X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie nei przejmowac jak juz odpyskowac jej ale w ciazy kurcze no nie da sie tak wchodzi do glowy przez hormony ze szok.
    A moj faktycznie jest pod presja chociaz ma juz swoje zdanie i zaczyna robic po swojemu a nie pod dyktando jej. Ostatnio jego powiedzenie "moje zycie i Ty mi go układać nie bedziesz"

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ja jestem w ciężkim szoku ze tacy ludzie są na tym świecie. Twoja nie teściowa widzę przegina konkretnie:/ chyba dopóki jej twój partner nie powie dosadnie co o tym myśli to będzie tak robiła dalej bo to taki typ czleka:/ tak jak dziewczyny piszą nie warto sobie nią głowy zawracać. Wiem ze to przykre dla ciebie ale najważniejsza jest twoja rodzina a ona cię kocha taka jaka jesteś. I pamiętaj nikomu nie musisz nic udowadniać!

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja na początku też zamawiałam, ale później życie się tak potoczyło, że mama też wylądowała na długotrwałym L4, bo ręka odmówiła jej posłuszeństwa po usunięciu części piersi i węzłów chłonnych, no i dla towarzystwa zaczęłyśmy sobie jeździć na zakupy razem. Ale teraz jednak wrócę do Tesco, bo tak będzie dla mnie najlepiej. Mamę też muszę przekonać żeby sobie zamawiała przynajmniej te najcięższe rzeczy, bo siostra nie zawsze jest w domu by jej pomóc wnosić wszystko :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja biore leki na tarczyce ale eupharox 50 czy jakos tak :p
    Powiem szczerze ze czulam sie po pierwszych dawkach nie do zycia i wydaje mi sie ze puchne od tego bo waga to tylko +2kg a wygladam jak bym przytyła z 15

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się zastanawiać nad tym Tesco. Co prawda mam pod nosem i zakupy robi mój mąż ale wtedy bym go odciążyla. Ile kosztuje tam dostawa?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger zależy od dnia i godziny na którą zamawiasz :) do 10 złotych max, ale ja jeszcze tyle nigdy nie zapłaciłam :) zawsze place 4,98 czy jakoś tak :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, zalezy od dnia i godziny. Przeciętnie od 6 do 10 zl. Ja korzystam z dostaw Tesco od dawna, nigdy się nie zawiodłam :-)

Synuś :-)
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie wydaje mi sie ze ona jest zazdrosna o niego wkoncu ukochany synus mimo iz ma ona 6 dzieci. Wogole zazdrosci nam ze mozemy sobie wynajac mieszkanie za 2tys bo i tak wyjscia nie mamy i musimy wynajmowac ze stac nas zeby kupic drozszy samochod za gotowkę ale wkoncu odkladalismy na cos lepszego i ogolnie ze dzieci dobrze chodza ubrane o mojego tez dbam i mu sama kupuje ciuchy bo on jak kupi to ojej masakra normalnie:P:P:P Nie jest nam jakos łatwo finansowo ale dajemy rade jakos. Jest sezon jest lepiej jest przestuj jest gorzej chyba jak u kazdego. Ona nie umie pojac ze on juz jej kasy nie daje tak jak kiedys

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiecie co własnie mi siara poszla z lewego cycka ale mi mokro masakra musze zobaczyc czy mam jeszcze wkladki laktacyjne :/

ug376iyelyb9zcc9.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam auchan direct, tylko oni maja mniejszy obszar dostawy (naset nie wiem czy tylko Warszawa i okolice), dostawa troche drozsza niz w tesco, ale kiedys jak porownywalam ceny produktow, ktore bym zamawiala i wychodzilo, ze taniej czyli w koncowym rozrachunku wychodzi podobnie;) jak juz robie takie zakupy to na maxa: 5 zgrzewek butekek, 3 kg maki, 10 puszek pomidorow, proszek do prania itd.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka a nie myslal, zeby zerwac z nia kontakt albo postawic ultimatum, ze Ciebie zaakceptuje i bedzie szacunek albo zero kontaktu? Nie musi byc miedzy Toba a nia milosci, no ale jakues w miare neutralne relacje...

Moze ta siara to z nerwow

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie nie ma Auchan z dostawą. No nic sprawdzę sobie jak to wygląda w tym Tesco.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, ja chętnie bym się przedstawiła na Auchan, ale tak jak mówisz, wydaje mi się, że on ma bardzo ograniczony obszar dostawy :(

Kurde i sadzic chyba faktycznie te kwiatki tu będą :/ nie wiem po co skoro ludzie, którzy zajmują się podwórkiem nie potrafią nawet porządnie zadbać o trawnik, to co dopiero o kwiaty :/ no ale to moje zdanie xd ja jestem tak minimalistyczna, że jedyne kwiaty jakie akceptuję u siebie w domu, to kwiaty cięte, które wyrzucam jak więdną xd jedyny kwiatek jaki mamy w domu, to storczyk, którym zajmuje się mój mąż :D ja odkąd z nim mieszkam czyli około 3 lata nie podlałam go ani razu xd nie mam ręki do kwiatów :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak z owocami. Dają porządne czy jakieś ściepki? I jak nie maja jakiegoś produktu to dają inny w zamian droższy czy nie dają wcale?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka ja tez nie mam reki do kwiatów wszytski mi zdychaja:( a mój jak sie zajmuje to rosna pięknie

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger dostawa kosztuje kilka złotych ale np przy pierwszej dostawie dostałam rabat 10zł, przy drugiej 20zł, więc i tak wychodzi taniej, niż jakbyś jechała autem. Jeśli chodzi o owoce, warzywa, a nawet mięso to dają zawsze świeże. Raz zdarzyło mi się, że miałam zepsute sery pleśniowe, ale data ważności się zgadzała, więc podejrzewam, że po prostu były źle przechowywane na jakimś etapie. No i w tych autach kurierskich mają zamrażarki, więc wszystko przyjeżdża w dobrym stanie. Nam wożą z Rudy Śl, mimo, że obok mamy tesco. Ale mają tam 30 kurierów, więc dzień wcześniej zamawiasz i jest ;)

Zaliczyłam przychodnię i zakupy. W Kaufie wypatrzyłam karmę chappi 15kg za 35zł. Mam nadzieję, że jak mąż pojedzie z pracy, to jeszcze coś zostanie.

To co dziewczyny, sprzątamy? :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nie karm pieska tym badziewiem! Pedigree chappi friskies czy jak to tam to jeden wielki syf. Ja wiem ze karmy zoologiczne sa drogie ale potem nie będziesz miala problemów z pieskiem zoladkowych bo te syfy niszczą psom caly układ pokarmowy.. Jak Ci pies podrośnie i zacznie jeść karme dla dorosłych to takie wielkie worki taniej wychodzą.. A póki maly szkoda psa na ten syf..

Shibuya, Zorro, MadaLena30, haen lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy weterynarz Ci to powie. A te przysmaki typu rodeo albo dentastix to tez badziew pisze ze dentastix usuwa kamień i poprawia jamę ustna psa a go...prawda lepiej pastę dla psa kupic i raz dziennie jak jest duży kamień smarować..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado wrote:
    Mala nie karm pieska tym badziewiem! Pedigree chappi friskies czy jak to tam to jeden wielki syf. Ja wiem ze karmy zoologiczne sa drogie ale potem nie będziesz miala problemów z pieskiem zoladkowych bo te syfy niszczą psom caly układ pokarmowy.. Jak Ci pies podrośnie i zacznie jeść karme dla dorosłych to takie wielkie worki taniej wychodzą.. A póki maly szkoda psa na ten syf..
    Serio? :O a ja myślałam, że skoro reklamują i nie najtańsza, to dobra. To mnie uświadomiłaś, dzięki. Właśnie w hodowli polecali jakiś no name, ale ponad 100zł kosztowało. Muszę jeszcze raz ich podpytać w takim razie.

Shibuya ja zerwałam tapety w sypialni dzięki tobie i przez ciebie :D :D i jednak tapety będę kłaść, bo ściany pozostawiają trochę do życzenia. Wczoraj zamówiłam, myslę, że w przyszłym tygodniu się za to wezmę :)

A co do sprzątania to u mnie znów podłogi brudne, mimo że ostatni obył błysk :(

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, polecam Acanę. Porownuj sklady,bo to,ze karma jest droga nie oznacza,ze jest wartościowa. Np royal canin czy eukanuba- totalnie nie są warte swojej ceny

Mala_Czarna_89, haen, mikado, mikado lubią tę wiadomość

Synuś :-)
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ