X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mimo, że mało piszę, to czytam Was codziennie. Ostatnio weszłam na lipcówki zamiast listopadówek przez pomyłkę, czytam i czytam i mówię do siebie: to nie moje dziewczyny przecież ;) Wczoraj miałam połówkowe. Zdrowa baba ważąca 415g. Odetchnęłam z ulgą i dziś od rana szał zakupów internetowych mnie dopadł. Miłego dnia.

Mala_Czarna_89, perelka89, haen, MadaLena30, Shibuya, Rozmarzona lubią tę wiadomość

0d3b31df20.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do majtek: miałam kupione malutkie a leciały mi z d... bo te podpaski poporodowe są naprawdę wielkie i siłą grawitacji ściągało je w dół :D

Pamiętacie, że wczoraj jedna babcia ustąpiła mi miejsca na przystanku? Nie skorzystałam, ale niedługo przyszła inna babcia i zapytała mnie, czy będę korzystać z tego miejsca i dopiero gdy zaprzeczyłam, to sama usiadła. W McDonaldsie natomiast nie musiałyśmy czekać na zamówienie, tylko dostałyśmy taki stojak na rachunek i powiedzieli nam, że mamy sobie usiąść, a ktoś przyniesie nam jedzenie :)

Moje dziecko rozwala kasiurę po ojcu :P obkupiła się w ciuchy, ale przyznam, że gdyby były w większym rozmiarze, to sama bym założyła.

Za to młodsze dziecko wczoraj skopało tacie intensywnie twarz, bo położył się buzią na brzuchu :)

Kulam się już dziewczyny. Mam problem z zawiązaniem butów, opiłowaniem paznokci u stóp, o goleniu nie wspominam. Mam nadzieję, że brzuch w końcu przestanie rosnąć

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos liczenia: podobno od 27tc zaczyna się III trymestr :D :D :D :D :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia,no właśnie,sama nie jestem pewna :P albo od 22 albo 23 :P dlatego napisałam ze nieśmiało sie witam :p hihi
    Moze wypowie sie ktos jeszcze ? :)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Molcia,no właśnie,sama nie jestem pewna :P albo od 22 albo 23 :P dlatego napisałam ze nieśmiało sie witam :p hihi
    Moze wypowie sie ktos jeszcze ? :)
    ja gdzieś widziałam, że od 22,5 tyg ;) tylko jak liczyć to pół tyg? ;)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna wczoraj moja przyszla niedoszła tesciowa stwierdzila ze jestem wielka i wygladam jakbym miala zaraz urodzic:/

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ale to było złośliwe czy sympatyczne stwierdzenie? Moja wczoraj (dyplomatycznie) powiedziała, że brzuch mi już raczej niewiele urośnie :)
    Ale przyznaję, że wszyscy, moja mama, teściowa, znajome i mąż (co najważniejsze ;) ) mówią, że bardzo promiennie wyglądam w ciąży. Miło mi to słyszeć, bo ciężko się tak czuć mając +10kg

A śniło mi się, że wyszły mi rozstępy :O :O :O Jak tam u was dziewczyny, mam nadzieję, że się nie pojawiły?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna oczywiscie ze złośliwie to powiedziała. Ona nigdy za mna nie przepadala bo mam odmienne zdanie niz ona. Dla mniej licza sie papieroski i ciuszki a nie to czy dzieci maja co jesc.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:34

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nie potrafię zrozumieć, dlaczego ludzie bywają tacy wredni. Spotkałam mnóstwo kobiet w ciąży, które nie wyglądały zbyt dobrze, ale nigdy bym im tego nie powiedziała no bo i po co

haen lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj jak wrocilismy z nowym autem to usłyszalam jak do mojego mowila w kuchni wiez teraz CI kobieta nie pasuje do samochodu. Aż się we mnie zagotowało wpadłam i mówie no może Pani pasuje osoba która wyglada jak alkoholiczka. Poryczalam sie i poszlam do łazienki mój pobiegł za mna i oczywiscie pocieszal ze mnie kocha i wogole. Ale kurde jak tak mozna jestem grubsza teraz nie moge sie zajebiscie ubrac bo poprostu brzuch mi nei pozwala na to. A zreszta jak ja mam wygladac przy dwojce dzieci i to jeszcze z brzuchem jak anorektyczka z wybiegu???
    MA zakaz przychodzenia do nas po tym. Powiedzialam mojemu ze jak ja zobacze w naszym aucie badz naszym mieszkaniu to odchodze od niego bo mam juz serdecznie dosc jego rodzinki

ug376iyelyb9zcc9.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż trzyma twoją stronę? Fajna kobieta, żenada, nic więcej. Nie denerwuj się idiotami, masz swoją rodzinę, a od niektórych trzeba się odciąć. Choćbyś była najbrzydsza na świecie, to jej syn sobie ciebie wybrał i pokochał i powinna cię szanować.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aparatka wrote:
    wczoraj jak wrocilismy z nowym autem to usłyszalam jak do mojego mowila w kuchni wiez teraz CI kobieta nie pasuje do samochodu. Aż się we mnie zagotowało wpadłam i mówie no może Pani pasuje osoba która wyglada jak alkoholiczka. Poryczalam sie i poszlam do łazienki mój pobiegł za mna i oczywiscie pocieszal ze mnie kocha i wogole. Ale kurde jak tak mozna jestem grubsza teraz nie moge sie zajebiscie ubrac bo poprostu brzuch mi nei pozwala na to. A zreszta jak ja mam wygladac przy dwojce dzieci i to jeszcze z brzuchem jak anorektyczka z wybiegu???
    MA zakaz przychodzenia do nas po tym. Powiedzialam mojemu ze jak ja zobacze w naszym aucie badz naszym mieszkaniu to odchodze od niego bo mam juz serdecznie dosc jego rodzinki
    wk**wiają mnie takie głupie babska, zignoruj ją i tyle, moja teściowa też do aniołów nie należy, ale nie wyobrażam sobie żeby sobie pozwoliła na taki komentarz do mnie - trzeba było jej wygarnąć, że sobie nie życzysz takich komentarzy w swoim domu, w ogóle najwyższa pora chyba jej wygarnąć raz na zawsze tak żeby jej w pięty poszło takiego chamstwa nie można tolerować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:01

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój partner bo to nie mąż też przez nią. Ona uwaza ze szkoda kasy na slub:/ Lepiej jej do kieszeni dac na imprezy;/ Nie no stoi za mna ale tez nie potrafi sie jej postawic za bardzo.
    Staram sie nie denerwowac ale czasmai nerwy juz puszczaja bo ja potem biore to do siebie bardzo. Mialam kiedys figure modelki no ale w ciazy nei da sie byc szczupła i z wklesnietym brzuchem

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, ludzie zawsze będą gadać czy się jest szczupłym czy trochę większym. Ja jestem bardzo drobna, przytyłam od początku ciąży ponad 8kg, ale weszło mi tylko w brzuch i cycki. I jakie komentarze słyszę- (od położnej)"jejciu, poza brzuchem to w ogóle pani nie widać". Od koleżanki- "zacznij normalnie jeść zeby dziecko miało czym się odżywiać" :-) "połknęłaś piłkę do kosza?". Powiem Wam,ze mam duży dystans do siebie i nie biorę sobie do serca takich uwag. Ale nie mogę sobie odmówić przyjemności i zawsze się odcinam :-)
    Jakis czas temu mąż rozmawiał z teściową przez Tel i opowiadał jej, ze któregoś ranka bylo mi słabo i prawie zemdlałam (przez spadek ciśnienia) a teściową na to "bo ona zdecydowanie za mało je". Mąż ją wyśmiał i powiedział,ze jem znacznie więcej i częściej od niego ;-) Poza tym widujemy się raz na parę miesięcy i wysnuwa takie wnioski niby na jakiej zasadzie? Ehhhh

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    załozyłam watek na forum pomoc dla Kubusia:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka wiem ze latwo powiedziec zebys ja olala-trudniej to zrobic, ale musisz dla dobra swojego i dzieci!! Szkoda ze raz a dobrze Twoj facet nie wygarnal jej ze nie zyczy sobie takich tekstow-moze to by bardziej poskutkowalo... ale czy on jednak troche nie jest pod jej presja?
    To za gruba to za chuda .... a one/i to chodzace idealy niech w lusterko spojrza!!!
    Najwazniejsze to zebysmy my dobrze sie czuly i nasze maluszki-niech urodza eie zdrowe, a pozniej bedziemy laski z bobaskami ... wtedy nam powiedza taka zgrabna a bobaska urodzila, a ty Aparatka bedziesz znowu laska i to po 3jce :)

Wzielam sie wkoncu za porzadki w szafie .... robie na raty bo prawie wszystko przymierzam i dziele na teraz pozniej i do wyrzucenia .... i stwierdzam ze z calej szafy to chyba 2/5 ubran jest sensownych :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, nie przejmuj się nią :/ wiem, że łatwo powiedzieć, ale wiesz... Stresowanie się, to kasowanie swojego mózgu czyjąś głupotą, wiec po prostu nie warto :) :* główka do góry :*
    Jak tak czytam o takich komentarzach, to zaczynam jeszcze bardziej doceniać moją teściową, która wszystkim wokół mówi, że ładnie wyglądam w ciąży, choć ja sama czuję się jak wieloryb :p

Byłam z mamą i siostrą tradycyjnie na zakupach i stwierdziłam, że to był raczej ostatni raz.. Po prostu coraz częściej robi mi się słabo niespodziewanie. Do tego stopnia, że w biedronce usiadłam sobie dzisiaj przy lodówkach :p bo inaczej bym chyba zwyczajnie upadła. Później się wkurzylam, bo mama wjechała na teren osiedla (mieszkamy na ogrodzonym), żeby podjechać bliżej klatki z tymi zakupami, no to jakaś głupia cizia, która rozmyśla nad tym jak kwiatki zasadzic na osiedlu juz miała pretensje ze mama pojechała o te kilka metrów bliżej. Oczywiście nie rzucała pretensjami do mnie tylko szli sąsiedzi i widziałam jak juz pokazywała palcem na samochód, a później kiwnęła głową na mnie. Zignorowałam ją, bo stwierdziłam, że nie mieszka tutaj, wiec może mnie pocałować w dupę. Może i faktycznie jesteśmy umówieni z sąsiadami tak, że nie wjeżdżamy pod klatki, ale uważam, że jeśli ja, kobieta w ciąży, raz na tydzień na pięć minut podjadę sobie bliżej z zakupami, to nikomu nic się nie stanie. Zwłaszcza, że niektórzy wyjeżdżają nagminnie tylko dlatego, bo nie chce im się przejść tych 100 metrów od parkingu choć nie mają żadnych bagaży czy zakupów.
    Dlatego chyba od następnego razu będę sobiezamawiac zakupy przez Tesco. Przynajmniej wszystko mi wniosą, a ja nie ryzykuję, że zrobi mi się słabo niespodziewanie...

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodkiszka ja też w ciąży zaczęłam zamawiać z dostawa do domu w Tesco :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ