X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśki, ale się wczoraj wkurzyłam, miałam umówioną wizytę u gin na wczoraj, bo tak też miałam l4 wypisane, chciałam od dziś dostać nowe, bo dziś w nocy mieliśmy nad morze wyjeżdżać, przychodzę wczoraj pod gabinet i pocałowałam klamkę :/ dzwoniłam do niej na kom i mówię, że kończy mi się l4 i mam dziś mieć wizyte, a ona do mnie, że jest chora i nie przyjmuje- beż żadnego zawiadomienia (chodzę do niej prywatnie), mówię jej, że chciałam dziś wyjechać na kilka dni, o czym wiedziała i zależy mi na tym l4, a ona do mnie to proszę przyjść w poniedziałek, bo jestem leżąca, a tak poza tym to na l4 pzecież nie powinna pani nigdzie jechać :/ zwariowałam, dopiero co z babką się umawiałam, że mogę jechać na kilka dni, że wszystko jest w porządku, a tu takie coś i zamiast być nad morzem jutro będę we wtorek :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka, nieplatna jednak nie wiem czy przyjmie takie jechanie,ze tak powiem w ciemno.
    Wizyta dopiero 14,wiec pewnie sie zbiore i jak na loterii zapytam czy przyjmie.
    Oby nie mial takiej kolejki jak jednym razem ze 2h prawie siedzialam,a bylam zarejesrowana.

Witaj Paolka ;)

Proszki juz mam bo zamawialam akurat na allegro :)

Izulka, dla faceta wazne,ze pokopie i zaraz po macaniu hihi
    Moj to samo ma ;)

izulkaa lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, czyli Twoje zwolnienie obowiazywalo do 23 lipca tak? I co, przez to ze lekarka jest chora to teoretycznie powinnas wrócić do pracy na te 3 dni, a jesli nie pracujesz w weekendy to tylko dzis... Bezsensu... Wydaje mi się że powinna Ci zaproponować zebys poszla do innego lekarza skoro ona nie moze Ci go wypisac. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji!

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej dzisiaj mam nawet dobry humorem i mam nadzieje ze mój mi go nie zepsuje:P
    Mój nie czyta forum cale szczescie i na moj komputer tez nie wchodzi mimo iz nie mam hasła bo po co :)

Bank krwi ja nie kozystalam przy obu córkach i teraz tez nie bede po rozmowie z nasza pediatrą stwierdzilismy ze to zbędny wydatek tak jak szczepienia na rotawirusy czy pneumokoki.

Anet a idz do lekarza ogolnego i napewno CI wypisze L4. Mi jak moja nie chciala dac to poszlam do ogolnego i problemu mi nie zrobila.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_89' wrote:
    Anet, czyli Twoje zwolnienie obowiazywalo do 23 lipca tak? I co, przez to ze lekarka jest chora to teoretycznie powinnas wrócić do pracy na te 3 dni, a jesli nie pracujesz w weekendy to tylko dzis... Bezsensu... Wydaje mi się że powinna Ci zaproponować zebys poszla do innego lekarza skoro ona nie moze Ci go wypisac. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji!
    wszystko fajnie, ale to znaczy tylko tyle, że jeśli nie będziesz miała zwolnienia na dziś to masz nieusprawiedliwioną nieobecność w pracy, a to jest podstawa do dyscyplinarki..
    aparatka - masz gdzieś może linka do posta z cennikiem, bo nie mogę znaleźć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:05

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do niej jeszcze i powiedziała, że w pon wystawi mi wstecz, czyli od dziś, ale wkurzyłam się, myślę, że powinna zadzwonić wcześniej, że idzie na l4 i odwołuje w tym tyg swoje wizyty, ewentualnie powinna chociaż te l4 powystawiać i zostawić np. w kopercie, hym :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamiast dziś doniosę do pracy w poniedziałek, no myślę, że nie będzie to żaden problem, ale niepotrzebne nerwy :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zwolnieniem nie ma problemu. Lekarz zawsze do 3 dni wtecz może wypisać. Mi ostatnio zwolnienie skończyło się w czwartek a wizytę miałam dopiero w poniedziałek (4 dni). Lekarz wpisał mi, że niby byłam u niego w piątek i bez problemu wypisał zwolnienie wstecz.

Zorro lubi tę wiadomość

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Najważniejsze żeby była zachowana ciągłość zwolnienia. A dostarczyć trzeba w maksymalnie tydzień od daty jego wystawienia.

izulkaa lubi tę wiadomość

Synuś :-)
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to ale musi być ciągłość

• aparatka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia do jakiego cennika???

ug376iyelyb9zcc9.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trochę mnie uspokoiłyście, ale i tak moje morze musi na mnie poczekać :( nie chcę jechać bez badania, nawet jakby siostra miała mi odebrać l4, wolę wiedzieć, że wszystko jest w porządku i dopiero wtedy mogę odpoczywać bez obaw

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie o to Molci chodzilo bo tez to sobie skopiowalam :)

Pompony tiulowe:
    10cm -8zł
    15cm- 13zł
    20cm -18zł
    25cm -20zł
    30cm -25zł

Literki bawełniane :
    18cm- 6zł sztuka

Literki filcowe:
    18cm – 8zł sztuka

Poduszki:
    kwadrat – 30zł
    gwiazdka – 30zł
    chmurka – 30zł

filcowa okładka na książeczkę zdrowia:
    12zł

smycz do smoczka:
    10zł

pościel:
    poduszka plus kołdra- 55zł

spódniczka tutu:
    od56-74 rozmiaru -15zł
    0d 80 i większe – 25zł

kocyk minky :
    wymiar 75/100 - 60zł

wkładka do wózka:
    70zł

Aparatka wybacz,ze sie porzadzilam,ale mialam akurat na wierzchu skopiowane ;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam po 8 i to raczej nie moja godzina do wstawania :O
    Jeszcze bysmy pospaly smacznie :D

• aparatka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceny sa ruchome bo to tez zalezy czy dostane tańszy materiał w sklepie. Rzadko bo rzadko ale maja promocje :)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jeśli da Ci z datą wstecz to wtedy ok, bo wlasnie byloby nieciekawie gdybys nie miala ciągłości. Tak jak Molcia pisze to nieobecnośc nieusprawiedliwiona i podstawa do dyscyplinarki.

A mialas tam nad morzem zarezerwowany juz hotel/domek? Trochę Ci doktorka pokrzyżowala plany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:51

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko z tym zwolnieniem :) jest 7 dni ja dostarczenie do pracodawcy, wiec bez spiny z ta dyscyplinarka ;)
    Wypisze ci wstecz l4, dostarczysz od razu i będzie git ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm na wykresie pisze ze maluch wazy juz prawie pół kg a moja tydzien temu wazyła 600g to co klopsa urodze???

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Pewnie o to Molci chodzilo bo tez to sobie skopiowalam :)

Pompony tiulowe:
    10cm -8zł
    15cm- 13zł
    20cm -18zł
    25cm -20zł
    30cm -25zł

Literki bawełniane :
    18cm- 6zł sztuka

Literki filcowe:
    18cm – 8zł sztuka

Poduszki:
    kwadrat – 30zł
    gwiazdka – 30zł
    chmurka – 30zł

filcowa okładka na książeczkę zdrowia:
    12zł

smycz do smoczka:
    10zł

pościel:
    poduszka plus kołdra- 55zł

spódniczka tutu:
    od56-74 rozmiaru -15zł
    0d 80 i większe – 25zł

kocyk minky :
    wymiar 75/100 - 60zł

wkładka do wózka:
    70zł

Aparatka wybacz,ze sie porzadzilam,ale mialam akurat na wierzchu skopiowane ;)
    o własnie o to mi chodziło dziękuję :*

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrobiłam cały wczorajszy dzień!

Rozmarzona, moja Laura przykładała ucho do brzucha i słyszała serduszko maleństwa :)

Madziu krew pępowinową chciała przechowywać Olcia

Skarbek super! :) sterydy miała moja koleżanka podawane, ale to w 8 miesiącu

A ja ze szwagierką wytapetowałyśmy wczoraj sypialnię. Od 9:30-21:30 razem ze sprzątaniem, ale jestem zadowolona :) moje dziewczyny współpracowały, Laura chodziła do sklepu, pomagała i (co najważniejsze) nie marudziła, Nadia przespała prawie cały dzień i pod wieczor zaczęła harcować. Szwagierka nie pozwoliła mi skakać po drabinie ani mieć rąk podniesionych do góry, więc pracowałam głównie przy podłodze, ale nie bolał mnie ani brzuch, ani plecy, sama byłam w szoku ;)

Mąż mnie tylko wkrwił, bo przyjechał wcześniej z pracy i nie wpadł na to, by naczynia po obiedzie umyć, mimo że byłam zarobiona na amen. Ale stwierdziłam, że nie będę wywoływać sprzeczki, bo miałam zbyt dobry nastrój i mi się opłaciło- wieczorem przyszedł i powiedział, że dziś łóżko do sypialni zamówimy, choć mieliśmy to zrobić we wrześniu lub październiku :D :D :D

Rozmarzona lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ