X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi ja juz wypilam dwie kawy dzisiaj ;)
    Lody mi sie skonczyly choc mialam w zapasie,a do sklepu sie niestety nie wybieram :(

Ile zamawialyscie gazikow do pepuszka?

Jestes juz z nami :)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen a ktory ty tydz. Ciazy masz?

Oj udzielily mi sie wasze zakupy....:)
    Kupilam piekny pajacyk z czapeczka, recznik kapielowy i kombinezon/spiworek.....
    Ale uwaga se skrajnosci w skrajnosc pajacyk na 50-56cm a kombinezonik na 70cm i sie zastanawiam czy nieodmienic na 60 cm.
    Odwieczny problem czy to bedzie dobre czy za male ....
    Jak uwazacie?
    Na ile cm wy kupujecie?

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, ja troszke tylko rzeczy kupuje na 56 bo dziecko moze sie wieksze urodzic. Jezeli nawet nie to szybko strasznie wyrosnie dlatego kupuje wiekszosc 62,a z 56 tylko po kilka rzeczy.Bezpieczny rozmiar i jak bedzie wieksze to na dluzej ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te co na zdj kupiłam na 62 :) ale te zamówione dzisiaj sa na 56 :) chce miec chociaz po kilka sztuk ok 3 z 56 i z 63 nowych rzeczy.. Bo będę miec tez po siostrzenicy, co prawda nie wiem co tam jest ale cos na pewno sie nada

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie kosmetyki pielegnacyjne zamawiam z tej sciagawki,ktora wstawilyscie od goscia LU-PI-LU ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 56 nie ma sensu duzo kupować .wydaje mi się po kilka sztuk, a na 62 żeby bylo więcej bo tez warstwowo bedzie sie ubierać :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do szpitala kupujecie 56? Bo trzeba miec 3kpl tylko mysle czy w zapasie nie kupic tez 3kpl 62.. W razie czego przyda sie na później :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Ja wlasnie kosmetyki pielegnacyjne zamawiam z tej sciagawki,ktora wstawilyscie od goscia LU-PI-LU ;)

Ja u niego wszystko zamawiam od kosmetyków pieluch butelek smoczkow

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle wlasnie, czy rozek usztywniany..
    Pierwsze dziecko i nie wiem czy z takim pewniej sie nie bede czula.
    Co myslisz Ginger?

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja miałam stojak pożyczony teraz też będę pożyczać. Nie mam gdzie kąpać malucha jak nie na stojaku. No i Laura ma zdjęcia jak siedzi w wanience w stojaku i juc się nie działo ale ona wyjątkowo grzeczna była. No ale dziecka w kąpieli przez długi czas się samemu nie zostawi przecież wiec chyba nic złego nie może się stać?

Kupie chyba 4 pojemniki i wyjdzie w praniu czy trzeba będzie dokupić ale chyba nie bo przecież pierś też będzie dostawać.

Ginger walcze z małym niejadkiem kilka dobrych lat a właściwie juz nie walcze tylko dostosowuje się do smaków owego niejadka ;) i od jakiegoś czasu mega sukces- pięknie je.

Skarb Jezu co się dzieje? Trzymam kciuki czekamy na ciebie

Ciasta juz prawie nie ma. Maz zjadł polowe.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Co myslisz Ginger?
    jeśli mogę się wypowiedzieć to w nieusztywnianym dziecko też jest sztywne (masło maslane) wystarczy dość ciasno zawinąć :)

Rozmarzona, Micia lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Co myslisz Ginger?

Ja rożka wcale nie używałam. Jedynie w szpitalu ale tam mieli swoje. Jakoś wolałam czuć Patryka jego ciałko;) w domu akurat miałam nie usztywniany wiec ciężko mi się wypowiedzieć w tym temacie. Wszystkie dzieci od zawsze trzymałam bez rozkow. Pewnie dla każdego co innego będzie lepsze.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli miałabym skorzystać z rożka to raczej obstawiam zwykły nie usztywniany.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ale właśnie chodzi o to ze Patryk wszędzie wszystko zje. I robię obiady pod niego. Teraz robię codziennie dwa dania zupa głównie z jego powodu. Ale nawet zupy się uczepi ze cos nie tak a wcześniej zjadal ze smakiem. Ma jakiś dziwny bunt.
    Przed chwila przyszedł dal buziaka przytulił się ani śladu po obrażeniu się;) kochany łobuz.
    Dzisiaj jak go na zajęcia zaprowadzilam to pytam go czy mogę mu dać buziaka a on mi mówi ze nie tutaj wziął mnie na bok upewnil się ze nikt nie widzi i dopiero dał Hehe;)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to podsun mi kilka pomysłów co Laura je na obiad. Może coś nowego jak wprowadze to coś się zmieni.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Haen a ktory ty tydz. Ciazy masz?

Oj udzielily mi sie wasze zakupy....:)
    Kupilam piekny pajacyk z czapeczka, recznik kapielowy i kombinezon/spiworek.....
    Ale uwaga se skrajnosci w skrajnosc pajacyk na 50-56cm a kombinezonik na 70cm i sie zastanawiam czy nieodmienic na 60 cm.
    Odwieczny problem czy to bedzie dobre czy za male ....
    Jak uwazacie?
    Na ile cm wy kupujecie?

21+3 czyli 22 tc.

Ja na wyjscie ze szpitala mam wstepnie ten, ktory kiedys tu wklejalam, taki uszatkowy polarowy i wg metki 50 z HM, ale kilka osob mi mowilo, ze HM ma zanizona rozmiarowke, wiec na sam poczatek powinno byc ok. Blizej porodu jak bede znac przyblizona wage to wtedy kupie bardziej zimowy, zreszta kurcze duzo zalezy od pogody, bo w listopadzie moze byc 10-15 st. i moze byc ponizej 0...
    Mnie sie wydaje, ze 70 cm to duzo, ale czlowiek glupieje i nie wie co wybrac...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger rozczulajacy ten Twoj synek z tymi tajnymi buziakami;)
    A podobaja mu sie te polkolonie?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za podpowiedz ;)
    A wiec chyba zdecyduje sie na nieusztywniany.
    No to poszalalam ponad 400 zl na rzeczy pielegnacyjne itp poszlo.. :)
    Przyjdzie paka i bedzie wielkie rozpakowywanko hihih :D

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger Laura jest specyficzna pod względem jedzenia. Nie lubi mięsa, nabialu, nawet nutelli czy czekolady. za to uwielbia owoce i warzywa. Tak wiec robię jej zupy kremy (oczywiście na porządnym rosole i miksuje mnóstwo mięsa :D ), mnóstwo sałatek, grillowanych, pieczonych i panierowanych warzyw. Stawiam na warzywa strączkowe żeby zastąpiły mięso. No i zdrowe domowe fast-foody. A ze lubi też słodkie obiady to naleśniki z owocami, racuchy z owocami, pierogi z owocami...
    Swego czasu Laura zrobiła z tata listę rzeczy które lubi i długo wisiała na lodowce. Wbrew pozorom było z czego wybierać. Zwykle rano daje jej wybor- chcesz to czy to? ja też nie na wszystko mam zawsze ochotę.
    No i grunt żeby zglodniala wtedy fajnie je.
    Wkurza mnie gdy mija mama czy babcia wciskają jej na sile rzeczy których i tak nie ruszy. Bo my musieliśmy jeść wszystko.
    Jakiś czas temu robiłam jej badania krwi, moczu, kału i usg brzuszka. Wyniki idealne wiec nie schizuje juz tak jak kiedyś i nie psuje atmosfery przy posiłku wszystkim ;) nie chcesz jeść to nie i finał :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona to daje więcej radości niż kupowanie dla siebie prawda? :D też czekam i cieszę się jak dziecko ;)

Rozmarzona, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ