Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała revitalash wiem ze dobry moje przyjaciółi używały wiec widziałam różnice ale słyszałam że w ciąży właśnie nie wskazane. Tak więc szukam czegoś na już.
Jakiej wielkości formę do tego ciasta
Właśnie zjadlam loda ale jeszcze cos za mną chodzi ale nie wiem co:/
-
A ja jestem nadal bez piekarnika i nie zapowiada sie by moj Maz sie za niego wzial.Cos jest konkretnie z wtyczka zjarane i trzeba ja wymienic. Jednak trzeba by zawor z gazem odciac i tego bysmy woleli sami nie robic by pozniej nie daj Boze cos sie nie ulatnialo. Nie jest to nasze,wiec tez nie chcemy inwestowac. W przyszlym roku myslimy o mieszkaniu,wiec w koncu bedziemy ladowac w swoje
Cierpliwosci do pieczenia nie mam,ale teraz w sumie cos takiebo bym zjadla np takiego kopca kreta mmmm
Moja mama i tesciowa dobrze np pieka.
Musze od mamy chociaz prodiż przywiezc by moc upragnionego kopca upiec mniam.Jestes juz z nami -
Mala_Czarna_89 wrote:Ja też uwielbiam cukinię
Ginger, dzwonił do mnie facet z allegro, jutro już powinna być paczka
Ehh aż zazdroszczęja czekam do sierpnia. W tym miesiącu chce zmienić firanki pomalowac pokój i parę rzeczy dla Patryka jeszcze kupić. Poluje na przeceny w Smyku bo w zeszłym roku kupiłam mu sandały za 30zł.
-
Hean dzwonilam do poloznej, powiedziala mi ze najlepeij zrobic ok 25 tg wtedy jeszcze powinno byc widac cale dziecko a jak bedzie juz za duze to i tak beda ladne zdjecia... ja posluchalam lekarza bo myslalam ze o 4d jest po to tez ze cos moze wykryc wiecej niz normalne usg...
A ty kiedy idziesz na usg? -
Ja użyłam formy takiej choćby do babki bez dziurki w środku
Innej nie mam (no tylko jeszcze na małą babkę i taką podłużną), bo ja też z tych niepiekących. Tylko w ciąży, wiecie jak jest z moimi smakami.. Uwielbiam zapach ciasta
Piekarnik też mam do bani, dlatego u mnie piekła się godzinę zamiast 45min. Może kiedyś doczekam się remontu całej kuchni
Co do allegro nie mieli jednego wzoru pieluszki który wybrałam i dzwonił spytać, czy wrzucić coś innego. Miły (i cierpliwy) facet. Ale zamówiłam m.in. pampersy i dziś już widziałam w kauflandzie odrobinę tańsze.
Dziewczyny, oglądam właśnie pojemniki do mrożenia pokarmu. Jak myślicie, ile tego trzeba?Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Przepisy zazwyczaj są na standardowe blaszki 22-24 cm.
U nas dziś makaron w sosie pomidorowym z dużą ilością sera. Takie smaki ma Nati. Chciała carbonare ale nie mam śmietany 30%. Musiała zadowolić się pomidorowym i z dokładka zjadła
Ja dziś wieczór mam w kuchni z czarną porzeczkąjedyne 8 kg i będzie pyszny dżem
haen lubi tę wiadomość
-
Natali z tego co wiem, to pieczesz na zamówienie i to w ilościach hurtowych, więc siłą rzeczy musi ci to nieźle wychodzic
Shibuya miałam dwa rozmiary wanienki (choć nie powiem ci ile cm) i ta większa bardziej nam się sprawdzała. Tylko, że Laura dość długo była w wanience kąpana. Później już nie na stelażu a w brodziku, ale nadal w wanience, bo więcej wody można było nalać i była stabilniejsza.
Właśnie widzę, że po 4 zwykle są pakowane. Starczą 4? Podobno nawet do pół roku można trzymać, ale z drugiej strony nie chcę pieniędzy wyrzucać w błoto. Z dwojga złego lepiej większe, niż mniejszeja spokojnie ściągałam całą wielką butlę
-
Jutro ide na polowkowe (ja to okreslam jako pozne polowkowe, bo na wczesnym bylam 2-3 tygodnie temu i wtedy lekarz nie zmierzyl jednego parametru bo uznal, ze jest za wczesnie, mimo ze inne wymiary wskazywaly ze dziecko jest tydzien starsze), wiec mam nadzieje, ze bedzie ok (tyle, ze to badanie bedzie wykonywal inny lekarz).
Moja gin na wizytach moze stwierdzic wlasciwie tyle, ze dziecko sie rusza i akcje serca, bo sprzet ma kijowy, ale tak co te 3-4 tygodnie, taka informacja mi wystarcza.
Aha na tym wczesnym polowkowym juz nie bylo widac calego dziecja, bo bylo za duze (tak lekarz mi mowil). -
natali101 wrote:Ja dziś wieczór mam w kuchni z czarną porzeczką
jedyne 8 kg i będzie pyszny dżem
Bratnia dusza porzeczkowa!!!!!
Ja kupilam 3 kg wczoraj i dzisiaj mycie i odrywanie ogonkow i jak dam rade to przegotowanie.
Kusza mnie czerwone i zeby zrobic mieszany dzem bo jest pyszny.
Podasz swoj przepis na dzem?
natali101 lubi tę wiadomość