X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kicia1985 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja byłam dziś na usg ale oprócz pofałdowanego pęcherzyka ciążowego i ciałka żółtego nie widać zarodka , lekarka każe tydzień czekać twierdzi że jest 50/50 ale nie wygląda to dobrze i mam do Was pytanie czy któraś z Was tak miała i jak to się skończyło?

kicia1985
    f2w3skjov8c1st58.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ale się rozpisałyście masakra :P
    ja po wczorajszym ciężkim dniu mam dzisiaj sporo energii i mnie to cieszy :)
    też używam tej oliwki z Rossmanna, staram się regularnie :)
    Lola robisz takie cuda, że sama się ustawię w kolejce, szczególnie jak się spełni moje marzenie o dziewczynce :P
    a ja mam dzisiaj zachcianki - zjadłam śledzie, a po nich batonika
    W ogóle non stop mam na coś ochotę
    pewnie dlatego tak wyglądam :P

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzicom chcemy powiedziec na swieta, bedzie to juz 10 tydzien, wiec mysle ze ok, na pewno sie bardzo uciesza :) ja dzis leze w lizky caly dzien, mdli mbie troche, mam nadzieje ze jutro mniej bedzie mnie mdlilo i spokojnie pojde do pracy, aby do swiat, po swietach chce powiedziec pani dyrektor o ciazy - ja pracuje w szkole jako nauczycielka.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widoczne już macie brzuszki??:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam nadzieje ze do konca czerwca sobie popracuje, o ile niunia pozwoli, a pozniej bede wypoczywac sobie i przygotowywac sie na narodziny szkraba, juz sie nie moge doczekac zakupow- lozeczko, wozeczek, ciuszki sama radosc :)

• Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia ja nie podpowiem...mogę tylko mocno mocno trzymać kciuki, żeby kruszynka się dobrze rozwijała!
    Szcześciara a my się nie znamy przypadkiem z wątku z Clo??

relgx1hplp93ekbb.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nic nie widac ale ja do szczuplych nie naleze wiec raczej na brzuszek sobie poczekam.
    Poki co nie mam na nic ochoty, przez caly dzien zjadlam kanapke i troszke zupy...

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    kicia ja nie podpowiem...mogę tylko mocno mocno trzymać kciuki, żeby kruszynka się dobrze rozwijała!
    Szcześciara a my się nie znamy przypadkiem z wątku z Clo??
    nie :)) nigdy nie bylam w tym watku:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia.. nie odbierz tego tak jakbym cie straszyła, ale troche juz przeszłam i wiem, niestety.. ze musisz uzbroić się w cierpliwość.. ja Mialam taka sytuacje ostatnio.. nie było zarodka, tylko cialko żółte i 'płaski ' pęcherzyk.. poszłam w jeszcze w 7 tyg i dalej on był, ale niestety zarodek nie pokazał się.. lekarz nir kierował na zabieg bo stwierdził ze natura Lubi zaskakiwać i ona sama zdecyduje w którą stronę to pójdzie.. u mnie nue skończyło sie to dobrze, bo dzień przed wigilia zaczęłam krwawic.. mam nadzieje że u ciebie będzie odwrotnie!! Trzymam kciuki!!

km5supjy0xczfwah.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie widac. Mam wrazenie ze podbrzusze mi spochlo ale poza tym nic. Dalej w ciasnych jeansach smigam. Podejrzewam ze dlugo u mnie nie bedzie nic widac bo u mojej siostry to do 6 miesiaca nie bylo widac jak miala luzniejsza bluzke. Do tego dosc wysoka jestem i dziecko tez inaczej bedzie sie ukladac.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu mój brzuch, nie jestem po jedzeniu, ale coś już widać :) przed ciążą był płaski :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d121add2f05c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 16:21

Izzy, agulla03 lubią tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, czadoooowy brzuszek! :D Teraz już z dnia na dzień będziemy rosły :)

Buffy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :p
    Ano, będiemy coraz większe :p

Izzy lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży brzuszek był dopiero w 5 miesiącu, mam nadzieję,że teraz też tak będzie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w drugiej szybciej rośnie :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy ;-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny na pażdziernikowej stronie piszą :) U mnie to pierwsza ciąża więc z doświadczenia nie wiem jak jest :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przydałoby się odwrotnie. Przy pierwszej powinien szybko rosnąć bo w drugiej już nie ma takiej ekscytacji i wyczekiwania brzuszka :D A przy pierwszej przynajmniej dwa razy dziennie się oglądam przed lustrem ;D

natali101 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia1985 wrote:
    cześć dziewczyny, ja byłam dziś na usg ale oprócz pofałdowanego pęcherzyka ciążowego i ciałka żółtego nie widać zarodka , lekarka każe tydzień czekać twierdzi że jest 50/50 ale nie wygląda to dobrze i mam do Was pytanie czy któraś z Was tak miała i jak to się skończyło?
    Kicia a jaka wielkość pęcherzyka? A może owulacja była później i ciąża jest młodsza?

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:-) i ja dołączam, temin na 27.11.2015:-) poki co potwierdzone trzema testami, wizyta 1.04 :-)

szczesciara25, respondeca, Izzy, Kasia Kraków, Molcia, ewulek lubią tę wiadomość

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ