X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ciebie męczy i za mnie dzisiaj :P
    Niby wiem, ze objawy raz są raz ich nie ma. Ale jeśli znowu przyjdzie mi znosić porażkę to nie wiem jak sobie z tym poradzę. Już ostatnio otarłam się o depreche i dłuuugo dochodziłam do siebie. Ale nie widzę innej opcji teraz, musi się udać. Mąż się tak cieszy.. jak nigdy wcześniej. Ciągle powtarza, że jest już gotowy na dziecko a wcześniej nie był tego do końca pewny.. Zapadnę się pod ziemię jak znowu go zawiodę..

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy przestan sie dolowac :) bo sama siebie nakrecasz :)!!!

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u mnie objawy raz sa raz tez ich nie ma ale nie placze jak ich nie ma bo wtedy lepiej sie czuje :P co do nocek to przesypiam w pracy siadam na przerwie sniadaniowej i mi oczy leca odkad jestem w ciazy to moj wstaje do naszego 16msc dziecka i podaje jej picie ja juz nie pamietam kiedy ostatnio wstalam do malej hehe :P dzis boje sie bo mam rozmowe z kierownikiem a ona slyszalam ze troche nerwowa ostatnio wiec poprosilam moja znajoma o wejscie ze mna do niej bo mnie z tego stresu az brzuszek boli i sie za mocno stresuje trzymajcie kciuki za mnie dziewczyny

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do piersi w tej ciazy mi nie urosly nie sa obolale ani nabrzmiale czy to znaczy ze nie bede miala pokarmu???

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia może tobie później zaczną rosnąć i od razu podskocza o dwa rozmiary :p

Izzy będzie dobrze :)

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj wizyte i mega stres... Niby nie byłam zadowolona ze zaszłam w ciąże tak szybko ale teraz sie martwie czy bedzie wszystko ok.

maia1991 lubi tę wiadomość

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie dobrze dawaj znać jak po :)))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) U mnie imprezka wyszła super, a w niedzielę w ramach odpoczynku mąż zaprosił mnie na rewelacyjny obiad :)
    Ale się wczoraj wystraszyłam- dość sporo śluzu ze mnie leci. Przez chwilę myślałam, że ze dwie kropeczki są lekko brązowe, ale stwierdziłam, że jednak nie. Czemu w ogóle ze mnie leci?
    Lekarza mam na jutro

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia powodzenia na rozmowie.

Lola daj znać po wizycie :)

Macie racje, sama się nakręcam.. :( Piję meliskę i staram się uspokoić..

maia1991 lubi tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    Witajcie :) U mnie imprezka wyszła super, a w niedzielę w ramach odpoczynku mąż zaprosił mnie na rewelacyjny obiad :)
    Ale się wczoraj wystraszyłam- dość sporo śluzu ze mnie leci. Przez chwilę myślałam, że ze dwie kropeczki są lekko brązowe, ale stwierdziłam, że jednak nie. Czemu w ogóle ze mnie leci?
    Lekarza mam na jutro

Większa ilość śluzu to normalka :) Wystarczy, że więcej pijesz w ciągu dnia i już będzie go więcej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy ja też kupuję melisę, zwłaszcza na sesję w czerwcu mi się przyda :D

Izzy lubi tę wiadomość

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 wrote:
    Mam dzisiaj wizyte i mega stres... Niby nie byłam zadowolona ze zaszłam w ciąże tak szybko ale teraz sie martwie czy bedzie wszystko ok.
    ja tez nie bylam zadowolona ze tak szybko zaszlam w ciaze ale za to moj sie cieszy bo kocha dzieci a nasza 16msc corcia daje nam tyle radosci kazdego dnia wiec glowa do gory damy rade wiemy co nas czeka i bedziemy kochac nasze dzieci az do smierci <3

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png

Wysłany: 23 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy wrote:
    Większa ilość śluzu to normalka :) Wystarczy, że więcej pijesz w ciągu dnia i już będzie go więcej.
    Serio? :P Bo piję bardzo dużo. Ale on jakiś taki gęsty jest.

Aaaa i dowiedziałam się, że w maju za rok jedziemy na wesele do Krakowa, tzn, że trzeba będzie tam nocować. A w maju mam jeszcze komunię córeczki. I półroczne dziecko- ciekawe co to będzie :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna ja też za rok w maju mam komunię :) będzie fajnie z bobasem :)
    Za to w sierpniu mam ślub siostry, sukienkę już dla brzuchatych będę musiała kupić ;p

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy ja też nie mam objawów czasami pojawiają się wieczorne mdlosci. W poprzednich ciązach a przeszłam aż dwie obie od początku spedziałam w wc przytulona do kibelka nie mogłam nic jeść pić, cycki to mysałam ze mi eksplodują a w tej no nic dwa razy mnei zemdliło wieczorem i tyle.

maia1991 pewnie ze damy rade ale widomo jak to jest pierwsza myśl kurde jak cieżko bedzie.

Mnei czeka w maju zmiana mieszkania na cos wiekszego i w połowie kwietnia otwarcie swojego sklepu z ciuchami. Wiec troszke zmian w moim życiu sie szykuje. Dodatkowo rozkręcam swoje handmade dla dzieci i tak wszytsko na raz sie nazbieralo:)

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko w lipcu tego roku weselicho to już będzie brzuch widać. :)

Lola a przeprowadzkę już przed ciążą planowaliście? Bo my z mężem teraz dopiero myślimy, że za rok, dwa musimy poszukać czegoś większego. Mamy dwa pokoje przechodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:20

Wysłany: 23 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 wrote:
    Izzy ja też nie mam objawów czasami pojawiają się wieczorne mdlosci. W poprzednich ciązach a przeszłam aż dwie obie od początku spedziałam w wc przytulona do kibelka nie mogłam nic jeść pić, cycki to mysałam ze mi eksplodują a w tej no nic dwa razy mnei zemdliło wieczorem i tyle.

maia1991 pewnie ze damy rade ale widomo jak to jest pierwsza myśl kurde jak cieżko bedzie.

Mnei czeka w maju zmiana mieszkania na cos wiekszego i w połowie kwietnia otwarcie swojego sklepu z ciuchami. Wiec troszke zmian w moim życiu sie szykuje. Dodatkowo rozkręcam swoje handmade dla dzieci i tak wszytsko na raz sie nazbieralo:)
    A co to wytwarzasz, pochwal się :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 23 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienki ciążowe są prześliczne :)
    Ja już paraduję z brzuchem, a co mi tam, i jestem z niego dumna :)

ewulek lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na 20:00 wizyta. Trzymajcie kciuki...moze zobacze maleńkie serduszko w końcu! !! Mała Czarna ja tez juz brzucholem świece..w sumie wage mam ok ale jakies takie rodzinne tendencje mam do tego ze ten brzuszek normalnke wygląda na ciązowy a teraz juz jak wode nabrałam i gaziki to juz calkiem piąty miesiąc hahaha

Izzy lubi tę wiadomość

relgx1hplp93ekbb.png
  • ~~Ania~~ Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2 śluby w tym sezonie: 2 maja i 11 lipca ;)

Jakie preparaty przyjmujecie? Ja inofolic kończę (pozniej zwykły kwasik) i magnez z kwasem foliowym i witaminami z grupy B. A myślę nad witaminkami - oczywiście po konsultacji z dr :)

Ja za to zrobiłam się bardziej senna - co jest dosyć męczące, bo z natury lubię sporo spać :P

vhyHp2.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ