Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasami tez mnie kłuje tak dziwnie..
Skarb moze zazzdroszczaalf ludzie często oceniają po pozorach. Widza mloda to mysla od razu ze nierozgarnięta i na utrzymaniu mamy czzy cos...
To są stereotypy, tez mnie to denerwuje alr co zrobić...
Tezz wiele razy sie z tym spotkałam...ale głównie u ludzi starszych którzy mylą ze pozjadali rozum i ze są najmądrzejsi..
-
Ja mam dzis takie w dile brzucha dajmy na to czasami jak mnud co chwile kluje tak porzadnie ze plakac sie chce po bokach . Jutro mam ktg robione przed wypisem ..
A na kiedy masz wizyte ? Bo ja zaraz w czwartek bo musze sie dowiedziec wszystko bo dzidzius byl badany 2 tyg temu co slychac u mslenkiej i czy bd mnie ten lekarz na 100% prowadzil 100 zl za wizyte wiem ze do niego warto isc :*
Mysle i wiem ze donosze do listopada moja Nikolcie -
Rozmarzona, ja uwielbiałam kiedyś programy dokumentalne a la szpital dzieciątka Jezus, nie wiem czy pamiętacie, takie o chorych dzieciach. Ale od kiedy zaszłam w pierwszą ciążę, to po prostu nie mogę na to patrzeć. Odwracam wzrok, gdy widzę plakaty z chorymi dziećmi, nie dlatego, że mam to w d.. tylko myślę sobie, że mnie też mogło to spotkać. TFU, TFU!
-
Shinuya to masz podobne chyba do mmoich..
Liczę zze to normalne. Tez poucz jak często masz je w ciagu dnia ..moze so czegos dojdziemy wspólnie
Rozmarzona ja tez nie mogę o takich rzeczach teraz słuchać bo same sny moje o tym mówią.. Ze bardzo do siebie to biorę.. -
Izulka, tez czekam na wizyte do lekarza dopiero na piatek i to musze sie zapytac czy mnie przyjmie.
Jedynie w piatek przyjmuje,wiec mam nadzieje,ze ten grzyb (tak mi sie wydaje,ze to jest to) zadnych wiekszych szkod nie zrobi.
Smaruje sie dalej clotrimazolem no zobaczymy.Jestes juz z nami -
Podczas skurczu Braxtona-Hicksa skurcz rozpoczyna się od dna macicy, na górze brzucha przyszłej mamy, a następnie przesuwa się coraz niżej. Kobiety odczuwające te skurcze zazwyczaj opisują je, jako niebolesne, ale niezbyt przyjemne twardnienie brzucha. Niektóre ciężarne nie odczuwają w ogóle tych skurczów, jednak dla części przyszłych mam twardnienia mięśni macicy są nieprzyjemne, a bóle przypominają dokuczliwe miesiączkowanie a nawet uniemożliwiają wyprostowanie się.
Skurcze trwają od około 30 sekund do dwóch, trzech minut w późniejszym etapie ciąży. Po tym czasie zawsze łagodnieją i ustępują. Mogą występować nawet kilkanaście razy dziennie, ale też z nieregularną częstotliwością i nasileniem
Shibuya lubi tę wiadomość
-
Jak sobie radzić?
Skurcze Braxtona-Hicksa są nieraz intensywne, utrudniają nawet chodzenie. Co w takiej sytuacji może zrobić przyszła mama? Zwykle pomaga zmiana pozycji. Jeśli skurcz pojawia się w pozycji siedzącej lub leżącej, trzeba wstać i pospacerować, gdy łapie w trakcie chodu – należy usiąść lub położyć się. Ulgę mogą też przynieść głębokie oddechy. Jeśli skurcze są bardzo intensywne i sprawiają przyszłej mamie duży dyskomfort, należy skonsultować z lekarzem, który może zalecić przyjmowanie łagodnego środka rozkurczającego.
-
tak narzekałam że mała nie kopie w brzuszku a dzisiaj jakby sie redbula napiła:P:P:P Posadziłam sobie Lenke tak w pozycji gółwka na kolankach moich a reszta polozona lekko na brzuszku nagle mała zaczeła kopac a Lena z zaciekawieniem zagnadala co jej sie pod pupcia dzieje. Mina mojej córki bezcenna jak szukala co ja uderza
-
Witam się i ja. Już po usg polowkowym i mogę pochwalić się zdrową Alicją
Malutka mierzy 16 cm od główki do pupy, a z nóżkami 26 cm i waży 450 g. Wszystkie pomiary prawidłowe.
Tak więc problem z wyborem imienia dla synka znikł. Będzie córkamoodliszka, haen, Shibuya, Molcia, Buffy, moremi, izulkaa, Rozmarzona, perelka89, Ona_89', Zorro, Marta1986, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
moodliszka : hihi mamy takie same stopki tylko ja na corcie ty synka
Natali : gratuluje !! :*
Mnie dzis boli dol brzuszka jutro ktg zobaczymy czemu .
Tylko one wiedza miej wiecej co i jak bo wiecie jak to w szpitalu slowo do slowa i wychodzi pol Twojego zycia i mnie to dziwi no coz za grosz kultury nie maja i o czym to swiadczy ?
Wiek jak widac o dojrzalosci nie swiadczy.
Lekarz prowadzacy - co do tego w czwartek ide do innego prywatnie dla naszego dobra bo tamta to chora baba zreszta pisalam wam co mi dzis powiedziala ta moja byla prowadzaca ze w koncu zaczynam sie cieszyc ciaza a nie martwic smucic ,ze spodziewam sie dziecka nosz kurwa ! przeciez my pragniemy go z calego serca ! zreszta w zyciu nie chce za to wszystko na oczy widziec !
Co do szpitalnego psychologa mnie tam w dupce majaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 13:49
moodliszka, natali101 lubią tę wiadomość