X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Ja już po wizycie wszystko ok glukoza wyszła super i całe szczęście bo pochłaniam dużo słodkiego gdzie przed ciążą słodkie mogło dla mnie nie istnieć :P Reszta wyników też w porządku brzunio mięciutki dr mówił że super chłopczyk dalej zostaje chłopczykiem <3
    W sumie mogłabym nie brać już luteiny ale dla mojego spokoju brać 2*1 dopochwowej nospy już nie biorę od dłuższego czasu i jest ok :)
    Za dwa tyg robimy te szczegółowe USG mam nadzieję że będzie dobrze z tym wymiarem który mamy do sprawdzenia..

haen, moodliszka, Molcia, Rozmarzona, MadaLena30, Shibuya lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wiem właśnie ale dopóki nie będę mieć wyników z posiewu to po co pójdę..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak gorąco co za duchota. Normalnie nie mam siły robić wykrojów zamówień. Jutro pozszywam i moge zbierać nowe:)

Wiecie co dalej nie mam ochoty robić wyprawki dla małej dalej czuje zawód że to jednak nie synek:( Martwi mnie to troszkę że tak zareagowałam.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to na poprawę humorku dziewczynki moja młodsza z rannego spacerku
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ebb8f2a5553b.jpg

izulkaa, Micia, Aga_502, moodliszka, perelka89, natali101, Rozmarzona, MadaLena30, justa1234, Shibuya lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka ale słodka córeczka, taka do "schrupania" :D.

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznotka :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju niech ten mój już wraca z tej pracy, bo mi się zwyczajnie bez niego nudzi :P już się nie mogę doczekać przyszłego tygodnia. W środę za tydzień mój idzie ostatni dzień do pracy i ma urlop :) całe 20 dni dla siebie <3 już chcę być nad tym morzem :)

anet lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka śliczna córcia :-)

U mnie łożysko się podniosło i jest na tylnej ścianie.
    Mąż szczęśliwy, bo wyszło na jego i będzie Ala. Całe usg rozmawiał z doktor, dopytywał o wszystko. Najlepsze, że zanim lekarka powiedziała że dziewczyna,to on już krzyknął córkę widzę.
    Natalce powiemy dopiero w sobotę jak wróci,że siostrzyczka będzie.

moodliszka, haen, Micia, Rozmarzona, MadaLena30 lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali, to super, że mąż się tak na córeczkę cieszy, bo widzisz, mój to za życiowy cel postawił sobie spłodzenie syna i jak na początku lekarz powiedział, że będzie dziewczynka, to potrzebował kilku godzin by się z tą myślą oswoić :P no ale później znowu nie mógł uwierzyć, że jednak będzie chłopak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 19:21

natali101 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka zazdroszczę morza :P a nie boisz sie tak długiej drogi? Samochodem jedziecie? Ja się cieszę w sumie ze nigdzie nie pojechaliśmy bo nie dala bym rady..ani jechac ani chodzić i zwiedzać.. Dla mnie 10min spaceru to masakra i mega brzuch ciągnie.. Po wczoraj mam nauczkę .. Bo odchorowałam wczoraj i cala noc.

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi i mowil od poczatku ze nie ważne co byle zdrowe :P
    Mówi ze chcial by miec parkę ale życie zweryfikuje to.. Ja i tak się cieszę z tego co mamy :)
    Wiadomo ze zz synem pograł by w piłkę, pobawil klockami i innymi męskimi zabawkami :P byl by wzorem dla syna i uczyl wielu rzeczy ;) alr powtarza ze to bedzie coreczka tatusia :) dzisiaj mowil ze mi jej nie odda i bedzie ciągle nosil:P zobaczymy ...hehe :P
    I mowie mu zr bedzie wzorem i pierwszym obiektem męskim na którym bedzie się wzorować i swe wybory sercowe.. Ja pamiętam jak mówiłam o tacie swoim jak bylam mala ze się z nim ożenię, bo by da mnie wzorem :)
    I duzo zalezy od tego jak bedzie się zachowywał w stosunku do mnie do jej późniejszych wyborów chłopaków i przyszłego męża :)z perspektywy czasu wiem ze jest cos prawdy w tym ze córka szuka męża podświadomie podobnego do ojca..ja się bronilam temu, ciągle mówiłam ze w zyciu nie chce kogos jak moj tata (oczywiście jak doroslam) s teraz widzę kilka cech podobnych :P

Micia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka mój chciał córkę,bo z Natalka ma świetny kontakt,dużo wspólnych zainteresowań. Natalka lubi zwiedzać forty z tatusiem,strzelać z wiatrówek ( każde ma swoją), łowić ryby itp. Nie lubi różu i sukienek.

Ja mało widziałam,za to słuchałam co mówi lekarka. Bałam się tego usg.

izulkaa lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali a ile wazy juz córcia w brzuszku ? Pewnie pisalas alr nie przyswoiłam :P
    Dzieli nas w sumie tylko 2 dni :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    457 g dokładnie

izulkaa lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, no tak,ale moze Ci do tego czasu cos przepisac,a bylabys spokojniejsza ;)

Alez sie wglebilam w ksiazke, zanim sie obejrzec i Maz pojdzie do pracy.
    Samotna noc,ale za to ile miejsca hihih :D

Jestes juz z nami :)
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalatwilam sprawy urzędowe, załapałam się do babci na obiad i zdrzemnelam w jej ogródku :D kupiłam dwa staniki bo jak twierdzi Laura "w starych wystawały mi sutki" i przywiozłam do domu mnóstwo świeżych owoców i warzyw z krzaków dziadków.

Natali gratuluję :)

Aparatka śliczna corcia :)

natali101, Izzy lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala, swoje warzywa najlepsze tez biore od mamy ;)

Dopiero teraz zauwazylam,ze ph mam za wysokie bo 7 na wynikach moczu,a powinno byc max 4.5 czyli jakis stan zapalny.

Jestes juz z nami :)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona niby tak ale wiesz jak to iść do gin prywatnie..wolałabym od razu ze wszystkim iść :P
    Zrobię jeszcze mocz w najbliższym czasie żeby bylo juz więcej informacji :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nie boję się jako tako podróży, bo wszystkie krótsze dotąd przechodziłam dobrze :) brzuch mi ogólnie nie dokucza, wiec myślę, że będzie ok :P

Powiem Wam, że rodzina, to faktycznie wkurzać niekiedy tylko potrafi :/ tak się wkurzylam, że masakra. Nie będę opowiadać szczegółów, bo mi wstyd, że moja matka robi takie problemy z niczego. Najgorsze jest to, że w takich sytuacjach w ogóle nie bierze pod uwagę, że jestem w ciąży i bardziej emocjonalnie na wszystko reaguje :/ wrrrrrrr!!!!! I mój zamiast zastać swoją uśmiechnięta żonę po powrocie z pracy, zastał rozmazaną beksę.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona, pH moczu i pH środowiska pochwy to nie to samo :-)
    7 moczu mieści sie w normach.

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Synuś :-)
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ