Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy normalnych porodzie 3doby a przy cesarce 4-5 .zalezy tez od szpitala. Na stronie mojego tak pisze
Ona ja miałam tsh 3,6..tyle ze ja zaczyna w ciąży to brać wiec dlatego schizuje.. Dzisiaj mnie czyscilo zapewne od któryś z nowych leków
A jak macie glukozę po godzinie i po dwóch? Nie wiem jak,ja,wytrzymam tam.. Nie dość ze niewygodnie to jeszcze na glodnego jak ja co chwile glodna,jestem...
Dziewczyny tak mnie ciągnie brzuch dzisiaj ze masakra.. Nie wiem jak sir ustawić bo mi zle.. Wszystko gniecie, ciągnie.... Az ciężko mi oddychać...w macicy tez jakos dziwnie ...
Miała ktoras z was posiew z macicy ? Musze zrobic jak skończę brac antybiotyk.. Ale nie wiem jak to wygląda.. Chodzę do prywatnego a on nie dal skierowania.. Pewnie na NFZ od razu by pobrali.. -
Shibuya wrote:Moja koleżanka rodziła teraz w kwietniu i ciążę prowadziła u mojego lekarza i nie miała takiego badania. Podejrzewam, że nie będę go mieć.
Tylko zastanawiam się czy to takie konieczne, ale chyba nie, skoro nie wszyscy lekarze tego wymgają.
No to dziwne bo ja nawet w karcie ciąży mam tabelkę badań i glukoza jest między 24 a 28 tc. U mnie wszystkie koleżanki a prowadzą ciążę u różnych lekarzy miały robiona glukozę -
a czy woreczki/pojemniki do mrozenia to taki "must-have"?? tak samo laktator? czy trzeba sie zaopatrzyc wczesniej, kazda karmiąca potrzebuje?
Moze doswiadczone mamy sie wypowiedza)
-
Ginger, dobrze mowisz jak sie poleje z cyca to przyda sie druga
Jak dobrze sie czasem poradzic, czlowiek sierota sam by na to nie wpadl hihi.
Kurcze to chwile sie lezy i wtedy jak to wyglada?
Dziecko jest z matka na sali czy osobno?
Wolalabym szybciej byc w domu niz tak na rece maja mi patrzec ;/
Czlowiek sam sie bedzie musial oswoic z nowa sytuacja,a tutaj jeszcze sie tym bedzie stresowal
Shibuya, no to faktycznie dziwnie bo teraz to raczej prawie wszedzie robia.
Mojego gina pytalam za wczasow to tez mowil,ze bede miala.
Nawet o tym badaniu nie slyszalam wczesniej tylko od dziewczyn,a okazuje sie,ze juz od dawna ono istniejeJestes juz z nami -
Izulka ja miałam posiew z szyjki - bo chyba o to Ci chodzi nie ? Wyszedł czysty, niestety nie trwało to długo bo już mnie znów szczypie.
Znów załamka jak Was czytam, bo ja nadal nie mam żadnej rzeczy. Sąsiadki opowiadały mi o pomyłkach w określaniu płci i teraz znów sobie robię nadzieje... BEZNADZIEjNA JESTEM.
Dziś byłam na badaniach. Tsh 1,9 więc chyba spoko, dawke biorę 50 euthyroxu. Erytrocyty, hemoglobina i hematokryt poniżej normy więc w końcu dopadła mnie anemia, ale i tak późno przy tych krwawieniach z jelit. Bolą mnie flaki strasznie, mam wrażenie, że cały przewód pokarmowy mnie boli.
A miała któraś z Was OB robione w ciąży ? Wiem, że może być podwyższone ale u mnie przekracza norme o 100% norma 2-12 a ja mam 24. Jutro pójdę do rodzinnego. Ale to raczej błędne koło bo to pewnie stan zapalny jelit.
Poza tym ostatnio tak mi się dobrze śpi że śpię do ... uwaga.... 14-15 !!! W nocy się kręcę przez te niespokojne nogi, wstaje 5 x siku i pochodzić, ale ten sen nad ranem jest taki cudownyWstyd mi, ale już potem tak nie pośpię
Skarb, martwimy się... -
Izula, tez mnie dzisiaj brzuszek ciagnie cos.
U mnie jednak to stad,ze siedze w domu,ale wlasnie siedze zamiast lezec.
Dlugo sztywno siedzialam i o brzuszek daje znac do lezenia.
Musze tez jutro troche z domu sie ruszyc bo malo ruchu to i brzuch pewnie ciagnie bo nieprzyzwyczajony.Jestes juz z nami -
Anula ja wcześniej nie miałam tych pojemników
ale wylewalam nadmiar mleka do zlewu. Teraz mam większe parcie na karmienie.
Ale bez laktatora mi byłoby ciężko.
Pierś mnie boli. Nie ta z grudka. Mam wrażenie ze jest ciezka i produkcja w toku i wcale mi się to nie podoba -
olcia nie martw się zakupami, ja tez jeszcze nic nie mam oprócz jednej pary łapek niedrapek z pepco;) narazie tylko oglądam
)
olcia88 lubi tę wiadomość
-
Rozmarzona kolezanki, ktore rodzily raczej mowily,ze matka dostaje dziecko i radz ze sama, takze nie obawialabym sie, ze ktos bedzie patrzyc na rece
Czy zagadka wczorajszej recepty zostala rozwiklana?
Olcia spij ile wlezie;) ja nawet nie wiem, w ktorym szpitalu bede rodzic (no ok mam jakies typy) i chyba musze poczytac co chca w obu, bo jak mnie odesla z tego, ktory mam jako nr 1 wybrany wstepnie, co nie jest takie rzadkie niestety, to bede nusiala sie dostosowac na szybko do nowej sytuacji:) -
Olcia ale miałaś prywatnie to robione czy gdzies w szpitalu ?
Mysle iść do rodzinnego powiedziec co i jak , niech mi dadzą jakies,skierowanie moze...
Takie sa minusy prywatnych lekarzy ze na glupi posiew nie wiadomo gdzie iść zrobic, bo w laboratorium mi tego nie pobiorą..
Rozmarzona mnie w ogóle bola mięśnie wszystkie..
Nie wiem jak się ułożyć. Leze zle, siedzę tez zle.. Ciągle czuje wzdęcia i w żołądku jakies dziwne rzeczy sie dzieja..
Haen niby jest obowiązkowa, ale skoro robi sama glukozę ktora wychodzi dobrE, to moze gin twierdzi ze nie ma po co robic obciążenia -
Ja woreczków nie kupuje. Nie przewiduje zostawać malej ba poczatku a najwyżej później sie kupi
laktator kupie bo znając moje cyce to będę miec duzo pokarmu
dzisiaj mi się snilo ze lalo mi sir w prost mleko z cyców
Jak miałam USG przed porodem to miałam duże gruczoly wiec pewnie sie to nie zmienilo..
Haen niestety nie dowiedziałam,sie co pisze za lek...
Shibuya twoje tsh raczej w normie w takim razie
Boziu jak,mnie boli, gniecie wszystko..dzisiaj spotkałam sie z kolezanka i pierwsze co czy nie mam anemii bo nigdy taka blada nie bylam..
Mozna na wlasna rękę kupic leki z żelazem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 21:18
-
Ale jak lekarz moze stwierdzic, ze ciezarna ma cikrzyca bez wykonania testu obciazenia glukoza? Nie chce sie klocic, tylko mocno niepowazne mi sie wydaje. Zreszta sa lekarze, ktorzy nie zlecaha nawt na poczatku badan tarczycowych, a przeciez nie leczona tarczyca jest powodem poronien
Tu puerwszy lepszy link czym grozi cukrzyca
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/cukrzyca-ciazowa-przyczyny-objawy-leczenie-dieta_35008.html -
ja z tym laktatorem to wlasnie nie wiem, bo mam male cycuchy, bardzo male...wiec obawiam sie zeby maluch sie najadal i watpie ze bede miala nadmiar..
a jesli chodzi o zelazo to są preparaty bez recepty tylko z mniejszymi dawkami.
robilas pewnie ostatnio morfologie to zerknij tam na hgb (hemoglobina) i HCT (hematokryt ) - jesli są ponizej normy to moze byc lekka anemia, i wskazane jest uzupelnienie zelaza -
Rozmarzona u nas dziecko jest z mama przynajmniej ja miałam Patryka przy sobie mimo problemów jakie miałam po porodzie ze nie mogłam siedzieć ani chodzić wiec ciężko mi było ale dałam radę
pielęgniarki jedynie kąpały maluszki.
Izulka ja miałam wymaz z szyjki ale pobierał mi mój gin i wtedy wyszły mi grzyby:/ brałam globulki i teraz pewnie znów zrobi żeby sprawdzić czy nie ma nawrotu tego cholerstwa