Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
na chwilke zmienie temat (ps. tez za swoja tesciowa nie przepadam, ale juz dluzszy czas nic glupiego nie powiedziala, czekam tylko az cos odpali:D)
odebralam wyniki moczu: mam bakterie powyzej maksymalnej wartosci - rozumiem, ze mam jakas infekcje? (norma jest do 130, ja mam 156), w pon wizyta u gin, to sie skonsultuje oczywiscie, ale teraz jakos sobie zakwasic organizm? dobrze mysle?
a w ogole to sie wkurzylam...;/ 3 tygodnie temu robilam badania krwi i moczu z pakietu od meza z pracy, teraz zrobilam w innym lab., bo nie mialam juz skierowania i co w Enelmedzie (czyli tam gdzie robilam wczesniej) nie oznaczaja w badaniu moczu bakterii...wtedy jakos nei rzucilo mi sie to w oczy, dopiero teraz jak chcialam sobie porownac wyniki...
w ogole stwierdzam, ze jestem dziwna, bo nic mnie nie szczypie podcas toalety, nie odczuwam dolegliwosci. Moze tak od 2 dni czasami mnie kluje (ale ak przez kilka sekund) jakby w pochwie i chcialam i tak o tym powiedziec gin, wiec moze jednak to jakis objaw infekcji
plus taki, ze jak zmienilam pore przyjmowania zelaza na wieczor (zeby sie wchlonal Euthyrox i zelazo) to sie bardzo poprawilo, ale teraz musze sie skonsuktowac czy brac mniejsza dawke czy je odstawic, bo zaraz bede miec go za duzo -
Aparatka, a nie boisz się, że pewnego razu Twój TŻ powie Ci - "skoro tak bardzo tego chcesz to idź w cholerę!" ??. Co wtedy zrobisz? Gdzie pójdziesz z trojką dzieci? Pytam, bo moja koleżanka miała właśnie taką sytuację. Mieszkali w trójkę (z córką) w mieszkaniu jego siostry, która pracowała w Irlandii. Koleżanka wiecznie mu groziła,że odejdzie, aż pewnego razu usłyszała, że tylko tak gada i żeby przestała go straszyć. No i jezeli rzeczywiście tego chce to żeby się spakowała. Nie zrobiła tego, a on przy każdej następnej kłótni pytał zgryźliwie kiedy się chce wynieść od niego.
Nie zazdroszczę Ci tego, że teściowa wszędzie wtyka nos. To jest Twój wybór w jakim wózku jeżdżą Twoje dzieci czy w jakich łóżeczkach śpią... Zupełnie nie rozumiem takich ludzi. swoich spraw nie ma?Synuś
-
Skarb, ja czasami liczę z ciekawości, ale Mały tak się wierci, że nawet dla świętego spokoju nie muszę liczyć, bo raz dwa zaliczyłby normę
Robię sobie listę co zabrać ze sobą nad morze i ciągle myślę, czy mam wszystko z takich niezbędnych dla mnie rzeczyzawsze mam wrażenie, że czegoś zapomnę
-
on sie boi wlasnie ze odejde bo wie ze ze mna to nie przelewki. Kiedys bylismy razem krotki czas narozrabial rzucilam to w cholere i lat za mna biegal nim uleglam. Ja w miedzy czasie weszłam w zwiazek z ktorego urodzila sie moja strasza corka niestet w ciazy bylam sama bo jej ojciec nie chcial dzieci miec i nas zostawił. On dalej biegal za mna ale zeszlismy sie dopeiro jak mloda miala 3 lata. Ja wiem ze zawsze mnie kochal i kocha ale jego matka za duzo miesza i jakos musze ja odseparowac od naszej rodziny bo inaczej wiem ze nie przetrwamy
-
w poprzednim mam tylko napisane: nieobecne (bez podania norm), a w tym 1,3 (norma 0-20)
ja ruchow nie licze, raczej poznaje pewne pory aktywnosci. Czytalam, ze dziecko 20 h spi w tym wieku plodowym, wiec to by sie zgadzalo z tym, ile lacznie czasowo odczuwam ruchy, a tak jak Wy piszecie, ze dzieci sie ruszaja prawie caly czas, to dla mnie jest nieznane doswiadczenie;) -
anet wrote:zamiast dziś doniosę do pracy w poniedziałek, no myślę, że nie będzie to żaden problem, ale niepotrzebne nerwy
Anet na dostarczenie L4 do pracy masz 7 dni - więc zdążysz!
Szkoda tylko że tak sie zachowała -
A u mnie widać jak dzidziuś wypycha prawą część mojego brzuszka od pępka do dołu, bo połowę brzucha mam mocno uwypukloną
, lubi po tej stronie przebywać
. I ruchy czuję przy pępku i często na samym dole.
MadaLena oglądałam filmik, to się tak wzruszyłam a Przemcio zaczął szaleć w brzuszku. Ale to będzie wzruszenie przy narodzinach, ile emocji tak sobie pomyślałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 12:16
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Shibuya wrote:Dziewczyny czy na tym etapie powinnyśmy czuć ruchy nad pępkiem?
Bo ja ciągle jeszcze czuję nisko i się zastanawiam czy wzystko jest ok?
mnie sie wydaje, ze to zalezy jak dziecko jest ulozone, ja najczesciej czuje na wysokosci pepka lub jeszcze wyzej (tak z 10 cm pow. pepka) po prawej strone -
Moja malutka tak kopie ze ho ho wypycha sie wszedzie
Pytam bo w szpitalu daja karteczki do liczenia ruchow po godzinie 3 razy dziennie .
Juz powoli kwietnioweczki sie pojawiaja -
nick nieaktualnyJa za to dziś zaobserowawałam u siebie pierwszy raz skurcze Braxtona-Hicksa... Niezbyt przyjemne uczucie.
Aparatka a może spróbuj z partnerem o jego matce pogadać, tak na spokojnie. Choć uważam, że jeśli jej gadanie nie ma wpływu na wasze decyzje, to olać a zrobić po swojemu -
Oj Micia też się wzruszyłam strasznie...
Będzie to przeżycie...
Ja czuję ruchy, delikatne puknięcia, chodź 2 razy już brzuszek mi drgałszczególnie po prawej stronie pod pępkiem i na jego wysokości.
Micia lubi tę wiadomość
-
Ginger, bylam wlasnie u niego i okazalo sie,ze mam uplawy i cos tam sie zaczelo dziac,wiec kazal brac femibion czy cos takiego i dalej masc.
Dostalam numer od poloznej w razie czego fajnej,wiec bede ja meczyla pytaniami jak czyms sie bede martwila hihi
A mokrooo mialam jak poszlam do niego na wizyte,ze szok takie uplawy zaczely ze mnie leciec,wiec dobrze,ze sie udalo dostac
Siedziala moja kolezanka na recepcji,wiec bez pytania lekarza mnie zarejestrowala z marszu hihih
Mala, tez czytalam,ze serduszko Maluszka jest od jakiegos momentu do uslyszenia,wiec Laura mogla uslyszec
Shibuya, nie martw sie ten lek nie szkodzi, nie ma co panikowac
Nawet bym nie pomijala dawki leku na kolejny dzien bo powinien byc ciag tak jak kazal lekarz,ale nie wiem kiedy i ile Ty przyjmujesz dokladnie.
Ruchy czuje rowniez pod pepkiem,ale za to na dlugosc to daje czadu az znowu mnie biodro i pachwina bolaly dzisiaj i sie wystraszylam w drodze,ze nie wstane
Dobrze,ze mama ze mna byla w razie czegoJestes juz z nami -
Madalena pokazałam mojemu filmik
haha byl zdruzgotany
stwierdził zr nie chce tego oglądać
z reszta on przy porodzie i tak by nie dal rady..
Shibuya ja czuje powyżej pępka
Ale moja jest tak ulozona ze glowke ma na pecherzu.. Pupke i nóżki po lewej stronie brzucha wiec pewnie jak sir prodtuje to jest nad pępkiem bo nie czuje ciągle,ruchów tam,bardziej jak glowka,rusza albo rączkami
Moja tesciowa tez jest udana.. Tez,sie wpiernicza we wszystko..pisałam wam wczoraj z reszta :Pa dzisiaj dzwoni do mojego czemu tacy źli byliśmy, to jej powiedzial ze zleie czułam, on byl zmęczony i ogólnie żeby dawala znac wczesniej ze ma zamiar przyjechać.. No ale zobaczymy na jak długo to wystarczy..
Mówiłam wam tez o tym jak skladuje rzeczy jakies używane bez,naszej wiedzy,zgody i chęci? Jak bedzie chciała nam dac to mojego męża nastawie żeby tego nie bral i zjebal ja ze po co to brala,jak nie chcemy:P
Wiecie...tesciowe kobiet da gorsze bo mysla ze rozumy postradaly,ze dobrze dwoje dzieci wychowaly, wszystko chca wiedzieć..a mężowie maja lepsze tesciowr bo kobieta zawsze powie swojej mamie w prost ze to nie wypada itd. A facet,bardziej,sie boi powiedziec swojej mamie czegos żeby jej nie urazić..