Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moodliszka usmialam sie
Zaczelam pic pokrzywe z mieta (ta mieta dla smaku), zeby wode zbedna wywalic (w ogole pokrzywa ma fajne wlasciwosci), tylko gdzies czytalam, ze tak do 3 razy w tygodniu sie powinno pic i ponoc arbuz jest dobry na nadmiar wody.moodliszka lubi tę wiadomość
-
Sny u mnie to temat rzeka i jakas paranoja
Jak mnie ktos nie goni tak teraz na dniach snilo mi sie,ze mojej kolezance poucinali po czesci wszystkie konczyny jacys zli ludzie
Masakra i stala sie taka tez glupawa jakby czyms ja szprycowali.
Probowalam szukac sprawiedliwosci w tym snie i wgl,a ona zaczela mi ni z pietruchy pokazywac zaproszenie na slub.
Czasami sie zastanawiam czy ze mna wszystko w porzadku po tych snach i pojawia sie mega zmeczenie po przebudzeniu
Jedzenie suszonej zurawiny pomaga zapobiegawczo przed infekcjami,ale jak juz cos sie zlapie to gorzej bo to juz nic nie da, trzeba leczyc.
Jak lezalam w szpitalu za pierwszym razem to mnie polozna nastraszyla,ze lekarze podejrzewaja nerki zapalenie i bym jadla suszona zurawine.
Ja jak glupia jadlam workami,a okazalo sie,ze nic nie dolega na szczescie i mowilam ginowi o tej sytuacji.
Powiedzial,ze profilaktycznie owszem zurawina jest jak najbardziej ok,ale jak juz sie cos zlapie to nic nie pomoze.
Teraz mam wstret do zurawiny tyle sie jej ojadlamJestes juz z nami -
Dziewczyny na pozbycie sie wody polecam pokrzywe (ja pije 2dziennie), sok z czarnego bzu na czczo, koktajle na bazie selera naciowedo i ogorka swiezego .. naturalne i sprawdzone sposoby no i oczywiscie prawidlowe nawodnienie organizmu...
-
Dobry!
Pytanie z rana jak smietana nr 1: pod czym spia noworodki (w mieszkaniu, w lozeczku)?
Kolderka? Cieply kocyk? Rozek?
Bo na pewno sie pojawial temat poscieli, ale czytam ze w rozku lub kocyku.
Pytanie nr 2: do nosidelek lub fotelikow samochodowych sa specjalne kombinezony, poniewaz dziecko ubrane w x warstw nie bedzie dobrze przypiete pasami - czy powinno sie kupic taki kombinezon dedykowany danemu modelowi fotelika? Gdzies tez wyczytalam, ze taki kombinezon mozna wykorzystac w gondoli (tylko wtedy nie zakladac juz dzievku grubego kombinezonu gdzie ma osobno nogi i rece, tylko cieniej i ew.na gore kocyk). Czy ktos ma wiedze w tym temacie?
-
Jaka ulga, że nie tylko mnie cellulit przyatakował
Pierwszy rozstęp też powitałam jakiś tydzień temu ale na szczęscie na piersi, nie brzuchu. Piersi nie mogłam smarować, lekarz zakazał dotykać przez te skurcze od 17 tc, także spodziewałam się rozstępów.
Haen my rodzimy zimą to chyba kołderki się przydadzą.haen lubi tę wiadomość
-
Haen co do pyt. 1 z doswiadczenia znajomych rodzacy h w okresie jesien zima w pierwszych okresie stosowali rozek lub kocyk zawiniety w rozek. Dziecko czuje sie bezpiecznie jak w brzuszku a i raczeu mu cieplo, ogrzewanie w mieszkaniach raczej dziala
Ja osobiscie chba bym sie bala nakryc kolderka, chyba ze delikatnie przykryc kocykiem dziecko zawiniete w rozek. -
hej przyznam się bez bicia ze nei nadrobie Was za duzo stron
Nie było mnie bo małą mam chorą juz 3 dzień walczę z gorączką 39 stopni:/ miało być od zębów niby a dzisiaj pojawił się kaszel i jade do lekarza znowu na 13:20
Jestem tak zakrecona i zmeczona ze szok.
Wczoraj byłam na tej glukozie zemdlałam tak mi niedobre po niej było ale udało sie wykonac pobranie krwi:)
Tak tylko doczytałam własnie ze rozmowa o kołderkach a więc Lena jest też z listopada i przykrywałam ją kocykiem w łózeczku kołderka jest mało współpracująca i zakrywa często całe dziecko mimo iż ułozymy ja inaczej. Nie zbyt bezpieczna ja używam osobiscie kocyka minky bawelna sama go szyłam ale jest rewelacyjny i cieplutki:) U nas sprawdził się w 100% jako kołderka:) -
O takie rady mi chodzilo:)
Czyli na poczatek kupie rozek (moze 2) i pewnie ze 2 kocyki, a z koldra (czy kolderka) i posciela wstrzymam sie na dluzszy czas.
http://allegro.pl/i5509913836.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=53396
A takie spiworki to sa do wozka czy w domu sie ich uzywa czy raczej do wozka? Bedziecie kupowac cos takiego? -
Czesc mamusie:)
Ja myślałam w rozku i kocykiem ale właściwie to u nas będą grzać w blokach wtedy wiec i tak będzie cieplo dosyć.. Na kolderke chyba za,cieplo będzie...zobaczymyjeszcze łóżeczkiem się nie zajmowałamm. Póki co ogarniam higieniczne rzeczy i rzeczy dla mnie:)
-
juz myslałam ze to tylko ja mam jakis odchył z tym jedzenie moze 6 i 7 miesiac tak sie maja ze robimy "mase"4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Wizyta byla i lekarz powiedzial ze jutro mamy oddac mocz a jak nic nie wyjdzie to domu , chodz nadal brzuszek mnie boli nie wiedza skad plamienie i wrocilam zaraz... zreszta nie tylko mnie tak wypisuja jedna dziewczyne z plamieniem co przyszla przedemna w sobote to samo :o moze pojade do rzeszowa bo tu nic nie robia .. a nowy lekarz mowil jak wyladuje w szpitalu to zalorza mi jeszcze szew i dadza sterydy na plucka ..