraszlismy ;)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka a chyba,ze tak to juz inna sprawa ;)

Jestes juz z nami :)
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Dziewczyny tacierzynski się należy, więc cholercia trzeba z niego korzystać!!!

Ja to mam zamiar wykorzystać jeszcze taką możliwość, że mój mąż weźmie zwolnienie lekarskie do opieki nade mną po porodzie, a tacierzynski wykorzysta kiedy indziej.

O tacierzynskim takie samo mam zdanie;)

Ale z opieka to chyba nie kazdemu daja? I chyba tylko po cc jako operacja? Orientowalas sie moze?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja wczoraj przed wizytą u gin siię stresowałam to mała tez brykała w brzuszku ;) jak się zestresuje albo posprzeczam z moim to też kopie mamuśke :)

no u mojego w pracy jest dziwna sytuacja.. generalnie nie przestrzegają praw więc nawet nie ma mowy o wykłócaniu się, bo oni nie mają skrupułów i zwolnią.. a wiadomo że ważniejsze żeby były stałe wpływy z miesiąca na miesiąc..

niby umowa o pracę ale praw żadnych.. wszystko mają tak opracowane że szok..
    urlopy muszą podpisać chociaż nie chodzą. więc jak przychodzi PIP to w dokumentach mają porządek gorzej z rzeczywistością.. a wiadomo ze podpisze każdy bo boi się zwolnienia..
    eh..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym się zgadzam ze nie każdy śpi 20 godz. Patryk nie był aż tak chętny do spania. I z tego co widzę zapowiada się powtórka z rozrywki bo mały w brzuchu tez mam wrażenie większość czasu się Wierci. Co do rozkow ja nie używałam i teraz tez nie zamierzam choć jeden mam w razie czego. W szpitalu maja swoje.
    Jeśli chodzi o wolne po porodzie to my mamy ustalone ze mój weźmie 2 tyg normalnego urlopu nie obawiam się zostać sama w domu z maluchem. A na przyszłe wakacje zostawi 2 tyg ojcowskiego + 2 tyg normalnego i wtedy miesiąc możemy spędzić razem gdzieś wyjeżdżajac. Taki jest plan.

Modliszka w diagnostyce wyniki zawsze są w tym samym dniu. Jak masz kartę stałego pacjenta to wtedy na necie.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i zdrowych dzieciaczków :)
    Jakaś przewaga synków się robi ?? Czy mi się wydaje?

Izulka jeśli chodzi o branie eutyroxu i robienie badań.
    Ja zawsze robie minimum po ok 3 tyg., wtedy tak naprawdę widać czy odpowiednai jest dawka - tak mi lekarz mówił.

Mój mąż też sporo pracuje, wychodzi o 8 i wraca różnie, prowadzi swoja DG wiec nie wiem jak to jest z tcierzyńskim.... ale wiadomo że jak nie pracuje to i $$ nie ma. Moja mam jak się dowiedziała ze będzie babcią od razu krzyknęła że przyjeżdża mi pomóc i pewnie z jej pomocy skorzystam!

Mój m powiedział mi tylko, że jak będzie dziecko to on troszkę zwolni z pracą bo ile można, też chciałby uczestniczyć w życiu małęj... ale zobaczymy jak to będzie :)

Ogólnie jest wszystko ok, ale jakiś wewnętrzny smutek i strach mi towarzyszy od wczoraj- nie wiem co się dzieje...

Skarb odezwij się po wizycie :*

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mówią, że drugie dziecko jest całkiem inne od pierwszego ;) moja spała.. I noce przesypiała po 12h od 1,5 miesiąca, więc ja wstawania do dziecka praktycznie nie znam. Boję się :D

Szefów to mój mąż ma zajebistych, zawsze idą na rękę. Ale to działa w dwie strony, na męża też zawsze mogą liczyć. Narazie umówili się, że weźmie tydzień po porodzie.

Natali a ta kawiarenka jest na ciebie zarejestrowana?

My już po zakupach, zaraz bierzemy się za pieczenie ciacha :) Oczywiście na chwilę musiałam usiąść, bo znów do wózka spakowałam więcej, niż ustawa przewiduje. Moja Laura marudziła, że jej za ciężko. Więc powiedziałam, że urodzę sobie syna, będzie mi nosił zakupy

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean jeśli to nie problem wstaw jeszcze raz lin ciasta czekoladowego bez miksera...
    Nie mogę odszukać...

gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała potrzebuje rady;)
    Zauważylam ze w ciąży mam bardzo słabe brwi i rzęsy. Wcześniej nie miałam problemu a teraz okropnie mi się przerzedzily. Są jakieś domowe sposoby na wzmocnienie? Kiedyś słyszałam o olejku rycynowym chyba ale czy to bezpieczne w ciąży i skuteczne?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna na męża kawiarenka.
    Ja nic nie robię. Byłam z Nati u pediatry kontrolnie przed obozem. Bardzo fajna lekarka ale ciężko będzie zapisać malucha do niej :-( mieszkamy w innej dzielnicy. W przyszłym tygodniu będę składać podanie. Nie chce innego lekarza

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger podobno olejek rycynowy działa, ale po pół roku :) próbowałam kiedyś, ale to tłuste jest i szybko się zraziłam. Moim zdaniem dzidzi by nie szkodził, ale na efekty naprawdę trzeba długo czekać. Ja przed ciążą stosowałam Revitalash i tu były spektakularne efekty. Z natury mam rzadkie brwi i rzęsy, a po tym cud miód. Ale odstawiłam właśnie gdy zaszłam w ciążę, bo nie wierzę, żeby to nie było na jakiś hormonach.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Dziewczyny gratuluję wizyt i zdrowych dzieciaczków :)
    Jakaś przewaga synków się robi ?? Czy mi się wydaje?

Izulka jeśli chodzi o branie eutyroxu i robienie badań.
    Ja zawsze robie minimum po ok 3 tyg., wtedy tak naprawdę widać czy odpowiednai jest dawka - tak mi lekarz mówił.

Mój mąż też sporo pracuje, wychodzi o 8 i wraca różnie, prowadzi swoja DG wiec nie wiem jak to jest z tcierzyńskim.... ale wiadomo że jak nie pracuje to i $$ nie ma. Moja mam jak się dowiedziała ze będzie babcią od razu krzyknęła że przyjeżdża mi pomóc i pewnie z jej pomocy skorzystam!

Mój m powiedział mi tylko, że jak będzie dziecko to on troszkę zwolni z pracą bo ile można, też chciałby uczestniczyć w życiu małęj... ale zobaczymy jak to będzie :)

Ogólnie jest wszystko ok, ale jakiś wewnętrzny smutek i strach mi towarzyszy od wczoraj- nie wiem co się dzieje...

Skarb odezwij się po wizycie :*
    to tak jak z moim, ma działalność, więc nie bierze urlopów - natomiast czytałam na ten temat i na działalności jak płacisz chorobowe - to przysługuje Ci tacierzyński, ale musisz się wtedy powstrzymać od pracy

MadaLena30 lubi tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia wrote:
    to tak jak z moim, ma działalność, więc nie bierze urlopów - natomiast czytałam na ten temat i na działalności jak płacisz chorobowe - to przysługuje Ci tacierzyński, ale musisz się wtedy powstrzymać od pracy
    to ciekawe, bo mama na macierzyńskim na własnej działalności może pracować.

Natali, no tak, trzeba dziecko do lekarza zapisać, o tym jeszcze nie myślałam...

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia ok, może wziąć tacierzyński ale nie może pracować czyli i tak nie będzie wpływu $$ czy jakieś zniżki wtedy są ??

gannyx8d1p2ldx6e.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ