X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, dzięki, z mężem juz ok.

Dziewczyny, noc miałam straszną. Jestem bardzo niespokojna. Młody coś się nie rusza. Wczoraj rano brykał, w ciągu dnia nie wiem, bo byłam więcej w ruchu, a wieczorem jak się położyłam, to poczułam coś ze dwa razy, ale nie wiem czy to był on czy moje jelita... Co chwilę się w nocy budziłam i wsłuchiwałam w brzusio, ale głucho :( teraz zamierzam zjeść porządne śniadanie, może go coś ruszy. Ale jestem juz tak przestraszona, że masakra :( pewnie wszystko jest ok i to tylko panika, ale jednak czuję się z tym źle :/ mąż też się teraz trochę zestresował i powiedział, że mam mu dać znać jak się ruszy, bo też Sos będzie denerwować. Ech.. Jak nie mąż siedzi cały dzień cicho, to teraz Mały :( ci faceci...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ma charakterek po tatusiu :) spokojnie napewno sie ruszy moze sue rusza a ty nie czujesz bo kopie w stronę pleców. Moj siedział cicho przez dwa dni potem zaczął brykać a dzis pewnie znowu cisza bedzie..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym myślała, że się odwrócił i byłabym spokojna gdybym w środę na usg nie widziała, że jest przodem do pleców, a i tak go czułam :p ale też tłumaczę sobie to tym, że ułożył się tak, że go nie czuję. Nie mogło przecież się nic złego stać...
    Kurde, jak będzie miał charakter po tatusiu, to chyba się załamię :p

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z glukozy. Powiem wam dobrze ze była moja klientka bo u nas nie wolno cytryny i juz miałam zwymiotywac:( zlitowala się nade mną i dała trochę cytryny;) dałam radę ale teraz mi niedobrze:(

Modliszka ja też świruje od wczoraj bo młody prawie wcale się nie rusza. Czekałam na jego godz a tu cisza. Ale dziś rano dal znać o sobie więc trochę się uspokoilam bo teraz znowu cisza:(

Shibuya fajne mebelki i ściany;)

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, no właśnie ja tak samo :( przyzwyczaił mnie to tego, że wystarczy, ze się położę i juz brykał, a tu wczoraj wieczorem cisza jak makiem zasiał :/
    Ale teraz w końcu po bananie, batoniku musli z czekoladą deserową i szklance mleka, w końcu Pierdołek raczył się ruszyć. Więc jestem nieco spokojniejsza :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Shibuya, super mebelki, a kolor ścian po prostu rewelacyjny. Bardzo mi się podoba :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka mój nawet po glukozie się nie rusza teraz:( mam nadzieję że to wina pogody ze tez im się nie chce

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit teraz się obudził:) od razu mi lepiej;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, od razu lżej na sercu prawda? :p mój mi teraz skacze po pęcherzu, ale jakoś mi to nie przeszkadza :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kamień z serca;) ale to chyba faktycznie przez pogodę bo chwile poskakal i koniec a tak zawsze dłużej wariuje. Najważniejsze ze mnie uspokoił.
    W środę wizyta to zobaczę mojego babla;) kurcze na jedne wyniki musze czekać 5 dni wiec nie będę miała na wizycie:/

Jakie plany na dziś dziewczynki? U nas pada mąż do pracy na 14 wiec zostaja nam chyba planszowki w łóżku;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyjaciółka pokazała ile ma ciuszków dla młodego wiec nic a nic nie musze kupować;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • haen Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a w domu czekssz na 2gie pobranie krwi po glukozie czy w laboratorium?

Dla mnie aktywnosc dziecka o ktorej piszecie jest nieznana, tzn.o ile rozumiem, ze za kazdym razem jak sie kladziecie i sie rusza? Moze za duzo sie ruszam i je usypiam :D no ale to tez kwestia tluszczyku, ktory mam akurat tam gdzie teraz jest dziecko, wiec zjawiska podskakujacego brzucha nie zaobserwowalam, maz nie poczul ruchow, ja ruchow nie odbieram jako kopania (nie mam tez poczucia nacisku na jakies narzady), a raczej bulgotanie czy delikatne puk puk, co mnie ciekawi, czy z czasem sie to zmieni czy ja taki dziwolag jestem :D

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, ja 5 dni musiałam czekać ma grupę krwi i tez się nie wyrobiłam na badania :/

Też wydaje mi się, że pogoda ma wpływ na nasze Maluchy. Mój też się uspokoił już.

Ja dzisiaj nie mam żadnych planów
    Pogoda nie rozpieszcza :/

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen w domu;) ale tylko dlatego ze to moja klientka która mnie bardzo lubi wiec pozwoliła żeby mąż mnie wziął do domku;)
    Zaraz właśnie jadę na drugie pobranie krwi.

Modliszka ja właśnie na badania przeciwciał w krwi czekam 5 dni. Mam nadzieję że wyjdzie ok bo trochę się boję tej naszej niezgodności;/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam jak wasze babelki skacza, kopia, naciskaja na pecherz itd...
    A ja tak jak ty Haen nie odczuwam tego az tak bardzo. Pierwszy raz poczulam delikatne pukniecie tydzien temu pozniej tez wiec wiedzialam ze to malutka :)
    Ale przez weekend nie czulam wcale, wczoraj pod wieczor kiedy wylozylam sie na lezaku takie baaardzo delikatne ale sama sie zastanawiam czy to jelita czy malutka.... tlumacze sobie to polozeniem lozyska i moja aktywnoscia ... bo inaczej bym zwariowala!!!

Dzis usg wiec dowiem sie czy wszystko ok (Anet Ty tez prawda ? :) )

Chcialam dzis zalozyc wczorajszy biustonosz patrze a na nim plamki od srodka miseczki ocho czyli sie zaczyna dziac cos w cycuszkach hehe

Shibuya sciany rewelacyjne, a jak dasz dodatki rozowe czy niebieskie to oba beda pasowaly ;)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez słabo czuje ruchy i zaczyna mnie to martwic bo z dziewczynkami czułam juz na tym etapie bardzo ale to bardzo wyraznie.

Moja starsza córke cos opętało nie moge sobie od wczoraj z nią poradzić:/ JAk wrócila od swojej prababci to siostre zaczeła bic. Wczoraj ja popchnela jak siedziala ze młoda uderzyła główką w podłoge, potem ją zamkneła w pokoju jak byam w łazince a dzisiaj rano juz ja pilotem uderzyła. Normalnie nie wytrzymalam bo tłumaczenia nic nie daja i klapsa jej w tyłek dalam. Nei jestem za tym ale juz poprostu nei mam sily. Tłumacze jej a ta stoi i mi się w twarz smieje. Nei wiem czy to prababcia ja tak nabuntowala czy co. Normalnie siedze i rycze

Moja kolezanka urodziła w nocy swoje maleństwo przez cc bo sie pepowinką owineło. Wogole cała ciąże miała mieć dziewczynke a urodziła chłopca. Ona jest w takim szoku ze dzisiaj była u niej psycholog. Prawdopodobnie dostala depresji poporodowej. A jeszcze wczoraj pisalam ze bylo tak rozowo ze az mdlilo.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya mam,takie same panele !

Moodkiszka solidarność plemników :P jaki ojciec taki syn haha. Dobrze ze z mężem wszystko dobrze:)
    A z ruszami tez tak mam.. Kiedys przez caly dzien praktycznie sie nie ruszała. W nocy tez Malo i zamiast spac to się slucha i patrzy ...
    A moja ma stale pory w których sie rusza wiec jak widzę ze nic to panikuje dopiero :P zawsze o 4 w nocy, 6, po śniadaniu, po obiedzie i wieczorem non stop :) ciekawe czy tak będzie tez jak się urodzi :P

Rozmarzona właśnie dokladnie.. Tak jakby za nerw cos szarpnelo czy cos. Sama nie,wiem.
    będziesz to zapytaj co to moze być..

Aparatka a powiedz mi nie miałaś w poprzedniej ciąży z szyjka nic,i te ruchy niskie byly normalne dla twojego gin?
    Wiecie co mi pomaga na ciągnięcie brzucha? Jak spie to wkladam sobie poduszkę cienka no jaśka pod tyłek.. I wtedy brzuch mi opada na poduszkę i nie ciągnie :)
    Moze,komuś tez,to pomoże :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka nie strasz ! Bo ja mam ciuszki rozowe i kilka białych na wszelki wypadek :P to tez koszty taka pomylka z płcią,...

Ginger a po co robiłaś badania na konflikt ? Jakie macie grupy krwi z mężem? Ja mam rh+ mój tez wiec ja nawet nie robię badan bi nie ma szans na konflikt.. :Pmusialabym miec minus a on plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 09:51

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulkaa z szyjka mialam problemy i to spore ja od 33 badz 34 tygodnia nie pamietam dokładnie nie mialam szyjki wcale juz i tylko czekali u mnie na rozwarcie i skurcze. Od 24 skracała sie cały czas. Straszyła mnie ze jak nie bede lezec to urodze za szybko ale donosilam do 39 tygdonia:) I wcale nei lezalam calymi dniami robilam sobie takie polegiwania dwa razy dziennie po godzince tylko zeby odpoczac

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger u nas też jest konflikt serologiczny (ja -, mąż+). Juz 2 razy miałam robione badania na obecność przeciwciał i żadnych nie stwierdzono :-)

Kurczę, faktycznie niezły szok dla tej dziewczyny... Swoją drogą moja koleżanka parę lat temu miała identyczną sytuację. Miała być córka,a urodził się syn ;-) Tyle,ze ona była przeciwniczką ubierania dziewczynek na różowo i mieli sporo kolorowych ciuszków. Jak widać takie pomyłki zdarzają się do dzisiejszego dnia...

perelka89 lubi tę wiadomość

Synuś :-)
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ