Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Jestem z grudniowek ale czasami Was podczytuje. U Was jakos wiecej sie dzieje:) Skarb nie zamartwiaj sie ze cos sie stanie. Gwarantuje Ci ze drugi raz nic zlego Cie nie spotka. Kazda kolejna ciaza jest in
na i nie sugeruj sie tamta. Ja sama stracilam dwie ciaze teraz narazie jest ok ale rowniez sie martwie teraz jest najgorszy okres dla mojego malenstwa bo wrazie przedwczesnego porodu nie ma szans. Skarb a mozna wiedzoec co sie stalo ze twona coreczka zmarla? -
Pauli: ja wiem :* Moja coreczka pierwsza urodzila sie w 24t6d byla skrajnym wczesniaczkiem po ponad 3 tyg walce odeszla niby po zatrzymaniu sie krazenia
Jestem w tej ciazy z druga coreczka 4 raz w szpitalu leze plackiem ciaza jest zagrozona porodem przedwczesnym caly czas robie wszystko dla malutkiej wierze ze bedzie dobrze jeszcze mam dodatkowe zabezpieczenie pessar. Wiadomo martwie sie bo wkroczylam w ten 24 tydzien i modle sie zeby corcia siedziala w brzuszku do listopada :* a jeszcze jutro wychodze ze szpitala i nadal nie wiem skad te krwawienie na papierze
U cb co sie dzialo tez urodzilas przedwczesnie ?Jak przechodzisz ciaze ? masz jakies zabezpieczenia dodatkowe ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:05
-
A wiec odebralam wyniki moczu i nic zlego tam nie widze
Tsh tez spoko wyszlo,wiec tyle dobrego.
Praktycznie jestem juz pewna,ze to jakis grzyb.
Piatek,wiec zbieram dupe i jade do swojego niech mnie przyjmie i mi cos da by przeszlo.
Powiem Wam,ze nie nawidze teraz jezdzic autobanami bo sa u nas za darmo i ludzi jak mrowek
Pchaja sie i nie dosc,ze pelne to stoisz jak pierdola w tej ciazy bo geriatryk siedzi nie patrzac,ze Cie taranuja przy wychodzeniu.
Niestety Mezus spal po nocce i trzeba bylo sie przemeczyc
Witaj Puli
moremi lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Ja dwie ciaze stracilam w 9 tygodniu i do tej pory nie znam przyczyny:( od poczatku bylam na duphastonie max dawki i na acardzie. Teraz mam tylko acard i magnez. Wierze ze tym razem mi sie uda donosci. Tez duzo odpoczywam, oszczedzam sie maksymalnie, ale wiesz jak to jest strach zawsze pozostanie. W tej ciszy mam bardzo nisko lozysko, zobaczymy czy nie okaze sie przodujace. A u Ciebie jest problem z szyjka? Masz niewydolnosc? Co bylo przyczyna wczesnego porodu u Ciebie?
-
Dziewczyny wlaczmy pozytywne myslenie..
Nie mozna tak sie zamartwiac bo to nie jest dobre.
Powinnysmy przyciagac dobre i szczesliwe myslenie tak by Malenstwa to czuly i byly spokojne.
Takie ciagle negatywne myslenie i zamartwianie moze zaklocac spokoj naszych pociech.
Wiem,ze to ciezkie do zrobienia,ale nie wrozy nic dobrego rozpamietywanie zlych rzeczy
Tak jak kolezanka napisala, kazda ciaza jest inna i nie musi wrozyc czegos zlego.
Czasami sie zdarzaja zle rzeczy i nie jestesmy ich w stanie zatrzymac,ale to nie znaczy,ze przez cale zycie tak musi sie dziac i przy kazdej ciazy :*Molcia, haen, moremi, Marta1986, MadaLena30 lubią tę wiadomość
Jestes juz z nami -
pauli u Cb ten najtrudniejszy okres mina jestes juz w 20 tyg bedzie tylko dobrze :* ale uwazaj na sb bo to bardzo wazne :*
A u Cb co lekarz mowi mozesz chodzic czy cos czy musisz tez lezec plackiem jak ja ?
Trzymam kciuki by lozysko podnioslo sie do gory moje jest na scianie tylniej wiec idealnie
Nie mam pojecia kochana 100% z pierwszym dzieciatkiem bylo nagle mala kropka krwi na bieliznie 3 dni w szpitalu i porod. Mowili ze duzo prawdopodobienstwo jest ze to przez nie leczona nie wykryta infekcje - bo dzieciatko ja mialo po porodzie ale ja zwalczyla gdzies po 2 tyg.
A w 22 tyg 4 d z ta dzidzia wyladowalam poraz 4 w szpitalu bo brzuszek mnie bolal i mialam krew na papierze i do dzis jestem i nic mi nie mowilijeszcze jutro do domu tu czulam sie bezpieczniejsza bo cala ciaze leze i leze w domu a tu caly czas cos i tak latam po lekarzach szpitalach .
-
czasami i się może zdarzyć coś złego we wzorcowej ciąży... wiadomo że każdy się martwi.. ale trzeba wierzyć że każda z nas donosi bobaska
ja nastawiam się na listopad, mimo że mam termin na 20go to u mnie w rodzinie każdy rodził wcześniej, z resztą wiek ciąży jest chyba większy bo na 15go z USG wychodzi, poza tym córcia jest duża
wiem, że 3 tygodnie czy miesiąc przed to może nie tak dużo, ale kazda z nas chciałą by żeby dzidziuś był na pewno zdrowy, silny i urodził się w odpowiednim dla niego czasie;) trzeba w to wierzyć!!
Rozmarzona a nie wyszło ci nic w moczu? żadne bakterie i leukocyty czy tam coś?
bo jak nic ci nie wyszło to nie masz grzyba a może jakies podrażnienie tylko;P bo mi zawsze wychodzą infekcje w moczu.. bakterie są i leukocyty podwyższone
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Z moczu tez mi nic nie wyszlo a mam bakterie wiec radze zrobic posiew i bedziesz miala 100% pewnosc :*
-
Dzieki skarb:) tez sie trzymaj dzielnie i glowa do gory:) Ja dzisiaj tez odbieram posiew. Mam nadzieje ze bedzie ok. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zycze szczesliwego rozwiazania i o odpowiednim czasie oczywiscie. Buziaczki:* bede do Was zagladac:)
-
Izulka, to koniecznie udaj sie do lekarza bo zielony sluz jak sie wglebialam to oznacza jakas infekcje.
Moze byc bialy badz jasno zoltawy,ale zielen to juz trzeba skontrolowac.
Izulka, no wlasnie o dziwo nic nie wyszlo,a zawsze mialam pojedyncze bakterie czy tez leukocyty,a teraz jak patrze to czysciutko
Posmarowalam dla odmiany trivaginem i narazie ulga totalna,czekamy i tak na piatek
hihi problemy dowcipne
Jestes juz z nami