X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholestaza ciazowa :P ale czy to,chce sprawdzić moj gin czy cos innego to nie wiem

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, bo wiesz juz sie przez chwile zestresowalam, ze czegos nie badam :P ale to widze, ze Twoj gin trzyma reke na pulsie i chce wykluczyc pewne rzeczy:)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ;) bo ufam ze jest dobrym lekarzem. Szkoda tylko zr ma tyle pacjentek i ciężko sie dostać do niego i rzadko odbiera telefony..no akr co zrobić. No i ma wadę jedna -przyjmuje prywatnie :P a wizyta sporo bo 200zl:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prywatnie, tyle tylko, ze czesc czy wiekszosc pobran robie w ramach abonamentu, ale te wieksze usg tez w innym miejscu niz moja gin...no nic, poki mnie stac, to bede placic za ten komfort. Tfu tfu nie musiskam jeszcze jej sprawdzac czy odbiera w awaryjnych sytuacjach tel i wolalabym sie o tym nie przekonac:) ja za wizyte place 150-200 zl, za usg 220. Nie bede liczyc, ile juz poszlo kasy, bo po co sie denerwowac.
    Na dod.wczoraj maz probowal mnie przekonac do wykupienia poloznej w szpitalu, ktory wstepnie wybralam jako 1szego wyboru, ale to koszt 2000 zl, zeby zwiekszyc szanse, ze Cie noe odesla...do 1000 zl jeszcze bym rozwazala, dwa razy tyle to chora kwota za cos, co tak naprawde nalezy Ci sie w rwmach normalnego ubezpueczenia nfz...

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami po urlopie ;-) przepraszam, ale nie dam rady was kochane nadrobic bo przez te 3tyg sporo naskrobalyscie ;-) mam nadzieje,ze wszystko z wami i waszymi maluchami dobrze, objecuje byc teraz bardziej na bierzaco w Polsce mialam slaby dostep do internetu i ciagle bylismy "w biegu" to u meza w jego stronach, plus slub jego brata , a to wpadlismy na szalony pomysl wyjazdu do Kolobrzegu na pare dni, potem bylismy w moich stronach rodzinnych:-) Jasio rosnie i coraz mocniej potrafi przypomniec o sobie, kopiac mamuske to tu to tam. Troche mialam zmartwien i strachu o malego , bakterie w moczu, drozdzyca, podejrzenie o zarazenie toxo(zle wyniki awidnosci na toxo) wyladowalismy w poradni chorob zakaznych i tropikalnych, ale okazalo sie, ze przeszlam to zakazenie kiedys, a jak sie robi drugi raz badanie na toxo to trzeba w tym samym laboratorium ;-) no coz czlowiek na bledach sie uczy ;-) i to tyle u nas , a Jasio w czwartek na wizycie wazyl ok 700g, szyjka dluga zamknieta, drozdzyca wyleczona- niech w koncu sie odczepi cholerny grzyb, mocz bez bakterii, tylko zelazo nie ciekawe dostalam tabletki sorbifer durules:-) ciesze sie, ze w koncu jestesmy w domku :-)

Micia, perelka89 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do butelek to ja kupilam dr brown czytalam opinie na necie i kuzynka zachwalala, nie wiem zobaczymy w praktyce czy bede zadowolona ;-) a co do rozka kupilam z minky tesciowa w sumie sponsorowala takze zaszalalam ;-) wybralam miekki potem bede mogla uzywac jako kocyk...

Micia, madzi4aam lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja za glukozę płaciłam 13zł wiec widzę ze duża rozbieżność:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, bo to zależy od apteki. Ja na szczęście dostanę na miejscu w laboratorium.

Kitaja, najważniejsze że już wszystko dobrze i na strachu się skończyło.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean ja placilam tak pierwsze pobranie 6 zl po 1h 9zl i po 2h 9 zl. Czyli lacznie 24zl w to wliczona glukoza. Dopiero po pobraniu pierwszej krwi i sprawdzeniu czy cukier jest ok robi sie obciazenie i wtedy babka podala mi w poczekalni glukoze do picia. Robilam tez tokso wyszlo ujemne wiec ok. Mocz tez spoko ;). Kitaja kupe czasu :). Ale mialas _ z wynikiem tokso. Jasio to juz duzy chlopak ja w srode swojego Przemcia zobacze ;).

Kitaja lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean ja za glukoze placilam ok 11zl fuj fuj to badanie ciesze sie ,ze juz za mna ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• mikado Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez samemu trzeba kupic ale jeszcze sie nie orientowalam. Samo badanie ok 20 zl.
    Butelki kupujemy tomme tippe z tym czujnikiem ze wzgl na laktator który dostalam od siostry i on tez jest z TT.

A tak z innej beczki.. Pogotowie mnie zabralo.. Na szczęście jestem w domu i jesli mozna powiedziec ze zapalenie dróg moczowych nie jest gorzne to nic groźnego nam nie jest. Ale zastanawiam się odnośnie badan moze cos powiecie na ten temat.. Zrobili mi morfologię mocz i crp. Morfologia względnie dobra. W moczu dalej liczne bakterie dalej mam brać furoxin który biorę juz półtora tyg. Crp norma dla lab do 5 a ja mam 14.8 wiec stan zapalany.. Dostalam antybiotyk taki jedna saszetka do wypicia i za tydzień mam kontrole moczu zrobic.. I teraz sie zastanawiam czy robic wtedy od razu crp mocz ogólne. A teraz moze jeszcze posiew żebym wszystkie wyniki na przyszly czwartek miala bo mam wtedy wizytę??

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen no właśnie lepiej sie nie denerwowac :P ja musialabym leczyć od czasu staran bo do niego zaczelam chodzić jak nam sie nie udawalo :P
    Wiec troche tego wyszlo. Wiadomo leki teraz (srednio 100-150)na miesiąc mi idzie na leki, no u mnie 200z usg bez niby 120 ale i tak co wizytę mi robi USG :P badania prywatnie wszystkie.. Prenatalne tez oczywiście osobno płacone rakze troche na miesiąc wychodzi kasy. A przez caly czas to nawet nie chce wiedzieć :P ale jakis samochód by się pewnie kupilo za to :P
    A co ti masz za abonament?
    Ja mam tylko kartę stałego klienta w diagnostyce to cale 5% lu dają zniżki :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micia najwazniejsze,ze na strachu sie skonczylo !chociaz moja intuicja mi podpowiadala,ze bedzie dobrze ;-) to juz pojutrze zobaczysz Przemcia <3 czekam na wiadomosci po wizycie, rosna nasze maluszki dopiero co na usg bylo widac male kropeczki,a teraz te kropeczki niezle potrafia kopnac ;-)

Micia lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado to widzę ze jakis okres grzybów :P
    Ja na posiew czekam tydzień, nie wiem jak,u ciebie :P
    Swoja droga czekam na wynik aż przyjdzie poczta. Ciekawe co wyjdzie

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado ja robilam badanie na posiew jak na ogolnym badaniu wyszly bakterie,wtedy lekarz wiedzial jakie bakterie i przepisal na nie odpowiednie antybiotyki polecam rowniez kupic w aptece sok 100%zurawiny ochydny ale pomocny ja pije do dzis kieliszek dziennie-zapobiegawczo ;-)

Micia lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• mikado Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zastanawiam sie czy robic posiew czy czekać na reakcje po antybiotyku i wizytę u lekarza żeby stwierdził czy juz ok czy jeszcze nie i poszerzyl badania.. Chyba ze znowu z ostrym brzuchem na IP wyląduje..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nam siw zakończył wyjazd nad morze juz pod koniec urlopu mi pęcherz dokuczal.. I wyszlo jak wyszlo..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja, dobrze ze juz wszystko z Wami dobrze i sie odezwalas do nas :)

Faktycznie jakis okres grzybkow panuje :)
    Powiem Wam,ze ja po tych globulkach,ktore nawet na recepte nie byly czuje sie o niebo lepiej :)
    Wszystkie objawy minely jak reka odjal,ale wybiore opakowanie do konca i tak :)

Izulka, no to ladne koszty Ci musza wychodzic ;/

Kitaja lubi tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • Izik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;-)
    Powiedzcie jak tam wasz apetyt??? Mój jest wilczy poprostu non stop jem i a waga pnie sie do góry jak szalona, nie wiem czy to taki czas szybkiego przybierania czy jak? powiedzcie czy macie tak samo? jecie wiecej? staram sie ograniczac i jesc zdrowo ale jak nie zaspokajam głodu to mi niedobrze a i mała sie kreci jak szalona;-/

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Ginger, bo to zależy od apteki. Ja na szczęście dostanę na miejscu w laboratorium.

Kitaja, najważniejsze że już wszystko dobrze i na strachu się skończyło.

Ale ja za pobranie płaciłam 13zł + ok 4zł glukoza w aptece. Więc i tak duża różnica.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ