X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • kicia1985 Znajoma

Wysłany: 23 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja byłam dziś na usg ale oprócz pofałdowanego pęcherzyka ciążowego i ciałka żółtego nie widać zarodka , lekarka każe tydzień czekać twierdzi że jest 50/50 ale nie wygląda to dobrze i mam do Was pytanie czy któraś z Was tak miała i jak to się skończyło?

kicia1985
    f2w3skjov8c1st58.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) ale się rozpisałyście masakra :P
    ja po wczorajszym ciężkim dniu mam dzisiaj sporo energii i mnie to cieszy :)
    też używam tej oliwki z Rossmanna, staram się regularnie :)
    Lola robisz takie cuda, że sama się ustawię w kolejce, szczególnie jak się spełni moje marzenie o dziewczynce :P
    a ja mam dzisiaj zachcianki - zjadłam śledzie, a po nich batonika
    W ogóle non stop mam na coś ochotę
    pewnie dlatego tak wyglądam :P

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rodzicom chcemy powiedziec na swieta, bedzie to juz 10 tydzien, wiec mysle ze ok, na pewno sie bardzo uciesza :) ja dzis leze w lizky caly dzien, mdli mbie troche, mam nadzieje ze jutro mniej bedzie mnie mdlilo i spokojnie pojde do pracy, aby do swiat, po swietach chce powiedziec pani dyrektor o ciazy - ja pracuje w szkole jako nauczycielka.

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widoczne już macie brzuszki??:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam nadzieje ze do konca czerwca sobie popracuje, o ile niunia pozwoli, a pozniej bede wypoczywac sobie i przygotowywac sie na narodziny szkraba, juz sie nie moge doczekac zakupow- lozeczko, wozeczek, ciuszki sama radosc :)

• Gogola Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia ja nie podpowiem...mogę tylko mocno mocno trzymać kciuki, żeby kruszynka się dobrze rozwijała!
    Szcześciara a my się nie znamy przypadkiem z wątku z Clo??

relgx1hplp93ekbb.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nic nie widac ale ja do szczuplych nie naleze wiec raczej na brzuszek sobie poczekam.
    Poki co nie mam na nic ochoty, przez caly dzien zjadlam kanapke i troszke zupy...

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gogola wrote:
    kicia ja nie podpowiem...mogę tylko mocno mocno trzymać kciuki, żeby kruszynka się dobrze rozwijała!
    Szcześciara a my się nie znamy przypadkiem z wątku z Clo??
    nie :)) nigdy nie bylam w tym watku:)

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia.. nie odbierz tego tak jakbym cie straszyła, ale troche juz przeszłam i wiem, niestety.. ze musisz uzbroić się w cierpliwość.. ja Mialam taka sytuacje ostatnio.. nie było zarodka, tylko cialko żółte i 'płaski ' pęcherzyk.. poszłam w jeszcze w 7 tyg i dalej on był, ale niestety zarodek nie pokazał się.. lekarz nir kierował na zabieg bo stwierdził ze natura Lubi zaskakiwać i ona sama zdecyduje w którą stronę to pójdzie.. u mnie nue skończyło sie to dobrze, bo dzień przed wigilia zaczęłam krwawic.. mam nadzieje że u ciebie będzie odwrotnie!! Trzymam kciuki!!

km5supjy0xczfwah.png
  • ewulek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie widac. Mam wrazenie ze podbrzusze mi spochlo ale poza tym nic. Dalej w ciasnych jeansach smigam. Podejrzewam ze dlugo u mnie nie bedzie nic widac bo u mojej siostry to do 6 miesiaca nie bylo widac jak miala luzniejsza bluzke. Do tego dosc wysoka jestem i dziecko tez inaczej bedzie sie ukladac.

85999jcgj66eaux5.png
    dqpr3e5ex60zl25s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu mój brzuch, nie jestem po jedzeniu, ale coś już widać :) przed ciążą był płaski :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d121add2f05c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 16:21

Izzy, agulla03 lubią tę wiadomość

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy, czadoooowy brzuszek! :D Teraz już z dnia na dzień będziemy rosły :)

Buffy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :p
    Ano, będiemy coraz większe :p

Izzy lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży brzuszek był dopiero w 5 miesiącu, mam nadzieję,że teraz też tak będzie

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w drugiej szybciej rośnie :)

• natali101 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy ;-)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny na pażdziernikowej stronie piszą :) U mnie to pierwsza ciąża więc z doświadczenia nie wiem jak jest :)

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przydałoby się odwrotnie. Przy pierwszej powinien szybko rosnąć bo w drugiej już nie ma takiej ekscytacji i wyczekiwania brzuszka :D A przy pierwszej przynajmniej dwa razy dziennie się oglądam przed lustrem ;D

natali101 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia1985 wrote:
    cześć dziewczyny, ja byłam dziś na usg ale oprócz pofałdowanego pęcherzyka ciążowego i ciałka żółtego nie widać zarodka , lekarka każe tydzień czekać twierdzi że jest 50/50 ale nie wygląda to dobrze i mam do Was pytanie czy któraś z Was tak miała i jak to się skończyło?
    Kicia a jaka wielkość pęcherzyka? A może owulacja była później i ciąża jest młodsza?

ewulek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:-) i ja dołączam, temin na 27.11.2015:-) poki co potwierdzone trzema testami, wizyta 1.04 :-)

szczesciara25, respondeca, Izzy, Kasia Kraków, Molcia, ewulek lubią tę wiadomość

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ