Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya, w jaki sposób miałaś mierzoną szyjkę? W badaniu na fotelu czy podczas usg dopochwowego? Od razu Ci powiem,że 3cm to nie jest mało.
Na usg genetycznym (robione przez super genetyka) moja szyjka miała 42mm. Od tamtego czasu nikt jej nie mierzył za pomocą usg,a podobno taki pomiar jest najbardziej dokładny. Mój lekarz co wizytę sprawdza mi szyjkę, jest zadowolony z jej stanu ("długa, zamknięta"),a w karcie notuje 35mm.
Żeby bylo ciekawiej, w momencie badania, gdy dostałam skierowanie do szpitala z powodu silnego bólu brzucha z moją szyjką tez bylo OK (lekarz sam mi o tym mowil-ze jest ładna i taka jak zawsze). Wróciłam do domu, spakowałam torbę, pojechaliśmy na IP. Lekarz,który mnie tam badal stwierdził,że szyjka ma 1,5cm. Uśmiechnęłam się tylko i zapytałam jakim cudem skoro bylam badana chwilę temu i wtedy miała 3,5. W odpowiedzi usłyszałam "yyyyy, no każdy ma inne palce". Żenada... Następnego dnia na badaniu niby juz maiła 2,5, a po wyjściu ze szp juz nagle 3,5! Czary mary...!
Więc głowa do góryZamartwianiem się nic nie wskórasz. Pytałam kiedyś Anitę czy miała jakieś objawy skracającej się szyjki,jakieś bóle,itp- odpowiedziała,że nie.
I właśnie w ten sposób działa siła sugestii. Cokolwiek by Cię teraz zakuło,pociągnęło czy zabolało to będziesz myślała o szyjce.
Ale mnie też wczoraj coś sprawiało dyskomfort. Bardziej kości,więc stawiam na rozchodzące się kości. Zobaczymy, jutro wizyta, więc zapytam.
Jezeli miałabyś się uspokoić to najlepiej podjedz na konsultację do jakiegoś polecanego lekarzaShibuya lubi tę wiadomość
Synuś
-
Bocianek ma podobne odczucia widze:)
Tak jak sobie czytalam o skracaniu, to tego sie nie czuje...mozesz isc do innego lekarza, tylko jak zmierzy i mu wyjdzie np. 2,8 cm czy 3,2 cm to juz zglupiejesz do konca i nie bedziesz wiedziala, ktora prawda jest prawdziwa. Lub moze zapusz sie na wizyte do swojego gin za 2 tygodnie, jak masz sie tak niepokoic i to samo powiesz lekarzowi, jesli sie spyta czemu jestes szybciej niz sie umowiliscie na ost.wizycie. Dobry lekarz to zrozumue, zbada i uspokoi swoja pacjentke. -
Hm mysle,ze lepiej jak lekarz opisuje szyjke dluga i zamknieta bo mniej stresu.
Mi tak gin opowiada podczas badania na fotelu i jestem spokojna.
Tak gdybym znala w cm to pewnie tez bym zaraz sie doszukiwala czy nie jest za krotka.
Wiecie tak mi sie wydaje,ze te bole roznego rodzaju brzucha po prostu, u niektorych z nas wystepuja.
Ja dzisiaj mialam po raz drugi juz w ciazy taki dziwny przeszywajacy bol w pachwinie,ze az sie zginalam i goraco znowu mi sie zrobilo.
Nie chcialo wgl puscic, wzielam leki i lezalam,ale lekki dyskomfort znowu tam czuje.
Nie wiem tez dlaczego,ale zawsze tak mi sie dzieje tylko po lewej str przy pachwinie.
Nawet nie wiem do czego dokladnie ten bol przypisac czy do skurczu czy ciagniecia.
Takie pulsowanie nieraz czuje w pochwie,ale to jak mi sie napnie w srodku podczas dziwnego ulozenia Maluszka bo po jakims czasie puszcza i jak tam gdzies nieraz Malutka tak nisko kopie.
Moga to tez byc te skurcze przedporodowe i cwiczenia miesni macicy.
Nie wiem sama jak Was moge pocieszyc,ale wiem jedno tez miewam takie roznego rodzaju bole i takie juz chyba nasze uroki..Jestes juz z nami -
Shibuya moja szyjka ostatnio miała 2cm więc 3 to dla mnie duzo:)
A więc byłam na tej imprezce. Fajnie było wszystko rózowe aż troszke mdliło:P:P:P
Prezenty fajne i miałyście racje podobały się moje prezenty:) No tak oglądnełyśmy prezenty, zjadłyśmy pyszne ciasteczka i siedzimy i plotkujemy aż tu nagle wstaje mama wieczora i uwaga krzyczy "kurwa wody mi odeszły" No i skończyła się imprezka telefon do jej męza żeby wziął walizkę i jechał do szpitala gdzie ją dziewczyny juz zabrały.
To się narobiło trosze zamieszania terazx czekamy na smska z wiadomoscia ze juz urodziła:)
Ogolnie dostaje teraz smsy z zamówieniami na artykuły które mama wieczoru dostała odemnie w prezencie:) Jutro siadam i zamawiam materiały:)
Imprezka ogólnie fajna byla. Najwazniejsze ze mama się dobrze czuła i mogła sie odstresowaćhaen, Rozmarzona, Zorro, Shibuya, MadaLena30, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Rozmarzona ja tez czuje ... Teraz mnie tak zabolało ze szok..po lewej stronie , to nie byly więzadła raczej.. Poniżej jajnika lewego.. Tak z 6cm poniżej..
Klocie ..tak silne ze nie wiadomo ci zrobić..
Czasami tez tak czujecie nisko ruchy ? Dzisiaj fakt ze czułam nisko ruchy ale po innej,stronie wiec nie sadze żeby to to...
Osiwieć idzie..badz tu człowieku mądry czy iść na ip czy nie.. Czy tak ma byc czy panikuje..
Pomóżcie... -
Jak ja dotrwam jeszcze 3 tyg do następnej wizyty..a na telefon to i tak mi nic pewnie nie powie sensownego choćby odebrał np jutro...z reszta na poczatku tez tak miałam to miedzy innymi dlatego luteine dal i duphaston... No nic.. Idę spac zobaczę co bedzie jutro...
-
Hihi,ale jaja
Dobrze,ze zdarzyla pobyc troche na tej imprezce
Ale fajnie zostanie juz mama mmm i po stresach
Shibuya, nie martw sie tez mam takie rozne paranoje jak Ty.
Dzisiaj spowodowane tym bolem pachwiny i brzucha.
Jeszcze kreci mnie znowu cos w zoladku,ale teraz to delikatnie i mam nadzieje,ze zaraz przejdzie.
Tez juz czasem sily nie mam bo chwila spokoju i znowu cos..
Tak samo sie boje zeby Dzidzius siedzial i sie nigdzie narazie nie ruszal.
Nie wiem jak rozroznic skurcze te przedporodowe bo wgl mi sie wydaje,ze nie czuje takowych tylko ucisk czasem w brzuchu i bol jak na okres.
Czytalam,ze tak wlasnie moga wygladac te skurcze,ale oczywiscie mi psychika chodzi,ze wolalabym bez zadnych boli i przynajmniej bym sie nie stresowala.
Niech w koncu mina te nasze wszystkie obawy dziewczyny i ten najgorszy okres dla nas.Jestes juz z nami -
Shibuya tobie przynajmniej powiedzial czemu luteiny ci nie odstawi.. A mi nic nie mowil czemu ja dalej to biorę.. Mowil ze szyjka zamknieta ..ale mój gin sam od siebie Malo mówi.. Moze nie chce żebym panikowala.. Alr jak nie pytam to sam nie mówi...
Mi jeszcze dodatkowo leków przepisał więcej a nie mniej wiec juz w ogóle,jestem posrana ze tak powiem.. -
Izulka, dokladnie wlasnie dziwny, mocny bol taki przeszywajacy.
Pozniej przeszlo,ale juz tak dwa razy mialam w krotkim okresie na dniach.
Musze wytrzymac do piatku i zapytac gina czy to normalne.
Ruchy nisko czuje czasem i tu dziewczyny tez kiedys pisaly,ze tak odczuwaly,wiec to raczej normalne.Jestes juz z nami -
fajne paski my niestety na wynajetym nie mozemy polozyc sobie kolorku jaki chcemy:( Dzisiaj ma być wałaściciel to musze z nim pogadać że chce balkony zrobić i to na własny koszt bo ta betonowa podłoga mnie poprostu wkurza:)
Wogóle jest tu ktoaś mamusia z trójmiasta czy tylko ja taki odludek ??? -
Aparatka to mamy podobnie my tez na wynajętym i raz ze właściciel a dwa to jakos mi sie nie chce kasy w jego mieszkanie lądować. Jest dość stylowo urządzone i nowocześnie. Ściany fakt wymagają odświeżenia w malym pokoju szczególnie ale nie będziemy sie wyrywać bo tez nie wiem ile tu pomieszkamy.. Liczymy sie z tym ze po nowym roku możliwe ze będziemy musieli wrócić w rodzinne strony ale to wszystko zalezy..
Placze sie wokół mnie jakies przeziębienie chyba katar i po kaszluję co jakiś czas.. Chyba klima w aucie wychodzi.
Dziewczyny jak was boli to sir nie forsujcie. Lepiej odpocząć niż biegac sprzatac itp. Bałagan nir zajac nie ucieknie. Mnie tez cos ciągnie po bokach do pachwin ale to ewidentnie wiazadla. Czasem do tego stopnia zaboli jakby mi ktos w pachwine noz wbil ale dajemy rade. Wczoraj byliśmy na długim spacerze i procz kolki i tego ze mi nogi i krzyż daly o sobie później zbac to wszystko bylo ok.. Jak ja lubię niedziele kiedy moj jest w domu i możemy wyjsc..bo sama to jakos się obawiam na krotki spacer owszem psa biorę i idziemy ale na dłuższy.. Chyba sie nie odwaze