X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi jakie komplety będziecie mieć do szpitala?
    np kaftanik+ półśpioszki+ czapka
    bo sama nie wiem jak kompletować żeby nie było dziecko za cienko ubrane w tym szpitalu...

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tak teraz sobie myślę że ten Rożek się jednak nam przyda bo przecież jak Patryk będzie chciał wziąć braciszka na ręce to lepiej mu będzie w rozku;)

Haen dobrze ze jeszcze tajniacko chce mi dawać bo zdaje sobie sprawę ze to tez się skończy:( chociaż on to jest bardzo przytulasny i calusny a ja to uwielbiam ;)

Mała z ta lista to dobry pomysł ale obawiam się ze na tym etapie lista będzie bardzo krótka:( na śniadanko i kolacje zawsze pytam co chce i robie to co on chce wiec czasem jest tak ze każdy z nas je co innego. Patryk tez nutelli nie lubi. No nic chyba musze znaleźć jakieś rozwiązanie.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen trochę mu się nudzi na tych zajęciach. Dziś nie było jego koleżanki to marudzil. Ale jak są razem to nawet w miarę zadowolony. Prowadzą to młode dziewczyny i chyba nie maja za bardzo pomysłów jak zająć te dzieci. Grają w gry, rysują, chodzą na plac zabaw no ale dla mojego Patryka to nie zawsze wystarcza. On raczej typ sportowca, lubi ruch a tam mu tego brakuje;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat temu kupiłam w biedrze i ciężko było mi wkleić, więc dziś się chwalę :) 3paki bodziaków, dwa za 22,99zł, jeden za 14,99zł :)

2vaaw4y.jpg 2jfcd1.jpg k4y00n.jpg

Micia, Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    powiedzcie mi jakie komplety będziecie mieć do szpitala?
    np kaftanik+ półśpioszki+ czapka
    bo sama nie wiem jak kompletować żeby nie było dziecko za cienko ubrane w tym szpitalu...

Ja mam ten problem z głowy bo ciuchy mają szpitalne wiec musze mieć tylko zestaw na wyjście. No i właśnie będę musiała mężowi przygotować zestaw na cieplejsze i na chłodniejsze dni bo nie wiadomo jak trafimy. A ciuchy na wyjście przywiezie nam mąż.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izula, ja odpadam, bo u nas dzieci mają szpitalne łaszki. Dopiero przy wyjściu tata przywozi ubrania mamie i dziecku, więc muszę mu coś przygotować. Coś malutkiego i większego, będziemy mierzyć ;)

Zastanawiam się ile koszul do szpitala bierzecie? Przy Laurze miałam dwie kupione- jedną ubrudziłam krwią przy porodzie, więc od razu mama mi wyprała i na drugi dzień miałam z powrotem. Ale nie wiem, czy mąż będzie w stanie prać, jak mu się dziecko urodzi :P także zastanawiam się, czy jeszcze jednej nie dokupić?

edit:
    Ginger, wygląda to tak, jakbym skopiowała twój post :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 19:35

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona właśnie liczyłam ze wydam u tego gościa ok 450zł. I tez juz nie mogę się doczekać tych zakupów.;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ja też miałam dwie i dokładnie taka sama sytuacje wiec tym razem też zostaje przy dwóch;)
    Duże ułatwienie z tymi szpitalnymi ciuchami bo nie trzeba kombinować co spakować i w ogóle.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że u was przyjemne tematy:) zakupki i te sprawy.

Bylam dzis na badaniach. Ktoras z was pisala ze ma TSH 3.6. Mi lekarz kazal odstawic lek na tydzien i sprawdzic reakcje organizmu. TSH z 2.4 podskoczylo do 4.48! Wracam do euthyrox'u...

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam też dziś glukozę. Ktoras z was jyz robila? Cytrynowa jest całkiem całkiem. Najgorsze tylko to czekanie na glodnego.

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek i właśnie tego głodu się obawiam bo wtedy mam mdłości i mi niedobrze okropnie dopóki czegoś nie zjem. A głód mnie dopada o 6 a laboratorium od 7 czyli do 9 nic nie zjem :((

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kaftanik i śpiochy jako zestaw do szpitala, łapki niedrapki i czapeczki. Dla siebie trzy koszule. Na wyjście Adam nam wszystko przywiezie. Nawet nie muszę szykować nic, bo ogarnie temat.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Dołączyłam do was juz dawno temu, codziennie podczytuję ...ale się nie udzielałam. Przypomnę, że zaczynam dziś 24 tc. Miałam już badania połówkowe. Wszystko jest ok. Będę miała synka, któremu damy na imię Mateusz. Męczy mnie od jakiegoś czasu infekcja, podleczam ją ale się odnawia, wczoraj miałam badania m.in. glukozę.Dało się przeżyć :) Niestety w moczu wyszły mi liczne bakterie. Wizyta u lekarza dopiero za tydzień. zadzwonię do niego jutro i zapytam się co z tym fantem zrobić.
    Martwię się o Skarba, też swoje przeszła, również męczą ją infekcje a teraz jeszcze ten szpital. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po takiej dawce glukozy nie czułam głodu wcale. Nie jadłam aż do 11 i naprawdę nie było problemu. Da się to przetrwać :)

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja mialam 3,5 tsh... Teraz 1,9 ale ja sie lecze od 10 lat i moj lekarz za skarby by mi nie pozwolil zostac bez eutyroxu biore dawke 150 :/

Mala ja wlasnie dzis kupilam sobie 2ga koszule... W przecenie za 20,zl wiec nawe sie nie zastanawialam. Po porodzie nie bede prac tylko sruu do kosza. Na zmiane mam ladniejsza :) a dzis tez kupilam pidzame (ze spidenkami) taka wygodna do karmienia ktora bede miala w domu.
    Izulka Rozmarzona wiem ze lepiej kupowac na 62 niz 56, bardziej chodzilo mi o ten kombinezonik spiworek :)
    Ale tak jak Haen pisal 70 to duzyyy i przypomnialo mi sie jak radzilas co do tego ktory kupilas w h&m
    Jutro ide go wymienic na 60cm :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej nurtuje to, że nie można pić, wyschnę tam :(

Skarb też mnie martwi, cholerka.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, dokladnie radocha jak u dziecka na Gwiazdke hihi ;)
    Ja narazie spakowalam do koszyka rzeczy,ktore zamawiam, a jutro zajme sie opisem kolorow itp bo juz mnie brzuch bolal od siedzenia przed tym lapkiem na sztywno.

Powiem Wam,ze gdyby nie Wasze podpowiedzi to bym nie wiedziala co dokladnie mam zamowic z poszczegolnych rzeczy,a tak niezle ulatwienie ;)
    Zaglebialam sie np do czego te pieluchy flanelowe skoro sa tetrowe ;)
    Alez przyjdzie wielka paka :D!

Zgadzam sie tematy jak najbardziej przyjemne hihi :)
    Musze poczytac czy u mnie w szpitalu daja ciuszki jak nie to sama nie bede wiedziala czego i ile powinnam wziasc ;/

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno glupie pytanie,ale no niestety zielona jestem :)
    Jak z porodem wszystko dobrze pojdzie to po ilu wypisuja ze szpitala?
    Ile sie w nim jest zazwyczaj?
    I jeszcze jedno : lepiej dwie koszule do karmienia odpinane czy jedna starczy,a reszta zwykle?

Shibuya, z tego co wiem to teraz wszedzie glukoze daja do badania niestety ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 20:22

Jestes juz z nami :)

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dostałam glukozy przy Laurze, teraz wszyscy się dziwią.
    Wypuścili mnie po 3 dobach ze szpitala.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka urodziłam w sobotę o 21.37 we wtorek rano szliśmy do domku;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ