Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Ci tak.
Biore letrox 75 przy tsh 2 z czyms.
Caly czas na etapie ciazy mi sie takie utrzymuje i nie rosnie wlasnie dzieki tej dawce.
Jak widzisz biore go codziennie,a nie co drugi dzien, w wiekszej dawce i moje tsh ma sie dobrze, nic tez nie jest mojemu Malenstwu.
Wyniki na pewno Ci sie poprawia..
Nie mozesz sie tak nakrecac bo co druga z nas ma wyzsze tsh,bierze lek i zyje z tym na codzien.
Nie ufasz jej bo Ci kazala brac ten lek czy jak?
Jak dla mnie dobrze zareagowala,ze Ci przepisala to co trzeba.
Teraz jak juz bedziesz brala letrox to nie ma co sie tak bac bo organizm dostaje to co trzeba i nie trzeba miec ciagle w glowie "tsh.. tsh.."bo to nie jest jakas smiertelna choroba,a organizm teraz sam podejmie kroki.
Badz pod stala opieka endo czyli co miesiac, czy tam co ile Ci karze przychodzic z wynikami i sie nie nakrecaj bo masz powtarzam juz to co trzeba lekiiiii.Jestes juz z nami -
Ja mam koszule do karmienia M. a na porod nie kupowala, w sumie nawet nie pomyslalam!!! trzeba miec swoja czy dają szpitalną?? to pewnie zalezy tez w jakim szpitalu..
a majtki poprodowe to bym wziela rozmiar 38-40 i koniecznie siateczkowe (podobno lepsze) -
Anula a jaki miałaś rozmiar przed ciąża ?
No raczej trzeba miec wszędzie.. Bo pójdziesz di szpitala to każą ci sie w cos przebrać na pewnoi raczej w tym zostaniesz juz do porodu
Wiem ze po porodzie bedzie do wyrzucenia pewnie ta koszula wiec kupie jakas taniaa po porodzie ze 2 żeby byly na zmianę ..bo nigdy nie wiadomo ile sie tam bedzie jednak..
-
wczesniej mialam S, kupilam rozmiar wieksza
-
Mi w szkole rodzenia mowili zeby majtki kupić większe bo tam oprócz naszej pupy mają jeszcze wejsc dwie pieluchy poporodowe... Ja zmierzam kupić jeden rozmiar wieksze.
Shibuya skoro ta endo nie ma za dobrych opinii to zapisz się do kogoś innego. Będziesz spokojniejsza. A do tej najwyżej jeszcze z raz pojdziesz na wizyte.
-
Ja biore chyba minimalna dawke bo 12.5 euthyroxu, tsh mam dobre 1,33, a czemu biore - za wysokie przeciwciala anty-g; max. wartosc w moim lab.to ok. 115, a ja przed ciaza w krytycznym momencie mialam 360!! 2 ginow widzac moje wyniki w 5-6 tc. od razu zalecilo mi konsultacje u endo, bo na tak wczesnym etapie nieleczona tarczyca moze prowadzic do poronienia... Endo zalecil przy moich wynikach (przeciwciala na poczatku ciazy nizsze, ale dalej pow.max wartosci) minimalna dawke, zeby hormony ladnie sie trzymaly i nie skakaly i lepiej je brac, bo nie zaszkodza (bo jednak za wysokie przeciwciala to nic dobrego) a moga pomoc lub zapobiec. Bede je brac do konca ciazy, po ciazy okaze sie co dalej. Obecnie przeciwciala sa ok, tsh tez. Dodatkowo dostaje recepte na wit.D i jod, ktory tez jest wazny w ciazy.
A jak poczytalam o skutkach nieleczonej tarczycy, to tym bardziej sie ciesze, ze lekatze tego nie zbagatelizowali.
No spe pewnie czasami buerzes lub bralas? Moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u dzieci, ale wiadomo ze jak brzuch sie spina, to lepiej ja wziac i zelzyc skurcze czy napiecie niz mialaby byc gorsza sprawa. -
zapomnialam napisac licytacja byla na allegro kotek poszedl za 42zł.
Jak chcecie moge coś tutaj wystawić u nas na forum:) Kto wylicytuje moge dla niego wystawic na allegro na kup teraz za ta cene jaka wylicytowal.
Dzisiaj wizyta u nowego ginekologa ciekawe jak bedzie. no nic musze wytrzymac do 17:50 az:P
Wczoraj moj zabral mnie na przejazdzke 350km od domu bez dzieci troszke to bylo podejzane jak dla mnie no ale pojechalam i co kupil nowe auto. Nie powiem jest sliczne ale kurde wesele byloby za ta kase:( 700km w jeden dzien to nie zbyt dobry pomysl dla ciezarnej boli mnie dupa i krzyz....
Skarb Ty sie tam nie daj w tym szpitalu. Nie ma czegos takiego jak krew niewiadomego pochodzenia. Zazadaj konsultacji z innym lekarzem niz Twoja prowadzaca.
-
Shibuya to zazdroszczę ci jak ty leków żadnych nie bierzesz e ciąży
ale,witaminy chociaz bierzesz? Ja bez leków to bym albo stracila ciaze albo wylądowała w szpitalu:P
I znowu upaly:( ...
Niesmialo witam sie w 6 miesiacu:P chociaż juz sama nie wiem jak liczyc:P
Ale to leci...natali101 lubi tę wiadomość
-
izulkaa - czyli od 22 tyg jest 6 mies.? bo ja już się w tym nie moge połapać - na każdej stronie piszą co innego, pominę że wg belly już od tego tygodnia jestem w 6 mies
a w ogóle to dzień dobry wszystkim! nareszcie piątek, jeszcze tylko 10 dni roboczych i zasłużone wolne!