Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak czytałam na necie to impreza wielka jest która organizuja znajomi dla przyszlej mamy.
Ja odkad urodziłam pierwsza córke moi znajomi sie bardzo odsuneli odemnie. Wiadomo brak czasu wieczorami na wyjscia bo dziecko w domu itd. NO coz ale w takim sytuacjach odrazu wiadomo kto prawdziwym przyjacielem a kto nie:) -
Kochana tez tak mialam z jedna para znajomych.
Poki nie bylo dziecka jak impprezy to zawsze znac dawali itp.
Jednak przekonalam sie po czasie,ze do powaznych spraw i rozmow zwyczajnie sie nie nadawali.
Teraz jak jestem w ciazy to ani me ani be,a jak przypadkiem kolezanka ta mnie spotkala to takie sztuczne..
I dokladnie jak mowisz wyszlo kto prawdziwym przyjacielem jest na dobre i zle, np sasiadeczka taka od lat do szpitala przyjezadzala i co pare dni odwiedza
Sporo znajomych tez stara sie teraz odwiedzac,ze pozniej nie bedzie juz jak tak do konca i teraz tez widac,ze sie krepuja czy nie przeszkadzaja,ale szybko im to z glowy wybijam
Uwaga!
Mala Oliwka miala pierwsza czkawke!
Jakie to bylo urocze az sie rozczulilam hihi.
A wczoraj mi sie wydawalo,ze moze miala,ale niee dzisiaj poczulam co to czkawka u MalutkiejJestes juz z nami -
Natali to od jutra będziesz miała cisze i spokój
ps. Nie zazdroszczę..
My w ogródku na lezaczku. Leżę pod drzewem i knuję żeby kolejny sort z allegro zamówić
Wczoraj była u nas dziewczyna z terminem na 3-5 września. W szoku ze pierwsze zakupy za nami bo oni nie mają nic. Ja też w szoku bo juz 8 miesiąc jej leciWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 15:47
-
Rozmarzona od 4 lat mamy dwa razy do roku mamy wolne od dziecka
Mała Czarna aż tak spokoju nie będę mieć, bo troszkę muszę pomóc cioci. Niestety nie ma własnych dzieci, a jest w szpitalu,ma tylko brata, a brat niestety syna niepełnosprawnego. Więc ja jadę z teściową pilnować Mirka, a ciocia z wujkiem do szpitala.
Męża nie będzie całe dnie ale wstępnie obiecał, że na weekend pojedziemy na wieś. Tego też się trzymam
To zjedliśmy obiad. Przyjechała siostra Adama - Nati szczęśliwa bo chrzestna jest.Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Ginger 4 proste kroki na dzem truskawkowy: 3kg truskawek +niecaly kg cukru to gotujesz kiedy truskawy beda gotowe dorzucam do tego zelfix (ja dodalam 3) gotujesz jeszcze okolo 10 /15 min i pakujesz do sloika - zrobione
Dziewczyny jak was czytam: ze boli, ze mdlejecie , ze krwawienia to bardzo mi was zal ze tak ciezko ciaze znosicie. Ja na szczescie jestem w pelni sil ani razu nie mialam wymiotow mdlosci itd czasami cos mnie poboli czy slabo sie zrobi ale uwazam ze to pikus... sam fakt ze pracuje w CH a dla niektorych z was problem jest z wyjsciem na shoping.... wiec tak jak Anula Hean Mala piszecie mozna korzystac z ladnej pogody i niedlugo zwolnienia
Dzis cLy dzien relaxuje sie na lezaczku, pojadlam grila pogralam.z.mezem w babingtona chodz ten marudzil czy napewno moge
Malutka slabo czuje ... ale mysle ze poprostu dlatego ze jestem za bardO aktywna i to lozysko na przedniej scianie ...
Jutro polowkowe usg ahhhh nie moge sie doczekac ....haen lubi tę wiadomość
-
Aparatka impreza baby shower to tak naprawde mila atrakcja, pod warunkiem ze mamusia dobrze sieczuj. Mozna fajnie spedzic czas zorganizowac zabawy typu jak my kiedy bylysmy maale itd .. w moim przypadku bylo tak ze mamusia pisala co by sie jej prYdalo a my sie dzielilysmy zakupem albo skladalysmy na cos porzadnego i kosztownego przez to tez nie odczuwalo sie tak wydatku...fakt impreza przyszla ze stanow ale oceniam ja pozytywnie - tak jak np. Panienski
-
Aaa i witam sie z Wami Kochane w 20 tyg ciazy
Polowka za nami .... kiedy to zlecialo
A malutkiej rosna rzeszy .... tak mi mowi aplikacja moja ciaza -bardzo fajna -polecamnatali101 lubi tę wiadomość
-
Natali, przydaje sie na pewno taki wolny czas dla obojga rodzicow
Magdalena,ojj leci ten czas leci;)
Ta polowka poleci dwa razy szybciej zapewne.
Mala, nie kus bo ja juz wczoraj nadgielam z zakupami,a kusisz hihihMicia lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
No pewnie wiadome,ze po paru dniach chwyta tesknota i sie Tobie Kochana wcale nie dziwie
Na poczatku pewnie szal, ze chwila dla siebie i Meza, a pozniej pustka w sercu
Dla dzieci to taka sama frajda wybierania jak i dla nas hihi
Wybieraja cos dla malych dzidziusiowJestes juz z nami -
Brzusio dalej ciągnie i twardy...
Bylam w aptece jednej odnośnie tych bazgrołów mojego gin.. Babka sir pyta czy to cos rozkurczowe i na pęcherz.. Hm. Nic nie mowil o tym żebym miała twardy brzuch jak mnie nadal..
Teraz jak się okaże ze miałam brac rozkurczowe a nie biorę to moze być ciekawie...
Leze caly dzien praktycznie bo boli..
Dobrze zr córcia kopie to chociaż wiem ze u niej dobrze
Zazdroszczę wam imprez, wyjść, grilow.. Ja wytrzymam poza domem max godzinę.. A w samochodzie godzina to,katorga..ja mam albo infekcje albo brzuch boli albo mdlosci albo omdlenia, drgawki itd.. Powiem szczerze ze jak kolejna,ciaza miała by tak przebiegać to nie wiem czy się zdecydujemy.. Mój mówi ze okaże sie po porodzie..zawsze chciałam miec,więcej niż,jedno dziecko ale jak mam tak to przechodzić,to nie wiem..
W ogóle jak ja urodzę jak praktycznie zero ruchu, ciągle leze.. A kondycja tez na pewno wazna -
Shibuya przybij piątkę. Tez mnie boli. Mam wrażenie ze nie powinno mnie kloc nic w macicy.. Taki pulsacyjny bol..
Tez sie cieszę ze z mala,jest ok.. Alr tyle rzeczy mnie martwi..
Ja mam wrażenie ze mój organizm nie radzi sobie z ciąża.. Boziu tylu chorób i dolegliwości nie miałam dawno...
Najbardziej niepokoją mnie drgawki i ten ścisk w płucach zwłaszcza w nocy . Bo budzę sir jak ciężko mi die oddycha. Moze to bezdech? Miałam tak za mlodu...
Tarczyca, boje sie ze zwiekszyla mi się torbiel..jeszcze ta infekcja i zapuchnięte wargi sromowe...teraz ta macica...
Ocipieć idzie.. Raz na miesiąc wizyta to za malo dla mnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 18:46
-
Hej dziewczyny, widzę, że u was dużo się dzieje, jak zwykle zresztą mam dużo do nadrobienia
Mała wszystkiego najlepszego
U mnie od wczoraj też trochę gorzej, jakieś skurcze mam czy coś takiego, zwiększyłam dawkę magnezu, i leże :/ale jutro połówkowe nie mogę się doczekaćMadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Shibuya tak jak pisalam juz, jeden lekarz mi mowil, ze szyjka pow. 2.5 cm jest ok. Przy skracajacej trzeba lezec i lezec (tylko wizyta w wc).
4 tyg.temu mialam usg dopochwowe u swojej gin i mowila, ze mierzy 4 cm. 1,5 tygodnia pozniej bylam u innego lekarza w innym gabinecie i mowi, ze 3.3 cm i przestraszona sie pytam ze tak sie skrocila? On mowi, ze lekarze mierza na 2 spsosoby (chyba z wejsciem i bez) i ze wystarczy po milimetrze z kazdej strony inaczej postawic kursor i juz sie robia 2 mm. W pon. moja gin sprawdzala na fotelu i powiedziala, ze jest dluga i zamknieta (recznie, a nie przez usg) i wierze, ze jest dobrze. Wizyte sobie bede brala co 3 tyg.bo tak sie lepiej czuje niz co 4, ale za te 2 tygodnie jesli lekarka sama nie bedzie chciala jej mierzyc dopochwowo, to sama o to poprosze dla wlasnej wiedzy.
Ja ekspertem nie jestem, ale mysle, ze nie musisz sie martwic, a jesli chcesz zapobiec skracaniu to b.oszczedny tryb zycia, tyle tylko, ze to i tak nie daje gwarancji, ze sie nie skroci.
Mysl pozytywnie:)Zorro, Shibuya lubią tę wiadomość