Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MadaLena30 wrote:Molcia ok, może wziąć tacierzyński ale nie może pracować czyli i tak nie będzie wpływu $$ czy jakieś zniżki wtedy są ??
natomiast mała - to są dwa różne świadczenia - tacierzyński i macierzyński, czytałam komentarze, że skoro tacierzyński jest na opiekę nad dzieckiem to w tym celu ma być wykorzystany - inaczej się już przedstawia sytuacja z rodzicielskim - tu możesz cały oddać mężowi i on może normalnie prowadzić działalność w tym czasie - ja to rozważałam, bo mąż płaci wyższe składki niż ja i bardziej by się opłacałoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 12:39
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Molcia wrote:dostaje zasiłek z zusu i chyba w związku z tym nie płaci składki:)
natomiast mała - to są dwa różne świadczenia - tacierzyński i macierzyński, czytałam komentarze, że skoro tacierzyński jest na opiekę nad dzieckiem to w tym celu ma być wykorzystany - inaczej się już przedstawia sytuacja z rodzicielskim - tu możesz cały oddać mężowi i on może normalnie prowadzić działalność w tym czasie - ja to rozważałam, bo mąż płaci wyższe składki niż ja i bardziej by się opłacało
To muszę poszukać info na ten temat
-
właśnie wróciłam od dentysty, przeżyłam
ponoć zęby najlepiej jest leczyć w drugim trymestrze, trzeci jest już ryzykowny, więc muszę iść jeszcze dwa razy i będę miała z głowy, uff, chyba ciśnienie znów spadło i bez kawuni się nie obejdzie. Widzę, że dziś dziewczyny lepiej z waszymi brzuszkami, mam nadzieje, może nadejdą jakieś lepsze czasy na naszym forum
-
Anet jak mi nie dawał, to się upominałam
raz się nawet śmiał, że przychodzę do fotografa a nie na badanie. A ostatnie dwa razy córcia była ze mną i ona dostaje bez problemu
ale mój też ma sprzęt do bani, także na usg bardziej jego słucham, gdy opowiada co tam widzi, bo ja szczerze mówiąc niewiele
-
Anet ja nie mam na wizycie u swojego gin usg,
A jak mam usg to dostaje, do tej pory miałam tylko 3 ... a w poniedziałek połówkowe
Dziewczyny oddałabym wszystko za coś słodkego, czekoladowego...
A siedzę w pracy i nic nie mam
Język mi zaraz ucieknie .... -
Madalena to pewnie na poniedziałek czekasz z taką samą niecierpliwością co ja, a jeszcze wizyte mam dopiero na 18:50, a co do słodkiego to przesyłam kinder bueno, też mnie dziś wzieło na słodkie i aż do sklepu musiałam zalecieć po batonika
MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
łapie bueno....
Czekam aż koleżanka przyjdzie i biegnę do sklepu
Anet to ja mam ciut wcześniej 17:30 - ale też cały dzień trzeba czekać...
Na szczęście pracuję wiec może jakoś czas mi szybko minie ... -
Anet wizytę mam w środę i chce już wprost powiedzieć lekarzowi, że nie mam siły pracować... mam nadzieję że bez problemu dostanę zwolnienie!
Kurde cały czas bije się z myślą czy w poniedziałek robić usg 4d czy zrobić je za około m-c ...aaaaa pomóżcie!
Druga sprawa ciekawe czy uda mi się podmienić skierowania-dobrze że mam obydwa- już wysłałam w razie czego zapytanie do Luxmed... -
Melduję, że ciasto czekoladowe przepyszne
Mikado chyba przepis podawała?
Choć moje aż kusi, by na górę dać listki świeżej mięty i jakieś owoce; porzeczki, maliny czy co tam.. W sobotę mam urodziny, co prawda przyjęcia nie robię ale parę osób na pewno wpadnie i chyba skuszę się na zrobienie o jeszcze raz