Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulka ja miałam akurat robione na NFZ, z tym, że posiew sama musiałam zawieść do szpitala do laboratorium, a wynik online.
Shibuya chodzi o to, że ja mam takie THS przy braniu dodatkowego hormonu, a Ty bez, więc tylko pozazdrościć)
Przed chwilą mąż poczuł kopniaka
Jutro jak się wyśpięczyli koło 15stej jadę na półwysep bo jestem współorganizatorką panieńskego. 3 dni na domku we Władku. Obym się lepiej czuła, będzie jeszcze jedna ciężarna w 8 mc. W przyszły weekend kolejny panieński, tym razem w domku na kaszubach
Także znikam na kilka dni! Buziaki !Shibuya lubi tę wiadomość
-
rozmarzona ale z drugiej strony zawsze w necie będzie więcej niepochlebnych opinii niż pozytywnych. No i masz tu jeszcze stado ciotek-listopadowek i mama na pewno ci pomoże. Ja się juz dawno nastawilam ze nie ma liczyć na służbę zdrowia
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Rozmarzona a do szkoly rodzenia bedziesz chodzic? Moze to pomogloby Ci sie oswoic z opieka noworodka itd. A daleko masz do innego miasta?
Mysle, ze czesto jest tak, ze opinie negatywne sie pojawiaja, bo ludzie sa zli i sfrustrowani i czuja potrzebe ostrzezenia kogos, ale jak jest dobrze, to czesto juz tego nie pisza, bo im sie nie chce:) na pewno sobie poradzisz, trzeba bedzie jakos:) tak jak dziewczyny pisaly wierze w to, ze pewne rzeczy robi sie instynktownie.Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Skarb, odezwij się, bo czekamy wszystkie na wieści i się martwimy
Fajnie dziewczyny, że już tyle rzeczy macie pokupowanych, ja jak pisałam wcześniej jeszcze się wstrzymuję. Dużo ubranek odkupię od kuzynki, z którą będę rozmawiać niebawem, więc zobaczę ile tego będę miała od niej i wtedy będę wiedziała ile rzeczy dokupić
Rozmarzona, mnie chyba też sam pobyt w szpitalu stresuje bardziej niż sam poród, hahai nie wiem dlaczego
generalnie też nie lubię jak mi się na ręce patrzy i jestem w jakiś sposób ograniczona, ale myślę, że nie będzie tak źle
Już mi się oczka zamykają i zmykam chyba spaćDobranoc Mamuśki!
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Haen dalej bierzesz pod uwage sw. Zofie?
Dzis sie dowiedzialam ile moja znajoma zaplacila tam za polozna plus 3 dni po porodzie sala rodzinna =2500zl
Znajoma rodzi na poczatku grudnia.
Ladna kwota ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:36
-
Haen właśnie jak przeczytałam co napisałaś to jest to dokładnie to co myślałam tylko się nie rozpisałam
No Anita niezla gromadę mam zebrała dzisiejszego wieczora na forumWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 22:41
haen lubi tę wiadomość
-
Tak Sw.Zofia...ale boje sie wlasnie tego odeslania i ich argument, ze maja komplet ciezarnych...plus trzeba probowac sie tam "wbic" zeby mieli Cie w swojej bazie (chyba na sile chodzic tam na ktg). Nie planuje prywatnej poloznej bo kwota jest zawrotna...gdyby to byly pieniadze jakie tu sie pojawiaja w odniesieniu do mniejszych miast tj.ok.500 zl to spolo luz, ale 5 razy tyle za cos co powinno byc standardem (tj.opieka poloznej) uwazam za chore nakrecanie biznesu.
-
"Przy badaniu wszystko niby ok ale dalej brzuszek mnie boli ach Emotikon frown A lekarze tak tutaj nas wszystkie traktuja ze sobie wszystko obzduralysmy masakra jakas" Cytat Skarba z fb napisany gdzies po 20.
Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
Mala, w domu to sie tak nie boje bo mama na poczatek pomoze i Maz tez pomocny,wiec powinno byc ok.
Szpital mnie przeraza,a do drugiego miasta mam kawalek i jak moj bedzie w pracy to i tak odpada.
Zreszta jakby nawet byl to zbyt stresujace gdzies dalej jechac w takim stanie.
Wiem,ze czesto pisza wlasnie negatywne rzeczy na necie,ale ja sie przekonalam na wlasnej skorze jacy tam lekarze potrafia byc
Modle sie tylko bym nie trafila na tego kretyna, przez ktorego mam teraz taka traume lub jeszcze na takiego jednego.
Mam nadzieje,ze dziwnym trafem trafie na mojego lekarza,ale jednak nikt mi takiej gwarancji nie da bo zalezy czy bedzie mial dyzur czy nie..
Tak to wlasnie jest,ze jak raz potraktuja jak smiecia to czlowiek pozniej ma traume i czuje strach co to bedzie.
Ciesze sie z jednego,ze na idiote skarge napisalam o!
Mikado, dobrze ze wstawilas Skarba wpis to przynajmniej wiemy,ze jest pod opieka i wszystko dobrze..
Olcia, baw sie Kochana odrazu widac,ze odzylasJestes juz z nami -
Caly dzień mecza mnie mdłości i mimo dwóch kaw ciśnienie 84/48/65 ciężko mi się oddycha jakby mi klatkę uciskalo masakra...
Co do szpitali to ile porodów tyle opinii sa rzeczywiście polozne które maja w d... Wszystko i wszystkich a dyżury odbebniaja za kare ale sa tez takie które ponoc po rękach całować nir mowie o konkretnych szpitalach bo nie oszukujmy się nie ma państwowego szpitala rodem z Leśnej Gory
A poza tym druga strona medalu to kobiety po porodzie ktorE spodziewają sie warunków rodem z hotelu ***** i opieki indywidualnej 24/h znam i takie babeczki niestety. A to szpital nie hotel.. Co nie oznacza ze mamy byc traktowane gorzej od zwierząt przyslowiowo mówiąc..
Ja sie osobiście staram nastrajać pozytywnie ze dam radę i ze to tylko pare dni a potem reszte wynagrodzi maluchhaen lubi tę wiadomość
-
Haen tez jestem tego samego zdania - nakrecanie biznesu!
W niektórych szpitalach kasa idzie do nich, tutaj znajoma mowila ze chyba prosto do poloznej (swoja droga niezle zarabia).
Dobre opinie sa o szpitalu, ale czy nie spowodowane tylko przez kobiety ktore mialy priv opieke?? To tez daje do myslenia
Ostatnio rozmawialam z gin ktora pracowala w Praskim przez 15 lat. Powiedziala ze marmurow tam nie znajde ale dobra opieke owszem (chodz teraz w czerwcu porodowka oddana po remoncie)
Szczerze przez wzglad na pozytywne opinie tez mam sw. zofie z tylu glowy, ale jesli nie wezme priv opieki to mam duze szanse ze mnie odesla, a miec dodatkowego stresa bym nie chciala -
Dzieki Mikado, martwiłam się o Skarba, a nie mam fb listopadowek.
Haen, wyniki maja być jutro,ale nie chce mi się specjalnie po nie jechać. W pon i tak mam wizytę,wiec przed nią sobie odbiorę. Tym bardziej,ze na toxo trzeba u mnie czekać dłużej. Miałam zlecone raz jeszcze, bo w I trymestrze byly ujemne (mysle,ze tak tez pozostalo)
Gignger, naprawdę nie było źle. Bardzo bałam się mdłości i głodu ale naprawdę nic mi nie było. Marzył mi się jedynie łyk czystej wody, żeby pozbyć się z gardła tego okropnego posmakuSynuś
-
W szpitalu w ktorym planuje rodzic tez neg opinie i lekarz i ordynator zle nastawiony do pacjentek. Ale jest tam tez moj lekarz i to jest najbliższy szpital we wro ode mnie.. W nocy to tam pal sześć dojedzie sie wszędzie bez korków gorzej w dzien jak sie akcja zacznie.. Bo inne szpitale z drugiej strony miasta sa.. A do tego niedaleko i na upartego obwodnica sie szybciej dojedzie niż miastem mimo ze dalej..
-
Rozmarzona rozumiem twój lek, sama zmieniłam szpital po tym jak mnie potraktowali z objawami poronienia na ten gdzie rodzilam Laurę. Szału może nie było ale przynajmniej nie traktują człowieka jak śmiecia. Mam tam trochę dalej i mam nadzieję ze maz zdąży..
Laski o czym my mówimy za wyprawki się bierzmy i korzystajmy z ostatnich leniwych miesięcyRozmarzona lubi tę wiadomość
-
mialam na papierze krew jak wiecie
sama nie dam rady stwierdzic skad i
jeszcze od 2 dni te bole brzucha ..
Przy badaniu wszystko niby ok ale
dalej brzuszek mnie boli ach A
lekarze tak tutaj nas wszystkie
traktuja ze sobie wszystko
obzduralysmy masakra jakas