X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Ja już po wizycie wszystko ok glukoza wyszła super i całe szczęście bo pochłaniam dużo słodkiego gdzie przed ciążą słodkie mogło dla mnie nie istnieć :P Reszta wyników też w porządku brzunio mięciutki dr mówił że super chłopczyk dalej zostaje chłopczykiem <3
    W sumie mogłabym nie brać już luteiny ale dla mojego spokoju brać 2*1 dopochwowej nospy już nie biorę od dłuższego czasu i jest ok :)
    Za dwa tyg robimy te szczegółowe USG mam nadzieję że będzie dobrze z tym wymiarem który mamy do sprawdzenia..

haen, moodliszka, Molcia, Rozmarzona, MadaLena30, Shibuya lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wiem właśnie ale dopóki nie będę mieć wyników z posiewu to po co pójdę..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak gorąco co za duchota. Normalnie nie mam siły robić wykrojów zamówień. Jutro pozszywam i moge zbierać nowe:)

Wiecie co dalej nie mam ochoty robić wyprawki dla małej dalej czuje zawód że to jednak nie synek:( Martwi mnie to troszkę że tak zareagowałam.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to na poprawę humorku dziewczynki moja młodsza z rannego spacerku
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebb8f2a5553b.jpg

izulkaa, Micia, Aga_502, moodliszka, perelka89, natali101, Rozmarzona, MadaLena30, justa1234, Shibuya lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ale słodka córeczka, taka do "schrupania" :D.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznotka :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju niech ten mój już wraca z tej pracy, bo mi się zwyczajnie bez niego nudzi :P już się nie mogę doczekać przyszłego tygodnia. W środę za tydzień mój idzie ostatni dzień do pracy i ma urlop :) całe 20 dni dla siebie <3 już chcę być nad tym morzem :)

anet lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka śliczna córcia :-)

U mnie łożysko się podniosło i jest na tylnej ścianie.
    Mąż szczęśliwy, bo wyszło na jego i będzie Ala. Całe usg rozmawiał z doktor, dopytywał o wszystko. Najlepsze, że zanim lekarka powiedziała że dziewczyna,to on już krzyknął córkę widzę.
    Natalce powiemy dopiero w sobotę jak wróci,że siostrzyczka będzie.

moodliszka, haen, Micia, Rozmarzona, MadaLena30 lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, to super, że mąż się tak na córeczkę cieszy, bo widzisz, mój to za życiowy cel postawił sobie spłodzenie syna i jak na początku lekarz powiedział, że będzie dziewczynka, to potrzebował kilku godzin by się z tą myślą oswoić :P no ale później znowu nie mógł uwierzyć, że jednak będzie chłopak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 19:21

natali101 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka zazdroszczę morza :P a nie boisz sie tak długiej drogi? Samochodem jedziecie? Ja się cieszę w sumie ze nigdzie nie pojechaliśmy bo nie dala bym rady..ani jechac ani chodzić i zwiedzać.. Dla mnie 10min spaceru to masakra i mega brzuch ciągnie.. Po wczoraj mam nauczkę .. Bo odchorowałam wczoraj i cala noc.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi i mowil od poczatku ze nie ważne co byle zdrowe :P
    Mówi ze chcial by miec parkę ale życie zweryfikuje to.. Ja i tak się cieszę z tego co mamy :)
    Wiadomo ze zz synem pograł by w piłkę, pobawil klockami i innymi męskimi zabawkami :P byl by wzorem dla syna i uczyl wielu rzeczy ;) alr powtarza ze to bedzie coreczka tatusia :) dzisiaj mowil ze mi jej nie odda i bedzie ciągle nosil:P zobaczymy ...hehe :P
    I mowie mu zr bedzie wzorem i pierwszym obiektem męskim na którym bedzie się wzorować i swe wybory sercowe.. Ja pamiętam jak mówiłam o tacie swoim jak bylam mala ze się z nim ożenię, bo by da mnie wzorem :)
    I duzo zalezy od tego jak bedzie się zachowywał w stosunku do mnie do jej późniejszych wyborów chłopaków i przyszłego męża :)z perspektywy czasu wiem ze jest cos prawdy w tym ze córka szuka męża podświadomie podobnego do ojca..ja się bronilam temu, ciągle mówiłam ze w zyciu nie chce kogos jak moj tata (oczywiście jak doroslam) s teraz widzę kilka cech podobnych :P

Micia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka mój chciał córkę,bo z Natalka ma świetny kontakt,dużo wspólnych zainteresowań. Natalka lubi zwiedzać forty z tatusiem,strzelać z wiatrówek ( każde ma swoją), łowić ryby itp. Nie lubi różu i sukienek.

Ja mało widziałam,za to słuchałam co mówi lekarka. Bałam się tego usg.

izulkaa lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali a ile wazy juz córcia w brzuszku ? Pewnie pisalas alr nie przyswoiłam :P
    Dzieli nas w sumie tylko 2 dni :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    457 g dokładnie

izulkaa lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, no tak,ale moze Ci do tego czasu cos przepisac,a bylabys spokojniejsza ;)

Alez sie wglebilam w ksiazke, zanim sie obejrzec i Maz pojdzie do pracy.
    Samotna noc,ale za to ile miejsca hihih :D

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalatwilam sprawy urzędowe, załapałam się do babci na obiad i zdrzemnelam w jej ogródku :D kupiłam dwa staniki bo jak twierdzi Laura "w starych wystawały mi sutki" i przywiozłam do domu mnóstwo świeżych owoców i warzyw z krzaków dziadków.

Natali gratuluję :)

Aparatka śliczna corcia :)

natali101, Izzy lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, swoje warzywa najlepsze tez biore od mamy ;)

Dopiero teraz zauwazylam,ze ph mam za wysokie bo 7 na wynikach moczu,a powinno byc max 4.5 czyli jakis stan zapalny.

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona niby tak ale wiesz jak to iść do gin prywatnie..wolałabym od razu ze wszystkim iść :P
    Zrobię jeszcze mocz w najbliższym czasie żeby bylo juz więcej informacji :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nie boję się jako tako podróży, bo wszystkie krótsze dotąd przechodziłam dobrze :) brzuch mi ogólnie nie dokucza, wiec myślę, że będzie ok :P

Powiem Wam, że rodzina, to faktycznie wkurzać niekiedy tylko potrafi :/ tak się wkurzylam, że masakra. Nie będę opowiadać szczegółów, bo mi wstyd, że moja matka robi takie problemy z niczego. Najgorsze jest to, że w takich sytuacjach w ogóle nie bierze pod uwagę, że jestem w ciąży i bardziej emocjonalnie na wszystko reaguje :/ wrrrrrrr!!!!! I mój zamiast zastać swoją uśmiechnięta żonę po powrocie z pracy, zastał rozmazaną beksę.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, pH moczu i pH środowiska pochwy to nie to samo :-)
    7 moczu mieści sie w normach.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synuś :-)
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ