X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka fajnie masz :)
    Ja bym nie raz chętnie posprzątała porządnie ale nie da,sie:P jak nie brzuch to mąż :P

O boziu jak mnie podbrzusze boli :(...
    Idę się polozyc spać chyba..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieram się do Ikei w przyszłym tyg to,ciekawe ile pochodze :P poloze sie najwyżej na jakiejś kanapie tam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:58

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny któraś z Was kilka dni temu wklejała taki szybki przepis na ciasto czekoladowe. Nie zapisałam sobie a teraz nie mogę go na forum znaleźć. Proszę o wrzucenie go ponownie :) Pamiętam, że w składnikach były 2 tabliczki czekolady (mleczną i gorzka) oraz kostka masła.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam do was pytanie. Ostatnio na usg moja Pani doktor nie mogla dojrzec zoladka mojej coreczki stwierdzila ze byc moze mala nie napila sie akurat wod. Bardzo sie martwie. Czy moze tez sie z czyms takim spotkalyscie?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, a to bylo pierwszy raz czy juz kolejny? U mojego synka za każdym razem żołądek był wypełniony. Podobno lepiej widać, gdy jest pełny. Nie martw się na zapas

Synuś :-)
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ściągawka do prawie wszystkich przepisów które pojawiają się na forum jest na pierwszej stronie pod listami ;)

Anastazja85 zapewne chodzi Ci o przepis perełki

Skladniki:
    - 6 jaj
    - 100 g mągi
    - 250 g cukru
    - 200 g masła
    - 2 tabliczki czekolady (1 mleczna, 1 gorzka)
    czekoladę roztapic z masłem w kąpieli wodnej, czyli w miseczce nad garnkiem z wodą.
    ubic całe jaja do tego dodac cukier i mąkę
    a na końcu roztopioną czekoladę (jak się schłodzi)
    piec ok 45 min w 170 stopniach
    smacznego (u mnie roznie z czasem, zawsze co jakis czas sprawdzam).
    Blacza okragla.

moodliszka, Anastazja85 lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek mialam usg i to byl pierwszy raz kiedy oceniala narzady wczesniej nic nie mowila no i tego zoladeczka nie mogla dojrzec. Ja juz panikuje no bo jak dziecko bez zoladka naczytalam sie w necie o jakis zrosnietych przelykach, jestem przetazona. Nie wiem czy teraz czekac miesiac do kolejnej wizyty czy isc gdzies wczesniej i to sprawdzic.....

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, musze sie pochwalic,ze moj Mezus jak juz cos robi to tez bardzo dokladnie za co jestem Mu wdzieczna ;)
    Co weekend dzielnie pomaga mi w czynnosciach,ktorych sama nie bardzo juz jestem w stanie zrobic.

Kurcze, tak dzisiaj wykladalam te rzeczy co zamowilam i troche sie zawiodlam bo wrzucil mi jeden krem na odparzenia,ktory jest wazny do pazdziernika tego roku ;/
    Eh w opisie inne daty,a widze,ze do paczki tak naprawde losowo z data.
    Tak myslalam,ze za szybko troche te pielegnacyjne zamawiam,a nastepnym razem w uwagach zaznacze,ze chce z dluzszym terminem przydatnosci produkty.

Puli,kurcze ciezka sprawa,a lekarz jak Cie uspakajal?
    Mysle,ze dla swojego spokoju zrobilabym dodatkowe badania bo pewnie ciagle bym o tym myslala.
    Nie ma co sie nakrecac,ale takie upewnienie sie da Ci spac w nocy :)

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona na to musze mojemu wjechać na ambicje chyba :P
    Ja go musze trochę naprosić zawsze ale zrobi jak proszę :P

Puli tez bym,szła do kogos innego.. Moze przed badaniem po prostu wypij więcej wody..wez ze sobą na badanie butelkę i zobaczysz

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, lekarz prowadzacy to troche nijak sie ma do endokrynologa.
    Moim zdaniem powinnas sluchac endo i tego co ona Ci zalecila.
    Bierz narazie tyle ile Ci kazala,a po miesiacu jak idziesz do niej na kontrole to zobaczy czy trzeba zwiekszyc dawke badz nie..
    Kazda z nas tlumaczy Ci,ze ten lek nie szkodzi tylko wrecz pomaga szczegolnie MALENSTWU,ale to juz Twoja decyzja czy bedziesz sie sluchala sapecjalistki w dziedzinie endokrynologii czy ginekologa.
    A wynikami nie masz sie co zastanawiac dlaczego moga wyjsc zle bo tsh skacze w ciazy przede wszystkim i moze rosnac,wiec wtedy dostaje sie wieksza dawke hormonu,ktory powtarzam nie szkodzi Malenstwu.
    Bardziej juz uspokoic nie potrafie..

izulkaa, haen, Shibuya, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nie zawsze jest tak kolorowo bo czasem sie buntuje hihi i musi troche pod nosem popyskowac :D
    Innym natomiast razem jest tak Kochany,ze jak leci ze sprzataniem to nawet tych rzeczy,o ktore nie prosilam :O
    Widzi,ze juz gorzej robi mi sie pewne rzeczy i bierze sie sam za to ;)

Puli, nie czytaj na necie Kochana bo to tylko czlowiekowi nerwow wiecej doda,a tam zazwyczaj samych negatywnych rzeczy idzie sie naczytac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 16:14

• Zorro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli, czasem tak bywa, że nie widać. Na pewno żołądek jest na swoim miejscu, ale jak ma Cię to uspokoić to idź na usg wcześniej. Długotrwały stres nie jest korzystny. Dzieci chętniej połykają słodkie wody płodowe, więc zjedz sobie jakąś czekoladę albo napij się coli przed badaniem. Na pewno będzie bardziej ruchliwa, ale przecież Tobie zależy na sprawdzeniu żołądka.

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f6e056488905675fmed.jpg

obiecałam dodać;P

moodliszka, Marta1986, mikado, Rozmarzona, Aga_502, Ona_89', Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka tez mam nadzieje ze to lozysko sie podniesie... tylko chyba musze troche zwolnic bo dzis to na jakims speed-zie i teraz odczuwam przemeczenie...
    Ale mi slinka cieknie na to ciacho twoje !! Nigdy nie robilam bezy ale chodzi za mna takie z malinami i gorzka czekolada mhhh ... :D

Shibuya rozumiem ze ufasz ginowi ale jesli on nie jest tez endo.. powiem tylko tyle ja bym brala eutyrox i koniec kropka! Bo mozesz zaszkodzic sobie i dziecku!
    Moj gin nawet sie nie wypowiada na temat tarczycy kaze konsultowac sie z moim endo...
    Kiedys jak skonczyl mi sie eutyrox poszlam do rodzinnego po recepte, ten sie mnie pyta ile wynosi tsh mowie ze ponad 3 a on do mnie: to po co bierzesz te tabletki norma jest do 4! Bozee co za lekarz.... a takich pelno niestety!!

Widze dziewczynki ze mnie wczoraj Mala zainspirowala sprzataniem ....a dzis to jakas fala czysciocha przeszla :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, a ti ti niedobra chwalisz mi sie tu zakupami i kusisz do grzechu :D
    Ja juz zapakowalam po czesci kolejny koszyk zakupow na allegro,ale jeszcze sie wstrzymam z zamowieniem ;)

Naszlo mnie na smazone ziemniaczki z cebulka i szyneczka na ostro popijane mleczkiem,a teraz zgaga meczy :O ;)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ja tez juz mam upatrzone kolejne zakupy :) ale wstrzymuje sie ..zobaczymy ile wytrzymam :P uzależniające to jest niestety :Pa tobie to dopiero przyszla paka cala to weź sie zajmij wypakowywaniem :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zamiar zapakować mala do tego kombinezonu jak będziemy wychodzić ze szpitala no i potem moze się przyda :P wzięłam rozmiar 62 w razie jak by duza byla a z drugiej strony i tak będzie naubierana jeszcze w spioszki czy cos:P wolalam większe kupic niż za Male :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 19:09

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehe i dobrze,ze sie datom przyjrzalam :)
    Teraz koniecznie bede zaznaczala,ze chce dluga date terminu przydatnosci kosmetyku i mam nadzieje,ze zwroca na to uwage.

Tez kombinezon troszke wiekszy bede brala by na troche byl.

Mysle, czy koszule do karmienia wziasc w rozmiarze S czy M?
    Zawsze S nosilam,ale po porodzie to moze lepiej wieksza wziasc co myslicie?

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule do porodu wzielam L, a po porodzie M.
    A moj rozmiar przed ciaza to M.

Macie racje zakupy uzalezniaja :) zauwazylam ze przynajmniej co 2 dzien cos kupie ... to platki kosmetyczne to patyczki to husteczki nawilzance (wzielam te kindi clinick bo 4paczki za 11 zl... jak cos maz do samochodu zabierze :P ) to czapeczka ...... takie pierdolki a ciesza :)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam wziac o rozmiar większe...chociaz w sumie teraz juz bym potrzebowała większej :P ale wciskam sue w mój rozmiar:P
    A majtki jednorazowe jaki rozmiar bierzecie? Bez sensu to wszystko bo nie wiem ile mi urośnie pupa jeszcze:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ