X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula myślę że laktator raczej się przyda. Też mam mały biust i mimo że nie miałam dużo pokarmu to były sytuacje ze odciagalam. Chociaż zwykle wyjście do sklepu żeby się nie stresować ze dziecko głodne albo jak spal a czułam ze piersi juz są pełne tak to wygląda z mojego doświadczenia.

Mnie też dziś brzuch ciągnie wiec raczej spędzam dzień na leżąco.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Ginger a prywatnie chodzisz P

Tak prywatnie.
    Ty też widzę prywatnie wiec dziwne ze ci nie pobrał:/ mój róbi sam wszystkie wymazy daje do labo w szpitalu w którym pracuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 21:34

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Anula a co mogę wziac żeby nie zaszkodzić ?
    Sa jakies inne normy dla kobiet w ciąży? Bo biorąc pod uwagę te z laboratorium to hematokryt mam niski i eozynofile :P

generalnie normalne jest to ze hematokryt jest nizszy w ciąży, wiec jesli tylko ten parametr masz ciut obnizony - to nie ma anemii. tutaj trzeba rozpatrywac razem hematokryt hemoglobine i krwinki czerwone - jesli wszystkie trzy są obnizone wtedy zalecane jest zalezo. a jesli masz tylko hematokryt obnizony to nie ma obaw.
    zreszta pewnie lekarz na podstawie wynikow by ci powiedzial ze masz lekka anemie gdyby tak bylo, a kolezanka którą spotkalas moze dawno cie nie widziala i temu tak powiedziala ;)

sa leki ktore mozna brac na wlasna reke z zelazem, aczkolwiek zawsze lepiej po konsultacji z lekarzem. i mimo wszystko lepsze są te na recepte. te bez to najczesciej "suplementy diety", które nie są tak rystrykcyjnie kontrolowane i sprawdzane jak "leki"

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Anula myślę że laktator raczej się przyda. Też mam mały biust i mimo że nie miałam dużo pokarmu to były sytuacje ze odciagalam. Chociaż zwykle wyjście do sklepu żeby się nie stresować ze dziecko głodne albo jak spal a czułam ze piersi juz są pełne tak to wygląda z mojego doświadczenia.

Mnie też dziś brzuch ciągnie wiec raczej spędzam dzień na leżąco.

dziękuję za radę :)
    no a jeśli odciągniesz a tu nagle maluch sie obudzi to wtedy jak nakarmic? z butelki? i czy karmienie z butli nie oducza dziecka ssania cycka?

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze co mogę doradzić co mnie bardzo ułatwiło karmienie to nakładki silikonowe na sutki. Patryk miał problem z chwyceniem piersi bo miałam płaskie sutki i dopiero po jakimś czasie pielęgniarka mi to poleciła. A ja już depresja płacz ze moje dziecko nie chce mojego mleka a on po prostu nie umiał złapać. Z nakładkami poszło juz z górki.

Anulaa, Rozmarzona lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula miałam sytuacje ze był karmiony butelka i owszem dla dziecka jest to łatwiejsza sprawa niż ciągnięcie z piersi bo wtedy musi się namęczyć. Napewno lepiej jest sama piersią ale czasem są sytuacje ze nie ma wyjścia i trzeba butelka. Wszystko wyjdzie w praniu. Czasem od początku trzeba dokarmiać mlekiem modyfikowanym nie przewidzisz wszystkiego.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb odezwij sie!!!!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale stron od wczoraj przybyło :-) W wolnej chwili Was nadrobię.
    Jestem po teście obciążenia glukozą i nie było źle. Ja ogólnie nie przepadam za słodkimi napojami,więc wypicie tej ulepkowatej cieczy było dla mnie wyzwaniem. Pani pielęgniarka powiedziała,że mogę się "delektować" do 5min, ale radzi mi strzelić na raz. Wypiłam duszkiem i nie ukrywam,ze bylo ohydne. Ale szybko zapomniałam ;-) Spędziłam w poczekalni 2godziny, w miarę szybko mi minęło. Podsumowując- nie było źle, obawiałam się, ze będzie znacznie gorzej :-)

Skarb, miałaś dziś wizytę,prawda? Nie czytałam jeszcze co dziś napisalyscie... Mam nadzieję,ze u Was OK?

Synuś :-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb martwimy się tu o was. Daj znać!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro a znasz juz wyniki?:)

Obralam 3 kg porzeczek, kilka przerw sobie zrobilam, oprocz bolacych stop?? dalam rade. Jutro moze dokupie jeszcze czerwone:) Natali Ty masz 3 razy tyle co ja do obrobienia, takze trzymam kciuki zeby gladko poszlo:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro dałaś mi nadzieję że dam radę z ta glukoza. W sumie przy Patryku dałam i nie było źle wiec teraz tez będzie ok.
    Skarb pojechała do szpitala ale nic więcej nie wiemy:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Anula :)
    Ginger mój właśnie przepisał mi najpierw globulki i dopiero potem jak nie przejdzie mam zrobić posiew... A wizyta u niego za 3 tyg:/
    A dodatkowo placisz cos?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ja podobnie jak dziewczyny- małe cycki, mleko w nich od końca 5 miesiąca w obu ciazach. Karmiłam Laurę 1,5 miesiąca a mleko po naciśnięciu leciało przez kolejne 3 lata. Znam mamy z pięknym wielkim biustem i niestety miały problem z laktacja wiec nie ma reguły. Psychika :)
    Sutki przy Laurze miałam malutkie ale obyło się bez kapturków. Jakoś tak nauczyłam się mala odpowiednio przykładać i było git. Teraz wydaje mi się ze są sporo większe.

Anita fajnie nam robisz... Mam nadzieje malenka ze jest dobrze.

Anulaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra to tak jakbym miala sama sobie z Malenstwem na sali lezec to tez strach..
    Nowa sytuacja i bym sie bala czy podolam ;/
    Jednak dobrze by bylo jakby ktos na poczatek pokierowal choc troche.
    Juz zaczynam panikowac.. :)

Shibuya, dokladnie tak jak mowisz lepiej zapytaj odrazu lekarza o ta glukoze i bedziesz przygotowana ;)
    Ja po wpisach tutaj odrazu sie mojego wypytywalam i mowil,ze tak bedzie to badanie i nawet w ksiazeczce ciazowej widnieje.
    Lepiej moze nie myslec tyle o tym badaniu bo tylko psychika dziala,a tak naprawde moze nie bedzie tak zle :)

Jestes juz z nami :)
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb daj znać jak możesz bo się martwimy:-(

n59yvcqgpqmxp37y.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona u nas na początku jak maluch miał pelna pieluszkę to się zawozilo do pielęgniarek żeby przegrały ;) tak samo one zajmowały się dokarmianiem dzieci. I moja musiała leżeć trochę tam u nich z glowa w dół bo się bidulka wód płodowych nalykala.
    Nie przypominam sobie by ktoś mi pokazywał jak się karmi.
    Moze poszukaj opinii w necie na temat twojego szpitala w tej kwestii?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i MW się znalazła :)
    Ale nie podoba mi się ze tak długo się nie odzywa. Przecież ma internet w telefonie i nie mogą badać tak długo.. :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka : place 40 zł za wymaz dodatkowo ale przynajmniej wszystko na miejscu mam. A to lekarz ci powiedział ze ci nie zrobi i masz zrobić gdzie indziej?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pomagali przystawiac małego ze względu na to ze nie umiał chwytać także trochę się namęczylismy zanim załapał.

Rozmarzona spokojnie ze wszystkim dasz rade;*

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, wlasnie sobie poczytalam i ja pierdole za przeproszeniem jakie ten szpital ma opinie..
    To jak mnie potraktowali wtedy przy przyjeciu to nie przypadek..
    Praktycznie kazda babka,ktora tam rodzila strasznie sie wypowiada w temacie tego szpitala..
    Jedyny szpital, gdzie u nas przyjmuja porody,a inne miasto odpada.
    Ja sie zalamie albo zejde psychicznie cos mi sie wydaje.
    Juz sobie wyobrazam jak mi pielegniarki pomoga..

Jestes juz z nami :)
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ