X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do gina, idę w środę na wizytę. Mówi, że nie ma sensu robić usg jak było tydzień temu ale nie wiem czy wytrzymam. Chciałabym chociaż sprawdzić czy serce bije. Oszaleje..

Dziewczyny, dobrze, że Was tu mam bo już dawno bym zwariowała!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 16:54

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezły brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 16:55

• Nala85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja.jpg

A to mój zdjęcie robione rano parę dni temu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 16:59

respondeca, Izzy, szczesciara25, agulla03 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wynik Bety trochę się martwię bo w piątek była 1243,000 a dziś 1767.35 moim zdaniem mały przyrost :(

• Lola87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas sam pecherzyk malutki bez zarodka. Wiec albo jest to ciaza mlodsza o 2 tygodnie albo nic z tego nie bedzie

ug376iye54ptjp72.png
    3i499vvjouo5ldlj.png
  • Nala85 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola a wiesz kiedy miałaś owulację? Może była później? Albo później zagnieżdżenie?

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzy bicie serca spr się też takim innym przyrządem niepotrzebne usg :)
    Szczęściara odpowiedni czas żeby powiedzieć jest kiedy ty masz na to ochotę. U nas też niestety babcie rozgadaly całej rodzinie
    Zytka czego uczysz?
    Wyspalam się właśnie z maleństwem, jak mi dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:03

Izzy, ewulek lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • szczesciara25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola87 wrote:
    I u nas sam pecherzyk malutki bez zarodka. Wiec albo jest to ciaza mlodsza o 2 tygodnie albo nic z tego nie bedzie
    ktory to dzien od miesiaczki?

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • kicia1985 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kicia a jaka wielkość pęcherzyka? A może owulacja była później i ciąża jest młodsza?
    pęcherzyk ma 3 cm o le umiem dobrze odczytać zdjęcie usg, co do owulacji to nie ma szans zeby byla póxniej bo miałam kotrole owulacji ponieważ brałam Clo..

kicia1985
    f2w3skjov8c1st58.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Ja dziś odebrałam wynik Bety trochę się martwię bo w piątek była 1243,000 a dziś 1767.35 moim zdaniem mały przyrost :(
    https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
    tu masz kalkulator wydaje mi sie ze przyrost w miare :))

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucze matematyki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka ja też uczę:)

Ja powiedziałam dziś dyrekcji i o dziwo radość. Ustaliliśmy,że do końca roku pracuję i nie proponowały mi ulg,że mniej obowiązków itd a szkoda bo czasem nie mam kiedy zjeść;/

Kochane wszystko będzie dobrze....!!!

Juro muszę iść po 6 rano w kolejkę aby krew pobrać jak chce do pracy zdążyć ech NFZ...;/

• Magu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta - przy poziomie bhcg powyżej 1200 beta może się podwajać nawet w ciągu 96 godzin i jest to normalnie. I pytanie czy robiłaś badanie w tym samym laboratorium? Ja zrobiłam w innym i nieźle się wystraszyłam jak przez 40 godzin urosła z 16200 do jedynie 16500. Poza tym to jest sprawa indywidualna. Trzeba spróbować się nie denerwować i spokojnie czekać na rozwój sytuacji chociaż wiem, że to piekielnie trudne, bo sama nie mogę przestać myśleć o moim piekielnie niskim poziomie progesteronu. :/

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wam zazdroszcze, jestescie juz po pierwszej wizycie:-) nie wiem jak ja wytrzymam te 9 dni. Kiedy slychac/ widac pulsujace serduszko?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wizyta już jutro, nie mogę się doczekać :)

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

• Magu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny ale Wam zazdroszcze, jestescie juz po pierwszej wizycie:-) nie wiem jak ja wytrzymam te 9 dni. Kiedy slychac/ widac pulsujace serduszko?:-)
    To jest indywidualna sprawa, zależy też od sprzętu. Czasami widać już w 6. tygodniu, czasami trzeba poczekać do 8.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby zrobiłam w innym laboratorium ... zrobiłam też w tym kalkulatorze hcg i wyszło mi poniżej normy wynik :(

• Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala cudy brzusio! :)

Mała Czarna już wszystkiego się chwyce.. byle się dowiedzieć czy z młodym ok..

Lola kiedy następna wizyta? Na pewno się pojawi maluszek! <3

Nala85 lubi tę wiadomość

• Kasia Kraków Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    respondeca wrote:
    A moja wizyta już jutro, nie mogę się doczekać :)
    O widze ze jestesmy na tum sam etapie :) tez czekasz na serduszko? Ja mam wizyte w srode :)

agulla03 lubi tę wiadomość

relg6iyefsp2hc2t.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    No niby zrobiłam w innym laboratorium ... zrobiłam też w tym kalkulatorze hcg i wyszło mi poniżej normy wynik :(

Jak w innym lab to w ogóle nie masz co brać pod uwage tego wyniku. To nie tylko gin Ci powie ale i w samym laboratorium. Mnie nawet mówili, że na tej samej maszynie musi być puszczona krew, żeby było widać czy dobrze rośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:27

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ